Καλλιόπη Βαρδάκα: Το πρωϊνό σημειωματάριο του μ/μ – της Κυριακής 04 Δεκεμβρίου 2022

4065

**ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ – ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΒΑΡΔΑΚΑ**

– ΜΗΝΥΜΑΤΑ (Δεν δημοσιεύονται αυτά που ξεπερνούν την… κόκκινη γραμμή)
– ΤΙΤΙΒΙΣΜΑΤΑ (Τα πιο σαρκαστικά, ως επί το πλείστον, για να ανάβουν τα αίματα τώρα που έχουμε και κρύα)
– ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ (Με αυτά που μας στέλνετε, δεν χρειάζεται δα και διάβασμα…)


Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα, μνημείο και εξωτερικοί χώροι
Στο πρόσφατο άρθρο της η The Wall Street Journal κάνει ειδικη αναφορά στη #MYTILINEOS και στον Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλό της Ευάγγελο Μυτιληναίο, δίνει έμφαση στην ιστορία της Εταιρείας και στη βιώσιμη ανάπτυξη. Ενώ εξηγεί πώς και γιατί η Εταιρεία επενδύει σε δομές, έργα και συνεργασίες που προάγουν τη βιωσιμότητα. #WSJ
Διαβάστε περισσότερα: https://bit.ly/3Fl3N5S
…..
Μπορεί να είναι εικόνα εξωτερικοί χώροι

ΧΡΙΣΤ. ΜΑΡΚ: Το ΕΣΥ για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες αποτελει πρώτης προτεραιότητας ζήτημα ! Στην Ελλάδα παρά τις αδυναμίες και τις δυσλειτουργίες του έλυνε πολλά προβλήματα κυρίως για τους ασθενέστερους οικονομικά ! Αντί για τις απαραίτητες βελτιώσεις αποφασίστηκε η διάλυση του! Τα μεγαλοσυμφεροντα επικράτησαν! Οι κυβερνώντες έκαναν το χρέος τους !


ΠΑΝ.ΜΠΑΖ:

THE JOY OF YOUTH…
 • LAUGHABLE ACTS IN A SO-CALLED DEMOCRACY THAT ISN’T DEMOCRACY AT ALL…
May be an image of 1 person and text that says 'Republicans just re-elected 89-year-old Chuck Grassley, who was born before the invention of the chocolate chip cookie, to another 6 years in the U.S. Senate. But tell me again how 79-year-old Joe Biden is "too old" to be re-elected as President.'

Η ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ ΤΟ 1873
 • ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΤΙΡΙΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΜΑΛΙΕΙΟΣ ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΟΝ ΘΗΛΕΩΝ, ΠΟΥ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1855 ΜΕ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΟΘΩΝΑ
ΗΤΑΝ ΔΩΡΕΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΥΨΗΛΑΝΤΗ, ΑΔΕΛΦΗΣ ΤΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΥΨΗΛΑΝΤΗ.
 • ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ Ο ΙΛΙΣΣΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΜΑΡΜΑΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΡΗΜΟΥ ΜΕΤΣ..
ΣΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΖΑΠΕΙΟΥ….
Μπορεί να είναι εικόνα μνημείο και εξωτερικοί χώροι
Αθήνα και πάλι Αθήνα !!!
Μάρω Μπουρδάκου 
Ο Ιλισός ποταμός με τη γέφυρα . Δεξιά ο μεγάλος δρόμος είναι η Ηρώδου Αττικού που συναντά την γέφυρα του ποταμού και στις πλαγιές αριστερά μελλοντικά θα ανεγερθεί το Παναθηναικό Στάδιο (νυν Καλλιμάρμαρο). Στο βάθος δεξιά διακρίνονται τα δέντρα απ το Α’ Κοιμητήριο Αθηνών.🇬🇷
Η Αθήνα είχε τρία ποτάμια, τον Κηφισό, τον Ιλισό και τον Ηριδανό!

Ο Ηριδανός ήταν ποταμός της Αρχαίας Αθήνας, συγκεκριμένα παραπόταμος του Ιλισού. Πήγαζε από τον Λυκαβηττό και διέσχιζε την αρχαία πόλη των Αθηνών από ανατολικά προς στα δυτικά.
 • Αν και αποτελούσε έναν από τους πρώτους ποτάμιους κλάδους της αρχαίας Αθήνας, το αποτέλεσμα των παρεμβάσεων, λόγω των ανθρώπινων αναγκών με το πέρασμα των χρόνων, ήταν η πλήρης εξαφάνιση του ποταμού κάτω από επιχωματώσεις και κατασκευές.

Σήμερα είναι ορατή μόνο η κοίτη του ποταμού, πλάτους δύο μέτρων, στον αρχαιολογικό χώρο του Κεραμεικού (δίπλα στην Ιερά Πύλη), η οποία διασχίζει τον χώρο των ανασκαφών (νεκρόπολη Κεραμεικού) από ανατολικά στα δυτικά για περίπου 200 μέτρα.

sfrang 2: Ο ποταμός Ηριδανός: γεωγραφικά, οικολογικά και άλλα • Ο Ιλισός στη Συγγρού

ΤΑ ΠΟΤΑΜΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ


 • Οι καταρράκτες του Ιλισού, Αθήνα 1801-1806.


 • Γεφυράκι του Ιλισού, στη σημερινή Λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας


Γ.ΣΙΑΤΡΑΣ: Αν έψαχναν τα καμώματα και τα οικονομικά των πολιτικών μας, με, έστω το 10% της αφοσίωσης, του πάθους και της μεθοδικότητας, που ψάχνουν την Κιβωτό, τότε η Ελλάδα θα ήταν από τις πιο αναπτυγμένες χώρες του κόσμου, θα είχε μεγάλο πλούτο (για όλους και όχι για λίγους), θα κρατούσε τα παιδιά της εδώ και κανένας μπαγάσας Ερντογάν δε θα τολμούσε να της κουνηθεί.


Δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του ο γιατρός Νίκος Κουδούνης του Κέντρου Υγείας της Νέας Μάκρης. Ξεχείλιζε η οργή του περιγράφοντας τα όσα έζησε πηγαίνοντας και στην συνέχεια μέσα στο Κέντρο Υγείας. «Ξέραμε για τον πρώτο νεκρό από τις 19.20», είπε χαρακτηριστικά.


ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΝΤΑ: Ζούμε σε μια άρρωστη πολυανεκτικη και αδιάφορη εποχή? Ναι ζούμε.
Από καιρό φαίνεται σε τι ατραπούς βαδίζει η διαφήμιση. Η διαφήμιση που ασχολείται με τις ανάγκες τις κοινωνίας. Που της πουλάει σκουπίδια για χρυσό. Με τον άνθρωπο που έμαθε να είναι πάνω απ’ όλα καταναλωτικό ον για το φαίνεσθαι με εξ ίσου άρρωστα πρότυπα.
 • Κι έχεις και τους πτωχούς τω πνεύματι που στο όνομα μιας κακώς εννοούμενης ελευθερίας, ασυδοσίας καλύτερα, σπεύδουν να σε επιπληξουν αν τολμήσεις να διαμαρτυρηθείς.
Δεν τους ενδιαφέρει πια τι θα θίξουν και πως, αλλά πώς θα πλασάρουν το εμπόρευμα. Όσο αρνητικοτερα και προκλητικότητα, τόσο καλύτερα. Μέχρι που η Balenciaga αυτός ο πάλαι ποτέ οίκος κομψότητας που πέρασε στη γελοιογραφία ενδυμάτων, να καταντήσει οίκος ανοχής μέσω προώθησης των προϊόντων της σε ότι πιο αρρωστημένο υπάρχει. Των παιδιών προσφερόμενα ως θύματα σαδομαζοχιστικης κακοποίησης σε πασαρέλα.
 • Με κάποιες κακόγουστες σελεμπριτις κοντές με προσθετική περιφέρειας ως τα γόνατα -που το κάναν και μόδα για τις ελαφριές-, να προσφέρουν τα παιδιά τους για το θέαμα …έναντι αμοιβής προφανώς.
Κι εκεί βρήκε τοίχο. Μέχρι εκεί άντεξε η ανοχή. Άλλωστε η κατάντια ήταν θέμα ελάχιστου χρόνου. Δεν φταίει μόνο η εταιρεία, αλλά όλο το κύκλωμα από σχεδιαστές, στιλιστες, μοντέλα ως φωτογράφους κλπ που δεν τόλμησε να πει όχι στο χρήμα ούτε ένας, προκειμένου να παράξουν ένα τέρας.
 • Ο κόσμος αντέδρασε κι αντέδρασε βίαια, καίγοντας τα προϊόντα του με επιθετικές καταδικαστικές αναρτήσεις στα ΜΚΔ. Η όψιμη συγγνώμη του οίκου μετά τη κατακραυγή και τα άδεια μαγαζιά του δεν πείθει κανέναν.
Εκείνο που δεν είδα, ήταν τι έπραξαν οι κρατικοί θεσμοί. Άκρα του τάφου σιωπή ως τώρα.
Φτάνει πια με την ανοχή! Κοντευουμε να χάσουμε κι αυτή την κοινή λογική.

Μπορεί να είναι καρτούν κείμενο που λέει "lakovos Vais στον σημερινό "Ριζο" ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΤΑΜΕΙΟ κI ΕΜΕΙΣ no4 ΔΕΝ ΕΧΟ4Μe NA ΠΛΗΡΩ- ΣΟΥΜΕ?!! ΣΑΣ ΕΧΩ "TO ΚΑΛΑΘΙ ΤΟΥ ΑΣΘΕ- ΝΟΥΣ" ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ .ΕΝΑ ΜΗΛΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΝ ΓΙΑ ΓΙΑΤΡΟ. TPO ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ ΠΕΡΑ! 1:122022 ani"

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΝΤΑ: Πριν τον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας, η Δύση μαζί με τους Ευρωπαίους αρνήθηκαν να να παράσχουν εγγυήσεις όσον αφορά το δόγμα ασφάλειας της Ρωσίας απέναντι στον αυξανόμενο επεκτατισμό και την εκτεινόμενη επιθετικότητα του ΝΑΤΟ Ανατολικά.
 • Μακρόν τώρα: «Πρέπει να σκεφτούμε την αρχιτεκτονική ασφαλείας, στην οποία θα διαμορφώσουμε αύριο. Μιλάω, συγκεκριμένα, για τις αναφορές του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin ότι το ΝΑΤΟ πλησιάζει τα σύνορα της Ρωσίας και αναπτύσσει όπλα που θα μπορούσαν να την απειλήσουν. Αυτό το θέμα θα είναι μέρος των ειρηνευτικών συζητήσεων και πρέπει να προετοιμαστούμε για το τι θα επακολουθήσει και να σκεφτούμε πώς θα μπορούσαμε να προστατέψουμε τους συμμάχους μας και, ταυτόχρονα, να παράσχουμε στη Ρωσία εγγυήσεις για τη δική της ασφάλεια ».

Στερνή μου γνώση με μια Ευρώπη στα κάγκελα και την Ουκρανία θα την πάρετε τεμαχισμένη και διαλυμένη… τέτοια προστασία


ΔHM.ΤΡ: Αυτοί οι ηλίθιοι κυβερνάνε 600 μύρια Ευρωπαίων!!!Επίσης από ιδρύσεως του ΝΑΤΟ μας έγδαραν το τομάρι με τρις για να αντιμετωπίσουμε την Αρκούδα,που σήμερα τα βρίσκει σκούρα με την Ουκρανία.40 χώρες δίνουν χρήμα και οπλισμό ,άλλα και πάλι δεν υπάρχει πρακτικά ουδεμία επιθετικότητα της Ρωσίας .10 Στ. βασεις διαθέτει ανα τον κόσμο,850 οι ΗΠΑ, αλλά η Ρωσία είναι η επιθετική!!!!!!70 χρόνια μας πιάνουν μαλάκες,κι ακόμα μυαλό δεν βάζουμε.Τωρα θυμήθηκε ο Γάλλος τις προτάσεις ασφαλείας των Ρώσων που απέρριψαν περιφρονητικά οι δυτικοί.


….

May be an image of outdoors


Αυτό ακριβώς

….
Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα και άτομα που κάθονται
Theofilos Nikolaidis
Από τις 7 το απόγευμα οι δρόμοι είχαν γεμίσει καμμένα πτώματα, όπως καταθέτουν όλοι οι μάρτυρες στην δίκη για το Μάτι και αυτοί, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, κορόϊδευαν την Κοινωνία με συσκέψεις τάχατες για τον σχεδιασμό της κατάσβεσης και ο Τσίπρας ρωτούσε τι ώρα θα πετάξουν τα πυροσβεστικά την επομένη και ο Τόσκας διαβεβαίωνε πως όλα είναι υπό έλεγχο…
Τσίπρας, Σκουρλέτης, Φάμελος, Πολάκης, Σπίρτζης, Τόσκας οι πρωταγωνιστές στο θέατρο του θανάτου. Καμία αναφορά για νεκρούς τότε, όταν και οι 103 την ώρα της σύσκεψης ήσαν ηδη νεκροί.
Αυτή η εικόνα θα τους κυνηγά πάντα για να θυμίζει σε όλους την ανηθικότητα τους και την εγκληματική τους ευθύνη.
ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ, δεν θα ξεχάσουμε ΠΟΤΕ, ποιοι μας κυβέρνησαν και ΠΩΣ μας εξαπάτησαν.

Οι λαοί που ξεχνάνε τα παθήματα τους είναι καταδικασμένοι να τα ξαναϋποστουν…


Φθινοπωρινό απόγευμα…
Θεσσαλονίκη 2022
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, εξωτερικοί χώροι και μνημείο

ΚΙΝΑ

…..
WE ARE CHINA


Πρετεντέρης @ta_nea οι δημοσκοπήσεις δεν είναι μαντεψιές. Είναι μια επιστημονική μέθοδος που εξηγεί όχι τι θα συμβεί αλλά γιατί συμβαίνει #συγκρούσεις
….

Image


5 φοιτητές, χωρίς κουκούλες πήγαν ήρεμα έξω από τα γραφεία ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ-Ελληνικής Λύσης & διαμαρτυρήθηκαν,γιατί υπερασπίστηκαν τον Πούτιν στην ΕΕ. Όπως σημειώνουν οι ίδιοι, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ κρατήθηκαν 1 ώρα(!) για εξακρίβωση στοιχείων Καλά να πάθουν. Ο Ρουβίκωνας είναι;

Image


Τώρα να παραθέσω τα δημοσιεύματα λίγων μηνών για τα ‘τρομερά ηλεκτρονικά συστήματα που τρελαίνουν τα τουρκικά UAVs κ τα κάνουν να κάνουν κύκλους!’;;
Quote Tweet
 • A Turkish UAV violated Greek airspace *49 times* today. Let me repeat that: 49 times illegal violations in a single day. twitter.com/Kathimerini_gr…

ΠΑΝ.ΜΠΑΖ: ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ…

Δείτε τι απέμεινε από το εργοστάσιο της ΙΖΟΛΑ στην Θήβα. Κατασκεύαζε 800.000 ηλεκτρικές συσκευές ετησίως - fresh-news.eu
FRESH-NEWS.EU
Δείτε τι απέμεινε από το εργοστάσιο της ΙΖΟΛΑ στην Θήβα. Κατασκεύαζε 800.000 ηλεκτρικές συσκευές ετησίως

Μέτρα – σοκ στην Ελβετία για την ενεργειακή κρίση: Απαγορεύονται ηλεκτρικά αυτοκίνητα, κλείνουν καταστήματα και… κατεβαίνουν διακόπτες

Ρεπορτάζ στο Σκάι για τις προσλήψεις στο δημόσιο και σε ερώτηση αν θα ήθελε να διοριστεί μια νεαρά απαντάει πως “Δε θα είχα πρόβλημα,θα παίρνω λεφτά και θα κάθομαι. Όλοι στο δημόσιο πληρώνονται και κάθονται”. Η τελευταία Σοβιετία της Ευρώπης και των Βαλκανίων. Θλίψη.


Ο Τσίπρας όταν κυβέρνησε, δεν υλοποίησε ΟΥΤΕ ΜΙΑ προεκλογική του υπόσχεση ΟΥΤΕ ΜΙΑ Αντιθέτως, σε πολλές περιπτώσεις έκανε τα ακριβώς αντίθετα Δεν ξεχνάει ο λαός τις υποσχέσεις για σκίσιμο των Μνημονίων & τελικά ψήφισμα νέου, τη μετονομασία της Τρόϊκα σε Θεσμούς…. ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΕΛΟΣ