Καλλιόπη Βαρδάκα: Το μεταμεσονύχτιο σημειωματάριο του μικρομέτοχου – Τετάρτη 26 Maίου 2021

ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ (και) ΓΙΑ ΣΑΣ – ίσως τα βρείτε ενδιαφέροντα

Η Νίκη, ο Γκρούεζας και ο Μάο…

 • Μια από τις σημαντικότερες μεταρρυθμίσεις της σημερινής κυβέρνησης είναι ο νόμος 4777/2021 με τον οποίο εισάγεται ως ελάχιστη βάση εισαγωγής στα πανεπιστήμια το 10.

Από αυτή την εφαρμογή και μόνο θα βελτιωθεί το επίπεδο σπουδών μαζί με τον μέσο όρο των φοιτούντων καθώς θα απομακρυνθούν όσοι δεν έχουν τις δυνατότητες να παρακολουθήσουν.

 • Από την εφαρμογή της ελάχιστης βάσης θα προκύψει μια μείωση των φοιτητών της χώρας κατά 15-20.000 που σημαίνει πως από τα 430 τμήματα πανεπιστημίων θα καταργηθούν περί τα 50 με 70.
 • Σήμερα φοιτητές με βαθμούς πολύ κάτω από τη βάση του 10 καταφέρνουν και εισάγονται σε περιφερειακές Πανεπιστημιακές Σχολές των οποίων τα πτυχία δεν έχουν καμιά αξία…

Τούτο αποτελεί σπατάλη χρόνου αλλά και σπατάλη πόρων για τις οικογένειές τους και την οικονομία της χώρας. Κυρίως όμως αποτελεί μια πηγή κυοφορίας δυσαρέσκειας, αρνητισμού και παρασιτισμού.

 • Δεν είναι τυχαίο πως ο μοναδικός τομέας όπου έχουν κάποια χρησιμότητα τα άχρηστα πτυχία είναι ο Δημόσιος όπου δεν υπάρχει καμιά αξιολόγηση και η παραγωγικότητα είναι χαμηλή και οι αμοιβές αντιστρόφως ανάλογες αυτής.

Τουτέστιν, τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια…

Είναι προφανές πως η λειτουργία μιας “άχρηστης” πανεπιστημιακής σχολής εξυπηρετεί περισσότερα ιδιοτελή συμφέροντα απ’ όσα κοινά συμφέροντα βλάπτει… Κατ’ αρχήν η  παράταση ενός ανώφελου σχολικού βίου αντί της προσαρμογής στον κόσμο της αναζήτησης εργασίας ικανοποιεί τους ίδιους τους μαθητές.

 • Ικανοποιεί τις οικογένειες που διατηρούν την ψευδαίσθηση πως έκαναν το καθήκον τους σε σχέση με τις επαγγελματικές προοπτικές που εξασφάλισαν για τα παιδιά τους.
 • Ικανοποιεί όσους ενοικιάζουν ακίνητα και προσφέρουν υπηρεσίες εστίασης και ψυχαγωγίας σε μικρές πόλεις της επαρχίας που φιλοξενούν τέτοιες σχολές…

Λάβετε υπόψη πως όλοι οι παραπάνω ψηφίζουν… άρα ικανοποιεί και τα κόμματα που έχουν άλλο ένα πεδίο συναλλαγής έναντι ψήφων. Από την άλλη πλευρά η παραγωγή κάθε χρόνο μερικών δεκάδων χιλιάδων πανεπιστημιακών πτυχίων χωρίς αντίκρισμα, εκτός από άσκοπη σπατάλη πόρων για τη χώρα, δημιουργεί στα θεμέλια της κοινωνίας και της οικονομίας μια τεράστιας ισχύος βόμβα δυσαρέσκειας.

 • Ο κατέχων έστω και ένα “άχρηστο” πτυχίο συγκαταλέγει εαυτόν στους πτυχιούχους και αναπτύσσει ανάλογες απαιτήσεις θεωρώντας υποτιμητικό να κάνει κάποιες εργασίες τις οποίες θα έκανε ένας μη πτυχιούχος…

Μια χαρακτηριστική εκδήλωση αυτού του φαινομένου είναι τα δημοφιλή ρεπορτάζ που βρίσκονται συχνά στον ελληνικό τύπο για πτυχιούχους που αναγκάζονται να ασκούν “ταπεινά” επαγγέλματα όπως αυτό του ντελιβερά…

 • Όταν υπάρχει ένα διογκούμενο πλήθος που θεωρεί πως οι ευκαιρίες που του προσφέρονται είναι κατώτερες των δυνατοτήτων που πιστεύει πως διαθέτει, τότε υπάρχει ένα υπόστρωμα δυσαρέσκειας που συνεχώς διευρύνεται στην κοινωνία.

Ας μην εκπλησσόμεθα λοιπόν για τον αυξημένο αριθμό των πτυχιούχων “ψεκασμένων” στις διάφορες έρευνες.

Το υπόστρωμα τούτο της κοινωνίας συνεχώς μεταμορφώνεται σε ποικίλες εκδοχές αντισυστημικών συμπεριφορών με αποτέλεσμα να “ψαρεύεται” εύκολα από δημαγωγούς πολιτικούς και υποστηρικτές “ψεκασμένων” ευκολόπεπτων λύσεων και θεραπειών…
Χαρακτηριστικό της έκτασης του φαινομένου είναι τα όσα ελέγχθησαν και αποκαλύφθηκαν την περασμένη εβδομάδα από τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Τζαβάρα…

Ο βουλευτής απείλησε με αποχώρηση από την Πολιτική αν προχωρήσουν οι αποφάσεις για κλείσιμο κάποιων πανεπιστημιακών τμημάτων στην εκλογική του περιφέρεια.

“…Αυτή λοιπόν τώρα η πρεμούρα του Πανεπιστημίου της Πάτρας, να έρθει και να πάρει μία απόφαση στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού δήθεν που κάνει και να μας πει ότι δύο σχολές από το Αγρίνιο θα καταργηθούν, μία σχολή από το Αίγιο, θα καταργηθεί, ένα τμήμα από τον Πύργο θα καταργηθεί και ένα τμήμα από την Αμαλιάδα. Επεμβαίνει όμως ο κ. Γιώργος Παπανδρέου και οι βουλευτές της Αχαΐας και σώζουν το τμήμα του Αιγίου…

 • … Αυτό όπως λέγεται εξορθολογισμός; Επεμβαίνουν από την Αιτωλοακαρνανία και σώζουν κάποια τμήματα του Αγρινίου. Αυτό λέγεται εξορθολογισμός;” είπε ο κ. Τζαβάρας και συμπλήρωσε για τους βουλευτές Ηλείας: “Δυστυχώς δεν έχουμε τη δύναμη. Εμάς δε μας ακούν. Παρότι διαθέτουμε τη φωνή…””.

Αν οι εξεγέρσεις των τοπικών βουλευτών εναντίον της κατάργησης άχρηστων τμημάτων αποτελούν δείγματα της ελληνικής παθογένειας, οι αποφάσεις της προηγούμενης κυβέρνησης να αναβαπτίζει Τεχνικά και Επαγγελματικά Ιδρύματα σε ΑΕΙ αποτελεί την ελληνική εκδοχή της μαοϊκής ισοπεδωτικής “Πολιτιστικής Επανάστασης”…

 • Το ζήτημα είναι σημαντικότερο από όσο φαίνεται εκ πρώτης όψεως καθώς έχει να κάνει με μια από τις δομικές παθογένειες της Κοινωνίας μας. Η βιομηχανία “άχρηστων” πτυχίων αποτελεί σημαντική σπατάλη ανθρώπινων πόρων αλλά κυρίως εστία κυοφορίας της τελμάτωσης της χώρας…

Του Κώστα Στούπα- Πηγή: https://www.capital.gr


Η ΑΓΩΓΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ, ΚΥΡΙΩΣ ΠΑΙΔΕΙΑ!

 • (ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΑΡΑΚΤΙΡΙΖΕΙ …)

ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΕΣ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΣΧΥΡΟΓΝΩΜΟΝΕΣ ΜΕ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΑΣ.

Με λόγο που άνετα θα αποκαλούσαμε «τοξικό», ενάντια σε όσους και όσες κατέκριναν λέει ή σάρκασαν ή τέλος πάντως έκαναν ‘fat shaming’ στις καμπύλες της Έλενας Παπαρίζου κατά την έκτακτη εμφάνισή της στη Γιουροβίζιον, δεκάξι χρόνια μετά τον ιστορικό θρίαμβο που κατήγαγε στον θεσμό για λογαριασμό της χώρας μας.

 • Στο μεταξύ, όσο κι αν επέμεινα στο scrolling, δεν μπόρεσα να πετύχω όχι ανάρτηση αλλά ούτε ένα σχόλιο που να δικαιολογεί τόση δικαιωματική αγανάκτηση. Πού κρύβονταν όλοι αυτοί που σχολίασαν με απρεπή και χυδαίο τρόπο την εμφάνιση της τραγουδίστριας;

Πού είναι όλα εκείνα τα «γίδια», οι «βλάχοι», οι «ελληνάρες» στους οποίους αναφέρονταν μετά βδελυγμίας οι «φίλοι» μου, χαρίζοντάς τους συμβολικές ονομασίες – τυπικό ιδίωμα του μέσου – όπως η «Σούλα» (που συχνά είναι «κομμώτρια») ή ο «Βαγγέλης» («ταρίφας» ίσως) από τα «Σούρμενα» ή από το Περιστέρι ή από τα Πατήσια ή από οπουδήποτε μπορεί να υπάρχει έστω και μια αμυδρή εσάνς μπασκλασαρίας (ποτέ δεν είναι αυτοί οι υπανάπτυκτοι από την Φιλοθέη φερ’ ειπείν, από το Κολωνάκι ή από τα Εξάρχεια).

 • Λόγου χάρη (στην πιο σεμνή εκδοχή): «Βρίσκει παχουλή την Παπαρίζου ο Βαγγέλης από τα Σούρμενα που δεν μπορεί να δει το πουλί του κάτω από την μπάκα». Καταγγέλλουμε δηλαδή το body shaming κάνοντας body shaming (και ξερνώντας ταξικές προκαταλήψεις) σε μια συμβολική οντότητα.

Μπορεί όλες αυτές οι αντιδράσεις, θα μου πεις, να μην είχαν να κάνουν τόσο με το περιεχόμενο χρηστών των social media, όσο με σχόλια που έγιναν στα πάσης φύσεως ενημερωτικά σάιτ. Μπορεί, αλλά αν ξεκινήσουμε να ασχολούμαστε με τον χώρο όπου φιλοξενούνται τα σχόλια στα διάφορα μέσα – εκεί δηλαδή όπου καταλήγουν, παγκοσμίως και για οποιοδήποτε ζήτημα, τα λύματα της ανθρώπινης κακεντρέχειας και μισαλλοδοξίας – μόνο και μόνο για να φαινόμαστε εμείς άξιοι και υπεράνω, δεν θα βγάλουμε καμία άκρη ποτέ.

 • Κάποιοι/ες άλλοι αναρωτήθηκαν πώς γίνεται να κράζει κανείς μια τόσο προφανώς όμορφη και θελκτική γυναίκα. Τι πώς; Δεν έχετε ακούσει για την δημοκρατία του διαδικτύου; Η λύσσα, η κακία, η καφρίλα και η παθολογία δεν έχουν λογική. Ούτε και το body shaming. Αν δηλαδή δεν εξακολουθούσε η Έλενα Παπαρίζου να ανταποκρίνεται, και με το παραπάνω, στα κλασικά, σεξιστικά πρότυπα, θα ήταν ΟΚ η κριτική που δέχτηκε;

Έχω την δυσάρεστη υποψία πάντως ότι αν η ίδια πήρε χαμπάρι όλο αυτό το μπάχαλο που συνέβη με αφορμή κάποια υποτιμητικά σχόλια για την εμφάνισή της, αυτό συνέβη λόγω του κύματος υποστήριξης στα σόσιαλ και όχι επειδή υπέπεσε στην αντίληψή της κάποια από αυτά. Είμαι βέβαιος επίσης ότι θα κατανοούσε το δικαίωμα που έχει ο μικρός, ο φτωχός, ο εμπαθής, ο αποτυχημένος, να κρίνει ακόμα και μικροπρεπώς τον πλούσιο, τον διάσημο, τον καταξιωμένο.

 • Όσο για τις διακηρύξεις έμφυλης εχθροπάθειας που εκτοξεύτηκαν με αφορμή το ζήτημα, κατανοώ τα καταπιεστικά στερεότυπα και τις ευαισθησίες περί της τυραννίας του ιδανικού σωματότυπου, και δεν αμφιβάλλω καθόλου ότι η πατριαρχία είναι βαθιά ριζωμένη και απείρως διαβρωτική, ειδικά στα μέρη μας. Απλά δεν είμαι βέβαιος κατά πόσο βοηθά η διαρκής επίκλησή της, ενίοτε εκτός πλαισίου, όπως αντιστοίχως δεν βοηθά σε τίποτα το να πετάμε τον χαρακτηρισμό ‘φασίστα’ σε όποιον μας τη σπάει, και στη συνέχεια να αποστρέφουμε επιδεκτικά το βλέμμα, βέβαιοι ότι εκπληρώσαμε κάποιου είδους ιδεολογικό καθήκον.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ https://www.lifo.gr


Ελλάδα: H μέκκα των υδροπλάνων ή ένας επενδυτικός μαραθώνιος χωρίς τέλος … - Tourism Today

 • Τα φτερά τους αναμένεται να ανοίξουν ξανά από τον προσεχή Σεπτέμβριο τα υδροπλάνα στην Ελλάδα, ύστερα από πολυετείς προσπάθειες, συνεχώς τροποποιούμενο θεσμικό πλαίσιο και εξαγγελίες, οι οποίες έως τώρα δεν είχαν μπει σε τροχιά υλοποίησης.

Αυτή τη φορά, πάντως, φαίνεται ότι τα πράγματα προχώρησαν αρκετά με αποτέλεσμα το project να έχει προσελκύσει ήδη τις απαραίτητες επενδύσεις ώστε από το φθινόπωρο να ξεκινήσουν κάποιες δοκιμαστικές πτήσεις με στόχο την εκτέλεση ενός κανονικού εμπορικού πτητικού προγράμματος από την άνοιξη του 2022 και μετά.

 • Ακολούθως η εταιρία σχεδιάζει να ξεκινήσει και τις εμπορικές πτήσεις από την άνοιξη του 2022: «Το αργότερο έως τις αρχές του 2022 εκτιμούμε ότι θα έχουν αδειοδοτηθεί τα υδατοδρόμια των διαπόντιων νησιών, δηλαδή στους Οθωνούς, την Ερείκουσα και το Μαθράκι, ενώ έως την άνοιξη θα έχουν δοθεί και οι άδειες για το σύνολο των Ιόνιων Νησιών (Κεφαλλονιά, Ιθάκη, Λευκάδα, Ζάκυνθος, Μεγανήσι) ώστε με τα ήδη αδειοδοτημένα να έχει δημιουργηθεί ένα δίκτυο 11 υδατοδρομίων, το οποίο θα κάνει την επένδυση βιώσιμη» εξηγεί ο κ. Γκόβας.

Η εταιρία εκτιμά ότι έως το τέλος του 2021 θα έχει φτάσει στην Ελλάδα και το δεύτερο υδροπλάνο, ενώ το τρίτο αναμένεται την άνοιξη του 2022 προκειμένου να δρομολογηθεί με την έναρξη των εμπορικών πτήσεων.


 • Ψάχνουμε δεξιότητες αλλά μας λείπουν γκαρσόνια.
 • Ψάχνουμε εξαγωγές και ευτυχώς που κρατάνε τα ρούχα και το βαμβάκι. 
 • Κατά τα άλλα ελατήριο, η οικονομία…

Και πώς να βαστάξεις τη χαρά, όταν από τους κλάδους της πλεκτικής και των ενδυμάτων σου λένε, επίσημα, ότι τον Μάρτιο έφτασε το 57% η αύξηση των εξαγωγών στα ρούχα και στα βαμβάκια, σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2020. Η δε αξία τους τα 75 εκατ., από τα περυσινά 47,7 εκατ.

 • Πώς να μην πεις τι ωραία, τι καλά, όταν ο ΟΑΕΔ σου λέει ότι τα επιδόματά του τα έχουν ανάγκη μόνο 250.000 άνεργοι, αλλά ξέρει πως η ανεργία στη χώρα άγγιξε ήδη τους 1.100.000.

Να λοιπόν η εξήγηση και των δηλώσεων, από την κυβέρνηση, ότι μετά 400-500 εκατ. επιδοτήσεις στους μικρομεσαίους, μετά από τα 400 εκατ. επιδοτήσεις για τον τουρισμό (μπας και μπορέσουν να πληρώσουν τα γκαρσόνια που τα ψάχνουν αλλά δεν τα βρίσκουν…) ετοιμάζονται επιδοτήσεις και κατά κλάδο παραγωγής.

 • Και από τους πρώτους κλάδους που θα “περιθάλψουν” οι φορολογούμενοι μέσα από τον κρατικό κορβανά είναι τα ρούχα και τα παπούτσια. Και γιατί ρούχα και παπούτσια; Για να κρατηθούν και οι εξαγωγές της χώρας. Να έχει εξωστρέφεια η οικονομία μας.

Τι δηλαδή; Θα βλέπουμε την Τουρκία να κατασκευάζει αυτοκίνητα Γερμανίας και εμείς να έχουμε μείνει στους τενεκέδες;

 • Θα έχουμε την Τουρκία να κατασκευάζει ηλεκτρικές κουζίνες Γερμανίας (πρώην Ελλάδας) και εμείς να αφήσουμε στην άκρη και τα ρούχα και τα παπούτσια;

Θα έχουμε την Τουρκία να μας στέλνει σκόρδα και εμείς δεν θα μπορούμε να συντηρήσουμε ούτε τους καφενέδες, γιατί μας λείπουν και τα γκαρσόνια;

Ούτε να το διανοηθούμε, να υποβαθμίσουμε (ως στήλη) την αξία που είχε (πάνω από 70 χρόνια) η ελληνική κλωστοϋφαντουργία και η υποδηματοβιομηχανία στον τόπο μας.

Βιομηχανία όχι μόνο με κάλυψη των αναγκών (στο 90%, τις περισσότερες φορές) αλλά και ζηλευτές πωλήσεις στην κεντρική Ευρώπη.

 • Μας αρέσει όμως ή όχι έφτασε η ώρα και της Ελλάδας να αποδείξει ότι πήρε στα σοβαρά και τα μηνύματα των καιρών, για την ευρωπαϊκή και παγκόσμια οικονομία. Ότι κατάλαβε τι σημαίνει ο στόχος αύξησης της βιομηχανικής παραγωγής, στην Ε.Ε, στο 20%. Ότι μιλάμε για επενδύσεις καινοτομίας και το εννοούμε.
 • Ότι προσαρμοζόμαστε στις απαιτήσεις της τεχνολογίας και το αποδεικνύουμε με καθημερινές επενδύσεις. Συζητάμε για εργατικό δυναμικό με δεξιότητες και κάνουμε κάτι όχι μόνο για να το χτίσουμε αλλά και για να κρατήσουμε στον τόπο μας, αυτούς που προσφέρονται.

Τι βλέπουμε όμως στην πράξη, (περιμένοντας από το 2014 την οικονομία μας να εκτιναχθεί σαν ελατήριο…). Τι συναντάμε στην αγορά εργασίας με αυτούς που αναζητούν δουλειά και ξεπερνούν το 1.000.000;

 • Στην Αττική,  για παράδειγμα. Κλείσαμε 12ετία από τότε που ονειρευτήκαμε να αλλάξουμε την οικονομία, παραδίδοντας στα ιδιωτικά χέρια κουφάρια του πρώην αεροδρομίου και ακόμη δεν τα καταφέραμε. Αξίζει ή δεν αξίζει να κάνεις “εθνική εορτή” την ημέρα των εγκαινίων στο Ελληνικό.
 • Κλείσαμε μια 10ετία από τότε που είπαμε πως θα κάνουμε την Ευρώπη να ντραπεί…, μπροστά στις δικές μας ναυπηγικές δεξιότητες και τις ναυπηγικές μας ζώνες… Πόσο θα μας πάρει ακόμη;
 • Κλείνουμε 3ετία εκτός μνημονίου,  με τις μηχανές της οικονομίας αναμμένες για την εκτίναξή της…, αλλά αυτό που μας σώζει (!!) είναι το 57% της αύξησης, στις εξαγωγές Μαρτίου 2021, σε ρούχα και βαμβάκι (ο Θεός να βοηθήσει να μη σταματήσουν).

Ακολουθεί, η “ανεξήγητη” πραγματικότητα…, ότι κάτι καλό θα συμβαίνει, που δεν μπορούμε να βρούμε τα γκαρσόνια που χρειαζόμαστε για τις υπηρεσίες μας στον τουρισμό της Ευρώπης, τα καλοκαίρια 2021 και 2022.

Πραγματικότητα, που μόνο “ανεξήγητη” δεν είναι. Γιατί μπορεί να ετοίμασαν (αυτοί που ετοίμασαν) την παραγωγή γκαρσονιών, (μεθοδεύοντας αποεπένδυση, διωγμό ντόπιων και πολυεθνικών), να επιδίωξαν ανεργία (για να αυξηθεί και το πελατειακό δυναμικό στα κόμματα), έκαναν όμως ένα θανάσιμο λάθος.

 • Δεν υπολόγισαν τη μεγάλη αύξηση πτυχιούχων, με δεξιότητες, που φεύγουν από την Ελλάδα (καθώς κόβονται και τα υψηλά επιδόματα). Πάνε για δουλειά με αξιοπρέπεια και αμοιβή που τους αξίζει. Τα περί “μετάταξης”,  από γκαρσόνια σε ντελιβεράδικα και αλλού, τα ακούμε βερεσέ… Τα επόμενα νούμερα, στην αγορά εργασίας, θα το επιβεβαιώσουν. Η αγορά το λέει ήδη…

george.kraloglou@capital.gr


ΜΗΝΥΜΑΤΑ

 • Το τραγικό για την ΠΦΑ, είναι ότι αποδεικνύεται μέρα/μέρα-και στην αντιπολίτευση-ότι είναι ένα ασκέρι ημιμαθών, μέτριας πολιτικής αντίληψης, ιδεοληπτικών/εμπαθών κ με μεγάλο φορτίο απωθημένων. Γι αυτό είναι αδύνατη η στροφή στην σοσιαλδημοκρατία. Το κατάλαβε μέχρι και ο ΓΑΠ
 • Με σημερινή επιστολή 124 Ελληνικές Κοινότητες της Γερμανίας συγχαίρουν την κυβέρνηση για το νομοσχέδιο και καλούν την Αντιπολίτευση να υπερψηφίσει την #ψηφος_αποδημων . Όλος ο ελληνισμός απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ.
ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ ΚΟΤΕΡΟΠΟΡΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ ΑΠΟ ΜΑΚΡΟΝΗΣΟ ΩΣ ΟΡΝΟ. ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΘΑ ΟΔΗΓΕΙ ΤΟ ΓΙΟΤ ΚΟΚΚΑΛΗ ΜΕ ΑΛΕΞΗ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟ ΚΑΙ ΠΕΤΡΑΝ ΝΑ ΠΕΤΑΕΙ ΤΡΙΚΑΚΙΑ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ, ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ ΤΑ ΓΙΟΤ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΝΤΙΦΑ ΒΑΡΔΗ, ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΙΒΑΝ ΚΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ Ο ΛΑΟΣ ΜΕ ΤΑ ΑΠΛΑ ΣΚΑΦΗ ΧΩΡΙΣ ΠΛΗΡΩΜΑ

Εικόνα


Τώρα μπορείτε να καταλάβετε γιατί σκύλιασαν οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ όταν πήγε ο Βορίδης στο Εσωτερικών. Μέσα σε λίγους μήνες άλλαξε το πλαίσιο για πολιτογραφήσεις, ιθαγένειες και λοιπές αηδίες και δίνει επιτέλους στους Έλληνες του εξωτερικού το αναφαίρετο δικαίωμά τους.

Προτείνουμε την δημιουργία Εθνικού Μητρώου Μυστικών Πρακτόρων. Θά ειναι συνδεδεμενο, ον δε λάιν, με CIA, MI6. Επίσης, κάθε πράκτορας θα ειναι αναγκασμένος να περνάει απο ΚΕΠ, να δηλώσει την ιδιοτητά του, &να φοράει μπλούζα, κίτρινη φωσφοριζέ, που θα γράφει «αντερκοβερ πρακτωρ»
Εικόνα
 • Αν με δείτε στον κήπο σας, δώστε μου φαγητό καί νερό, ώμο κρεατακι, κιμά, τρώω καί κροκέτες γάτας αλλά όχι με ψάρι. ΜΗΝ ΜΟΥ ΔΏΣΕΤΕ ΓΑΛΑ γιατι μου δημιουργεί προβλήματα καί κινδυνεύω να πεθάνω. Ειμαι αφελής, μόλις τό δώ τό πίνω. Μην ρίχνετε φυτοφάρμακα, είμαι ΤΕΛΕΊΩΣ ΑΚΙΝΔΥΝΟΣ…
Εικόνα

Νέα ξεκαρδιστική κωμωδία στο θέατρο “Εμπρός”…
ΜέΡΑ25 @mera25_gr
Κλέων Γρηγοριάδης, τώρα: Αν θέλετε πολιτισμό αντί για φασισμό, σηκωθείτε από την ησυχία σας και ελάτε να ενισχύσετε το θέατρο #Εμπρος


 • Για να το κλείσουμε, ο Συριζα είναι ο σκουπιδοτενεκές όλων των κομμάτων.
 • Συγκλονισμένοι οι ζαιοι από τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων παρόλο που ο ηγέτης της ανατροπής στηρίζει την ύπαρξη ΑΕΙ στο Κοπανακι Τριφυλιας με εισαγωγικό βαθμό το 1.8


Εκεί στη Κάλυμνο την Κεφαλλονιά την Ζάκυνθο μην εμβολιαζεστε και μετά θα απορειτε γιατί φάγατε πόρτα από τους Άγγλους…


Υπάρχει ελληνικό κόμμα που δεν θέλει να ψηφίζουν οι Έλληνες του εξωτερικού αλλά θέλει να ψηφίζουν οι λαθρομετανάστες μολις κατεβαίνουν από την βάρκα; Ναι υπάρχει!! Ο Συριζα


ΣΚΟΠΕΛΟΣ

ΣΚΟΠΕΛΟΣ Σκόπελος Σποράδες Το πράσινο και γαλάζιο νησί

σκόπελος παραλία αμάραντος, Σκόπελος Παραλίες, SKOPELOS.COM

Σκόπελος: 10 must προτάσεις

Σκόπελος: Νησί παραμυθένιο «βουτηγμένο» στο πράσινο και τα καταγάλανα νερά (Βίντεο) | eirinika.gr

Daily Mail: Υμνεί την Σκόπελο ως το "νησί του δάσους", όπου το πράσινο σμίγει με το απέραντο γαλάζιο! (βίντεο)

Η Σκόπελος στη λίστα με τα 20 καλύτερα ελληνικά νησιά για το 2020


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ

ΠΟΠΗ ΒΑΡΔΑΚΑ