Καλλιόπη Βαρδάκα: Το μεταμεσονύχτιο σημειωματάριο του μικρομέτοχου (Δευτέρα 06 Φεβρ. 2023)

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ – ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΒΑΡΔΑΚΑ

– ΜΗΝΥΜΑΤΑ (Δεν δημοσιεύονται αυτά που ξεπερνούν την… κόκκινη γραμμή)

– ΤΙΤΙΒΙΣΜΑΤΑ (Τα πιο σαρκαστικά, ως επί το πλείστον, για να ανάβουν τα αίματα τώρα που έχουμε και κρύο)

– ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ (Με αυτά που μας στέλνετε, δεν χρειάζεται δα και διάβασμα…)


ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΝΤΑ:

Η διεθνής ελίτ που “ανησυχεί” τα μάλα για την όψιμη διαπίστωση της “κλιματικής αλλαγής” έχοντας νέα επιχειρηματικά κερδοφόρα μοντέλα κατά νου που στοχεύουν την τσέπη σου ως χρηματοδότη, είναι αυτή που παράγει πάνω από τους μισούς παγκόσμιους ρύπους. Κι ας αποτελεί ούτε το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού.
Παιδιά ξεκινήστε την σταυροφορία χωρίς εμένα. Μπορώ?

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΝΤΑ: 
Εξαιρετικό ελληνικό κρασί για όσους αγαπούν την λεπτή φρουτώδη γεύση, δυνατή ικανοποιητική επιγευση χωρίς να είναι γλυκό η εξαιρετικά ξηρό. Και κυρίως χωρίς να είναι ακριβό. Ιδανική μίξη Μοσχοφίλερου και Αγιωργίτικου που πάει με κάθε πιάτο. Προσωπικά δεν αντέχω τα βαριά κρασιά.
Χαίρομαι πραγματικά που έχουμε αναπτύξει πολύ την τέχνη της οινοποιίας, δεν έχουμε να ζηλέψουμε σε τίποτε τα ξένα, σημαντικό για μια χώρα που τα εδάφη και το κλίμα της προσφέρονται γι αυτό.
(Δεν αποτελεί διαφήμιση).
…..
Μπορεί να είναι εικόνα ποτό
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΝΤΑ: 
….
Είσαι έμπορος χονδρικής πώλησης. Παίρνεις προκαταβολή 200 ευρώ από πελάτη για μια παραγγελία που θα εκτελέσεις μελλοντικά. Πληρώνεις μ’ αυτά τον προμηθευτή σου για αγορές επι πιστώσει. Ο προμηθευτής σου πληρώνει τις οφειλές του ιδίου ποσού σε άλλον προμηθευτή του που είναι κατασκευαστής. Ο τελευταίος δίνει τα 200 ευρώ στη γυναίκα του να πληρώσει τη μοδίστρα της. Η μοδίστρα τα δίνει στο κατάστημα λιανικής απ όπου ψωνίζει τα υλικά της & τα υφάσματα. Το κατάστημα λιανικής πληρωνει το ίδιο ποσό στον πρώτο έμπορο χονδρικής που χρωστούσε.
Η παραγγελία του πρώτου εμπόρου ακυρώνεται έγκαιρα από τον πελάτη. Ο έμπορος επιστρέφει τα 200 ευρώ της προκαταβολής. Εξι επαγγελματίες έχουν δουλέψει κι έχουν βγάλει κέρδος που διοχετεύτηκε με τη σειρά του σε άλλους τομείς της οικονομίας, από ένα ποσό που στην ουσία δεν εισπράχθηκε ποτέ. Αυτό ονομάζεται κυκλοφορία του χρήματος και ρευστότητα. Με μία διαφορά. Δεν πληρώθηκαν φόροι. Αλλιώς το ποσό αυτό θα είχε εξαερωθεί από τις πρώτες ήδη συναλλαγές κι ένα κλασμα αυτού θα αποδίδονταν στην αγορά μέσω τον μισθών των ΔΥ και συντάξεων.
Το παραπάνω είναι ένα απλοικό παραδειγμα πως οι φόροι αφαιρούν ρευστότητα από την οικονομία και το χρήμα δεν ανακυκλώνεται κερδοφόρα ποτέ. Το χρήμα δημιουργεί χρήμα όταν μένει βεβαίως μέσα. Οι φόροι ποτέ.
Το μαύρο χρήμα, υπό την προυπόθεση να μην είναι προιόν διαφθοράς και εγκληματικότητας που συσσωρεύεται σε offshore, έχει έναν δικό του τρόπο να δημιουργεί πλούτο που δεν θα διαπιστώσεις ποτέ από τα επίσημα στοιχεία του κατά κεφαλήν ΑΕΠ. Ισως αυτό τελικά να έσωσε από την πληρη κατάρρευση την κοινωνία και την οικονομία ως ένα βαθμό, από την επέλαση των σκληρότατων μνημονιακών μέτρων.
….
ΥΓ. Για να αποφεύγονται οι παρεξηγήσεις, η ανάρτηση δεν σκοπεύει στη μη πληρωμή φόρων, εξηγεί απλά την κερδοφόρα κυκλοφορία του χρήματος και πως οι βαρύτατοι άμεσοι η έμμεσοι φόροι το εξαφανίζουν.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΝΤΑ: 

Αν ήταν δυτικό κράτος με χρέος/ΑΕΠ μόλις 20%, σχεδόν ανύπαρκτη ανεργία, ισχυρότατο θετικό εμπορικό ισοζύγιο-ισοζύγιο εμπορικών συναλλαγών, τεράστια αποθέματα χρυσού, ένα από τoυς μεγαλύτερους εξαγωγείς ενέργειας και πρώτων υλών παγκοσμίως, πλεονασματικούς προυπολογισμούς κλπ κλπ, αναρωτιέμαι με πόσα Α θα το αξιολογούσαν οι .. αντικειμενικοί οίκοι?
 • Tέτοιο κράτος βέβαια δεν υπάρχει στις δυτικές οικονομίες. Ειναι όμως μια μικρή λεπτομέρεια. Η Ρωσία αξιολογείται ως junk “σκουπίδι”. Αλλά δεν ανήκει στη Δύση. Σοβαρή παράλειψη…
ΥΓ. Άσχετα με το τι λέγεται δημοσίως μ’ αρέσει να διασταυρωνω τα οικονομικά θεμελιώδη μεγέθη.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΝΤΑ: 

Πολλοί πιστεύουν ότι οι πιλότοι μας έπεσαν σε ώρα εργασίας, προσομοιάζοντας τη δουλειά τους με άλλα εργατικά ατυχήματα. ΛΑΘΟΣ. Δεν είναι ατύχημα σε ώρα εργασίας γιατί αυτοί δεν εργαζονται απλά. Πολεμάνε. Είτε μέσω εξαιρετικά επικίνδυνων ασκήσεων προσομοίωσης, είτε σε αληθινές μάχες που δίνονται σχεδόν καθημερινά στις ακριτικές περιοχές μας.
….
Η δουλειά τους δεν συγκρίνεται με καμία άλλη. Οι πιλότοι αυτοί, νέα παιδιά, έπεσαν σε μάχη. Επεσαν σε έναν ακήρυχτο πόλεμο που απαιτεί διαρκή ετοιμότητα από τις συνεχείς παραβιάσεις του εναέριου χώρου μας.
Εχει τύχει να κάνουμε καλοκαιριάτικα αραχτοί την ηλιοθεραπεία μας στη Θάσο και πάνω από τα κεφάλια μας να παρακολουθούμε εκπληκτοι εμείς και οι τουρίστες να γίνεται μια τεράστια αερομαχία μεταξύ ελληνικών και Τουρκικών μαχητικών που πότε εξαφανίζονταν και πότε εμφανίζονταν κυνηγώντας με τρομερές ταχύτητες και παράτολμους ελιγμούς το ένα τ’ άλλο ενώ σείονταν ο τόπος από τον ήχο τους. Κι εκεί κατάλαβα.
Νομίζω ότι οι Αθηναίοι πολύ λίγα αντιλαμβάνονται από το τι συμβαίνει καθημερινά στο Αιγαίο. Είμαι Καβαλιώτισσα κι όμως βλέπω συχνά απογειώσεις μαχητικών που κατευθύνονται άγνωστο για που. Φαντάσου τώρα τι γίνεται στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου. Εκεί που δίνονται σχεδόν καθημερινά σκληρότατες αερομαχίες και τι ύψος ετοιμότητας αυτές απαιτούν.
Ας καταλάβουμε ότι οι πιλότοι μας βρίσκονται σε έναν διαρκή ακήρυχτο πόλεμο παίζοντας με τη ζωή τους. Είναι ήρωές ούτως η άλλως. Είτε ζήσουν είτε πεθάνουν. Τα δε ΙΜΙΑ και η ντροπιαστική στάση της τότε πολιτικής μας ηγεσίας, είναι αυτή που τους υποχρέωσε να συμμετέχουν σχεδόν καθημερινά σ’ αυτή τη δοκιμασία θανάτου έκτοτε.

Όταν σταματάει να χιονίζει εμείς βγαίνουμε και παίρνουμε τον αέρα μας.
Image


ΑΝΝΑ ΖΟΥΡ: “Πρέπει να παρευρεθεί κάποιος σε κηδεία Αεροπόρου από την μεριά των συναδέλφων, για να βιώσει την ιδιαιτερότητα που χαρακτηρίζει αυτή την μικρή Ομάδα ανθρώπων. Το «club» παραείναι μικρό, δυσπρόσιτο και δυσνόητο. Οι «απ´έξω» θα δυσκολευτούν να κατανοήσουν το πως μπορούν να συνυπάρξουν αστεία (ηλίθια ή πετυχημένα) μαζί με πόνο, στεναχώρια και βουβό κλάμα.
Το συνάφι αυτό είναι μια πολύ κλειστή αδελφότητα, που οι δεσμοί της ξεπερνούν κατά πολύ το συγκεκριμένο επάγγελμα (ή λειτούργημα αν θέλετε). Ανεβαίνοντας τα σκαλιά της Σχολής μα το κυριότερο κατεβαίνοντάς τα 4 χρόνια μετά, έχεις πλέον γαλουχηθεί απόλυτα με τα ζόρια και τα ρίσκα του Χώρου. Και τα αποδέχεσαι. Πλήρως.
Αποδέχεσαι την πιθανότητα να μην γυρίσεις μια μέρα.
Αποδέχεσαι την άδεια καρέκλα στο briefing.
Aποδέχεσαι το άδειο φέρετρο με τη μισή αρβύλα και μερικά κομμάτια φόρμας.
Σφίγγεις τα δόντια και αποδέχεσαι το καθήκον να πας στη γυναίκα του κολλητού σου να της ανακοινώσεις την Απώλεια.
Μα το σημαντικότερο, αποδέχεσαι ότι απλά αυτό είναι το Κόστος. Το τίμημα ενός τόσο υψηλού Λειτουργήματος είναι ενίοτε η ίδια σου η ζωή. Σήμερα ο συνάδελφος, αύριο ίσως εσύ. Αλλά οι αποφάσεις έχουν ληφθεί, οι κίνδυνοι έχουν κατανοηθεί και βαθειά μέσα σου είσαι ήρεμος.
….
Το καλύτερο μνημόσυνο για όσους φεύγουν, είναι ο προγραμματισμός όλης της Μοίρας για πτήσεις την επαύριο της κηδείας. Επειδή το «show» will and must go on.
Καλό Παράδεισο στα παλικάρια και καλή δύναμη στους οικείους τους …
Αίεν Υψικρατείν”

«Πιο υπερήφανη από ποτέ η Ευγενία Μανωλίδου για τον γιο της Αλέξανδρο που είναι ένα βήμα πριν το Όσκαρ για την ταινία “Glass onion: A knives out mystery” που προτάθηκε για το καλύτερο διασκευασμένο σενάριο». Τελικά ήταν ο συντονιστής των… συνεργείων!
..
Image

Image

Image

Σεναριογράφος της ταινίας και υποψήφιος είναι ο Rian Johnson. «Είναι μεγάλη η χαρά. Φυσικά, δεν ήταν κάτι που περίμενα, αλλά ήταν δίκαιο» είπε ο Μανωλίδης. «Ήμουν ο συντονιστής logistics, συντόνιζα δηλ. το συνεργείο, ώστε να γίνουν όλα σωστά και να είμαστε όλοι ασφαλείς.» Αστέρι!
 • Στην ταινία, ένας εκ των πρωταγωνιστων, ο εκπληκτικός σε ο,τι κάνει Edward Norton, παίζει ένα μεγιστάνα νέων τεχνολογιών που οφείλει αυτο που είναι στην οικειοποιηση της δουλειάς μιας ευφυους επιχειρηματία, ενώ στην ουσία αυτός είναι ένας ηλιθιος. Να την κάνω τη σύγκριση, ή too easy?

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΑΝΟΣ:

Το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο George H.W. Bush βρίσκεται στο Φάληρο. Το γεγονός δεν στεναχωρεί την κυβέρνηση που επιπολαίως, κατά τη γνώμη μου, αρνείται έστω και να μελετήσει την εισαγωγή της πυρηνικής ενέργειας στην Ελλάδα. Ζητώ μελέτη και όχι ιδεοληψίες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται, εδώ κ χρόνια, σταθερά πίσω στις δημοσκοπήσεις. Τα όσα όμως θα αποκαλυφθούν σε σχέση με τις στενές, πολύ στενές, σχέσεις του με την Βενεζουέλα θα έχουν ως συνέπεια την εκλογική του συντριβή και την πολιτική του εξαφάνιση για το μέλλον. Οι Έλληνες δεν είναι ανόητοι.


2 παρά τέταρτο το βράδυ έπεσε ένα δέντρο στην γειτονιά, με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς ρεύμα 2 σπίτια. Στις 03:15 ο ΔΕΔΔΗΕ είχε αποκαταστήσει την βλάβη και η πυροσβεστική είχε κόψει και απομακρύνει το δέντρο από τον δρόμο.


Θα είχε ένα ακαδημαϊκό ενδιαφέρον να μας αναλύσει το συμπαθές καφενείο των συνταγματολόγων πως ακριβώς επιβάλλεται η Δημοκρατία «με το άγριο».Το δοκάρι στο Περιστέρι σήμερα να μίκρυνε άραγε; Πριν δύο βδομάδες που έπαιζε ο Ολυμπιακός πως θα ήταν;

 • Άρα δύο ενδεχόμενα υπάρχουν. Είτε υπάρχει αλλοίωση σε όλα τα παιχνίδια που έχουν γίνει στο Περιστέρι τον τελευταίο καιρό είτε λένε ψέματα και θέλουν να αποφύγουν το ματς λόγω των συνθηκών.
 • Για να πανε και ξεκουραστοι τη Πεμπτη! ουστ σπο εδω εχει και καποια δικια ο Λουτσεσκου. 
 • ΤΑ ΧΑΝΟΥΜΑΚΙΑ ΕΧΟΥΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕ ΑΥΤΑ… ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΛΗ ΤΗΝ ΣΤΕΡΗΣΗ έχουν πάθει μεγάλη εγκεφαλική ζημιά… 

Εικόνες ντροπής στο Πανεπιστήμιο Πατρών με τμήμα της οροφής να έχει καταρρεύσει και φοιτητές να γράφουν. Συνεχείς επιθέσεις από αδέσποτα σκυλιά

Image


Η απόσταση από το έδαφος έως το οριζόντιο δοκάρι ήταν κατά 7 πόντους μικρότερη του κανονικού στο γήπεδο του Περιστεριού. Και οι θεουληδες έσκαψαν αυλάκι πάνω στη γραμμή τέρματος για να έρθει στα ίσια Όσα χρειάζεται να ξέρει κανείς για το ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου!Δεν γινεται να ειναι ακριβως 5 ποντοι πιο κοντα τα δοκαρια και να μην ειναι πιασμενοι και οι μεν και δε!


Κεραμέως: Η ατομική αξιολόγηση καθηγητών έχει να γίνει 41 χρόνια στην Ελλάδα – Αδιανόητη η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να απέχει από τις ψηφοφορίες


Υπάρχει δημοκράτης που δεν ανησυχεί, βλέποντας το βίντεο Σπίρτζη-Πολάκη; Υπάρχει δημοκράτης που σκέφτεται σοβαρά να ψηφίσει αυτούς τους σταλίνες, βλέποντας το βίντεο;


ΠΑΕ Ατρόμητος: «Εντός των προβλεπόμενων ορίων τα 6 από τα 7 σημεία, η ΑΕΚ έχει κάνει ένσταση για το ένα»


Των… δισεκατομμυρίων γίνεται στην Ουκρανία ‘Φαγοπότι’ στην Ουκρανία: Σύμβουλος του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας υπεξαίρεσε δισεκατομμύρια – Infognomon Politics
infognomonpolitics.gr
‘Φαγοπότι’ στην Ουκρανία: Σύμβουλος του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας υπεξαίρεσε δισεκατομμύρια -…

Οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου έπιασαν τον σύμβουλο του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας της Ουκρανίας (σε εθελοντική βάση) να κατέχει κεφάλαια που προορίζονταν για την αγορά αγαθών


Σαν σήμερα το 1930 οι γυναίκες στην Ελλάδα απέκτησαν δικαίωμα ψήφου
….

Image

 • Ξεκούραστη η Αεκ την Πέμπτη. Κατά τα άλλα στο δικό μας ματς με ατρόμητο δεν ήταν χαμηλότερη η εστία. Και ποιός τους σφύριξε να τσεκάρουν τις εστίες έτσι ξαφνικά;

Image


ΑΠΑΝΤΗΣΗ μ/μ: BΡE ΠΑΙΔΙΑ, με τι ασχολείστε; Με το Αεκάκι;; Σαν να ασχολείτε η ΜΑΝ UTD με τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ένα πράμα…

 1. ΣΤΗ ΜΠΑΛΑ; Πρωταθλήματα και Κύπελλα; Χάνεται το μέτρημα. Ελεος, ελάτε στη θέση τους… Βέβαια, σας ζητάμε πράγματα πολύ δύσκολα, προσπαθείστε όμως…
 2. ΣΤΗ ΣΠΥΡΙΑΡΑ; ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ – Εχουν ματώσει – ξέρετε τι.. Τα διχτάκια τους…
 3. ΣΤΑ ΜΠΡΑΤΣΑΚΙΑ; ΑΛΛΟ ΠΑΛΙ ΕΤΟΥΤΟ, σωσίβια τους ρίχνουμε…
 4. ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΕΔΕΣ; Το βάζουν στα πόδια να σωθούν… από το θηρίο…

Δηλαδή όποιος πέρασε απο Ατρόμητο, δεν είδε το λάθος στα δοκάρια, αλλά ο κύριος Νιάου ως πανέξυπνος τα είδε ε; Εκτός κι αν εντελώς ξαφνικά, κοντυναν σήμερα και πάλι ο οξυς νους του Νιάου το κατάλαβε αμέσως ή κάποιος του το σφύριξε. Ρε λιμά!!


Γέλια μέχρι δακρύων με όσα συμβαίνουν στην Σούπερ Λίγδα. Οι άνθρωποι του Ατρομήτου έσκαψαν() για να σηκώσουν τα δοκάρια και η “διαφορετική” ΑΕΚ κάνει ένσταση!


Μεγάλη εμφάνιση της ΑΕΚ στο Περιστέρι με τα αετίσια μάτια τους είδαν την διαφορά στα δοκαριά!
 • ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΤΗΤΕΣ έδωσαν 30λεπτά διορία. Αλλες φορές που κλειδώνονται στα αποδυτήρια γυρίζουν μέχρι και 1,5 ώρα και συνεχίζουν. Εδώ όμως βιάζονταν να πάνε στη τουαλέτα, από την πολλή διάρροια…

Αυτους τους Έλληνες με τις κόκκινες σημαιουλες που φωνάζουν “ούτε γη ούτε νερό για τους δολοφόνους των λαών” δεν τους είδαμε να κάνουν μια πορεία, έστω κ σιωπηρή, κατά του ξάνθου γένους που εδώ κ 1 χρόνο δολοφονεί, βιάζει, κακοποιεί, απειλεί έναν ολόκληρο λαό για το κέφι του.