Καλλιόπη Βαρδάκα: Το μεταμεσονύχτιο σημειωματάριο του μικρομέτοχου (10 Φεβρ. 2023)

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ – ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΒΑΡΔΑΚΑ

– ΜΗΝΥΜΑΤΑ (Δεν δημοσιεύονται αυτά που ξεπερνούν την… κόκκινη γραμμή)

– ΤΙΤΙΒΙΣΜΑΤΑ (Τα πιο σαρκαστικά, ως επί το πλείστον, για να ανάβουν τα αίματα τώρα που έχουμε και κρύο)

– ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ (Με αυτά που μας στέλνετε, δεν χρειάζεται δα και διάβασμα…)

****
KATEΡΙΝΑ ΠΑΝΤΑ: Καθ. Παναγιώτης Καρύδης για επιτόπια ερευνα στα Τουρκικά κτίρια που κατερρευσαν :”Κτίρια από άμμο και χαλίκι & απαγορετικές κατασκευές. «Αμμος και χαλίκι. Αυτό είναι απαγορευτικό γιατί όταν γίνει η κατάρρευση να μετατρέπεται (το κτίριο) σε σορό άμμου και χαλικιών. Είναι απαράδεκτο. Σημαινει πολύ κακή ποιότητα βασικών υλικών δόμησης».
Σύμφωνα με τον Δημήτρη Σταθακόπουλο, καθηγητή του Πάντειου Πανεπιστημίου και οθωμανολόγο, το λόμπι 5 κατασκευαστικών εταιριών, που έχει καλές σχέσεις με τον Ερντογάν, έχει κερδίσει πολλούς δημόσιους διαγωνισμούς και έχει την στήριξη της κυβέρνησης.
«Οι εταιρίες αυτές παίρνουν μεγάλα πρότζεκτ. Όταν γίνονται δημόσιοι διαγωνισμοί, εμφανίζονται οι συγκεκριμένες εταιρίες που είναι του ίδιου ανθρώπου ουσιαστικά, χτυπούν τις προσφορές και πάντα ο διαγωνισμός καταλήγει στον ίδιο» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Συμμορία Ερντογάν.
Νεα κτιρια που υποτίθεται πληρούσαν τους αντισεισμικούς κανονισμους (not), κατερρευσαν σαν χάρτινοι πύργοι. «Μπορείτε να αγοράσετε τον θάνατό σας με 2.850.000 λίρες αγαπητοί θεατές» Λέει βουλευτής της αντιπολίτευσης. Ακριβώς όπως τα λέγαμε σε προηγούμενη ανάρτηση από προσωπική γνώση.

Κ.Π: Μετατοπίστηκε 3 μέτρα πιο κοντά στην Ελλάδα η Τουρκία μετά τον σεισμό λέει. Ποιες σαπουνόπερες τώρα.. Αυτό θα πει βασανισμένος έρωτας. (Sarcasm)


ΚΑΤ.ΠΑΝΤΑ: Για όσους σπεύδουν να υποστηρίξουν την υποβάθμιση των πτυχίων των καλλιτεχνών, να θυμίσω ότι η φοίτηση τους είναι τριετής όπως τουλάχιστον απαιτείται για σχολές ανωτάτου επιπέδου. Σε κάθε περίπτωση οι μαθητες και οι απόφοιτοι δεν ζήτησαν την αναβαθμιση της σε ανώτατη, αλλά να παραμείνει ανωτέρα και φυσικά όχι να υποβαθμιστεί σε μέσης εκπαιδευσης.
“Το Τμήμα Υποκριτικής του Εθνικού Θεατρου πχ λειτουργεί από το έτος 1930, στο πλαίσιο της Δραματικής Σχολής και βάσει του κανονισμού της, όπως αυτός ορίζεται στο Κανονιστικό Διάταγμα της 14-12-1943 τεύχος πρώτον, φύλλο 416 της Εφημερίδος της Κυβερνήσεως και στο Προεδρικό Διάταγμα υπ’ αριθμόν 93 της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (αρ.φ.172, 1/10/2018) με την τροποποίηση του Π.Δ. 336/1983 που αφορά στην οργάνωση και λειτουργία της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης του Εθνικού Θεάτρου.
….
Σκοπός και έργο του Τμήματος είναι η καλλιτεχνική ευαισθητοποίηση, η επαγγελματική κατάρτιση και η κατάλληλη εκπαίδευση των νέων, προκειμένου να ασκήσουν το επάγγελμα του ηθοποιού. Η φοίτηση διαρκεί 3 χρόνια και είναι δωρεάν, όπως αναφερεται.
Για όσους θυμούνται, και τα ΤΕΙ ηταν ανωτέρας εκπαιδευσης και τα μετέτρεψαν σε ανωτάτης χωρίς απαραίτητα να διδάσκουν πανεπιστημιακοί ούτε τώρα, αν οι καθηγητες είναι το πρόβλημά τους. Αλλωστε η υποκριτική και η σκηνοθεσία είναι λίγο δύσκολο να διδαχθούν από πανεπιστημιακούς αλλά μόνο από εμπειρους του είδους. Ούτε βεβαίως διαθέτουμε αντιστοιχη ανωτάτη σχολή πανεπιστημιακού επιπέδου, για να προωθήσουν τις επόμενες γενιές εκεί.
Οπότε μοιραία τους παραπέμπουν σε ιδιώτες. Αυτός ήταν ο σκοπός. Σε κάθε περίπτωση είναι αδικο να υποβαθμίζεις μια τριετή φοίτηση σε μέση εκπαίδευση αναδρομικά ενω εχουν προηγηθεί και εξετάσεις. Νομίζω ότι εύκολα γίνεται αντιληπτός ο στόχος τους. Δεν ξέρω τι ακριβώς θέλουν να πουν κάποιοι με τις αναρτησεις τους. Στηρίζουν την αδικία?

Η Δήμητρα Λιάνη σήμερα ιδρύει το δικό της κόμμα. ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΥΠΑΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ

Image


Πρετεντέρης @ta_nea
το ΠΑΣΟΚ παραμένει (καλώς ή κακώς) εγκλωβισμένο σε ένα κυρίαρχο ρεύμα που καθ´ υπερβολή ονομάστηκε «αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο». Δυσφορεί να το ακολουθεί αλλά δυσκολεύεται και να το αποτινάξει #εμπιστευτικά
Image