Καλλιόπη Βαρδάκα: Το μεταμεσονύχτιο σημειωματάριο του μικρομέτοχου (07 Φεβρ. 2023)

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ – ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΒΑΡΔΑΚΑ

– ΜΗΝΥΜΑΤΑ (Δεν δημοσιεύονται αυτά που ξεπερνούν την… κόκκινη γραμμή)

– ΤΙΤΙΒΙΣΜΑΤΑ (Τα πιο σαρκαστικά, ως επί το πλείστον, για να ανάβουν τα αίματα τώρα που έχουμε και κρύο)

– ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ (Με αυτά που μας στέλνετε, δεν χρειάζεται δα και διάβασμα…)


Πρετεντέρης @ta_nea γιατί τόση φασαρία με τον Σπίρτζη; Τα ίδια έλεγε κι ένας Γεώργιος που ήταν συνταγματάρχης και μετά έγινε τραγούδι «γεια σου Γιώργη Παπαδόπουλε». Τι τους πείραξε λοιπόν στον Σπίρτζη; Η στολή; #εμπιστευτικά

Image

 

Οι συνδικαλιστές εκπαιδευτικοί αντέδρασαν στην σημερινή τηλεκπαίδευση με το επιχείρημα ότι εν έτει 2023 δεν έχουν PC στο σπίτι τους & απαίτησαν η μέρα να κηρυχθεί αργία.Το Υπουργείο απάντησε πως όποιος δεν μπει στα συστήματα για να διδάξει,χρεώνεται κανονική άδεια. ΕΤΣΙ ΜΠΡΑΒΟ!


 • ΜΙΛΤ.ΜΠΕΝ: Νομίζω είναι ο μεγαλύτερος μισέλληνας των τελευταίων χρόνων.
Image

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: Το αποτέλεσμα το βγάζουν οι εκλογές, όχι οι δημοσκοπήσεις. Χθες στην Κύπρο έπεσαν πάλι μόνο 12 μονάδες έξω, και πάλι όλως τυχαίως εις βάρος του υποψηφίου της αριστεράς. Γι’ αυτό πιστέψτε με, όταν σας λέω μη φωνάζετε συνθήματα για την ανατροπή: Η ανατροπή έχει ήδη γίνει.


Iasonas Apostolopoulos@Iasonas_Apost Ναυάγιο στην Λέρο! 4 νεκροί, 1 γυναίκα και 3 παιδιά. Δυο αγόρια πέντε ετών και ένα κορίτσι τεσσάρων που κατέληξαν στο νοσοκομείο. Διασώθηκαν 39 ναυαγοί. 326 νεκροί μέσα στο 2022. Έχει γεμίσει το Αιγαίο κορμιά προσφύγων. Συνεχίστε καθάρματα να λέτε για την Μαρία του Έβρου.

Translate Tweet
….

Image


 • ΕΛ.ΒΟΖ: Καθάρματα είναι αυτοί που τους στέλνουν. Και εσυ τους «δικαιολογείς»! Σεβασου λίγο τη χώρα σου και σταμάτα να δυσφημίζεις την Ελλάδα.
 • ΜΙΧ.ΧΡΙΣΤ: Όσο υπάρχουν Ιάσονες που στέλνουν σινιάλα για ανοικτά σύνορα ,τόσο θα βλέπουμε τέτοιες θλιβερές εικόνες! Είσαι ο καλύτερος φίλος κ συνεργάτης του Ερντογάν και ο χειρότερος εχθρός της χώρας σου!
 • Διασώθηκαν από το λιμενικό και μπράβο τους αυτή είναι η δουλειά τους, μακάρι να σωζοντουσαν όλοι! Για τους λαθροδιακινητες που στέλνουν τις ψυχές αυτές με τέτοιο καιρό στην θάλασσα δεν σας είδαμε να γράφετε ποτέ κάτι! Η Μαρία του Έβρου υπάρχει μόνο στην φαντασία σας!
 • ΖΑΧ.ΜΑΡ: Η Μαρία δεν υπήρξε ποτέ. Εσείς την κάνατε σημαία σας. Είστε δολοφόνοι που αφήνετε στο έλεος των ανέμων και της τρικυμισμένης θάλασσας,να ξεκινήσουν με φουσκωτά απελπισμένοι άνθρωποι Τα χιλιάρικα βέβαια,έπεσαν. Φαντάζομαι δεν σας ρίχνουν στν μοιρασιά Καθάρματα
 • ΦΩΤ.ΚΟΚ: Κε.Αποστολόπουλε, να πείτε στους Τούρκους «διασώστες» πως δεν πρέπει να στέλνουν τις βάρκες με θυελλώδη καιρό το καταχείμωνο, ώστε να μην κινδυνεύουν να ναυαγήσουν. Κι εμείς ξέρουμε πως μπορεί να χάσουν τα εισοδήματα, αλλά πρέπει πρωτίστως να προστατευθεί η ζωή των θυμάτων τους.
 • Γιατί βγάζεις τέτοιον οχετό? Εμείς δεν τους σώσαμε? Έλληνας ψαράς ειδοποίησε ΚΙ ΟΧΙ καμιά ΜΚΟ που σε “αλλες” περιπτώσεις στέλνετε μέχρι κ συντεταγμένες.. Το
  @HCoastGuard  δεν προσέτρεξε κι έσωσε τους 39? ΤΟΝ ΟΧΕΤΟ ΣΟΥ ΒΓΑΛΤΟΝ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΗ ΒΑΡΚΑ ΜΕ ΤΑ 10μποφορ.
 • ΔΗΜ.ΚΟΤΣ: Ποιος ευθύνεται; Ποιος έριξε στη θάλασσα, εν μέσω τέτοιων καιρικών συνθηκών, γυναικόπαιδα σε σαπιόβαρκες; Η Ελλάδα φταίει πάλι; Τη “Μαρία του Έβρου” γιατί να μην την αναφέρουμε; Για να μην υπενθυμίζουμε τι φέικ νιουζ διασπείρονταν πριν λίγους μήνες; Τέτοιο μένος με την Ελλάδα;
 • Κρίμα τους ανθρώπους. Ποιά καθάρματα τους έβαλαν με τέτοιο καιρό μέσα σε βάρκες, για να διασχίσουν παράνομα το Αιγαίο? Ποιοί αλήτες κονομάνε βάζοντας μικρά παιδιά στη θάλασσα μέσα στη παγωνιά. Συγχαρητήρια αξίζουν στο Ελληνικό λιμενικό, που διέσωσε τόσο κόσμο στις συνθήκες αυτές.
 • Θα ήταν όλοι νεκροί αν δεν έκανε υπεράνθρωπες προσπάθειες να τους σώσει το λιμενικό που βρίζεις καθημερινά ανθέλληνα. Ποιος τους έστειλε να παλεύουν με τα κύματα, εγώ;
 • Πραγματικά τι κουβαλάς μέσα στο κεφάλι σου?? Η Μαρία του Έβρου είναι ένα ψέμα που υπερασπίζεσαι άρα υποτιμάς τη νοημοσύνη μας και οι νεκροί λαθρομετανάστες είναι αποτέλεσμα των Τούρκων που υπερασπίζεσαι, άρα ή μεγάλος βλάκας είσαι ή μας περνάς βλάκες
 • Κρίμα είναι να χάνονται ανθρώπινες ζωές αλλά δεν χωράει ολόκληρη η Αφρική στην Ελλάδα. Σταματήστε λοιπόν τον μαγνήτη γιατί είστε ηθικοί αυτουργοί.
 • Δεν έχεις γράψει ούτε ένα τουιτ για τους διακινητές. Κάποιος κακοπροαίρετος θα έλεγε ότι είσαι α λα καρτ ανθρωπιστής και ίσως τελικά εξυπηρετείς συμφέροντα αφού μιλάς μόνο για μια πλευρά του προβλήματος. Κάποιος κακοπροαίρετος… οχι εγώ.
 • Tί γονείς είναι αυτοί;;; Εμείς σήμερα δεν μπορούσαμε να περπατήσουμε από τον αέρα του Αιγαίου και άλλοι έβαλαν τα παιδιά τους μέσα σε βάρκες; Ισόβια φυλακή ή επιστροφή από εκεί που ήρθαν.
 • Αντί να τουϊτάρεις όλη μέρα τραβα κουπί να τους προλάβεις. Έτσι κι αλλιώς εσείς που τους κάνετε το “ορίστε”, είστε ηθικά υπεύθυνοι για τους θανάτους…
 • Δεν κατηγορείς αυτούς που τους πέταξαν στην θάλασσα αλλά αυτούς που έσωσαν όσους μπόρεσαν!!! Πρέπει να είσαι μάλλον με αυτούς που τους πέταξαν. Μεγάλος αλ@@ης.
 • Λέξη για τους Τούρκους δουλέμπορους που δεν δίστασαν να τους διακινήσουν για χρήματα, με τέτοιο καιρό;! Πάλι οι Έλληνες φταίνε που προσπαθούν να τους σώσουν;!
 • Να σας ρωτήσω κάτι, αν επιτρέπεται. Στην Τουρκία δε υπάρχουν ΜΚΟ, ώστε να σώζουν τους πρόσφυγες πρίν ανοιχτούν στο Αιγαίο και κινδυνέψουν; Και αν δεν υπάρχουν γιατί δεν πάτε στα τουρκικά παράλια να τους σωζετε πριν βγουν ανοιχτά; Αφού γνωρίζετε τόσο καλά την περιοχή.
 • Το “καθάρματα” να το απευθύνετε στους διακινητες και σε όσους πληρώνονται τόσα χρόνια από τη συγκεκριμένη μπίζνα. Αβρόχοις ποσίν…..
 • Δεν ειδα να διαδίδεις σε κάποιο μέσο ” παιδιά μην προσπαθήσετε σήμερα να κροσαρετε το Αιγαίο έχει κακοκαιρία, θάλασσα τρικυμιώδη, ελάτε άλλη μέρα” τώρα βγήκες σαν κακομαθημένο 5χρονο και κουνάς το δάκτυλο…. Ούτε για την ευθύνη των διακινητών από απέναντι είπες τπτ
 • Αγαπητέ κυριε, απορώ γιατί δεν είσαστε αυτές τις ημέρες στο Αιγαίο να βοηθήσετε στην οποία διάσωση.Προφανώς είναι πιο εύκολο να κρυφτείτε στη σιγουριά του γραφείο κ του πληκτρολογίου σας,αναδεικνύοντας το γεγονός σε μια γενίκευση.Τρισάγιο κάνατε στη νεκρή Μαρία;

Παρεμπιπτόντως, αυτός ο κύριος που δεν έχει τελειώσει καν το σχολείο, θέλει να αναγνωρίζεται ως απόφοιτος πανεπιστημίου;

Image


KATEΡINA ΠANTA: Μετασεισμοί μεγέθους 6,5 ρίχτερ εκτιμάται από ειδικούς ότι θα ανεβάσουν συνολικά τους νεκρούς σε Τουρκία-Συρία σε δεκαδες χιλιάδες ενώ τους άστεγους ίσως και σε 100.000.
Υπολογίζουν ότι ως τώρα στη Τουρκία κατέρρευσαν γύρω στις 4.000 κτίρια, ενω δεν εχει καταγραφεί ακόμη η πληθώρα των ετοιμόρροπων.. Απίστευτη καταστροφή.
Ρήγμα – μαμούθ μήκους 100 χιλιομέτρων μεταξύ των πλακών Ανατολίας και Αραβίας πυροδότησε τον φονικό σεισμό, που με τη σειρά του ενεργοποιεί άλλα ρήγματα σύμφωνα με το BBC,.
Οπως αντιλαμβάνεστε τίποτε δεν τελείωσε ακόμη.
Μπορεί να είναι εικόνα χάρτης και κείμενο που λέει "against adjoining one. Bu sometimes the pressure builds until one plate suddenly jerks cross, causing surface In this case was Arabian plate moving northwards and grinding against the Anatolian plate. Fault lines around Turkey and Syria Eurasian Plate Second quake 7.5 magnitude TURKEY Anatolian East Plate Anatolian Fault First quake 8magnitude SYRIA Mediterranean Sea African Plate Arabian Plate Source: British Geological Survey Friction from the plates has been responsible for very damaging earthquakes BBC"

Μπορείτε να διαχωρίσετε τις κυβερνήσεις & τις θρησκείες από τον απλό λαό, ή έχετε εγκεφαλικές ικανότητες λάχανου μερικοί?

ΜΑΡ.ΚΑΛΑΙΤΖ: Όταν ο Eρντογαν δηλώνει «Θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ», ο Μητσοτάκης απαντά στέλνοντας αποστολή βοήθειας ΕΜΑΚ κ ΕΚΑΒ στον φονικό #σεισμο. Σε αυτές τις λίγες γραμμές είναι η διαφορά πολιτισμού Τουρκίας και Ελλάδας!! Να είστε περήφανοι που είστε Έλληνες!! Όποιος χαίρεται με την ανείπωτη τραγωδία δεν λέγεται πατριώτης, αλλιώς λέγεται!! Και να θυμάστε ότι η φύση δεν αναγνωρίζει χριστιανούς και μουσουλμάνους!


Η κυβέρνηση δυστυχώς παρακαλεί να είναι υπέρ των κορακιών (funds, servicers) και εναντίον των δανειοληπτών η απόφαση του Αρείου Πάγου – αφού διαφορετικά κινδυνεύουν οι εγγυήσεις των 18,7 δις που έδωσε στις τράπεζες με το Ηρακλής. Ας ελπίσουμε πως η απόφαση θα είναι ξανά η σωστή!
….
Image

Αν ο κόσμος θυμόταν πιο συχνά, ότι σε αυτή τη γη είμαστε περαστικοί και ότι η ζωή δεν είναι αιώνια, ίσως κατάφερνε τελικά να είναι περισσότερο ταπεινός και λιγότερο κακός.


 • ΝΥΜΦΑΙΟ – ΠΑΝΤΑ ΟΜΟΡΦΟ

Image


ΑΜΕΣΗ ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΨΗΦΟΥ ΣΤΗ ΒΑΝΔΗ! Απαράδεκτο να δίνουμε το δικαίωμα να επιλέξει την κυβέρνηση μας αυτή που άλλαξε αυτό με αυτό!
Image
Image

Σε 2 ημέρες η Pepsi ανακοίνωσε επιστροφή της παραγωγής ΗΒΗ στην Ελλάδα (Εργοστάσιο Βόλου) ενώ η Pyramis άνοιξε ξανά το εργοστάσιο της Pitsos για παραγωγή ελληνικών οικιακών συσκευών. Αυτή την πρόοδο της χώρας δεν θα την σταματήσει κανένας Πολάκης, κανένας Σπίρτζης ή Βαξεβανης.


 • Δεν υπάρχει σωτηρία!

Image

Ζούμε στην χώρα όπου ένας τύπος που δεν τελείωσε το σχολείο & έγινε γνωστός ως ηθοποιός επειδή είναι γκόμενος μιας τραγουδίστριας, κάνει αγώνα για να εξισωθεί η πορεία του με αυτήν ενός απόφοιτου Πανεπιστημίου. Και βρίσκει και πολιτικές πλάτες. Το θράσος τους είναι εντυπωσιακό.


6th February 1958, 15:04 – 65 years ago today, but never forgotten. In loving memory of the victims of the Munich air disaster.

Image


Image


Image