Καλλιόπη Βαρδάκα: Το κυριακάτικο απογευματινό σημειωματάριο του μικρομέτοχου (12.09.2021)


Η δυνατότερη φωνή των ελληνικών γηπέδων σίγησε για πάντα… Το «Πάμε Εθνικάαααααρα» δεν θ’ ακουστεί ξανά. Ο τελευταίος ρομαντικός της μπάλας. Ο Γιάννης Μαντζουράνης έφυγε σε ηλικία 87 ετών. Καλό ταξίδι Εθνικάρα…


 • ΤΙΤΙΒΙΣΜΑΤΑ

Μπορεί ΕΝΑΣ σοβαρός να μου εξηγήσει; 10 χρόνια γονατίσαμε στους φόρους, στις περικοπές και στα μνημόνια. Η κάθε κυβέρνηση δεν μπορούσε να “κ@@σει” αν δεν ρωτούσε την τρόικα. Και ξαφνικά,ως εκ του θαύματος, χωρίς σοβαρές μεταρρυθμίσεις, χωρίς να άλλαξε κάτι, το χρήμα ρέει άφθονο.

 • Πολλά από όσα λέγονται στον οχετό του Διαδικτύου για την οικογένεια μου, είναι κατευθυνόμενα. Ο Τσιπρας επέλεξε την όξυνση και τις προσωπικές επιθέσεις, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Άντε να εξηγήσεις σε συριζαίο, γιατί ο Αμάνθιο Ορτέγα (ιδιοκτήτης της αλυσίδας επιχειρήσεων ZARA κτλ) έστειλε την πιτσιρίκα κόρη του ανώνυμη πωλήτρια σε κατάστημα επαρχιακής πόλης στην Πολωνία, πριν της επιτρέψει να ασχοληθεί με τη διοίκηση.

 • “Οι γαλοπούλες δεν βιάζονται να έρθουν τα Χριστούγεννα”, δήλωσε ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ. Πρόκα σαρανταπεντάρα, καρφωμένη με βαριοπούλα…

Ενωτικός. σοβαρός, μετρημένος, μίλησε για το μέλλον και όχι για τις παπαριές του παρελθόντος. με στοιχεία που δεν διαψεύδονται και έδειξε σχέδιο, του που θέλει να πάει. Μπροστά και όχι σε Πολακισμούς και ηλιθιότητες του τι έκαναν οι παππούδες και οι προπάπποι πρίν 75 χρόνια.

 • «Δεν χρησιμοποιώ ούτε δεξιόμετρα, ούτε αριστερόμετρα. Αυτό που με νοιάζει είναι αυτή η κυβέρνηση να κάνει χιλιόμετρα».

Η νέα γενιά κοιτάει ψηλά! Τρεις εξαιρετικά σημαντικές εξαγγελίες του @PrimeministerGR για την εκπαιδευτική κοινότητα – Στεγαστικό επίδομα και για τους σπουδαστές ΔΙΕΚ – Μηδενικό ειδικό τέλος κινητής τηλεφωνίας και data – 50GB δωρεάν στους εμβολιασμένους έφηβοι 15-17

 • Μοίρασε πόνο σε Συριζαίους και ψεκασμένους αντιεμβολιαστές ο Μητσοτάκης. Τέτοιο πρωθυπουργό δεν είχε ποτέ η Ελλάδα, θα κυβερνάει για 40 χρόνια, μέχρι να πεθάνει από γεράματα ή μέχρι να βαρεθεί!

Καμιά δήλωση κάνανε τα καμάρια μας σήμερα για τους Ελληνοαμερικανούς που έχασαν τη ζωή τους στο WTC ή τιμούμε μόνο τους νεκρούς της ΕΡΤ και τους αγώνες του Κουφοντίνα; Τους Ελληνοαμερικανούς τους θυμόμαστε μόνο όταν θέλουμε ρουσφέτι απο τον πρόεδρο των ΗΠΑ;

Με τον ΣΥΡΙΖΑ μας χωρίζει πολιτικό, αξιακό και πολιτισμικό χάσμα. Καλησπέρα και αντίο σας. Τα είπε όλα.

 • Άντε να εξηγήσεις σε συριζαίο, γιατί ο Αμάνθιο Ορτέγα (ιδιοκτήτης της αλυσίδας επιχειρήσεων ZARA κτλ) έστειλε την πιτσιρίκα κόρη του ανώνυμη πωλήτρια σε κατάστημα επαρχιακής πόλης στην Πολωνία, πριν της επιτρέψει να ασχοληθεί με τη διοίκηση.

Παρατηρώ πως οι ίδιοι που δεν θέλουν τα εμβόλια δεν θέλουν και τις ανεμογεννήτριες. Λογικό. Δεν μπορεί να είσαι τεχνοφοβικός και σκοταδιστής μονο σε έναν τομέα.


Πρετεντέρης @ta_nea πέρα από την κωμική περίπτωση Πολάκη, ο δυτικός κόσμος δέχεται στο πεδίο της πανδημίας μια βίαιη επίθεση από έναν υποχθόνιο ανορθολογισμό. Κι αυτό δεν είναι κωμικό.

 • Αυτός είναι ο σκακιστής Νικόλας Θεοδώρου από το Ρέθυμνο της Κρήτης σε ηλικία 21 ετών εξασφάλισε την 3η κ τελευταία νορμα Grandmaster κ τον τίτλο του Grandmaster, τον ανώτερο που μπορεί να λάβει κάποιος σκακιστής. Δεν είναι Σακαρη ούτε Τσιτσιπας κανένα ΜΜΕ δεν είπε κάτι για αυτόν!
 • Η διαφορά είναι ότι Σάκαρη/Τσιτσιπάς διεκδικούν τον τίτλο του World Champion. Μόλις κι ο Θεοδώρου αρχίσει να κάνει το ίδιο, σίγουρα θα τον ανακαλύψουν τα ΜΜΕ.
 • Η δημοφιλία άλλο, η αξία άλλο. Μην τα τσουβαλιάζεις. Μια χαρά άξιοι είναι και ο Τσιτσιπάς και η Σάκαρη.

Για όσους τους χαλάνε την αισθητική οι ανεμογεννητριες και δεν θένε πυρηνικούς σταθμούς. Εδώ “βγαίνει” το ρεύμα για να φορτίζετε τα iPhone σας κ να γράφετε πιπες…

 • Το θέμα δεν είναι μην βάλουν ανεμογεννήτριες. Το θέμα είναι ότι πουθενά σε καμία σύμβαση δεν προβλέπεται (όπως σε άλλες χώρες) διαδοχή κατάσταση για την απόσυρση και ανακυκλωση – καταστροφή των ανεμογεννητριών όταν τελειώσει ο χρόνος ζωής τους και θα μείνουν εκεί κουφάρια.

 • Στη διαρκεια του Εμφυλίου ο Ραλλης συνομιλούσε με εκπροσώπους της Αριστεράς μήπως & βρεθεί λύση & δεν τα διαλυσουν όλα & το 2021 κάποιοι θεωρούν είδηση πως εκτός βήματος της Βουλης Αδωνης, Τσιπρας, Κουτσουμπας κάθονται μαζί & συνομιλούν αντί να τραβήξουν τα κουμπούρια
 • ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΒΑΡΔΑΚΑ