Καλλιόπη Βαρδάκα: Το καθημερινό σημειωματάριο του μικρομέτοχου (Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021)

Ποιούς καλούν; Τους Πακιστανούς; Έλεος πια, ως πότε θα τους ανεχόμαστε;

  • Οι προθέσεις τους γνωστές. Προσπαθούν να εργαλειοποιήσουν κι αυτοί τους λαθρομετανάστες για ίδιον όφελος και μάλιστα πρόσκαιρο, γιατί θα τους γυρίσει μπούμερανγκ στο τέλος! Η Ελλάδα όπως την ξέρουμε, θα πάψει να υπάρχει κι αυτά είναι τα πρώτα σημάδια!

Όλα αχταρμάς στην αφίσα όπως στο μυαλό τους


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ

ΠΟΠΗ ΒΑΡΔΑΚΑ

****

Το διαστημικό σκάφος Juno της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA)πέρασε κοντά από τον Γανυμήδη, τον μεγαλύτερο δορυφόρο του Δία και όλου του ηλιακού συστήματος μας, και έστειλε στη Γη τις πρώτες κοντινές φωτογραφίες του μακρινού παγωμένου φεγγαριού-μαμούθ εδώ και δύο δεκαετίες.

Το σκάφος πλησίασε σε απόσταση περίπου 1.000 χιλιομέτρων πάνω από τον Γανυμήδη, ο οποίος με διάμετρο 5.260 χιλιομέτρων είναι μεγαλύτερος και από τον πλανήτη Ερμή. Η NASA είχε προηγουμένως μελετήσει τον Γανυμήδη αρχικά με τις αποστολές Voyager στο τέλος της δεκαετίας του 1970 και μετά με το σκάφος Galileo το 2000.

File Photo Κοντινό πλάνο του Γανυμήδη APE-MPE

File Photo Κοντινό πλάνο του Γανυμήδη APE-MPE

  • Η προσέγγιση ενός νέου σκάφους επέτρεψε τη συλλογή νέων πολύτιμων επιστημονικών δεδομένων, όπως μετρήσεων του μαγνητικού πεδίου του Γανυμήδη (του μοναδικού δορυφόρου στο ηλιακό σύστημα που είναι αρκετά μεγάλος για να γεννά τη δική του μαγνητόσφαιρα), καθώς και του φλοιού του. Η φωτογράφιση έγινε με την υψηλής ανάλυσης κάμερα JunoCam του σκάφους. Μέχρι στιγμής έχουν φθάσει στη NASA δύο νέες ασπρόμαυρες φωτογραφίες, αποκαλύπτοντας με λεπτομέρεια κρατήρες και πιθανά τεκτονικά ρήγματα.

Το Juno, που εκτοξεύθηκε πριν μια δεκαετία και βρίσκεται σε τροχιά γύρω από το Δία από τον Ιούλιο του 2016, θα συνεχίσει να μελετά τον γιγάντιο πλανήτη και την ταραχώδη ατμόσφαιρα του έως το 2025 και θα περάσει κοντά και από άλλα μεγάλα φεγγάρια του, όπως την Ευρώπη το 2022 και την Ιώ το 2023. Ο Δίας έχει 79 γνωστούς δορυφόρους και ο Γανυμήδης ανακαλύφθηκε αρχικά από τον Γαλιλαίο το 1610, μαζί με τρία άλλα μεγάλα φεγγάρια του Δία.

  • Του χρόνου ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) θα εκτοξεύσει την αποστολή JUICE (Jupiter Icy Moons Explorer) που θα κάνει αλλεπάλληλες προσεγγίσεις σε τρία μεγάλα φεγγάρια του Δία (Γανυμήδη, Ευρώπη, Καλλιστώ), προτού τεθεί σε τροχιά γύρω από το Γανυμήδη το 2032. Στο μεταξύ, μέσα στην τρέχουσα δεκαετία, η NASA θα έχει εκτοξεύσει τη νέα αποστολή της Europa Clipper με προορισμό το δορυφόρο Ευρώπη, που διαθέτει ένα τεράστιο υπόγειο ωκεανό, με πιθανή παρουσία ζωής.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Yπερηχητικά επιβατικά αεροσκάφη ξανά στους αιθέρες – Νέα Υόρκη – Λονδίνο σε 3,5 ώρες

*****
-Θα έχει κόσμο η γενική απεργία της Πέμπτης;
  • -Θα έχει πάρα πολύ κόσμο, αλλά ας βάλουμε το ΚΕΕΡΦΑ να φέρει και το μισό Πακιστάν για να είμαστε σίγουροι.

Εικόνα
Εικόνα

Εικόνα


  • Ναι τα μαθαμε ντεμεκ για Σακκαρη, εμεις προσπαθουμε να του τα φτιαξουμε με την Τουνη
Εικόνα
  • You can ignore reality but you can’t ignore the consequences of ignoring reality.
Εικόνα

Εικόνα


Σαν σήμερα πέθανε η Μαλβίνα Κάραλη που πριν 15 χρόνια είχε πει για τους Συριζαίους: “Αυτοί δεν είναι κόμμα, είναι δέκα κ@λοι που ψάχνουν καρέκλα”


Μυθική Μαρία Σάκκαρη!

  • Η πρώτη Ελληνίδα που φτάνει μέχρι τους “8” ενός Γκραν Σλαμ! Η 25χρονη τενίστρια νίκησε με 2-0 σετ την Σοφία Κένιν και έγραψε ιστορία! 
Εικόνα
  • Να φτάνει μια γυναίκα από μια χώρα που δεν υπήρχε στο τέννις τόσο ψηλά κ να ασχολούνται με ποιον τα έχει κομματικοποιωντας μέχρι κ αυτό Μετά οι ίδιοι κάνουν κηρύγματα για δικαιώματα κ ισότητες Ούτε ελπίδα σε τέτοια χώρα

Σήκωσε το #Σακκαρη