Καλλιόπη Βαρδάκα: Το καθημερινό σημειωματάριο του μικρομέτοχου (Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021)

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ

ΠΟΠΗ ΒΑΡΔΑΚΑ

****

ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ
Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΦΙΛΙΠ ΡΟΘ

Πάνω από 7.000 βιβλία γεμάτα σημειώσεις, επιστολές και διάφορα άλλα μικροαντικείμενα, όπως αποξηραμένα λουλούδια, λίστες για ψώνια, εισιτήρια ή και οδοντογλυφίδες, είχε δωρίσει ο Αμερικανός συγγραφέας Φίλιπ Ροθ στη δημόσια βιβλιοθήκη της γενέτειράς του, του Νιούαρκ, λίγο πριν από τον θάνατό του το 2018. Η συλλογή, που ονομάστηκε «Philip Roth Personal Library», φιλοξενείται σε ειδική πτέρυγα της βιβλιοθήκης και αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες της για το κοινό εντός της εβδομάδας. Περιλαμβάνονται, μεταξύ πολλών άλλων, μια τετράτομη ιστορία των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ, αρκετά αντίτυπα της «Δίκης» του Φραντς Κάφκα, ο «Τροπικός του Καρκίνου» του Χένρι Μίλερ, καθώς και ένας έντυπος κατάλογος με εφαρμογές του iPhone κ.ά.

Χειρόγραφο του Νεύτωνα

 • Ενα σπάνιο, ηλικίας 300 ετών χειρόγραφο του Ισαάκ Νεύτωνα, το οποίο περιλαμβάνει τις εκτενείς αναθεωρήσεις του Βρετανού φυσικομαθηματικού πάνω στην πρώτη έκδοση του κομβικού έργου του «Principia Mathematica», πρόκειται να βγει σε δημοπρασία στις 8 Ιουλίου από τον οίκο Christie’s. Με εκτιμώμενη τιμή που ξεπερνάει το ένα εκατομμύριο ευρώ, το χειρόγραφο συντάχθηκε στα λατινικά τον Μάιο του 1694, λίγες μέρες αφότου ο Νεύτωνας είχε δεχθεί μια επίσκεψη από τον Σκωτσέζο αστρονόμο και μαθηματικό Ντέιβιντ Γκρικόρι, στη διάρκεια της οποίας οι δύο άνδρες συζήτησαν για το έργο του Βρετανού και για τις αναταράξεις που είχε προκαλέσει στα θεμέλια της επιστήμης όταν είχε πρωτοκυκλοφορήσει το 1687.

Η Ντέμπι Χιούιτ γίνεται η πρώτη γυναίκα επικεφαλής του αγγλικού ποδοσφαίρου σε 158 χρόνια ιστορίας
 • Don't look back in anger... | SDNA
 • Η Ντέμπι Χιούιτ είναι η νέα πρόεδρος της αγγλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (FA) και γίνεται η πρώτη γυναίκα επικεφαλής του ποδοσφαίρου της χώρας στα 158 χρόνια της ιστορίας της. Η ομοσπονδία αναζητούσε τη διάδοχη κατάσταση, μετά την παραίτηση του Γκρεγκ Κλαρκ τον περασμένο Νοέμβριο, και κατέληξε ομόφωνα στη Χιούιτ. Η 51χρονη είναι διακεκριμένη επιχειρηματίας στον χώρο της ασφάλισης και της έχει δοθεί ο τίτλος τιμής του MBE το 2011, για την προσφορά της στις επιχειρήσεις και στον δημόσιο τομέα. Η θητεία της θα αρχίσει τον Ιανουάριο του 2022.
 • EINAI οπαδός της ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ και μητέρα διδύμων.
 • Η κατακραυγή για τον Κλαρκ

Ο 63χρονος Κλαρκ είχε υποχρεωθεί να εγκαταλείψει τη θέση του, μετά τον σάλο και την κατακραυγή που είχε δεχθεί για δημόσιες τοποθετήσεις του στο αγγλικό κοινοβούλιο, όπου μεταξύ άλλων είχε αναφέρει «έγχρωμους» τους μαύρους ποδοσφαιριστές και είχε απευθύνει ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς για τους πληθυσμούς της Νότιας Ασίας που αξιώνουν εργασία στο Ηνωμένο Βασίλειο.


Κάθε τρία δευτερόλεπτα, στον πλανήτη μας καταστρέφονται τόσα δέντρα που θα μπορούσαν να καλύψουν την επιφάνεια ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου. Μέσα στον τελευταίο αιώνα, έχουν καταστραφεί οι μισοί υγρότοποι της Γης.

 • Μέσα στα επόμενα 30 χρόνια ενδέχεται να έχει εξαφανιστεί το 90% των κοραλλιογενών υφάλων, πολύτιμου παράγοντα για τη διατήρηση της ισορροπίας χλωρίδας και πανίδας στους ωκεανούς.

Ο φετινός εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, για ακόμη μια φορά στέλνει μήνυμα σε κυβερνήσεις, επιχειρήσεις, τοπικές κοινωνίες και πολίτες για ακόμη μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση και άμεση δράση για την προστασία του περιβάλλοντος και την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

 • Σε αυτό το πλαίσιο, η Bayer υπερήφανα δηλώνει, για ακόμη μια φορά, την σταθερή προσήλωσή της στην προστασία του περιβάλλοντος και την προώθηση της βιωσιμότητας και της αειφορίας μέσα από τις δράσεις της. Τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο, όσο και στην Ελλάδα, η εταιρεία υιοθετεί ενεργά εκείνες τις πολιτικές που περιορίζουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των δραστηριοτήτων της εταιρείας και προωθούν μια νέα νοοτροπία και συνείδηση εναρμονισμένοι με τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η Bayer έχει συστήσει από πέρυσι το Ανεξάρτητο Συμβούλιο Βιωσιμότητας, το οποίο συμβουλεύει το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας σχετικά με τη συνεπή υλοποίηση των στόχων της για τη βιωσιμότητα. Πρόκειται για ένα ανεξάρτητο όργανο που αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ευρύτερης στρατηγικής για τη βιωσιμότητα που ανακοίνωσε η Bayer το 2019.

 • Λίγες εταιρείες έχουν δεσμευτεί στο βαθμό που το έχει κάνει η Bayer για να συμβάλουν τόσο στη βελτίωση της ανθρώπινης υγείας όσο και στη διατροφή του ολοένα και αυξανόμενου πληθυσμού σύμφωνα με το όραμα της εταιρείας: «Υγεία και Τροφή για όλους – Ηealth for all, Ηunger for none».

Παράλληλα, έχοντας ως βασικό πυλώνα της στρατηγικής της στον τομέα της βιώσιμης ανάπτυξης την προσβασιμότητα στην υγεία και την υψηλής ποιότητα διατροφή, η Bayer, μέχρι το 2030, θα υποστηρίξει 100 εκατομμύρια μικροκαλλιεργητές σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος.

 • Αυτό θα γίνει μέσα από την παροχή πρόσβασης σε ακόμη περισσότερες καινοτομίες όπως π.χ. το digital farming, καθώς και την εκπαίδευση των παραγωγών σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και της χώρας μας, σε βιώσιμες γεωργικές πρακτικές Επιπρόσθετα, η έρευνα και ανάπτυξη της εταιρείας επικεντρώνεται στην ανάπτυξη νέων ποικιλιών με μειωμένη ανάγκη σε λιπάσματα, φυτοπροστατευτικά προϊόντα ή νερό, που οδηγούν σε μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων της γεωργίας, αυξάνοντας όμως τις αποδόσεις των παραγωγών.

Τέλος, η εταιρία σχεδιάζει να ελαχιστοποιήσει την παραγωγή διοξειδίου του άνθρακα σε όλες τις επιχειρησιακές λειτουργίες της, ώστε το 2030 να είναι ουδέτερες σε εκπομπές CO2 όλες οι δραστηριότητές της.

 • Όσον αφορά την Ελλάδα, η Bayer κινείται σταθερά προς τη μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος. Σε αυτό το πλαίσιο εξασφαλίζει την ασφαλή διαχείριση των προϊόντων της και όσων εξ αυτών δεν έχουν διατεθεί, συμβάλλοντας με υπεύθυνο τρόπο στην περιβαλλοντικά ορθή κυκλική διαχείριση.

Έτσι, η Bayer συμμετέχει στον Ελληνικό Σύνδεσμο Φυτοπροστασίας και τις πρωτοβουλίες για την ανακύκλωση μέσα από το CYCLOS, το συλλογικό σύστημα ανακύκλωσης κενών συσκευασιών γεωργικών φαρμάκων. Πιστή στις δεσμεύσεις της ενάντια στο πλαστικό, η Bayer μειώνει τα απορρίμματα και τα πλαστικά μιας χρήσης, ενώ το μεγάλο βήμα γίνεται στον τομέα των εκπομπών άνθρακα.

 • Μέσα στο 2021 ξεκινά η υλοποίηση ενός μεγάλου project ανανέωσης του στόλου της εταιρείας, με την αντικατάσταση, για αρχή, του 30% των οχημάτων με χρήση υβριδικών, τα οποία έχουν σημαντικά χαμηλότερες εκπομπές άνθρακα (> 50 g CO2/χιλιόμετρο). Οι κινήσεις αυτές αναμένεται να έχουν σημαντικές θετικές συνέπειες στο περιβάλλον αφού ο μέσος όρος εκπομπής αερίων αναμένεται να πέσει στο μισό.

Όλα τα παραπάνω συμβάλλουν σημαντικά στην προστασία του περιβάλλοντος και την προώθηση της βιωσιμότητας, στόχων στρατηγικής σημασίας για την Bayer.


Πρετεντέρης

@ta_nea

γίνεται καβγάς για ένα νομοσχέδιο που σε όλες τις κανονικές χώρες θα είχε συμφωνηθεί γύρω από ένα τραπέζι. Κι όχι για την απαξίωση του συνδικαλισμού που είναι το πραγματικό πρόβλημα σε μια δημοκρατική κοινωνία #εμπιστευτικά

Εικόνα

ΤΙΤΙΒΙΣΜΑΤΑ

 • Όλοι οι δρόμοι είναι γεμάτοι με: Αφίσες ΚΚΕ, ΚΚΕ μλ, μλ ΚΚΕ Αφίσες ΠΑΜΕ Πανό ΠΑΜΕ Αφίσες ΣΎΡΙΖΑ Πανό ΚΝΕ Αφίσες αναρχικών συλλογικοτήτων Δεν μου προκαλεί εντύπωση γιατί όλοι αυτοί είναι τα κ@@@κά@ια της κοινωνίας
Εικόνα
 • Δεν βλέπω ποτέ τένις. Αλλά το ότι στοχοποιησατε μια νέα κοπέλα, όχι για κάτι που έκανε ή είπε, αλλά για το ποιον έχει φίλο, σας κατατάσσει αυτομάτως στα σκουπίδια. Καθημερινοί άνθρωποι σαν εσάς έτρεχαν τα ναζιστικά κ σταλινικά καθεστώτα. Δεν ήταν τίποτα τέρατα με 3 κεφάλια.
 • Εδώ η πρώτη γυναίκα Κένταυρος, τη μέρα του γάμου της

Εικόνα

 • Το θεμα κακως τιθεται σαν ‘προνομια των εμβολιασθεντων’ . Πρεπει να συζηταμε για ‘κυρωσεις κατα οσων αρνουνται να εμβολιασθουν’. Οι ανεμβολιαστοι θετουν τη ζωη τους σε κινδυνο. Οταν τελειωσουν οι εμβολιασμοι δεν θα πρεπει να περιθαλπτονται δωρεαν, οσοι απ’ αυτους νοσουν.
Άμα δε σου κάτσει η κόκκινη Επανάσταση, το γυρνάς στην πράσινη …

Εικόνα

!!Παρέμβαση ρουβίκωνα σε γήπεδο τένις στο χαλάντρι

Εικόνα

 • Η εικονα μιλα απο μονη της.. τον εναν που σηκωνει την Ελλαδα “ψηλα”κ τον υποδεχονται 2 δ/φοι κ το προσωπικο τ αεροδρομιου.. Τον αλλον απαξιω να καμω εστω σχολιο…Καταντια…..

Εικόνα


 • Είναι ο παπα-Πέτρος που λειτουργεί στη Νάουσα της Πάρου και δεν απαγορεύει να μπαίνουν ζωάκια στην εκκλησία. Από τους ιερείς που διδάσκουν όχι με τα λόγια αλλά με τις πράξεις την καλοσύνη και την αγάπη
Εικόνα
 • Και μόνο γι’ αυτήν την εικόνα αγαπάμε #Σακκαρη!!!
Εικόνα
Οι ΔΥ θα απεργησουν την Πεμπτη επειδη με το νεο νομοσχεδιο θα:
 • Παιρνουν κ οι αντρες παραπανω γονικη αδεια?
 • Θα τους βαλει καποιος να δουλεψουν παραπανω?
 • Δεν θα πληρωθουν απ το κρατος τις υπερωριες?
 • Ή επειδη με την ψηφιακη καρτα θα φαινεται αν πανε οντως στη δουλεια κ ποσες ωρες?

Δηλαδή πόσο πιο καμάρι αυτό το κορίτσι; Ταλέντο , ψυχή και χιλιάδες ώρες σκληρής δουλειάς! Καμάρι μας !!!

Εικόνα

 • Αν η #Sakkari ήταν έγχρωμη όπως ο παιχταρας ο Γιάννης, όλο το αριστεριστάν θα έκανε τάμα μέχρι και στην Τήνο για να κερδίσει, αλλά τώρα είναι ελληνικής καταγωγής και τα έχει με Μητσοτάκη, οπότε θα ανέβουν τα σκαλιά στην Τήνο για να χάσει.
Δεν είναι ότι είναι άριστη. Δεν είναι ότι είναι επιτυχημένη. Δεν είναι η όποια σχέση της με τον Κωνσταντίνο. Αυτή η φώτο είναι που στοιχειώνει τους Συριζαιους και λυσσανε

Εικόνα

 • Δάσκαλοι και καθηγητές που διακοπάρουν 4 μήνες τον χρόνο, δουλεύουν σπανίως 8ωρο και έχουν όλα τα ΣΚ off, για ποιον ακριβώς λόγο απεργούν, είπαμε;
 • Ολοφάνερα, θετικά επηρεασμένη από την παρουσία του γουρλή Κων/νου Μητσοτάκη στις εξέδρες, η Μαρία Σάκκαρη προκρίθηκε στα ημιτελικά του Roland Garros, στέλνοντας και τους τελευταίους ζαίους για ψυχοθεραπεία. #RolandGarros #ξυδι #πως_τους_πετσοκοψες_ετσι_ρε_Μαρακι

Εικόνα

 • Το τένις είναι κυρίως ατομικό άθλημα. Οι περισσότεροι τενίστες παίζουν για τον εγωισμό τους, για την καριέρα τους.

Αυτή η κοπέλα παίζει και για την Ελλάδα. Και αυτό πρέπει να πονάει πολύ κάθε εσωτερικό εχθρό.


The U.S. & Greece share a long history of cooperation based on commitment to democratic values, & we must continue to build on this relationship. Proud to introduce legislation to support Greece’s armed forces modernization & promote security & stability in the Eastern Med.


Νταξ παιδια.. ενα δικιο, το χουν οι ζαιοι. Αμα #Σακκαρη και #τσιτσιπας ηταν καλοι, θα ειχε και κοσμο στις κερκιδες. Με βύσμα μπηκαν #RolandGarros Ξεκαθαρα.