Καλλιόπη Βαρδάκα: Το καθημερινό σημειωματάριο του μικρομέτοχου (Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021)

Today diesel generators, tomorrow green energy: A solar Park will provide 100% of the energy needed to charge the EVs. And: The Green Energy will be also cheaper, at least about 25%. Looking forward to „Greece 2.0“


 • Καρανίκας: «ως αριστερός έκανα χρήση ηρωίνης κ κοκαΐνης»! Δλδ αν είσαι αριστερός επιτρέπεται η χρήση ηρωίνης κ κοκαΐνης;

Πρετεντέρης

@ta_nea

υποθέτω πως κάποια στιγμή θα πάρουμε την απάντηση. Τι ακριβώς δουλειά έκανε στην κυβέρνηση ο Παππάς; Διότι οι καταγεγραμμένες δραστηριότητες του υπουργό δεν θυμίζουν #εμπιστευτικά

Εικόνα

Κ.Β: Και όλοι οι εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας, που γκρινιάζετε και διαμαρτύρεστε για τη παράταση του σχολικού έτους κατά δύο εβδομάδες, γιατί σφίγγουν οι ζέστες και δεν αντέχετε τα πήγαινε – έλα, σκεφτείτε ότι υπάρχουν άνθρωποι που δουλεύουν ασταμάτητα και εκτεθειμένοι στον ήλιο, απανωτά καθημερινά δεκάωρα. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ !!!

Στο δημόσιο ξεχνάς να είσαι άνθρωπος και προκαλείς και από πάνω …

 • Την αποχώρησή της από το Roland Garros ανακοίνωσε η κορυφαία τενίστρια Ναόμι Οσάκα, επικαλούμενη όσα συνέβησαν μετά τη νίκη της στην πρεμιέρα της διοργάνωσης.

Η Οσάκα είχε αρνηθεί να μιλήσει στους εκπροσώπους του Τύπου, με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί με πρόστιμο 15.000 δολαρίων.

Ναόμι Οσάκα: Η τενίστρια που συγκλόνισε για τη μάχη της με την κατάθλιψη - Η λαμπερή καριέρα και το "ησυχαστήριο" της στο Μπέβερλι Χιλς

 • Οι διοργανωτές προσπάθησαν να της αλλάξουν γνώμη απειλώντας την ότι η συμπεριφορά της μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε αποκλεισμό από τα προσεχή τουρνουά, γεγονός όμως που όπως αποδείχθηκε δεν έφερε αποτέλεσμα.

Η 23χρονη ανακοίνωσε την απόφασή της να αποχωρήσει από το Roland Garros, επισημαίνοντας παράλληλα ότι στο παρελθόν είχε αντιμετωπίσει προβλήματα με την κατάθλιψη.

  • Είπε: «Δεν φανταζόμουν ότι θα συμβούν όλα αυτά, μέχρι πριν από μερικές ημέρες. Το καλύτερο που μπορώ να κάνω είναι να αποχωρήσω, ώστε όλοι να συγκεντρωθούν στο τένις που παίζεται στο Παρίσι.

Η αλήθεια είναι ότι πάλεψα για μεγάλα διαστήματα με την κατάθλιψη από το US Open 2018 κι έπειτα, πέρασα δύσκολα και όσοι με γνωρίζουν, όσοι με παρακολουθούν, με βλέπουν να φοράω ακουστικά που με βοηθούν να αντιμετωπίσω το άγχος μου. Αν και οι δημοσιογράφοι ήταν πάντα ευγενικοί απέναντί μου, και ζητώ συγγνώμη για όσους πλήγωσα, δεν αισθάνομαι καλά να μιλάω δημόσια, με πιάνει τεράστιο άγχος πριν έρθω σε επαφή με τα media.

  • Εδώ στο Παρίσι ένιωσα ευάλωτη και γι’ αυτό ήθελα να αποφύγω τις συνεντεύξεις. Θα μείνω για λίγο καιρό μακριά από τα κορτ και όταν έρθει η ώρα, θέλω να συζητήσω για να βρεθούν λύσεις ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση για τους αθλητές, τον Τύπο και τους οπαδούς. Θα τα πούμε όταν έρθει η ώρα».

Ανάλυση DNA: Οι σημερινοί Έλληνες αρκετά όμοιοι με τους πληθυσμούς του Βορείου Αιγαίου πριν 2.000 χρόνια

Η πρώτη μελέτη που «διάβασε» πλήρη γονιδιώματα από σκελετούς που βρέθηκαν σε αρχαιολογικές τοποθεσίες στην περιοχή του Αιγαίου και του ευρύτερου ελλαδικού χώρου.
Ο Μινωικός πολιτισμός στην Κρήτη, ο Ελλαδικός πολιτισμός στην ηπειρωτική Ελλάδα και ο Κυκλαδικός πολιτισμός στα νησιά του Αιγαίου, παρά τις διαφορές τους στα ταφικά έθιμα, στην αρχιτεκτονική και στην τέχνη, είχαν γενετικές ομοιότητες στη διάρκεια της πρώιμης Εποχής του Χαλκού πριν περίπου 5.000 χρόνια.

 • Αυτή είναι η διαπίστωση μιας νέας διεθνούς επιστημονικής μελέτης ανάλυσης αρχαίου DNA της περιοχής από Έλληνες και ξένους ερευνητές, η οποία ρίχνει περισσότερο φως στην προέλευση των πρώτων σημαντικών πολιτισμών του Χαλκού στην Ευρώπη, στο ρόλο των μεταναστεύσεων και στην εμφάνιση των Ινδο-Ευρωπαϊκών γλωσσών.

Πρόκειται για την πρώτη μελέτη που «διάβασε» (αλληλούχισε) πλήρη γονιδιώματα από σκελετούς που βρέθηκαν σε διάφορες αρχαιολογικές τοποθεσίες στην περιοχή του Αιγαίου και του ευρύτερου ελλαδικού χώρου, συγκεκριμένα τέσσερα από την Πρώιμη Εποχή του Χαλκού και δύο από τη Μέση Εποχή του Χαλκού.

 • Ακόμη αναλύθηκαν τα μιτοχονδριακά γονιδιώματα από άλλα 11 άτομα της πρώιμης Εποχής του Χαλκού. Η ανάλυση όλων αυτών των γονιδιωμάτων επέτρεψε στους επιστήμονες να πραγματοποιήσουν δημογραφικές και στατιστικές αναλύσεις και να εξάγουν συμπεράσματα για τις ιστορίες των αρχαίων πληθυσμών της περιοχής. Η ανάγνωση αρχαίου DNA αποτελεί ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα λόγω της φθοράς ενός τόσο παλαιού βιολογικού υλικού.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια Χριστίνα Παπαγεωργοπούλου του Εργαστηρίου Φυσικής Ανθρωπολογίας του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και την ‘Αννα-Σαπφώ Μαλασπίνα του Τμήματος Υπολογιστικής Βιολογίας του Πανεπιστημίου της Λωζάννης και του Ελβετικού Ινστιτούτου Βιοπληροφορικής, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό βιολογίας Cell, συμπέραναν ότι οι πρώτοι πολιτισμοί που έχτισαν μνημειακά ανάκτορα και αστικά κέντρα στην Ευρώπη, είναι πιο ομοιογενείς γενετικά από ό,τι αναμενόταν.

 • Τα ευρήματα, σύμφωνα με τους ερευνητές, είναι σημαντικά, επειδή υποδηλώνουν ότι σημαντικές καινοτομίες όπως η ανάπτυξη αστικών κέντρων, η χρήση μετάλλων και το εντατικό εμπόριο, που συνέβησαν κατά τη μετάβαση από τη Νεολιθική στην Εποχή του Χαλκού, δεν οφείλονταν μόνο στη μαζική μετανάστευση από την Ανατολή προς το Αιγαίο, όπως ήταν έως τώρα η επικρατούσα αντίληψη, αλλά επίσης στην πολιτισμική συνέχεια των τοπικών γεωργικών νεολιθικών πληθυσμών του Αιγαίου.

Οι πληθυσμοί του Αιγαίου της Πρώιμης Εποχής του Χαλκού, με βάση τα παλαιογενετικά δεδομένα, φαίνεται πως διαμορφώθηκαν σε σχετικά μικρό βαθμό από τις εξ ανατολών μεταναστεύσεις.

 • Από την άλλη, η μελέτη βρήκε ότι έως τη Μέση Εποχή του Χαλκού πριν 4.000 έως 4.600 χρόνια τα άτομα από το Βόρειο Αιγαίο είχαν πια σημαντικές γενετικές διαφορές σε σχέση με εκείνα κατά την Πρώιμη εποχή του Χαλκού. Αυτοί οι άνθρωποι είχαν κατά περίπου το ήμισυ (50%) κοινή καταγωγή με τους ανθρώπους από την Ποντο-Κασπιακή Στέπα, μια μεγάλη γεωγραφική περιοχή που εκτεινόταν ανάμεσα στους ποταμούς Δούναβη και Ουράλη και βόρεια της Μαύρης Θάλασσας.

Επίσης, με βάση τα γενετικά ευρήματα, οι σημερινοί Έλληνες είναι αρκετά όμοιοι γενετικά με εκείνους τους πληθυσμούς του Βορείου Αιγαίου του 2.000 π.Χ.

 • Η μελέτη εκτιμά ότι τα μεταναστευτικά κύματα από τη μεγάλη στέπα βόρεια του Αιγαίου διαμόρφωσαν τη σημερινή Ελλάδα. Όλα αυτά τα πιθανά μεταναστευτικά κύματα, σύμφωνα με τους ερευνητές, προηγήθηκαν χρονικά της εμφάνισης της πιο πρώιμης μορφής της ελληνικής γλώσσας, υποστηρίζοντας έτσι τις θεωρίες σχετικά με την ανάδυση της Πρωτο-Ελληνικής γλώσσας και την εξέλιξη των Ινδο-Ευρωπαϊκών γλωσσών είτε στην Ανατολία είτε στη στέπα του Πόντου-Κασπίας.

Στη νέα μελέτη συμμετείχαν πολλοί άλλοι Έλληνες ερευνητές από τις Εφορείες Αρχαιοτήτων της Κοζάνης και της Φλώρινας, καθώς επίσης τα πανεπιστήμια Δημοκρίτειο, Αριστοτέλειο και Αιγαίου.


Οι έρημοι Λουτ στο Ιράν και Σονόρα στο Μεξικό (στα σύνορα με τις ΗΠΑ) κατέχουν τα νέα ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας στην επιφάνεια της Γης, με επιφανειακές θερμοκρασίες 80,8 βαθμών Κελσίου, που καταγράφηκαν τα καλοκαίρια του 2018 και 2019, αντίστοιχα. Από την άλλη πλευρά, η χαμηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε το 2016 μέσω δορυφόρου στην Ανταρκτική (-110,9 βαθμοί).

 • Τα θερμοκρασιακά ρεκόρ, τα οποία βασίζονται σε μία νέα αξιολόγηση δορυφορικών δεδομένων υψηλής ανάλυσης, παρουσιάζουν επιστήμονες, με επικεφαλής τη δρα Yunxia Zhao του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, σε σχετική δημοσίευσή τους στο περιοδικό της Αμερικανικής Μετεωρολογικής Εταιρείας, σύμφωνα με το «Science».

Η μεγαλύτερη μεταβολή θερμοκρασίας μέσα σε μία ημέρα ήταν 81,8 βαθμοί Κελσίου -από τους -23,7 στους 58,1- και καταγράφηκε στις 20 Ιουλίου 2006 στην περιοχή Καϊντάμ της Κίνας, στο θιβετανικό οροπέδιο. Το ρεκόρ υψηλότερης θερμοκρασίας του αέρα πάνω από μία περιοχή κατέχει η Κοιλάδα του Θανάτου στην Καλιφόρνια, με 56,7 βαθμούς στις 10 Ιουλίου 1913.

 • Περισσότεροι από 11.000 επανδρωμένοι και αυτόματοι μετεωρολογικοί σταθμοί σε όλον τον κόσμο καταγράφουν τις θερμοκρασίες υπό σκιά σε ύψος περίπου ενάμισι μέτρο από το έδαφος. Όμως, τεράστιες εκτάσεις του πλανήτη μας δεν έχουν τέτοια όργανα μέτρησης και οι θερμοκρασίες στην επιφάνειά τους μπορούν να υπολογιστούν μόνο με τη βοήθεια οργάνων από δορυφόρους.

Οι θερμοκρασίες επιφανείας τείνουν να είναι υψηλότερες από εκείνες του αέρα πάνω από την ίδια περιοχή, ιδίως όταν υπάρχει ηλιοφάνεια (για τον ίδιο λόγο π.χ. που η άμμος σε μία παραλία καίει περισσότερο από ό,τι ο αέρας από πάνω της).Παραμένει ασαφές, σύμφωνα με τους ερευνητές, κατά πόσο η κλιματική αλλαγή αυξάνει τις θερμοκρασίες στην επιφάνεια της Γης.     https://www.kathimerini.gr/life/science


Στην Λεμεσό κάνουν “παπάδες” και εμείς έχουμε τον Νταλακογιωργο στο λιμάνι με 50κουκουεδες να το παίζουν εξουσία, ξυπνήστε κ.

Εικόνα
Λ.ΚΛ: Έχω την αίσθηση, ότι στο λιμάνι σήμερα, ακούστηκε η ατάκα της δεκαετίας, από τον απλό κόσμο, προς τους δολιοφθορείς της ποιότητας της καθημερινότητάς του: “άντε βρείτε καμιά δουλειά ρε μ…”
 • Βρετανοι τουριστες εφεραν την ινδικη μεταλλαξη στην Πορτογαλια και τωρα που πολλαπλασιαστηκαν τα κρουσματα, ο Τζονσον εβγαλε την Πορτογαλια απο την πρασινη λιστα …καπως ετσι ηρθε το τεταρτο κυμα στην Ευρωπη και χαθηκε αλλο ενα καλοκαιρι για τον τουρισμο

Η ΚΝΕ πήρε μια καλή γεύση για το τι σημαίνει «λαϊκή οργή» και «λαϊκή απαίτηση». Εναντίον της βεβαια, αλλά τι να κάνουμε σύντροφοι; Η ζωή συνήθως δεν συμφωνεί με ιδεοληψίες του 1900. Και αυτό απεδείχθη περίτρανα από την αναστολή της απεργίας.

 • Όταν το “νόμος είναι το δίκιο του εργάτη” γίνεται κυριολεξία κι οι εργαζόμενοι διώχνουν 10 άεργους κηφήνες που παριστάνουν τους επαναστάτες…

Ωμή και απροκάλυπτη επέμβαση στα εσωκομματικά μας. Ο πανικός του Α.Τσίπρα δεν κρύβεται. Γνωρίζει πολύ καλά ότι όταν το ΠΑΣΟΚ ξαναγίνει δύναμη εξουσίας ο ίδιος θα γυρίσει στα αζήτητα της πολιτικής και στις προθήκες της ιστορίας.

Εικόνα


Β.ΒΙΛ: Για να είμαστε σοβαροί, πώς είναι δυνατόν η Γερμανία να καλέσει την αποικία χρέους της, σε τέτοιες συζητήσεις; Τη χώρα που εκλιπαρεί συνεχώς για νέα δανεικά, για να καλύψει τις ζημίες (ελλείμματα) της, καθώς επίσης που διαπρέπει στην πολιτική της υποτέλειας και των υποκλίσεων;

Εικόνα


Ο νέος νόμος για τη 2η ευκαιρία δίνει σε νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις την ευκαιρία είτε να ρυθμίσουν είτε να διαγράψουν όλες τις οφειλές τους προς τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία και Δημόσιο. Αυτό μπορεί να γίνει με δύο τρόπους. Ο πρώτος είναι η πολύ ευνοϊκή διευθέτηση. (1/2)

Εικόνα


Ο δεύτερος, είναι να επιλέξουν να απαλλαγούν από τα χρέη τους και να λάβουν τη 2η ευκαιρία. Σε αυτή την περίπτωση θα υπάρχει πλήρης διαγραφή των χρεών τους και ειδικές πρόνοιες για την α’ κατοικία ευάλωτων νοικοκυριών. (2/2)

Εικόνα


 • Κι όμως! Η Σαχάρα δεν είναι η μεγαλύτερη έρημος στον κόσμο
Κι όμως! Η Σαχάρα δεν είναι η μεγαλύτερη έρημος στον κόσμο
 • Για την ακρίβεια βρίσκεται στην τρίτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης

Η λέξη έρημος είναι συνυφασμένη στο μυαλό των περισσότερων με άνυδρες περιοχές με αχανείς εκτάσεις άμμου και ξηράς γης. Αν και αυτό ισχύει σίγουρα για ορισμένες περιοχές, όπως η Σαχάρα η οποία σχεδόν όλοι πιστεύουμε ότι είναι και η μεγαλύτερη στον κόσμο, όλες δεν ταιριάζουν σε αυτήν την περιγραφή.

 • Καθορίζονται από τις βροχοπτώσεις, και όχι την άμμο και τη θερμότητα, και συναντιούνται σε όλες τις ηπείρους του κόσμου, αλλά η φύση και το μέγεθος αυτών των ερήμων ποικίλλουν πολύ. Ωστόσο στα κοινά χαρακτηριστικά τους συμπεριλαμβάνονται το άγονο, ξηρό και εχθρικό για την ζωή περιβάλλον με τις δύσκολες συνθήκες διαβίωσης να τις καθιστούν ως μερικές από τις πιο αραιοκατοικημένες περιοχές του κόσμου.

Γι’ αυτόν τον λόγο, λοιπόν, ίσως εκπλαγείτε αν μάθετε ότι η μεγαλύτερη έρημος στον κόσμο είναι στην πραγματικότητα στην Ανταρκτική, και όχι η Σαχάρα!

 • Για να καταλάβετε όμως το λόγο πρέπει να γνωρίζετε τι σημαίνει έρημος και πώς καθορίζεται η σημασία της λέξης. Μια έρημος, λοιπόν, είναι μια περιοχή που είναι πολύ στεγνή επειδή δέχεται λίγο ή καθόλου νερό. Για να θεωρηθεί έρημος, μια περιοχή πρέπει να λαμβάνει ετήσια βροχόπτωση άνω των 250 mm. Αλλά η βροχόπτωση μπορεί να έχει τη μορφή βροχής, χιονιού, ή ομίχλης -στην ουσία οποιαδήποτε μορφή νερού μεταφέρεται από την ατμόσφαιρα στη γη.

Οι έρημοι, λοιπόν, είναι μερικά από τα πιο καυτά και αφιλόξενα μέρη στη Γη, όπως η έρημος Σαχάρα στην Αφρική, η έρημος Γκόμπι στη βόρεια Κίνα και τη Μογγολία και η κοιλάδα του θανάτου στην Καλιφόρνια. Αλλά μπορεί, επίσης, να είναι κρύα, ανεμοδαρμένα τοπία όπου λίγο ή καθόλου χιόνι πέφτει ποτέ, όπως συμβαίνει με τις περιπτώσεις της Ανταρκτικής και την Αρκτικής. Έτσι, στο τέλος, η ζέστη δεν έχει καμία σχέση.

 • Στην πραγματικότητα, θα ήταν πιο ακριβές να πούμε ότι οι έρημοι χαρακτηρίζονται από μικρή έως καθόλου υγρασία και ακραίες θερμοκρασίες. Για την ιστορία, σύμφωνα με το universetoday.com, οι έρημοι αποτελούν το ένα τρίτο της επιφάνειας της Γης, με το μεγαλύτερο μέρος τους να συναντάται τις πολικές περιοχές.

Και μιλώντας με αριθμούς, η έρημος της Ανταρκτικής είναι η μεγαλύτερη έρημος στη Γη, με συνολικό μέγεθος 13,8 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα. Η έρημος της Αρκτικής ακολουθεί στη δεύτερη θέση καλύπτοντας μια συνολική επιφάνεια περίπου 13,7 εκατομμυρίων τετραγωνικών χιλιομέτρων και η Σαχάρα, η πιο γνωστή έρημος παγκοσμίως, συναντάται τρίτη με συνολικό μέγεθος 9,4 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα.


 •  Αθήνα – Μέτσοβο σε 4 ώρες με την ολοκλήρωση του Ε65
athina-metsovo-se-4-ores-me-tin-oloklirosi-toy-e65-561386716


Το διακύβευμα της επόμενης ημέρας
Αλέξης Παπαχελάς

Η κυβέρνηση έχει βάλει μια φιλόδοξη ατζέντα στο τραπέζι. Οι αλλαγές που σχεδιάζει στην παιδεία, στην υγεία, στα εργασιακά, στο ασφαλιστικό, είναι τεράστιες. Πρόκειται για τομές που αφορούν τη ζωή κάθε πολίτη. Αν υλοποιηθούν, η χώρα θα είναι πολύ διαφορετική σε μερικά χρόνια. Και όπως κάθε μεταρρύθμιση, ενέχουν πολιτικό ρίσκο.

 • Η αντιπολίτευση μυρίζεται το «αίμα» και ετοιμάζεται για ένα πολύ θερμό φθινόπωρο. Η συμμαχία της αδράνειας θα προσπαθήσει να τορπιλίσει το κυβερνητικό σχέδιο με κάθε τρόπο. Είναι προφανές ότι την ιντριγκάρει η επανάληψη της περιόδου 1990-93, όταν πολλές μεταρρυθμίσεις σχεδιάστηκαν αλλά έμειναν στα χαρτιά.

Τα πράγματα, όμως, σήμερα είναι πολύ διαφορετικά. Η κυβερνητική πλειοψηφία είναι ισχυρή και ο πολιτικός ορίζοντας καθαρός. Αυτό δεν σημαίνει ότι η κυβέρνηση δεν έχει μπροστά της έναν πραγματικό, πολιτικό και διαχειριστικό άθλο. Το να αλλάξεις το σύστημα υγείας, για παράδειγμα, σημαίνει ότι πρέπει να βρεις και να βασιστείς σε ανθρώπους που καταλαβαίνουν το θέμα και μπορούν να το φέρουν εις πέρας.

 • Σημαίνει επίσης ότι πρέπει να πετάξεις όλα τα μικροκομματικά βαρίδια, είτε αυτά είναι διοικητές νοσοκομείων είτε άλλα πρόσωπα σε θέσεις-κλειδιά, που δεν θέλουν ή δεν μπορούν να κάνουν τις απαραίτητες αλλαγές. Οι πολίτες έχουν ελάχιστη υπομονή. Θα περιμένουν να δουν νοσοκομεία που θα θυμίζουν το «εμβολιαστικό θαύμα», από κάθε άποψη.

Οι υπεύθυνοι του σχεδίου θα έχουν απέναντι πολλά κατεστημένα συμφέροντα, συνδικαλιστές, βολεμένους καθηγητές και άλλους πολλούς. Οι πολίτες θα βομβαρδισθούν με κινδυνολογικά επιχειρήματα και τα τηλεπρωινάδικα θα πάρουν φωτιά. Χωρίς πειστικό και στέρεο επικοινωνιακό αντίλογο, η μπάλα θα χαθεί γρήγορα, ειδικά στην εποχή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπου ο δημόσιος διάλογος εξαντλείται σε βρισιές και ακρότητες και η ατζέντα αλλάζει σε μια στιγμή.

 • Το φθινόπωρο τα διλήμματα θα τεθούν με καθαρό τρόπο. Η μάχη θα είναι σκληρή. Το κέντρο της Αθήνας μπορεί να ξαναγίνει απροσπέλαστο. Πολλά «αυτιά» αλλά και «μάτια» θα είναι εκ προοιμίου κλειστά λόγω συσσωρευμένου θυμού και μακρόχρονης ανέχειας.

Ο μόνος τρόπος για να πετύχει, λοιπόν, η κυβέρνηση είναι να καταφέρει να δείξει πολύ γρήγορα τι μπορεί να αλλάξει θετικά σε αυτόν τον τόπο. Αλλά με τρόπο που να κάνει τη δια-φορά στο παιδί στο νηπιαγωγείο, στον άρρωστο που δεν θέλει άλλο το μπάχαλο των εφημεριών στα νοσοκομεία. Αν το καταφέρει αυτό και αποφύγει τα αχρείαστα αυτογκόλ, θα κτίσει το διακύβευμα της επόμενης ημέρας.


skitso-toy-dimitri-chantzopoyloy-02-06-21-561385426


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ

ΠΟΠΗ ΒΑΡΔΑΚΑ