Καλλιόπη Βαρδάκα: Το καθημερινό σημειωματάριο του μικρομέτοχου – Ο ΤΥΠΟΣ του Σαββάτου (25 Ιουνίου 2022)

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ – ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΒΑΡΔΑΚΑ 
**
ΜΗΝΥΜΑΤΑ – ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ – ο ΤΥΠΟΣ του Σαββάτου
**
Δικαιοσύνη του κwλου. Κυριολεκτικά. Τουαλέτα κτηρίου 13, Δικαστήρια Ευελπίδων, Ελλάδα (δυτικό κράτος), έτος 2022 – Κιμ, πάτα το.


Οι κρατιστές, που κατέστρεψαν την χώρα τις περασμένες δεκαετίες, οδήγησαν στα αποτελέσματα που φωτογραφισατε..Ο Μητσοτακης που ψηφιοποιησε την χώρα σε 1 χρόνο και κατέστησε τους φακέλους πλέον άχρηστους,εχει καμμια σχεση μ’αυτα ;.. Σοβαρευτειτε,παρακαλώ..


Τακτοποιημένα φαίνονται πάντως, που είναι το πρόβλημα;


Η δικαιοσύνη είναι ίσως ο πιο εξοργιστικός βραχίονας της εξουσίας, όχι επειδή δυσλειτουργεί περισσότερο, αλλά επειδή δεν τους αγγίζει τίποτα.


Πρετεντέρης

@ta_nea

παιδιά, αν θέλετε να καταλάβετε ποιος κέρδισε και ποιος έχασε τις εκλογές είναι απλό και εύκολο. Να κοιτάτε τους αριθμούς #εμπιστευτικά

ImageΈλεγχος πάνω στο σώμα της γυναίκας. Γιατί ο σεξισμός και η Ακροδεξιά πρώτα ντύνονται με τον μανδύα των θεσμών και των νόμων και ύστερα κυριαρχούν στην κοινωνία.
.
Ο Κρέοντας και η Αντιγόνη μεταφέρονται στις ΗΠΑ και η αιώνια μάχη για το δίκιο των ανθρώπων επικαιροποιείται πάλι.
.
Όταν οι νόμοι γράφονται χρησιμοποιώντας για μελάνι τον ανθρώπινο πόνο και την απελπισία, παύουν να εξυπηρετούν το δίκαιο και γίνονται φορείς της κοινωνικής ανισότητας που παράγει η αδικία και η κατάργηση και η μη εφαρμογή τους είναι επιβεβλημένη για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.
.
Γιατί κάποιες στιγμές στην ανθρώπινη ιστορία πάνω από τους νόμους των ανθρώπων, βρίσκεται το δίκιο των ανθρώπων.


  • «Τι ζούμε, κύριε…» Ενα ταξί στην Αθήνα

Ο οδηγός του ταξί, χωρίς κανέναν ενδοιασμό όσον αφορά την επισήμανσή του, μόλις παρατήρησε, Καλλιρρόης και Βουλιαγμένης γωνία, ένα ΙΧ να περνάει με κόκκινο και τον οδηγό του μάλιστα να γελάει, προφανώς ενθουσιασμένος με το κατόρθωμά του, αναφώνησε στρέφοντας το βλέμμα του προς τον μάλλον ασυγκίνητο επιβάτη του «Τι ζούμε, κύριε, τι ζούμε…».

Προφανώς και θα είχε ζήσει σε όσα χρόνια δουλεύει ως οδηγός ακόμη δραματικότερα περιστατικά ή, ακόμη και αν δεν τα είχε ζήσει, θα τα είχε πληροφορηθεί, η ένταση ωστόσο της επισήμανσής του έμοιαζε να αγνοεί ό,τι άλλο μπορεί να είχε συμβεί στους δρόμους και εξίσωνε ένα ενοχλητικό και ενδεχομένως επικίνδυνο παράπτωμα με πραγματικώς ζοφερά περιστατικά. Οταν μια αναφώνηση του τύπου «Τι ζούμε, κύριε…», που θα ακουγόταν δικαιολογημένη αν εκστομιζόταν, παραδείγματος χάριν, για τον πόλεμο στην Ουκρανία ή για την καταβύθιση μιας λέμβου με εκατόν πενήντα πρόσφυγες, αναπέμπεται για κάτι αμελητέο, σε σχέση με τις συμφορές αυτές, δικαιολογημένα θα τη χαρακτήριζε κανείς ως αναστεναγμό ανακούφισης παρά ως μια διαμαρτυρία

Μια κουβέντα που λέγεται και προπαντός ακούγεται τυχαία έχει πάντα ένα πολύ μεγαλύτερο νόημα σε σχέση με εκείνο που της αποδίδουμε λόγω της τυχαιότητας του ακούσματός της. Οταν ένας άνθρωπος κραυγάζει κάτι το τόσο πομπώδες, όπως το «Τι ζούμε…» επειδή ένα αυτοκίνητο παραβίασε το κόκκινο, σημαίνει πως αν δεν σημειώνονταν συναφή περιστατικά δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα και η συγκεκριμένη διερώτηση, που νομιμοποιείται μόνο σε ένα επίπεδο ηθικού προβληματισμού, θα λογαριαζόταν περιττή.

Δυστυχώς για έναν ανεξήγητο ή και εξηγήσιμο λόγο τη συνείδηση και τη σκέψη του κάθε ανθρώπου, εκτός και αν είναι ένας πραγματικά μεγαλοφυής δημιουργός ή ένας εμπνευσμένος ασκητής, φαίνεται να τις διεκδικεί, και μάλιστα με έναν ανυποχώρητα αποκλειστικό τρόπο, το γεγονός ή το συμβάν το απτό, το σχεδόν χειροπιαστά εξακριβώσιμο, σε σχέση με τις διαστάσεις του όσο και με τις ενδεχόμενες συνέπειές του.

Οσο και αν θέλουμε να καταλάβουμε τι ακριβώς συνέβαινε, για παράδειγμα, στην περίοδο της Ιεράς Εξέτασης ή του πολέμου στο Βιετνάμ, δεν παύουν οι άνθρωποι που βασανίστηκαν και εξοντώθηκαν στη διάρκειά τους να έχουν μεταλλαχτεί σε μια πραγματικότητα τόσο αφηρημένη όσο και αν δεν είχε υπάρξει. Η θέα ενός σκυλιού στον δρόμο που το χτυπάει ένα αυτοκίνητο παραμένει για μας πολύ συγκλονιστικότερη, ακόμη και στην αναπόλησή της, σε σχέση με τους δεκαπέντε χιλιάδες Βούλγαρους που τύφλωσε το 1014 ο Βασίλειος ο Βουλγαροκτόνος Β΄.

Εκεί λοιπόν έχουμε φτάσει. Να λογαριάζουμε πως όλα είναι εντάξει όταν όσα συμβαίνουν στον άμεσο, στενότατο περίγυρό μας δεν μας θυμώνουν και δεν μας αγανακτούν, έστω και αν για να το πετύχουμε χρειάζεται να κλείνουμε τα μάτια μας και προπαντός απροβλημάτιστα τους λογαριασμούς όπως τους δημιουργούν μέσα μας τα μεγάλα γεγονότα, τα συντελούμενα σε απόσταση από τη γειτονιά μας.

Θανάσης Νιάρχος


  • Νέα γυναικοκτονία στο Κουκάκι. Προσπάθησε να αυτοκτόνησει μετά πέφτοντας στη θάλασσα. Τον φόνο ξέρουν να τον κάνουν, με την αυτοκτονία δε το πετυχαίνουν.

  • Flo, Norway 


  • Με αφορμή μια ακόμα γυναικοκτονία, αυτή τη φορά στο Κουκάκι:
“Η πιο επικίνδυνη περίοδος για μια γυναίκα που κακοποιείται συνήθως είναι από τη στιγμή που εγκαταλείπει τη βίαιη σχέση και μετά, δηλαδή τη στιγμή που ο δράστης αρχίζει να αντιλαμβάνεται ότι χάνει τον απόλυτο έλεγχο της ζωής της συντρόφου του, τον οποίο είχε μέχρι τότε. Αυτό μπορεί να εξαγριώσει το δράστη και να τον κάνει να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο προκειμένου να την κάνει να ξαναγυρίσει πίσω σ’ εκείνον” (“Οδηγός Απόδρασης» από μια Βίαιη Σχέση”, σ. 42).
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο γυναικοκτόνος στο Κουκάκι ήταν ήδη σε διάσταση με τη σύζυγό του και την πίεζε να επανασυνδεθούν. Μάλωσαν για μια ακόμα φορά και την σκότωσε. Πριν από μερικές εβδομάδες, ο γυναικτόνος στη Δράμα, σκότωσε την – επίσης εν διαστάσει σύζυγό του – όταν αυτή εξέφρασε την πρόθεσή της να μην επιστρέψει σε αυτόν και να προχωρήσει με την διαδικασία του διαζυγίου. Υπάρχουν πολλές ακόμα παρόμοιες περιπτώσεις.
Υπάρχει πλέον η συσσωρευμένη γνώση και εμπειρία που μας επιτρέπουν την αναγνώριση των πολλαπλών προειδοποιητικών σημαδιών και την αξιολόγηση της επικινδυνότητας, όπως και τη χρήση ασφαλών διεξόδων!
Πληροφορίες μπορείς να βρεις στον “Οδηγό Απόδρασης από μια Βίαιη Σχέση” από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά της Βίας / European Anti-Violence Network, στο έντυπο για επιζώσες έμφυλης βίας από το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας και στον οδηγό φυγής από μια βίαιη σχέση από το Κέντρο Διοτίμα / Diotima Centre.
Διάβασε, μοιράσου, πρόωθησέ τα.
Ίσως σώσουν μια ζωή!
.
Βρες τα εδώ:
Έντυπο για επιζώσες έμφυλης βίας:
“Οδηγός Απόδρασης από μια Βίαιη Σχέση”:
“Οδηγός φυγής από μια βίαιη σχέση”:
Και μην ξεχνάς:
24ΩΡΗ ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ WomenSOS.gr 15900!


Εάν κάνετε ένα βήμα πίσω και δείτε την πλήρη εικόνα ενός Προέδρου των ΗΠΑ που χρειάζεται απλές κάρτες υπόδειξης -σκονάκια- για το τι κινήσεις πρέπει να κάνει δημοσίως, που μάλιστα δεν έχει ούτε την ικανόνητα να κρύψει…  είναι αρκετό να τρομάξετε από ποιούς εξαρτάται ο κόσμος μας.
.
πχ. «ΕΣΥ κάθισε στη θέση ΣΟΥ», «ΕΣΥ κάνε σύντομα σχόλια (2 λεπτά)», «ΕΣΥ απεύθυνε στη Liz Shuler, πρόεδρο της AFL-CIO, μια ερώτηση», «ΕΣΥ ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες» και «ΕΣΥ αποχώρησε».
.

.


Στο τέλος της δεκαετίας θα συμπληρώσουμε 100 χρόνια που, παρατηρώντας το φώς άλλων γαλαξιών, μάθαμε ότι το σύμπαν δεν είναι στατικό και ο χώρος διαστέλλεται.

  • Οι φυσικοί μας από τότε έχουν αποδείξει ότι το σύμπαν όχι μόνο διαστέλλεται αλλά το κάνει με επιταχυνόμενο ρυθμό. Αυτό σημαίνει ότι μετά από πολλά δισεκατομμύρια χρόνια οι γαλαξίες θα απομακρύνονται μεταξύ τους με πάρα πολύ μεγάλη ταχύτητα.

Το αποτέλεσμα είναι πως αν υποθέσουμε ότι εκείνη την εποχή θα υπάρχει ένα νοήμον ον (π.χ. ο άνθρωπος),  εκείνο που θα παρατηρεί είναι να απομακρύνονται οι άλλοι γαλαξίες από τον δικό μας με τόσο μεγάλη ταχύτητα, ώσπου το φως τους κάποια στιγμή δεν θα μπορεί να καλύψει την απόσταση από την πηγή του μέχρι εμάς, δεν θα μπορεί ποτέ να μας φτάσει. Έτσι, θα μας φαίνεται ότι δεν υπάρχουν άλλοι γαλαξίες εκτός από τον δικό μας.

  • Είχα δει κάπου ότι ο Brian Greene έλεγε πως γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο είμαστε προνομιούχοι που ζούμε σε αυτή την εποχή.

Μπορούμε να μελετάμε συμπαντικά φαινόμενα που είναι ακόμα εδώ, είμαστε τυχεροί που έχουμε πρόσβαση σε αλήθειες του σύμπαντος. Φανταστείτε, έλεγε ο Greene, τους αστρονόμους εκείνου του μακρινού μέλλοντος. Αυτό που θα παρατηρούν είναι μόνο τον δικό μας γαλαξία και θα συμπεραίνουν ότι δεν υπάρχει τίποτα εκεί έξω. Ας υποθέσουμε ότι αυτοί οι αστρονόμοι έχουν τα αρχεία από τη δική μας εποχή, που περιγράφουν το σύμπαν.

  • Θα πίστευαν αυτή την αρχαία γνώση; Ή μήπως θα πιστεύουν αυτό που θα τους αποκαλύπτουν οι προηγμένης τεχνολογίας παρατηρήσεις τους; Μάλλον το δεύτερο. Έτσι, μετά από δισεκατομμύρια χρόνια, που για μας φαίνεται αιωνιότητα,αλλά για το σύμπαν δεν είναι τίποτα, η σκέψη μας θα επιστρέψει στο αρχικό της σημείο.

Ο άνθρωπος θα πιστεύει ότι ο γαλαξίας μας είναι ο μοναδικός, ότι το σύμπαν είναι στατικό και ο χώρος δεν διαστέλλεται. ΥΓ: Πιθανόν τις τωρινές θεωρίες μας να διασώσει η ανακάλυψη των βαρυτικών κυμάτων αλλά και άλλες σπουδαίες μελλοντικές ανακαλύψεις, όμως δεν είμαι ειδικός να το βεβαιώσω.


Μετά την συζήτηση των ερωτήσεων σταμάτησα στο Σύνταγμα για να αγοράσω ένα κουλούρι. Όπως βλέπετε έχει δίκιο ο Σύριζα δεν μπορούμε να κυκλοφορήσουμε στο δρόμο…συγχαίρω τους καθημερινούς ανθρώπους του μόχθου που εργάζονται υπό όλες τις συνθήκες για να είμαστε καλά όλοι μας.


Σε περίπτωση επίθεσης της Τουρκίας, σύμφωνα με τον Γ. Τσίπρα θα θέλαμε μόνο απόλυτη καταδίκη και κυρώσεις. Για τα υπόλοιπα λέει υπάρχουν διακρατικές συμφωνίες. Και επειδή συνήθως ούτε αυτές ψηφίζουν, θα αρκεστούμε… στις σταφίδες.


Αυτός είναι ο server του Υπουργείου Δικαιοσύνης. 100% απρόσβλητος από χάκερς. Βέβαια, μπορεί να πάρεις όσες δικογραφίες θες και να φύγεις, αλλά και τι να τις κάνεις; Κτήριο 13, Ευελπίδων, Ελλάδα (δυτικό κράτος). Κιμ, πάτα το.


Η κατάργηση της μάσκας αποδεικνύεται ήδη τεράστιο λάθος που εκθέτει σε κίνδυνο καθημερινά εργαζόμενους, πελάτες, επιβάτες κλπ.


2002 γάλα τιμή παραγωγού 125 δραχμές, στο ράφι 190 δραχμές.. ..2022 γάλα τιμή παραγωγού 0,45 € (150 δραχμές), στο ράφι 1,40 € (468 δραχμές)….. ..τι πάει στραβά;…