Καλλιόπη Βαρδάκα: Το καθημερινό σημειωματάριο του μικρομέτοχου και ο Τύπος της Παρασκευής (03 Ιουνίου 2022)

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ – ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΒΑΡΔΑΚΑ

300 άτομα παρέλυσαν την Αθήνα. Μέχρι και τα ασθενοφόρα κόλλησαν στην κίνηση. 2 εικόνες – όλη η ξεφτίλα 50 χρόνων!!

  • Την κυβέρνηση κατηγορώ που δεν εφαρμόζει τον νόμο που ψήφισε. Αυτοί είναι λοβοτομημένοι, δεν καταλαβαίνουν.
  • Όταν εκλεγεί η ΝΔ θα τα λύσει όλα………………………

***

ΜΗΝΥΜΑΤΑ – ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ… – Ο ΤΥΠΟΣ της ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

***

 


Θ.TZ: Στο δρόμο που χάραξε η “λογική” #Άδωνι:

– Αν αφαιρέσουμε τα διόδια έχουμε τους φτηνότερους αυτοκινητοδρόμους.

– Αν αφαιρέσουμε την ΑΔΕΔΥ έχουμε το καλύτερο Δημόσιο.

– Αν αφαιρέσουμε τους λάθρο έχουμε τα καλύτερα φυλασσόμενα σύνορα.

– Αν αφαιρέσουμε την ανεργία…

Εμπλουτίστε.


  • Αν αφαιρέσουμε τα 400 εκατομμύρια, η ΝΔ είναι ένα οικονομικά τακτοποιμένο κόμμα.
  • Παραίτηση- βόμβα του Χ. Οικονόμου απο τον ΣΥΡΙΖΑ, ενός στελέχους που προερχόταν από το ΠΑΣΟΚ, αφήνοντας αιχμές ότι είναι αρκετοί αυτοί που θ’ ακολουθήσουν…. Πάρε καρέκλα δίπλα σε Λαφαζανη κ Ζωή
  • Φ.Κ: Έχουμε «επίτιμο αρχηγό ΓΕΣ» που δεν μπορεί να ξεχωρίσει το πυροβόλο από το πολυβόλο. Κι αυτό λέει πολλά για το πώς έπαιρναν τις προαγωγές τους αυτοί οι «ειδικοί», ώστε να εμφανίζονται σήμερα στα κανάλια με υφάκι χιλίων καρδιναλίων.
  • Το καταλαβαίνουμε φαντάζομαι ότι αυτό με την παραποίηση εγγράφων για να λείπουν συγκεκριμένα ονόματα, είναι σκάνδαλο τύπου πέφτουν κυβερνήσεις, ενώ εδώ πέρα απλώς είναι μια Πέμπτη απόγευμα και η είδηση δεν παίζει καν στα μίντια;
  • Αν λειτουργούσε κατ’ ελάχιστο η Δικαιοσύνη δεν θα είχαμε τέτοιες θεσμικές ανατροπές και ξεφτίλες. Η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να ξηλώσει όλους του δικαστικούς και να επιλέξει άλλους με κλήρωση! Πολύ μεγαλύτερο ποσοστό αδιάφθορων θα επιτύχει στην Δικαιοσύνη.
  • Για να ξεφτυλιζεται έτσι το Υπεξ και η κυβέρνηση για τον Αντρικο, παραποιώντας έγγραφο του FBI, σίγουρα γνωρίζουν, ότι ο τελευταίος μάλλον δεν θα κρατήσει το στόμα του κλειστό όπως ο Άκης. Θα πάρει κάμποσους μαζί του!

***

ΣΤΙΣ αρχές Αυγούστου του 2008 το πετρέλαιο είχε φθάσει στα 148 δολάρια το βαρέλι, δηλαδή 26% πιο πάνω από τα 117 δολάρια το βαρέλι που είναι σήμερα (υποτίθεται λόγω του πολέμου στην Ουκρανία), ενώ η παγκόσμια παραγωγή πετρελαίου ήταν ίδια με τη σημερινή, δηλαδή περίπου 80 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως.

  • Δεν μας δίνουν όμως καμμία εξήγηση γιατί δεν είχαμε δει τότε καμία εκτίναξη του πληθωρισμού και καμία εκτόξευση των τιμών των καυσίμων στα πρατήρια, όπου η αμόλυβδη είχε φθάσει το πολύ στο 1,30 ευρώ το λίτρο στην Ελλάδα και μετά από λίγο υποχώρησε χαμηλότερα.

****

Τι να τα κάνεις τα λεφτά, όταν δεν έχεις φράγκο;

Ήταν μία συνηθισμένη μέρα νεοελληνικής ρουτίνας, η χθεσινή. Πρωινό ξεπαράδιασμα με τον λογαριασμό του  ρεύματος, νούμερο τριψήφιο που καλύτερα να μη το γράψω εδώ γιατί θα τρομάξει ο άμαχος πληθυσμός. Φουλάρισμα του γέρικου αυτοκινήτου με βενζίνη, σχεδόν ένα 100άρικο, με τιμή 2,29 ευρώ το λίτρο η απλή αμόλυβδη, τουλάχιστον φτηνότερη από τα 2,59 που είδα έντρομος το Σαββατοκύριακο σε ακριτικό νησί.

Έναρξη πληρωμών του νέου ΕΝΦΙΑ, αυξημένου σε σχέση με τον προηγούμενο παρά τις υποσχέσεις των Αδωναίων, μόλις τρεις μήνες μετά την τελευταία δόση του περυσινού. Ξήλωμα κανονικό στο σούπερ μάρκετ για να γεμίσει το καλάθι της νοικοκυράς, του νοικοκύρη τέλος πάντων, με οφθαλμοφανείς αυξήσεις σε όλα τα βασικά προϊόντα, ίσαμε 20 τοις εκατό με πρόχειρους υπολογισμούς.

Φαρμάκωμα με τη λυπητερή του φυσικού αερίου, που ξόδεψα μισή περιουσία για την εγκατάσταση πιστεύοντας ο αφελής ότι θα έκανα γρήγορη απόσβεση, σε σύγκριση με το πετρέλαιο. Βροντερό «όχι» ελλείψει ρευστού στον διαχειριστή της πολυκατοικίας της μάνας μου, που αναρωτήθηκε φωναχτά μήπως είναι καλή ιδέα να γεμίσει από τώρα τη δεξαμενή του πετρελαίου για τον ερχόμενο χειμώνα.

Ο μηνιαίος μισθός, που εμφανίστηκε στον τραπεζικό λογαριασμό μου στην ώρα του σήμερα το μεσημεράκι, εξανεμίστηκε σε χρόνο μηδέν. Καλό μήνα με δανεικά, βρε!

Τι απέμεινε, για να ολοκληρωθεί το μενού της 31ης Μαΐου 2022; Μα, τα γαμωσταυρίδια. Γαμωσταυρίδια προς τον πρωθυπουργό, που βρήκε το θράσος για να πανηγυρίσει για το άδωρο δώρο της αύξησης του κατώτατου μισθού, που η ίδια η παράταξή του είχε τσεκουρώσει. Γαμωσταυρίδια προς τον απερίγραπτο Χατζηδάκη, που ξεδιάντροπα χαρακτηρίζει τα προαναφερθέντα ψίχουλα «μέρισμα ανάπτυξης» και «απάντηση στα παχιά λόγια του ΣυΡιζΑ».

Γαμωσταυρίδια προς τον βενζινά, που με ρώτησε σαρκαστικά αν πήρα το δώρο των 13 ευρώ που μοίρασε ο Μητσοτάκης στους χαμηλοεισοδηματίες ως …επίδομα βενζίνης. Γαμωσταυρίδια προς τον προηγούμενο βενζινά, που έβαλε στο ταλαίπωρο αμαξάκι μου νοθευμένο καύσιμο και του προκάλεσε ζημιά 350 ευρώ.

Γαμωσταυρίδια προς τη ΔΕΗ, που προσφεύγει στον Άρειο Πάγο για να παίξει κατενάτσιο απέναντι στις ομαδικές προσφυγές πολιτών και ενώσεων καταναλωτών. Γαμωσταυρίδια προς τους παρόχους ενέργειας συλλήβδην, που διαμαρτύρονται για τα ληξιπρόθεσμα τιμολόγια (πλησιάζουν λέει το 50% του συνόλου) και για τον τετραπλασιασμό των καταναλωτών.

Γαμωσταυρίδια προς τις εταιρίες δημοσκοπήσεων, που επιχειρούν με γελοία τρικ να εμφανίσουν τον νοικοκυραίο ανεκτικό στο πρωτοφανές κύμα ακρίβειας ένεκα του …πολέμου. Γαμωσταυρίδια προς τα πετσωμένα μέσα ενημέρωσης, που αποσιωπούν την νεοφιλελεύθερη κυβερνητική αδράνεια και παρουσιάζουν την ανέχεια ως συριζοκίνητη ανευθυνότητα του πολίτη και νεοπαγές «Κίνημα Δεν Πληρώνω».

Γαμωσταυρίδια πρώτα απ’ όλα προς την κάλπη του Ιουνίου 2019, που βύθισε τη Ελλάδα στο σκοτάδι, με μοιρασμένη την ευθύνη ανάμεσα σ’ εκείνους που λησμόνησαν τι εστί Δεξιά και σε εκείνους που πήγαν για μπάνιο επειδή …όλοι είναι ίδιοι. «Εάλω η χώρα», θα μπορούσε να είναι η επικεφαλίδα εκείνης της καταστροφικής ημέρας.

Ας μη χρησιμοποιούμε εθνικοπατριωτικά τσιτάτα επί ματαίω, όμως, γιατί θα μας μαλώσουν οι ολοφυρόμενοι που θρηνούν για την Άλωση της Ιστανμπούλ: ο Άδωνης, ο Δένδιας, ο Μίλκος και οι λοιποί νοσταλγοί, που διοργανώνουν μνημόσυνα για τον τελευταίο αυτοκράτορα Κωνσταντίνο Παλαιολόγο, με τ’ όνομα το βαρύ σαν Ιστορία.

Εάν δεν σας άρεσε που έγραψα τη Βασιλεύουσα «Ιστανμπούλ», τα παράπονά σας στον Κυριάκο Μητσοτάκη που την αποκαλεί έτσι στα διεθνή φόρα, όταν απομακρύνεται από τα μικρόφωνα του Σκάι και της Ερτ. Τι θέλετε να πει, δηλαδή; «Constantinople», να τον κοιτάζουν οι ξένοι σαν χάνοι και να του σβουρίξουν Αμερικανοίο και Τούρκοι καμιά μπούφλα;

Α, συγγνώμη, έκανα λάθος, για τα γαμωσταυρίδια διαμαρτύρεστε. Διότι πάνω απ’ όλα η θρησκεία και ο φανταστικός φίλος που μας προστατεύει από τον ουρανό. Σιχτιρίσματα, λοιπόν, να ρίχνουμε, για να τα καταλαβαίνει και ο Ερντογάν, τώρα που θα μπουκάρουμε στην Πόλη για να την ξαναπάρουμε πίσω, καθ’ οδόν προς την Ισσό και τα Γαυγάμηλα.

Με την ευκαιρία, μήπως να σουφρώσουμε και το ευρωπαϊκό κύπελλο του μπάσκετ, από την τροπαιοθήκη της Εφές; Δεν έχουν καμία δουλειά άλλωστε οι μογγολικής καταγωγής Τουρκαλάδες να παίζουν στην Ευρωλίγκα. Την επόμενη φορά θα τους πετάξουμε στο ποτάμι, μαζί με τους 94 πρόσφυγες που ακόμα αναζητούνται στην περιοχή του Έβρου.

Λεφτά για να βάλουμε βενζίνη στα τανκς και κηροζίνη στα αεροπλάνα μπορεί να μην έχουμε, αλλά το εθνικόν αφήγημα μας οιστρηλατεί και γεμίζει τα μυαλά μας με σανό. Τι του λείπει του ψωριάρη; Φούντα με μαργαριτάρι.

Προσεχώς, θα αποκλείσουμε τα στενά του Ορμούζ με τις φρεγάτες μας και θα βομβαρδίσουμε στην Τεχεράνη με τα Ραφάλ, για να μάθουν οι Άραβες του Ιράν να μη πολυκουνιούνται στους Έλληνες λαθρεμπόρους. Πώς είπατε; Δεν είναι Άραβες οι Πέρσες; Σάμπως είμαστε εμείς απόγονοι του Κώτσου του Παλιοκουβέντα;

Σε μία χώρα όπου η κυβερνητική γραμμή απαιτεί να χαρακτηρίζεται ο ολιγάρχης Πούτιν «κομμουνιστής» και οι Έλληνες αριστεροί «συνοδοιπόροι του», σε έναν τόπο στου οποίου τα πανεπιστήμια κυκλοφορούν μπάτσοι και χημικά αντί για βιβλία και γνώση, όλα μπερδεύονται γλυκά και τίποτε, πια, δεν έχει σημασία.

Το μόνο που μετράει, είναι να θυμηθούμε τα σιχτιρίσματα όταν φτάσει η ώρα της κάλπης. Τα κατ’ οίκον γαμωσταυρίδια, που ξεχνιούνται την κρίσιμη στιγμή, δεν χρησιμεύουν σε κανέναν και σε τίποτα. Δεν φοβάμαι πάντως ότι θα φύγετε για διακοπές το τριήμερο των εκλογών, γιατί οι βενζίνες για αποδράσεις και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια είναι πλέον μόνο για το βαλάντιο των προνομιούχων.

ΑΡΧΙΚΗ