Καλλιόπη Βαρδάκα: Το καθημερινό σημειωματάριο του μικρομέτοχου και ο Τύπος του Σαββάτου (18/6)

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ – ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΒΑΡΔΑΚΑ
****
ΜΗΝΥΜΑΤΑ – ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ – ο Τύπος του Σαββάτου
****
 • Συγκλονίζει ο διάσημος επιστήμονας Σουχαρίτ Μπάγκντι: «Για μένα είναι ξεκάθαρο. Οι άνθρωποι που πεθαίνουν ξαφνικά, πεθαίνουν εξαιτίας του εμβολίου» – «Όλα τα κλασσικά εμβόλια θα αντικατασταθούν με εμβόλια βασισμένα στην τεχνολογία mRNA

Στον «αέρα» του Focus FM και στην εκπομπή του  Στέφανου Δαμιανίδη, φιλοξενήθηκε σήμερα ο επιφανής καθηγητής επιδημιολογίας, Σουχαρίτ Μπάγκντι.

 • «Φυσικά και υπάρχει σύνδεση μεταξύ αιφνίδιων θανάτων και εμβολίων. Άλλωστε το είχα προβλέψει αυτό 1,5 χρόνο πριν. Ξέρουμε ότι το γενετικό υλικό αυτού του ιού εισάγεται στους λεμφαδένες και από εκεί στα αιμοφόρα αγγεία του σώματος και στα τοιχώματά τους. Μετά η πρωτεΐνη του ιού, φτιάχνεται μέσα στα κύτταρα.

Το ανοσοποιητικό μας σύστημα το αντιμετωπίζει ως κάτι ξένο, με αποτέλεσμα να επιτίθεται στα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων και να τα σκοτώνει. Αυτό δημιουργεί αιμορραγία στους ιστούς και από εκεί και πέρα οι ιστοί οποιουδήποτε οργάνου του σώματος, οι οποίοι έχουν δεχθεί αυτό το γονιδίωμα, προκαλούν κατάρρευση  αυτού του οργάνου (καρδιά, εγκέφαλος, πνεύμονες).

 • Συνήθως αυτό το όργανο  που δέχεται την επίθεση, είναι η καρδιά. Έτσι καταλήγουμε στις μυοκαρδίτιδες, που είναι εξαιρετικά επικίνδυνες, γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι, δεν αισθάνονται ότι έχουν πρόβλημα. Τα προβλήματα συμβαίνουν πολύ περισσότερο στα νεαρά άτομα, εξαιτίας του ότι είναι περισσότερο δραστήρια. Ακριβώς γι΄αυτο, νέοι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, πεθαίνουν. Για μένα είναι ξεκάθαρο. Οι άνθρωποι που πεθαίνουν ξαφνικά, πεθαίνουν εξαιτίας του εμβολίου».

Ο κύριος Μπάγκντι, ανέφερε ότι ο Γερμανός συνάδελφός του Άλαν Πόκχαρντ που ερευνά τους θανάτους ανθρώπων από μυοκαρδίτιδα, ασχολήθηκε τμηματικά με όλα τα όργανα του ανθρώπινου σώματος των θανόντων  και κατέληξε στο ότι, η πρωτεΐνη του ιού, υπήρχε στο  95% αυτών των οργάνων.

 • “Και διαπίστωσε ότι σε όποιο όργανο του σώματος υπήρχε αυτή η πρωτεΐνη, αυτό το όργανο δέχθηκε επίθεση από το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού. Τα παιδιά κινδυνεύουν εάν εμβολιαστούν, οι πολιτικοί σας και οι γιατροί σας, δολοφονούν ανθρώπους. Αυτό που συμβαίνει στην καρδιά, μπορεί να συμβεί σε  όλο το σώμα. Και αυτό το απέδειξε ο Άλαν Πόκχαρντ και η ομάδα του, που έχει διενεργήσει μέχρι τώρα 45 νεκροψίες”.

“Η κρίση με τον κορονοϊό προκλήθηκε για να αποπροσανατολίσει τον κόσμο από το κακό που έρχεται. Μπορεί να πάρουν πίσω τον εμβολιασμό για τον κορονοϊό αλλά αντί αυτού, προγραμματίζουν όλα τα υπόλοιπα εμβόλια, να βασίζονται στην τεχνολογία mRNA. Ήδη έχει αντικατασταθεί το εμβόλιο της γρίπης. Όλα τα κλασσικά εμβόλια θα αντικατασταθούν και κανείς δε γνωρίζει τίποτα γι΄αυτο.”


 • Για να διαγραφεί κάποιος από μέλος κόμματος συγκαλείται το πειθαρχικό, καλείται σε απολογία, και αν η ετυμηγορία του πειθαρχικού είναι καταδικαστική, συνοδεύεται από σκεπτικό το οποίο ανακοινώνεται δημοσίως. Τι από όλα αυτά συνέβη στην περίπτωση #Λατινοπουλου; #ΚΝΕα_Δημοκρατία
Image
 • – Τώρα, που θα μένω μαζί σας, εσύ θα είσαι ο μπαμπάς μου; – Όχι. Μπαμπάς σου θα είναι ο λεπτός κύριος με τις περισσότερες τρίχες στην πλάτη. Εγώ θα είμαι η μαμά σου.

 • Δεν με ενοχλεί η ομοφυλοφιλία. Καθόλου! Με ενοχλεί η προκλητική γελοιότητα, ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού. Αντιδρώ στην προσπάθεια κάθε γελοίου να επιβάλει τη γελοιότητα του ως κανονικότητα. Έχεις κάθε δικαίωμα να ζεις ως γελοίος. Κι έχω κάθε δικαίωμα να σε κρίνω.
 • Αν το ζευγάρι της φωτο κριθεί ακατάλληλο από ειδικούς κ όχι από εμάς για υιοθεσία, τότε πολύ απλά δεν θα υιοθετήσει. Το να μου παρουσιάζετε ότι όλοι οι ομοφυλόφιλοι είναι όπως οι εικονιζόμενοι είναι εντελώς γελοία πολιτική και απέχει παρασάγγας από τον φιλελεύθερο λόγο που είχατε

Βάλτε το καλά στο μυαλό: αν (διαδοχικές) κυβερνήσεις και ιδιωτικές εταιρείες δεν βάλουν πλάτη ώστε να ανέβουν οι μισθοί στη χώρα, ούτε από θαύμα δε θα επιβιώσει η χώρα.

Αδιανόητο: Οι Σκοπιανοί ‘εξαφάνισαν’ τα Ελληνικά νησιά, που διεκδικεί ξεδιάντροπα η Τουρκία, από το χάρτη της Ελλάδος στο Φόρουμ των Πρεσπών! Καμία αντίδραση από την Ελληνική κυβέρνηση! –
 • Το πρόβλημα δεν είναι τα λεφτά. Το πρόβλημα είναι: Το “με πούλησε το αίμα μου” για τον Θανάση Η διάλυση της ομάδας το 14 Οι κατάρες σε παιδιά & γονείς Το πούλμαν Η στοχοποίηση παικτών Τα εσώρουχα σε πάγκους Τα ηχητικά με Ζοτς Kαι πολλά ακόμη που μου διαφεύγουν.

 • Διαβάστε στο «Βήμα της Κυριακής»: Οι 4 ανοιχτές πληγές του πολέμου

Φυσικό αέριο, ρεύμα, καύσιμα και επιτόκια – Μέτρα ανακούφισης για τους ευάλωτους διάρκειας τριών μηνών

Διαβάστε στο «Βήμα της Κυριακής»: Οι 4 ανοιχτές πληγές του πολέμου | tovima.gr
 • Στη δίνη των ανατιμήσεων αγορές και οικονομίες
 • Πράσινο φως» για ενισχυμένες παροχές από τον προϋπολογισμό με επιστροφή φόρων και επιδόματα για να μετριαστούν οι συνέπειες του Ουκρανικού
 • 500 εκατ. Τον μήνα το κόστος των επιδοτήσεων
 • «Μαξιλάρι» τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ
 • Οι 2+1 προϋποθέσεις που μελετά το Μαξίμου για να αποφάσισε πρόωρες εκλογές
Στις επίφοβες και εν πολλοίς αβέβαιες συνθήκες η Ελλάδα οφείλει λελογισμένες και απολύτως ορθολογικές επιλογές.
 • Δίαυλο επικοινωνίας αναζητούν Αθήνα – Αγκυρα
 • Διπλωματικό παρασκήνιο εν όψει της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ – Επιμένει σε υψηλούς τόνους ο Ερντογάν – Διέξοδος τα ΜΟΕ και το Μνημόνιο Παπούλια – Γιλμάς
Οι δύο πλευρές εξετάζουν πρωτοβουλίες μέσα από τα ΜΟΕ και το Μνημόνιο Παπούλια – Γιλμάζ – Κρίσιμη η Σύνοδος Κορυφής της Συμμαχίας στις 28-30 Ιουνίου στη Μαδρίτη – Ισχυρές παραινέσεις προς την Τουρκία από τρίτους «παίκτες» για αποκλιμάκωση της έντασης, ενώ ο Ερντογάν επιμένει στους υψηλούς τόνους
 • Διαβάστε ακόμα:
 • Μ. Λαμπράκη – Πλάκα: Το αντίο στη μεγάλη κυρία της Εθνικής Πινακοθήκης
Προσωπικότητες της τέχνης μιλούν για τη μακροβιότερη διευθύντρια σε δημόσιο οργανισμό, η οποία έφυγε αλλά μας αφήνει το πλούσιο έργο της ως παρακαταθήκη
 • Σε νέα τροχιά Δυναμική επανεκκίνηση για το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης κάνει μια δυναμική επανεκκίνηση που απλώνεται απ’ άκρη σ’ άκρη
Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας μιλάει για τις αλλαγές στην περίθλαψη, τη σημασία της προσωπικής ιατρικής φροντίδας, το σύστημα αξιολόγησης των γιατρών αλλά και για το πρόγραμμα της κατ’ οίκον φροντίδας

 

 • Συνέντευξη Νίκη Κεραμέως

«Ακούμε όλα τα σχόλια για τον νόμο-πλαίσιο και κάνουμε βελτιώσεις»

 

Η υπουργός Παιδείας απαντά στην κριτική σχετικά με τον νόμο-πλαίσιο για τα ΑΕΙ, αποτιμά θετικά τον ρόλο της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής στις Πανελλαδικές και μιλάει για την αξιολόγηση στα σχολεία
 • Συνέντευξη Δημήτρης Κουτσούμπας
 • ΣΥΡΙΖΑ και ΠαΣοΚ επιχειρούν την αναπαλαίωση της σοσιαλδημοκρατίας
Ο ΓΓ του ΚΚΕ βάζει «κόκκινες γραμμές» στη συζήτηση περί συμπράξεων, ενώ κατηγορεί ΣΥΡΙΖΑ και ΠαΣοΚ ότι επιχειρούν την «αναπαλαίωση της σοσιαλδημοκρατίας»
 • Εξατομικευμένη Ιατρική- Ανοσοθεραπεία εξαφάνισε τον καρκίνο
Μικρού εύρους κλινική δοκιμή σε 14 άτομα με όγκο στο ορθό έδωσε ανεπανάληπτα μέχρι σήμερα αποτελέσματα αφού το 100% των ασθενών εμφάνισε πλήρη ύφεση της νόσου

«Γιοκ» ελληνοτουρκικές γέφυρεςΟσοι περίμεναν αποκλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, μετά από κάποιες πιο διαλλακτικές δηλώσεις του Ακάρ, διαψεύστηκαν παταγωδώς.

Η παρενόχληση στο ελικόπτερο που μετέφερε τον Ν. Χαρδαλιά στον Αη Στράτη και αυτό που είπε ο Ερντογάν, ότι δεν θα ξανασυναντηθεί με Ελληνες πολιτικούς, αν δεν βρεθεί κάποιος έντιμος (επί της ουσίας χαρακτήρισε ανέντιμο τον Μητσοτάκη), βάζει τέλος στις ελπίδες να πέσουν οι τόνοι μέσα στο καλοκαίρι.

Όπως παρατηρούσε βουλευτής της αντιπολίτευσης, πάντως, δεν βλέπει «θερμό» επεισόδιο γιατί δεν θα το επέτρεπε αυτό το ΝΑΤΟ, ακόμη κι αν ο επικεφαλής Στόλντενμπεργκ είναι φιλότουρκος.

Κι ο ίδιος έλεγε ότι ο Ερντογάν κινείται μέχρι εκεί που του αφήνουν το χαλινάρι, δεν θα σπάσει το σκοινί που τον κρατά. Ιδωμεν…

Σε κάθε περίπτωση, εξαιρετικά δύσκολο να υπάρξει τετ α τετ του Ελληνα πρωθυπουργού με τον Ερντογάν στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, ειδικά μετά τα απανωτά «Μητσοτάκης γιοκ» από τον Σουλτάνο.

 • Το άγος των πυροσβεστών

Ισως να περνούσε απαρατήρητο αυτό που έγινε πριν από μία εβδομάδα, αν δεν έβγαζε ανακοίνωση καταδίκης το ΚΚΕ.

Ο λόγος για το συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος, όπου την ώρα που μιλούσαν βουλευτές, έπαιξε βίντεο στο οποίο υπήρχαν φωτογραφίες του δικτάτορα Παπαδόπουλου, του Παττακού με το μυστρί και άλλα στιγμιότυπα από την… εθνοσωτήρια επανάσταση του 1967.

Κάποιοι προφανώς σκέφτηκαν ότι πρέπει να τιμήσουν τους χουντικούς για το θεάρεστο έργο που επιτέλεσαν στο πυροσβεστικό σώμα.

Εν πάση περιπτώσει ο βουλευτής του ΚΚΕ, Ν. Παπαναστάσης που ήταν εκεί, πήρε το λόγο, αποδοκίμασε αυτό που έγινε και αποχώρησε.

Αυτό που δεν ξέρουν πολλοί είναι ότι στην εν λόγω εκδήλωση ήταν και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος, Αλέξιος Ράπανος.

Ο άνθρωπος, μόλις είδε τι εικόνες επέλεξαν κάποιοι να βάλουν στο βίντεο σηκώθηκε κι έφυγε εξοργισμένος.

Τώρα, γιατί δεν επελέγη να γίνει μια ΕΔΕ και να περάσουν από Πειθαρχικό ορισμένα «σταγονίδια», αυτό θα πρέπει να το δουν στην Πυροσβεστική.

Διότι άλλο είναι να τιμάς τον αγώνα που δίνουν οι πυροσβέστες κάθε χρόνο κι άλλο κάποιοι να νοσταλγούν τους Συνταγματάρχες.

 • «Κρεατομηχανή ο ΣΥΡΙΖΑ»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει με κρεατομηχανή. Βάζει τους συντρόφους μέσα και τους κόβει σαν κιμά».

Αυτή ήταν η ατάκα στελέχους που ανήκει στην «Ομπρέλα», η οποία έχει απομονωθεί από τους Προεδρικούς, μαζί με όποια άλλη συνιστώσα τολμά να αμφισβητήσει την αυθεντία του προέδρου.

Το εν λόγω στέλεχος εμφανίστηκε εξαιρετικά απογοητευμένη από τις… δημοκρατικές διαδικασίες στην Κουμουνδούρου και δηλώνει έτοιμη να σηκωθεί και να φύγει γιατί… μπορεί να κρατά Ομπρέλα μαζί με τον Τσακαλώτο, αλλά δεν την σηκώνει ο αέρας.

30.000 περιστατικά ηλεκτρονικής απάτης!

Ακρως ενδιαφέροντα τα στοιχεία που ακούστηκαν στο πρόσφατο συνέδριο Payments 360ο Conference, αναφορικά με τους κινδύνους στην ψηφιακή τραπεζική.

Όπως είπε ο Γιάννης Γραμματικός, Γενικός Διευθυντής Προϊόντων Λιανικής Τραπεζικής της Τράπεζας Πειραιώς, η ζημιά από τις τραπεζικές απάτες στη συνολική συναλλακτική δραστηριότητα είναι ελάχιστη γιατί πλέον οι τεχνολογίες έχουν εξελιχθεί τόσο ώστε να αντιμετωπίζουν τους απατεώνες.

Με βάση τα στοιχεία της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών που υπάρχουν για το πρώτο τετράμηνο του 2022, αναμένονται για το σύνολο της χρονιάς περίπου 30.000 περιστατικά απάτης, με συνολική αξία της τάξης των 175 εκατ. ευρώ.

Τα μισά από αυτά είναι χωρίς συνέπειες γιατί αντιμετωπίζονται, είτε πριν την εκδήλωση της συμβάντος ή αμέσως μετά, και με βάση τα υπόλοιπα που συνιστούν απώλεια, είτε για το τραπεζικό σύστημα, είτε τους τους πελάτες, η εκτίμηση είναι ότι η ζημιά στο σύνολο της συναλλακτικής δραστηριότητας αντιστοιχεί στο 0,00108% ή μόλις 1 ευρώ στις 92 χιλ. ευρώ που διακινούνται.

Σε κάθε περίπτωση, απαιτείται μεγάλη προσοχή στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

«Όπως στα σπίτια μας, μια ακριβή, θωρακισμένη πόρτα, δεν επιτελεί το σκοπό της αν δεν την κλειδώνουμε, πόσο μάλλον αν αφήνουμε πάνω της τα κλειδιά, έτσι και η πρόσβαση στην ψηφιακή μας τράπεζα δεν είναι ασφαλής, αν δεν είμαστε διπλά και τριπλά προσεκτικοί με το πώς, πότε και πού κάνουμε χρήση των προσωπικών μας κωδίκων πρόσβασης. Η Τράπεζά μας, δεν θα μας ζητήσει ποτέ τους κωδικούς πρόσβασης στην ηλεκτρονική μας τραπεζική, ούτε θα επικοινωνήσει με εμάς με τρόπο που θα μας δημιουργήσει τεχνηέντως ένα άγχος ώστε να αντιδράσουμε βιαστικά, δίνοντάς τα. Στον βαθμό που τηρούμε αυτό τον απλό κανόνα ο Τραπεζικός κόσμος στο Διαδίκτυο είναι καθόλα ασφαλής, τόσο για τα χρήματα μας όσο και για τα προσωπικά μας δεδομένα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γραμματικός.

 • Ταρίφα… μην περιμένεις

Πρόσφατα η Beat ανακοίνωσε αναπροσαρμογή στα κόμιστρα των ταξί, ως αποτέλεσμα της δραματικής αύξησης στις τιμές των καυσίμων. Χθες, ανακοινώθηκαν από το αρμόδιο υπουργείο νέα τιμολόγια που κάνουν τα ταξί πολύ ακριβό σπορ.

Οποιος έχει αυτοκίνητο αδυνατεί να τα βγάλει πέρα με τη βενζίνη. Οποιος πάρει ταξί θα το πληρώσει… χρυσό, τι απέμεινε; Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Όμως, τι έχει γίνει ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός και καθυστερήσεις στα δρομολόγια; Αυτό είναι το ερώτημα και μέχρι να απαντηθεί, δείτε τι θα πληρώνετε πλέον σε ταξί.

Το τιμολόγιο, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται ο Φόρος Προστιθέμενης Αξίας (Φ.Π.Α.) ποσοστό 13%, διαμορφώνεται ως εξής:

– Εκκίνηση της χρέωσης κομίστρου (πτώση σημαίας): 1,8 ευρώ

– Τιμολόγιο 1 (μονή χρέωση): 0,9 ευρώ

– Τιμολόγιο 2 (για τις ώρες 00.00 έως 05.00): 1,25 ευρώ

– Χρονοχρέωση / ώρα (για το διάστημα όπου το ΤΑΞΙ βρίσκεται σταματημένο κατά τη διάρκεια εκτέλεσης της διαδρομής επί είκοσι (20) λεπτά της ώρας): 15 ευρώ

– Ελάχιστη διαδρομή: 4 ευρώ

– Από & Προς Αεροδρόμια: 4 ευρώ

– Επιβάρυνση για κάθε μίσθωση από Λιμάνια – Σιδηροδρομικούς Σταθμούς και Σταθμούς Υπεραστικών Λεωφορείων: 1,07 (όπως ισχύει)

– Αεροδρόμιο – κέντρο Αθήνας (δακτύλιος) και το αντίστροφο: 40 ευρώ

– Αεροδρόμιο – κέντρο Αθήνας (δακτύλιος) και το αντίστροφο (για τις ώρες 00.00 έως 05.00): 55 ευρώ

– Αεροδρόμιο – κέντρο Θεσσαλονίκης και το αντίστροφο: 25 ευρώ

– Αεροδρόμιο – κέντρο Θεσσαλονίκης και το αντίστροφο (για τις ώρες 00.00 έως 05.00): 35 ευρώ

– Αεροδρόμιο – κέντρο Καβάλας και το αντίστροφο: 40 ευρώ

– Αεροδρόμιο – κέντρο Καβάλας και το αντίστροφο (για τις ώρες 00.00 έως 05.00): 55 ευρώ

Διευκρινίζεται ότι η επιβάρυνση για τη μίσθωση ύψους 4 ευρώ στις διαδρομές από και προς τα αεροδρόμια, αφορά σε όλες τις διαδρομές από και προς τα αεροδρόμια της χώρας, εκτός από τις τρεις διαδρομές όπου θεσπίζονται προκαθορισμένες τιμολογήσεις (Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» – δακτύλιος Αθήνας, Αεροδρόμιο «Μακεδονία» – κέντρο Θεσσαλονίκης και αεροδρόμιο Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος» – κέντρο Καβάλας και στις αντίστροφες κατευθύνσεις).

Επίσης, το κόμιστρο για κάθε μία (1) αποσκευή των επιβατών το βάρος της οποίας υπερβαίνει τα δέκα (10) κιλά, παραμένει στα 0,39 ευρώ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.

 • Αγοράζουν… Porsche

Η εταιρεία μια χαρά κάνει τη δουλειά και μπράβο της. Πώς, όμως, ακούγεται ότι στην Ελλάδα υπάρχει θεαματική αύξηση των πωλήσεων αυτοκινήτων της Porsche;

Το είπαν τα στελέχη της Μοτοδυναμικής στη γενική συνέλευση τονίζοντας επίσης ότι τα μοντέλα της Yamaha σχεδόν… ξεπουλάνε με την αύξηση μέχρι τον Μάιο στα δίκυκλα και στα προϊόντα θάλασσας να φτάνει το 15% με 20%.

Αν μη τι άλλο κάτι καλό κάνουν στην εταιρεία του αείμνηστου Οδυσσέα Κυριακόπουλου. Εν μέσω σοβαρών προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα και με τα οικονομικά των Ελλήνων να μην είναι ανθηρά, το να αγοράζονται πολυτελή αυτοκίνητα, δίκυκλα και σκάφη αναψυχής, δείχνει προφανώς ότι υπάρχει και καλό marketing.

 • «Πάρτι» στα καταστήματα με ηλεκτρικές συσκευές

Μεγάλη ανάσα για τα καταστήματα πώλησης ηλεκτρικών ειδών, κυρίως για όσους διαθέτουν ψυγεία, καταψύκτες και κλιματιστικά, έρχεται με το πρόγραμμα αντικατάστασης των συσκευών που «καίνε» πολύ ρεύμα.

Ο Κ. Σκρέκας, χθες είπε ότι το πρόγραμμα αναμένεται να ανοίξει από μεθαύριο Δευτέρα και η πλατφόρμα όπου θα κατατίθενται οι αιτήσεις να μείνει ανοικτή για δύο εβδομάδες.

Περί τα 350 χιλιάδες νοικοκυριά –αλλά και τα καταστήματα- θα ωφεληθούν από αυτό το πρόγραμμα καθώς θα μοιραστούν 150 εκατ. ευρώ.

Και πώς θα γίνεται η επιδότηση; Ο δικαιούχος θα πληρώνει στο ταμείο και την ίδια ώρα θα αφαιρείται ποσό 35% έως 50%, ανάλογα με το εισόδημα. Αν δηλαδή κάποιος αγοράσει ένα ψυγείο 1.000 ευρώ κι έχει δικαίωμα για έκπτωση – επιδότηση 40%, θα πληρώσει 600 ευρώ.

Προσοχή: Το πρόγραμμα ανακύκλωσης συσκευών δεν προβλέπει επιδότηση για πλυντήρια ρούχων, πλυντήρια πιάτων και ηλεκτρικές κουζίνες.

 • Ο Λιάκος είναι trend. Ακούει κανείς;

Η στήλη προειδοποιεί. Αν «ξηλώθηκε» η Χρυσή Αυγή, τα ναζιστικά σταγονίδια είναι παντού γύρω μας. Σαν… κορωνοϊός, κι αν δεν βρούμε θεραπεία, θα εκπλαγούμε στις κάλπες.

Διότι, όταν στα πρώτα trends στο twitter, βρίσκεται και το hashtag #μαζί σου _ηλία, που βρίθει θετικών σχολίων για τον καταδικασμένο Ηλία Κασιδιάρη, τότε υπάρχει πρόβλημα στην κοινωνία.

Κι όταν στις 14 Ιουνίου ο «Λιάκος» δίνει αποκλειστική συνέντευξη μέσα από τις φυλακές Δομοκού, και το αρμόδιο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, κλείνει για ακόμη μια φορά τα μάτια, ε τότε κάτι άλλο, ύποπτο συμβαίνει. Στα πολιτικά κόμματα όλα καλά; Να κάνουμε θόρυβο για να μην τους ξυπνήσουμε;

 • Θα σπάσουν ταμείο οι Αντετοκούνμπο

Ένα εντυπωσιακό, αλλά διαφορετικό «κάρφωμα» έκανε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με τα αδέρφια. Ο λόγος για το κατάστημα «Antetokounbros» που εγκαινιάστηκε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και όπου έγινε… πανζουρλισμός. Περισσότερα από 1.000 άτομα περίμεναν ώρες να δουν τον σούπερ σταρ του NBA μαζί με τον Θανάση και τον Αλεξ οι οποίοι υπέγραφαν αυτόγραφα.

Στο κατάστημα θα πωλούνται όλα τα επίσημα προϊόντα των Αντετοκούνμπο και είναι σίγουρο ότι θα… ξεπουλάει καθώς είναι πολλοί οι λάτρεις του μπάσκετ και της οικογένειας