Καλλιόπη Βαρδάκα: Το καθημερινό σημειωματάριο του μικρομέτοχου και ο Τύπος της Tετάρτης (15/6)

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ – ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΒΑΡΔΑΚΑ

****

ΜΗΝΥΜΑΤΑ – ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ…

****


 • Εξ αφορμής της αμετάκλητης παραπομπής του Ν. Παππά στο Ειδικό Δικαστήριο, θα ήταν κολοσσιαία παράλειψη να μην δώσω συγχαρητήρια στον σ. Γιάννη Ραγκούση που πρώτος το μακρινό 2015 μίλησε για σικελική μαφία, η οποία θα καταστεί ποινικά ελεγκτέα.


 • Σε ηθικό επίπεδο, η παραπομπή του “ντουέτου των βοσκοτοπιών”, Παππά και Καλογρίτσα, είναι κόλαφος. Όμως, η παράβαση καθήκοντος, ακόμα και σε τέτοια εγκληματική έκταση, είναι πλημμέλημα. Το σύστημα προστατεύει τα νώτα του.
 • Novartis – Εισαγγελική πρόταση: Σε Ειδικό Δικαστήριο Παπαγγελόπουλος, Τουλουπάκη – Απαλλαγή για Βαξεβάνη, Φιλιππάκη, Παπαδάκου
 • Απόδειξη παράβασης καθήκοντος για τη Δικαιοσύνη και παραπομπής σε ειδικό δικαστήριο, είναι όταν υπουργός βάζει λεφτά του Κράτους στα ταμεία του Κράτους και όχι στους δικούς του αδιευκρίνιστους λογαριασμούς…σωστά κατάλαβα?
 • Παραπέμπουν τον Νίκο Παππά στο Ειδικό Δικαστήριο για τον νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες. Αναμενόμενο. Είναι ο άνθρωπος που ανάγκασε τους καναλάρχες να πληρώσουν για 1η φορά τις τηλεοπτικές άδειες. Τώρα παίρνουν εκδίκηση. Ή έτσι νομίζουν. Θα είμαστε όλοι εκεί.
 • Θα πάμε σε εκλογές, με το Ειδικό Δικαστήριο για τον Νίκο Παππά( για πλημμέλημα) εν εξελίξει; Αν η νέα κυβέρνηση που θα εκλεγεί, κυνηγήσει όλες τις υποθέσεις διασπάθησης δημοσίου χρήματος, της τελευταίας 3τίας και μετατραπεί η χώρα σε απέραντο Δικαστήριο, θα την κατηγορήσουν ;
 • Αν υπήρχε πολιτική βούληση το πρώτο ειδικό δικαστήριο θα έπρεπε να ήταν για την κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών και το δεύτερο για την εξάμηνη “διαπραγμάτευση” που κόστισε στη χώρα 100 δισ και 99 χρόνια υποθήκευση! Αν…
 • Τον Παππά τον είδαμε σε πόσες φωτό με τον φυγά Πετσίτη, τον ακούσαμε στις κασέτες Μιωνή να μιλάει για μαγαζάκια, ατζέντες, «λεφτά πολλά λεφτά», μάθαμε ότι κοιμόταν στο σπίτι του Καλογρίτσα και ο Κυρίτσης μας λέει ότι το θεωρεί παράσημο για τον ίδιο το ειδικό δικαστήριο! Ήμαρτον…

 

 

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και εξωτερικοί χώροι


Image


 • Η κοινή γνώμη διαμορφώνεται κυρίως από τα καναλια αυτών που δεν δέχονται να πληρώσουν τη δημόσια συχνότητα που χρησιμοποιούν.. Αν όμως τους βάλεις να πληρώσουν, σε οδηγούν στο ειδικό δικαστήριο για να μάθει η κοινή γνώμη ποιοι πραγματικά κυβερνούν..


Σοβιετικά κουπόνια ή μείωση φόρων; Αποφασίστε…Του Γιώργου Κράλογλου

Η καραμπινάτη απατεωνιά στην ενέργεια και ειδικά στα καύσιμα (που κομψά… αποκαλούμε αισχροκέρδεια) πάει για το 2023. Θα την ενισχύουμε με κουπόνια; Ακούσαμε χθες να προβάλλονται κυβερνητικά επιχειρήματα για το κυνήγι της απατεωνιάς στα καύσιμα, με πρόστιμα που περνάνε τα 3,5 εκατ. Τα οποία (λέει) εισπράχθηκαν στο σύνολό τους, πράγμα απίθανο για το παρελθόν… (λέει επίσης).

 • Κατά τη δική μας γνώμη και μόνο οι ομολογίες ότι εισπράχθηκαν τα πρόστιμα (θα δούμε βέβαια τι θα ακολουθήσει νομικά…) δείχνουν το μεγαλύτερο μέρος των λόγων της ελευθερίας στην απατεωνιά, που βγήκε και πάλι στην επιφάνεια… Βγήκε όμως για ένα και μόνο λόγο. Επειδή μετά από 35 χρόνια ο πληθωρισμός είναι ασυγκράτητος και οι πιέσεις του άγνωστες με συνέπειες που μόλις ξεκίνησαν στην αγορά… Μόλις ξεκίνησαν στις τσέπες του καθημερινού ιθαγενή. Του ιθαγενή μιας φτωχής χώρας των Βαλκανίων, αλλά (ακόμη) με πλούσιους κατοίκους…

Να μείνουμε όμως στην εγχώρια απατεωνιά που μας δέρνει ανελέητα και εμείς ψάχνουμε τις αιτίες έξω από τον τόπο μας… Τι είναι ο κάβουρας και τι είναι το ζουμί του… στο Ελλάδιστάν, με την ενέργεια, το λαθρεμπόριο, τα ορατά καρτέλ και τη διαχρονική (από το 1990 μέχρι και σήμερα) ανοχή στην κομπίνα και στη λειτουργεία κυκλωμάτων και “μεροκαματιάρηδων κομπιναδόρων”.

 • Πόσο φοβερό και τρομερό είναι να διακρίνεις τους λόγους της απατεωνιάς και την άνεση στο διάβα της… και μέσα από κανάλια της πολιτικής… Το Ουκρανικό και το ενεργειακό σαφώς και δεν ήρθαν τυχαία… Είναι κάρμα, θα λέγαμε, που πρέπει να πληρώσουμε, για την 30χρονη πολιτική ανοχή στο φαινόμενο της ευρύτατης ντόπιας απατεωνιάς.

Τίποτε λιγότερο και τίποτε περισσότερο δεν συμβαίνει αυτή την ώρα στη χώρα. Τίποτε άλλο δεν υπάρχει να ερμηνεύει, πειστικά, τις αιτίες του πληθωρισμού, που βεβαίως και θα ξεπεράσει το 12%. Και εδώ να σημειώσουμε ότι η γενικότερη ενεργειακή συμφορά της Ευρώπης μετέχει πολύ λιγότερο από όσο θέλουμε να την εμφανίσουμε, τον κακό δράκο που ήρθε να μας βασανίσει…

 • Εάν δεν είναι έτσι εδώ είμαστε να δούμε αναλύσεις που να πείθουν ότι στο Ελλαδιστάν οι μηχανισμοί του Κρατιστάν διασφάλιζαν πάντα στους μπολσεβίκους του, δίκαιη τιμή στα καύσιμα ή στο ηλεκτρικό, χωρίς λαϊκά κουπόνια… Και όχι τώρα που χάνει η μάνα το παιδί… Να πεισθούμε για τα 30 χρόνια, που μας πρωτομίλησαν για μέτρα, όταν ελευθερώσαμε τις τιμές στην ενέργεια. Όταν ανοιχτήκαμε στα καύσιμα.

Μόνο έτσι θα αντιληφθούμε ότι είναι ηλίθιοι οι Ρουμάνοι που κατήργησαν φόρους και μείωσαν ΦΠΑ. Βλάκες οι διπλανοί μας Βούλγαροι που γεμίζουν τα μισά ελληνικά αυτοκίνητα και πουλάνε χιλιάδες λίτρα καύσιμα, για τις ανάγκες του Ελλάδιστάν. Αγαθοί οι Ιταλοί και οι Πορτογάλοι. Και ανόητοι οι Ισπανοί με τις λύσεις που βρήκαν, μέσα από μειώσεις και καταργήσεις φόρων.

 • Μόνο έτσι θα καταλάβουμε τους λόγους της μοναδικής ακρίβειάς μας στα καύσιμα και (από εδώ και στο εξής) στα τρόφιμα για να μην αιφνιδιαζόμαστε όταν ανακαλύπτουμε ότι οι τιμές σε είδη βασικών καθημερινών αναγκών είναι επιπέδου Φινλανδίας και Σκανδιναβίας!! Μόνο έτσι θα σταματήσουμε να ψελλίζουμε πολιτικές ανοησίες για την αισχροκέρδεια στην Ευρώπη (δεδομένη για 10ετίες αλλά με πειστικά προσχήματα) και να ξεγλιστράμε…, από τις πολιτικές μας ευθύνες.

Μόνο έτσι θα αναστρέψουμε τις μακρόχρονες πεποιθήσεις μας ότι το δικό μας χάλι είναι πεντακάθαρο αποτέλεσμα διαπλοκής, των πολύμορφων πελατειακών πολιτικών συμφερόντων και του, (εξ αυτής της ανάγκης) σκόπιμου κρατισμού.

 • Γιατί τα λέμε και τα ξαναλέμε κάθε τρεις και λίγο; Γιατί σήμερα που καίγεται η γούνα μας από το ενεργειακό και τον πληθωρισμό (και θα συνεχίσει να καίγεται το 2023 -για να μην πούμε και το 2024-) είναι ώρα να δούμε και τους λόγους που επιμένουμε στη σοβιετία της διαπλοκής. Οι δαπάνες για την οποία βεβαίως και δεν αφήνουν περιθώρια για κατάργηση φόρων. Ας το προσέξουμε αυτό.

Αν δεν είναι έτσι, τι μας κρατάει από τις οριζόντιες μειώσεις φόρων για όλους και για όλα. Στα καύσιμα και σε τρόφιμα. Αυτό έχουμε ανάγκη. Και αυτή είναι η λύση. Έτσι θα “κατρακυλήσουν” και οι απατεωνιές. Όταν έχουν το κράτος απέναντί τους. Και όχι όταν δειλιάζει δίπλα τους. Εκτός αν στον υπόλοιπο Νότο της Ε.Ε. και στην Ανατολική Ευρώπη τα έχασαν. Δεν ξέρουν τι τους γίνεται και κόβουν φόρους παντού. Αποφασίστε επιτέλους!!

george.kraloglou@capital.gr