Καλλιόπη Βαρδάκα: Το καθημερινό σημειωματάριο του μικρομέτοχου και ο Τύπος της TΡITΗΣ (14/6)

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ – ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΒΑΡΔΑΚΑ

****

ΜΗΝΥΜΑΤΑ – ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ…

****

 • Ο ένας δεν θέλει Μετρό στην Πλατεία Εξαρχείων, οι άλλοι δεν θέλουν βιβλιοθήκη στον για 34 χρόνια κατειλημμένο χώρο του ΑΠΘ, κάποιοι τρίτοι δεν επιθυμούν παράταση ωραρίου στα σχολεία για να εξυπηρετούνται όσοι γονείς το επιθυμούν! Καμία περίπτωση να συμφωνήσουμε ούτε στα βασικά…
 • Και θυμάμαι πρίν από δεκαετία και βάλε, είχα γνωρίσει έναν κηπουρό που είχε στο σπίτι στην Πολιτεία και μου έλεγε ότι του χρωστούσε 10 μηνιάτικα! Στον κηπουρό ρε…!

Image****

 • Σάλος στη Φινλανδία για τη “σεξιστική” λέει φωτογραφία που τράβηξε παπαράτσι, με την πρωθυπουργό της χώρας. Εμείς εδώ αυτή τη στάση θα την κάναμε και άγαλμα στις πλατείες

 • Αξιότιμοι κύριοι και πιθανόν κυρίες , που «πλερώνατε» αδρά τον  Τράγκα επι δεκαετίες : Είστε πιο κατάπτυστοι, πιο ανήθικοι και πιο αδίστακτοι κι απ’ αυτόν.  Ειδικά αν σας εκβίαζε όπως λένε … Ξεφτιλισμένοι άπαντες

Θεσσαλονίκη: «Φωτιά» στο τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής μετά το ξαφνικό μπουρίνι – Έπεσαν δέντρα πάνω σε αυτοκίνητα.


Ο άλλος είχε καβατζώσει έναν ολόκληρο θησαυρό και αντί να έχει αποσυρθεί να τον απολαύσει, έκανε τον καραγκιόζη στα ΜΜΕ και έστηνε ψεκ κόμμα με τον Πετράκο για να μπει στην Βουλή. Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου.


 • Ωραιο παρεακι και συμπτωματικα πολλοι στην ελλαδα τους λατρευουν.


Επί δεκαετίες ήταν πάγιο αίτημα των αριστερών το ολοήμερο σχολείο για να διευκολύνεται ο φτωχός εργαζόμενος Τώρα που γίνεται πραγματικότητα, διαφωνούν Γιατί; Γιατί είναι ΤΕΡΜΑ ΗΛΙΘΙΟΙ


Ψυχρολουσία από το Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ έτοιμο να σπρώξει την Ουκρανία σε συμβιβασμό με τη Ρωσία με εδαφικές παραχωρήσεις! –


It’s rate hike week with the #FederalReserve and the #SP500 is now back down in a #BidenBearMarket


For the first time since 1990, all 505 stocks in S&P 500  in red

 • Image

****

 • Μία νέα αποκάλυψη γύρω από τον περιβόητο βίο του Γιώργου Τράγκα, ήρθε μέσα από την εκπομπή T-Live του Alpha, καθώς πέρα από την αμύθητη περιουσία του, οι Αρχές ερευνούν και τους τρόπους μέσω των οποίων ενδεχομένως απέκτησε όλα αυτά τα χρήματα που βρέθηκαν στη διαθήκη του.
Ο επικεφαλής της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσοδών από Εγκληματίες Δραστηριότητες (Ξέπλυμα βρώμικου Χρήματος), Χαράλαμπος Βουρλιώτηςπου ερευνά την προέλευση της αμύθητης περιουσίας του Γιώργου Τράγκα, πρόσφατα έλαβε στα χέρια του και μία κατάθεση «φωτιά», η οποία έγινε στο τμήμα Εκβιαστών. Πρόκειται για μια μαρτυρία, η οποία έρχεται να ενδυναμώσει το 60σελιδο πόρισμα της Αρχής που δικαιολογεί τη δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του εκλιπόντα.

Συγκεκριμένα, στο πόρισμα μεταξύ άλλων αναφέρει ότι ο Γιώργος Τράγκας εμπλέκεται και σε υποθέσεις εκβιασμών με τη συγκεκριμένα κατάθεση να αναφέρει πως ο δημοσιογράφος έλαβε το ποσό των 2-4 εκατ. ευρώ μεταξύ 2012-2014, από προφυλακισμένο τότε επιχειρηματία. Ο λόγος; Σύμφωνα με την κατάθεση της εξαδέλφης του -τότε- φυλακισμένου επιχειρηματία, ο δημοσιογράφος θα τον έβγαζε στον τηλεοπτικό αέρα της εκπομπής του προκειμένου να προβάλει τα σοβαρά προβλήματα υγείας που υποστήριζε ότι έχει για να καταφέρει να πείσει τις δικαστικές Αρχές να τον αποφυλακίσουν!

Ο επιχειρηματίας ξεκίνησε μια επικοινωνιακή «καμπάνια» για να αποφυλακιστεί και ο Γιώργος Τράγκας ζητούσε μετ’ επιτάσεως την αποφυλάκισή του, δηλώνοντας κάθε φορά πως πάσχει από σοβαρά προβλήματα υγείας και ότι ήταν βαριά άρρωστος.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι η συγκεκριμένη αναφορά για «χρηματισμό» του Γιώργου Τράγκα, υπήρχε και σε δικογραφία που είχε σχηματίσει η Ασφάλεια Αττικής το 2015 για την «Μαφία των φυλακών». Τελικά, ο επιχειρηματίας αποφυλακίστηκε πριν από το 2015, αφού παρέμεινε 18-19 μήνες στην φυλακή. Το πλέον εντυπωσιακό είναι ότι για την υπόθεση Τράγκα, η Αρχή για το Ξέπλυμα του μαύρου χρήματος, κάλεσε ατύπως κάποιους επιχειρηματίες για προφορική συζήτηση. Οι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες παραδέχτηκαν ότι έδιναν διαφημίσεις στον Τράγκα, καθώς έπεφταν θύματα εκβιασμού. Οι συγκεκριμένες μαρτυρίες, εμπεριέχονται στο πόρισμα του ΣΔΟΕ και τονίζεται ότι πρόκειται για περίπου 30-40 επιχειρηματίες που έμμεσα ή άμεσα παραδέχτηκαν τις παράνομες δοσοληψίες.

 • Πώς τραπεζίτης του «χάρισε» 1,4 εκατ. ευρώ

Παράλληλα, μία ακόμη υπόθεση που αφορά στον Γιώργο Τράγκα, αναφέρεται στα δάνεια που είχε πάρει από Ελληνικές Τράπεζες (και ειδικά από Τράπεζα η οποία συγχωνεύτηκε με άλλη Τράπεζα) δεν εξοφλήθηκαν ποτέ, καθώς χαρίστηκαν τα ποσά του δανείου ή καταβλήθηκε το ποσό του 1/3 του αρχικού δανείου και στην συνέχεια το υπόλοιπο ποσό της δανειακής σύμβασης χαρίστηκε ως καταβληθέν. Συγκεκριμένα, το αρχικό ποσό ήταν περίπου 2 εκατ. ευρώ και του χαρίστηκαν 1,4 εκατ. ευρώ. Στο πόρισμα δεν είναι σαφές εάν αναγράφεται για ποιον λόγο του χαρίστηκαν αυτά τα λεφτά. Σε κάθε περίπτωση πάντως η Τράπεζα καλείται να δικαιολογήσει τι ακριβώς έγινε με το συγκεκριμένο ποσό, καθώς παρά το γεγονός ότι ο Γιώργος Τράγκας απεβίωσε, το αδίκημα δεν παραγράφεται.

 • Το πόρισμα που δέσμευσε την περιουσία

Όπως έχει ήδη αποκαλυφθεί μετά το άνοιγμα της διαθήκης, η περιουσία του Γιώργου Τράγκα, -που μέχρι τώρα- έχει γίνει γνωστή, περιλαμβάνει 17 ακίνητα, καταθέσεις σε τράπεζες της αλλοδαπής και εγχώριες όπως και σε τραπεζικές θυρίδες. Το πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) βρίσκεται ήδη στα χέρια του Οικονομικού Εισαγγελέα, Χρήστου Μπαρδάκη, ο οποίος το μελετά αναλυτικά και είναι ο λόγος για τον οποίο δεσμεύτηκε το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων και τραπεζικών καταθέσεων του εκλιπόντα και της συζύγου του Μαρίας Καρρά, τα οποία, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, αποτιμώνται πάνω από 100 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, σε τραπεζική θυρίδα του εξωτερικού βρέθηκαν 10 ράβδοι χρυσού, αγνώστου προέλευσης και χωρίς από κανένα επίσημο έγγραφα – χαρτί να επιβεβαιώνεται η νομιμότητα απόκτησής τους.

Επίσης, τα ακίνητα τα οποία αποκαλύφθηκαν είναι δυο στην Πολιτεία, δύο στην Μύκονο, τέσσερα στο Μονακό, ένα στο Παρίσι, ένα στο Σεν Τροπέ. Επίσης, στην περιουσία του αποβιώσαντος δημοσιογράφου περιλαμβάνονται διαμερίσματα στην Ουάσινγκτον, στο Μπέβερλι Χιλς, στο Λας Βέγκας, στο Μαϊάμι και ένα στο Olympic Tower της 5ης Λεωφόρου στο Μανχάταν, κ.λπ.

 • Οι έρευνες στις τράπεζες και οι επόμενες κινήσεις

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Αρχή ζήτησε από την Τράπεζα της Ελλάδος να αναζητηθούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί που ο Γιώργος Τράγκας διατηρούσε ατομικά ή μαζί με άλλα πρόσωπα (κοινοί λογαριασμοί), καθώς και τις κινήσεις των λογαριασμών αυτών. Ακόμη, ζητήθηκαν από το 2000 και μετά αντίγραφα των φορολογικών δηλώσεων του Γιώργου Τράγκα, παρά το γεγονός ότι από κάποιο χρονικό διάστημα και μετά, η φορολογική του έδρα είχε μεταφερθεί στο εξωτερικό. Επίσης, ζητήθηκαν από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας (Ε.Α.Δ.) της Βουλής αντίγραφα των δηλώσεων «πόθεν έσχες» (περιουσιακής κατάστασης) παρά το γεγονός ότι σε ηλεκτρονική μορφή υπάρχουν μόνο των τελευταίων ετών.

Πλέον μέσα στις επόμενες ημέρες θα προχωρήσει και η έρευνα του ποινικού σκέλους της όλης υπόθεσης. Ειδικότερα, θα αναζητηθεί εάν και σε πιο βαθμό έχουν συμμετοχή στην όλη οικονομική δράση, απόκτηση αδήλωτης περιουσίας, κ.λπ., συγγενικά πρόσωπα του επιβιώσαντος δημοσιογράφου, όπως και στενή συνεργάτες του. Στην συνέχεια θα κληθούν -εφόσον προκείψουν- πρόσωπα που ενδεχομένως θα θεωρηθούν ως ύποπτα για να καταθέσουν και ανάλογα με τις εξηγήσεις που θα δοθούν θα προχωρήσει στις δέουσες ενέργειες.


Θάνος Τζήμερος@ThanosTzimeros
Και σε περίπτωση που αντισταθείς στην προσπάθεια του Κουτσούμπα να γίνει δικτάτορας, σφάξιμο και στην πηγάδα! Δεν είναι κείμενα του 1949 αυτά. Είναι το ΣΗΜΕΡΙΝΟ πρόγραμμα του ΚΚΕ! Ως πότε θα τα καμαρώνουμε τα καθάρματα; #ΕΘΝΙΚΗ_ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ #ban_KKE kke.gr/export/sites/d (σελ.18)

-2 καφέδες,2 χυμούς & 1 ξαπλώστρα, τι οφείλω;

-είναι 13€ η ξαπλώστρα είναι δωρεάν

-Είμαι ζαιος, θα γράψω tweet.

– α! συγνώμη δεν ήξερα, είναι 850€ και το συκώτι σας


Διότι στην πλειονότητα τους οι Ελληνικές επιχειρήσεις προσφέρουν μισθούς πείνας για συνθήκες και ωράρια Ρωμαϊκής γαλέρας.
Γιατί δεν βρίσκουν προσωπικό οι επιχειρήσεις; | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Είναι πάρα πολύ συνηθισμένο το τελευταίο διάστημα, έχοντας ξεπεράσει σε μεγάλο βαθμό την πανδημία και επιστρέψει εν πολλοίς σε ένα βαθμό κανονικότητας, να διαβάζουμε στα ΜΜΕ και στον ημερήσιο και τον…


Νομίζω το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι έχουμε να συντηρήσουμε ένα κοστοβόρο κράτος. Κοστίζει πανάκριβα και δεν ανταποδίδει αυτό το κόστος. Από εκεί ξεκινάει το κακό


Iason Apostolopoulos@Iasonas_Apost
Αυτοί νομίζουν ότι το Der Spiegel κ ο Guardian είναι σαν τον Βουλαρινό κ την Athens voice. Δεν ξέρουν ότι για να περάσει 1 θέμα από τον editor πρέπει να πάνε τις αποδείξεις μία μία. Για να βγουν τέτοια πορίσματα για τα#pushbacks υπάρχει από πίσω πολύμηνη έρευνα με 10αδες πηγές

Κανένας εξωτερικός παράγοντας δεν θα επιβάλει σε καμία χώρα την πολιτική φύλαξης των συνόρων της.

 • Οι χώρες αυτών που αναφέρεις, φυλάνε τα σύνορά τους οπλισμένοι σαν αστακοί.
 • Τόλμησε να περάσεις έτσι.
 • Οπότε ουδεμία αξία έχει η άποψή τους.
 • Το λιμενικό κάνει πολύ καλά τη δουλειά του

Βγήκε ο Μητσιας να κάνει μια σωστή επισήμανση για τους gay να μην προκαλούν και μαζεύτηκαν όλα τα LGBTQWERTY τσόλια να τον φάνε. Αγόρια, βάλτε ότι θέλετε στον πάτο σας, αλλά δεν είναι ανάγκη να κάνετε και παρελάσεις γιαυτό.


Για να λέει ο τούρκος για αλλαγή κυβέρνησης φαντάζομαι τι του είχε τάξει ο Αλέξης…Πρέσπες του Αιγαίου.

Για αυτό κ στην έρευνα της Διανέωσης η πλειοψηφία είχε πει θα γυρνούσε στην πατρίδα αν υπήρχε περισσότερη αξιοκρατία κι ας ήταν τα χρήματα λιγότερα.
Quote Tweet

Αφεντικομανατζαρέοι παλαιάς κοπής, μεγαλοδικηγόροι με δούλους (αντί για ασκούμενους), CEO τραπεζών απομονωμένοι σε ολόκληρους λουδοβικικούς ορόφους άλλης εποχής, οικογενειοκρατικές επιχειρήσεις που επιπλέουν χάρη στα ΕΣΠΑ, κακομαθημένοι γόνοι εφοπλιστών, τραγικοί middle managers


Πάρος: Σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά – Δύο οι εστίες – Καθησυχαστικές οι αρχές


Βουλγαρία: Παραιτήθηκαν η υπουργός Εξωτερικών και ο υπουργός Ενέργειας


Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης 75-88: Ισοπεδωτικοί Μαδριλένοι και φουλ για πρωτάθλημα


Πάλι πανηγυρίζουν δηλ οι ζαίοι;

Image


 • Ο Μπουρνούς όλα τα λεφτά
 • Το σακάκι του Ερντογάν ή η παντόφλα του ΣκουρλέτηΚΙ ΑΥΤΑ ΑΠΟ τον μ/μ

Ενα τίποτα γενικώς…

***

ΜΗΝΥΜΑΤΑ:

 • Τοσα εαν και μπορει. Λες και η φαση ειναι “ανοιξαμε κ σας περιμενουμε” και οποιος φυγει παμε να μπαλωσουμε τρυπες οποτε τυχει να φυγει ο καθενας και οποιος ειναι διαθεσιμος σ εκεινη την περιοδο…

Ο,τι να ναι δηλαδη. Εχουμε βγαλει στην αγορα καμια 20ρια παικτες , οι μισοι βασικοι περυσι κ οποιος τσιμπησει τσιμπησε. Αντι δηλαδη να γινονται μεταγραφες για αναβαθμιση (Μπουχαλακη / Κουντε / Τικινιο / Χασαν / Εξτρεμ / Μπακ ). Ο προγραμματισμος (τρομαρα μας να τον αποκαλουμε κι ετσι) ειναι “κατσε να δουμε ποιον θα καταφερουμε να πουλησουμε και βλεπουμε”. Με συνεπεια ουτε αναβαθμισεις επι των παροντων να γινονται.

 • Ουτε σωστος προγραμματισμος να μπορει να γινει διοτι δεν ξερεις ποιος θα φυγει και ποτε. Τι μενει ? Μια κατασταση οτι να ναι, στην οποια οποιον καταφερουμε να πουλησουμε τον αντικαθιστουμε με οποιον μπορει να ερθει τη χρονικη εκεινη περιοδο. Κανεις δεν ειναι βασικος στοχος μεταγραφικα, τιποτα δρομολογημενο, τιποτα προγραμματισμενο.

****

ΘΑ όλη η ζωή μας…. ένα μήνα έχει τελειώσει το πρωτάθλημα για να μην πω και παραπάνω ουσιαστικά για μας και ακόμα γράφονται ονόματα ούτε έχει αποχωρήσει ένας από τα 10 παλτά που έχουμε μαζέψει ούτε τίποτα. Πραγματικά δεν γκρινιάζω ούτε λέω ποτέ τίποτα για την ομάδα αλλά αυτά φαίνονται πολύ κακά σημάδια μακάρι να μας διαψεύσει η διοίκηση αλλά μετά τα τελευταία 2 χρόνια κρατάμε πολύ μικρό καλάθι δυστυχώς..

****

Γιατί προσπαθεί η διοίκηση εδώ και εβδομάδες να κλείσει δανεικό τον Κόουτο (ενώ όπως έχει ακουστεί ο παίχτης δεν θέλει να πάει πάλι κάπου δανεικός) αντί να δώσει στην Σίτυ τα χρήματα που ζητάνε? Είμαστε 3 χρόνια χωρίς μπακ και η διοίκηση δεν έμαθε τίποτα. Πάλι δανεικούς, ελεύθερους και φτηνούς παίχτες από μικρομεσαίες ομάδες προσπαθεί να φέρει . Ζητάνε 9 εκατ. για τον Μασούρα όμως δεν δίνουνε 3-4 εκατ. για να φέρουνε επιτέλους σοβαρό μπακ στην ομάδα. Όραμα μηδέν…

****

Ο εξαιρετικός σχεδιασμός της ομάδας και του Μαρτίνς είναι εδώ!!Σε όσους έχουν αδύνατη μνήμη θυμίζω ότι η πρώτη περσινή μεταγραφή ήταν ο”δεν έχω παίξει μπάλα 8 μήνες”Τικίνιο!!!Ο παικταράς των…100 γκολ στην Πόρτο που πουλήθηκε με πολλά εκατομμύρια στους Κινέζους κλπ κλπ.

 • Μάλιστα αναγκαστήκαμε να δώσουμε δανεικό τον “έρχομαι δανεικός, φεύγω, ξαναγυρίζω και μεταγράφομαι” Χασάν έτερο πουλέν του Μάρτινς… Απλά τα πράγματα:Η ομάδα έχει τόση εμπιστοσύνη στο..σκάουτινγκ ΤΗΣ,ώστε προτιμά να κρατά 36χρονους και βάλε(Βαλμπουενά),από το να βγει στην αγορά για παίκτες.

Η αλήθεια είναι ότι με αυτό το ΤΡΑΓΙΚΟ ΠΟΣΟΣΤΟ επιτυχίας στις μεταγραφές (ενδεικτικά : Ονιεκούρου,Λαλά ,Τικίνιο για να μην πιάσω κάτι…Παπ) είναι και αυτή μία λύση…Από την άλλη αποχωρεί ο Μοντέστο (Σισέ,Καμαρά1-2,Μπα και λοιποί..)