Καλλιόπη Βαρδάκα: Το καθημερινό σημειωματάριο του μικρομέτοχου & ο Τύπος (18/5)

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Καλλιόπη Βαρδάκα

ΜΗΝΥΜΑΤΑ – ΤΙΤΙΒΙΣΜΑΤΑ – ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ

 • Ο Γιαννόπουλος του Χαμόγελου του Παιδιού έκανε αυτον τον οργανισμό έχοντας στο νου του το παιδί του που έχασε. Κάθισε στην πιο δυσκολη θέση που μπορεί να καθήσει γονιός. Αυτόν τον θάνατο όμως, τον έκανε ζωή για πολλά παιδιά και γονείς. Μαζί του μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
 • Ταΐζετε το παπαδαριό με ΕΣΠΑ και κρατικές επιδοτήσεις, ταΐζετε ομοίως αεριτζήδες ιδιώτες, αλλά ξεσκίζετε το ΕΣΥ και τo κλείνετε!
 • Θέλω να μου απαντήσετε ειλικρινά. Με 800€ ζει άνθρωπος  ή απλά επιβιώνει;
 • Εσείς το ξέρετε ότι μόνο το “χαμογελο του παιδιου” διαθέτει ασθενοφόρο με θερμοκοιτίδα για νεογνά;
 • Οι εκλογές Σύριζα με την ανεξέλεγκτη ψηφοφορία μέσω διαδικτύου, τις τρίδιπλες ψήφους στα εκλογικά και τους χαρτζηλικωμένους λάθρο οπαδούς του Αλέξη, επιβεβαίωσαν για μια φορά ακόμη ότι μεγαλύτεροι παπατζήδες από τους ζαίους δεν υπάρχουν.
 • Ζούμε στην χώρα που αυτοκτονεί ένα 14χρονο παιδί γιατί δεν αντέχει την ζωή του. Αυτοκτονούν ένας 40χρονος και μια 37χρονη στις δύο άκρες της χώρας. Και ένας πεινασμένος άστεγος διαμελίζεται σε ένα ρομποτικό κάδο πολτοποίησης. Αλλά δεν κουνιέται φύλλο! Όλα κυλούν ρολόι.
 • Έβαλε αύξηση και ο κάθε πικραμένος στο ελαιόλαδο περσινής παραγωγής, που το πουλάνε στην μαύρη αγορά και χωρίς απόδειξη, με αιτιολογία τον πόλεμο στην Ουκρανία. Λες και τα ανακατέψαν με πετρέλαιο μαζί για να βγει σωστό μίγμα. Εκμετάλλευση φουλ. Κατά τα άλλα οι άλλοι πάντα φταίνε ..

Το “χαμόγελο του παιδιού” οδεύει στο κλείσιμο λόγω της υπ. απόφασης που εξέδωσε η Δ. Μιχαηλίδου (η κυρία που δεν έχει αφήσει μεσημεριανάδικο να μην δείξει την ευαισθησία της στα κοινωνικά θέματα)

 • Η απόφαση χρησιμοποιεί ως πρόσχημα την δημιουργία συγκεκριμένων προϋποθέσεων για την λειτουργία μιας κοιν. οργάνωσης. Προϋποθέσεις που δεν έχουν καμία σχέση με την ευημερία και στήριξη των παιδιών αλλά με κατασκευές, φρουρούς κτλ που φέρνουν κονδύλια προς “εσωτερική κατανάλωση” .
Παρόλη την προσπάθεια των μελών, μετά από πολύωρες συναντήσεις, επιβεβαίωσαν πως η κυβέρνηση δεν θέλει να ακούσει. Το χαμόγελο δεν μπορεί να στηρίξει οικονομικά τις κυβ. απαιτήσεις και ειδικά μέσα στο χρονικό πλαίσιο που ζητήθηκε.
 • Πόσο οξύμωρο είναι, το κράτος να έχει απαιτήσεις από μια οργάνωση που κυριολεκτικά κάνει την δική του δουλειά και μάλιστα με εισαγγελικές αποφάσεις; Εδώ να τονίσουμε την εξαίρεση δημοσίων και εκκλησιαστικών ιδρυμάτων από το νομοσχέδιο και την ευνοϊκή μεταχείριση κάποιων ιδιωτικών.
Το χαμόγελο λοιπόν υποχρεώνεται να παύσει την λειτουργία δομών και υπηρεσιών. Υπηρεσίες που στήριζαν τεράστιο φάσμα αναγκών που το κράτος δεν μέριμνα ενώ έχει υποχρέωση, από εθελοντές, χορηγίες και δωρεές πολιτών.
 • Τα μέλη προσπαθούν τόσο καιρό να συναντηθούν με τον ΠΘ χωρίς αποτέλεσμα λόγω υποχρεώσεων και ταξιδιών. Οπότε, την επόμενη φορά που θα θέλετε βοήθεια για παιδιά, φτωχές οικογένειες κτλ μπορείτε να απευθυνθείτε στην κα Μιχαηλίδου και τον κ. Μητσοτάκη. Ίσως σας στείλουν περιπολικά.

 • Ανέλπιστα χαζοί. Ανέλπιστα έξυπνοι άνθρωποι όμως, επίσης. Παντού γύρω. Η κατρακύλα της κοινωνίας, δεν οφείλεται στην έλλειψη ευφυίας, αλλά στη χειραγώγηση, μέσω του φόβου, της παραπληροφόρησης, και των κατασκευασμένων αδιεξόδων.
 • Όταν ένα μικρό παιδί φτάνει στο σημείο ν’ αυτοκτονήσει εξαιτίας του ανηλεούς bullying που δεχόταν, φταίνε όλοι. Οι νταήδες, οι οικογένειές του, οι καθηγητές που δεν θα κάτσουν ν’ ασχοληθούν, εγώ κι εσύ που δεν φτιάξαμε μια κοινωνία στην οποία ο μικρός Μάκης θα χαμογελούσε ακόμη.

****

 • Κατάλαβες Έλληνα ραγιά; 

«Ισλανδία. Η 4η στην κατάταξη χώρα με το μεγαλύτερο κατά κεφαλή εισόδημα παγκοσμίως.»Το 2008 ήταν από τις πρώτες που βίωσαν την χρηματοπιστωτική κρίση. Το 2008 προσέφυγε στο ΔΝΤ για να μπορέσει να αποπληρώσει τα χρέη των προσφάτως ιδιωτικοποιημένων τραπεζών.

 • Ο λαός αντέδρασε και έριξε την τότε νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση, εκλέγοντας ένα αριστερό συνασπισμό ως νέα. Ενώ σε δημοψήφισμα το 90% ψήφισαν να μην αποληρωθεί το χρέος, αλλά και να μην πουληθεί στο ΔΝΤ και την ΕΕ. Το ΔΙΚΟ της νόμισμα υποτιμήθηκε και πάγωσαν οι δανεισμοί.

Παρόλα αυτά ο πρόεδρος της  αρνήθηκε να υπογράψει διάταγμα παράδοσης των χρεών στο ΔΝΤ και ΕΕ, ενώ κυνήγησε νομικά και τους προηγούμενους κεντρικούς τραπεζίτες. Αρνήθηκε να πληρώσει τα χρέη των ιδιωτικών τραπεζών και τις άφησε να χρεοκοπήσουν.

 • Στη συνέχεια έφτιαξε νέες κρατικές,  ο τότε πρόεδρος ανέφερε πως «το πρόβλημα της χώρας δεν ηταν οικονομικό, αλλά πολιτικό και κοινωνικό και έτσι το αντιμετωπίσαμε, πολύ μακριά από τις συνταγές της Δύσης».

Όπως επίσης πως «οι τράπεζες είναι επιχειρήσεις όπως όλες οι άλλες. Δεν γίνεται να τις αφήνουμε να παίρνουν… ακραία ρίσκα και όποτε πάνε καλά να απολαμβάνουν τα κέρδη αλλά οπότε αποτυγχάνουν να τις σώζει ο φορολογούμενος».

 • Κλείσανε τους υπευθύνους (πολιτικούς και τραπεζίτες) φυλακή. Άφησαν τις ιδιωτικές τράπεζες να χρεοκοπήσουν. Αρνήθηκαν τη συνδρομή του ΔΝΤ και της ΕΕ και τώρα είναι πλούσιοι.

Ναζί και οι Σκωτσέζοι. Μόνο οι Συριζαίοι έχουν μείνει με τους κνίτες να πολεμούν τον φασισμό…

 

 

 

 


 • Kostas Markakis
Η Google είναι τόσο ισχυρή που μας κρύβει άλλες μηχανές αναζήτησης. Απλώς αγνοούμε την ύπαρξη των περισσότερων από αυτές. Εν τω μεταξύ, υπάρχει ακόμη ένας μεγάλος αριθμός εξαιρετικών μηχανών αναζήτησης δημοσιεύσεων στον κόσμο, που ειδικεύονται στα βιβλία, την επιστήμη και άλλες έξυπνες πληροφορίες. Κρατήστε μια λίστα από ιστοσελίδες που δεν έχετε ακούσει ποτέ.
 • Το www.refseek.com είναι μια μηχανή αναζήτησης ακαδημαϊκών πόρων. Περισσότερες από ένα δισεκατομμύριο πηγές
 • www.worldcat.org – αναζήτηση σε 20.000 παγκόσμιες βιβλιοθήκες.
 • https://link.springer.com – πρόσβαση σε περισσότερα από 10 εκατομμύρια επιστημονικά έγγραφα: βιβλία, άρθρα,
 • Το www.bioline.org.br είναι μια βιβλιοθήκη δημοσιευμένων περιοδικών βιοεπιστημών
 • http://repec.org – Εθελοντές από 102 χώρες συγκέντρωσαν σχεδόν 4 εκατομμύρια δημοσιεύσεις
 • Το www.science.gov είναι μια μηχανή αναζήτησης της κυβέρνησης των ΗΠΑ για περισσότερους από 2200 επιστημονικούς ιστότοπους.
 • Το www.pdfdrive.com είναι ο μεγαλύτερος ιστότοπος για λήψη δωρεάν βιβλίων PDF. Διεκδικήστε 225 εκατομμύρια+ τίτλους.
 • Το www.base-search.net είναι μια από τις πιο ισχυρές μηχανές έρευνας για ακαδημαϊκά ερευνητικά κείμενα. Περισσότερα από 100 εκατομμύρια επιστημονικά άρθρα, το 70% δωρεάν
 • Αναδημοσίευση από ανάρτηση του Yves Demoulin
Μπορεί να είναι εικόνα εσωτερικός χώρος
***
ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΗ (F/B)
Ξεχωρίζει από το απλό μπεκατσίνι, από τις 3 άσπρες γραμμές στο πλάι. Οπότε έτσι και δείτε κανά τέτοιο, σε καποια βόλτα σας, βάλτε τις φωνές. Θα μαζευτούν όλοι οι Ελληνες birders.
 • Διπλομπεκάτσινο (Great Snipe). Είναι τόσο σπάνιο, που αυτός που έχει δεί τα περισσότερα είδη πουλιών στην Ελλάδα, το είδε φέτος για 2η φορά στη ζωή του, στα 40 χρόνια που ασχολείται με το birding.
Περαστικό από την Ελλάδα την άνοιξη, πάει στη Βόρεια Ευρώπη όπου αναπαράγεται. Το πέτυχα σε ένα ταξίδι στην Εσθονία, όπου μας πήγανε μετά την δύση του ηλίου, για να τα δούμε στο μισοσκόταδο, από 300 μέτρα μακρυά, καθώς κάνανε άλματα επιτόπου και βγαίνανε λίγο εξω από το πυκνό χορτάρι, για να εντυπωσιάσουν τα θηλυκά (μέσα σε επιφωνήματα «WOW Great Snipe»! των παρισταμένων). Τόσο σπάνιο. Δεν υπήρχε άλλος τρόπος να το δείς.
——————————–
Φέτος όσοι βρέθηκαν στην Λέσβο στις αρχές Μάη ήταν τυχεροί, γιατί ένα διπλομπεκάτσινο άραξε καμμιά βδομάδα σε ένα υγρότοπο του νησιού. Και καθώς όλο το νησί ήταν γεμάτο με Αγγλους birders αυτή την εποχή, μπροστά στον υγρότοπο του ήταν παρκαρισμένοι με τις ώρες περιμένοντας το, μήπως βγεί. Την τελευταία μέρα ήταν ευκολότερο να το δείς γιατί είχαν στεγνώσει όλα και το μόνο υγρό κομμάτι (το χρειάζεται για να χώνει την μύτη του, ψάχνοντας για μικροοργανισμούς για να φάει) ήταν δίπλα στον δρόμο.
 • Εδώ είχε πλάκα, ότι αν κατέβαινε κάποιος από το αυτοκίνητο ή πλησίαζε πολύ κοντά, πήγαινε στην άκρη και «κρυβόταν». Εκρυβε δηλαδή μόνο την μύτη του (δες την φωτογραφία) και περίμενε μέχρι να φύγουν όλοι για να συνεχίσει το φαγητό του. (Κάτι σαν την στρουθοκάμηλο).


****

 • ΤΡΙΚΛΙΝΟΣ – ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ