Καλλιόπη Βαρδάκα: Το καθημερινό σημειωματάριο του μικρομέτοχου ( Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021)

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Καλλιόπη Βαρδάκα

Φαράγγι Ασωπού – Eνα από τα πιο συγκλονιστικά τοπία στην Οίτη

 • Tο επιβλητικό τοπίο κερδίζει τις εντυπώσεις, με τις κάθετες και πολύ ψηλές βουνοπλαγιές της Οίτης και του Καλλιδρόμου να είναι γεμάτες με πλατάνια, ιτιές, δρυς, πουρνάρια και αρωματικά όπως η ρίγανη και οι μέντες.
 • Τα νερά του ποταμού αποτελούν συνοδοιπόρο σε αυτήν την μοναδική διαδρομή στη φύση, ενώ οι διάφορες γέφυρες και στοές που συναντώνται διάσπαρτες στο υπέροχο και ταυτόχρονα άγριο τοπίο συμπληρώνουν τη μεγαλύτερη εικόνα!

Για την απεργία της πλάκας στην εστίαση, κάνω αυτό το thread με πλήρη ειλικρίνεια για να καταρριφθούν μερικοί ανόητοι μύθοι:

1. Όποιος συνέταξε και υπέγραψε τα σημερινά αιτήματα, είναι το λιγότερο ανόητος, για να μην πω υποκινούμενος.

2. Το 80% μη πω 95% των επιχειρηματιών της εστίασης είδαν να γεμίζουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί τους πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια λόγω πανδημίας.
3. Το μεγαλύτερο ποσοστό των εργαζομένων της εστίασης κέρδισαν από 4000 – 5000 ευρώ από τις αναστολές καθότι δεν σταμάτησαν ούτε μια μέρα
4. Ο κρατικός έλεγχος κατά την περίοδο του lockdown μηδαμινός, εσκεμμένα πιστεύω, δεν κυκλοφόρησε κανένα κλιμάκιο ΣΔΟΕ ή επιθεώρησης Εργασίας
5. Όποιος από την εστίαση σας πει ότι δε θέλει ξανά lockdown, να τον αποκαλέσετε μεγάλο ΨΕΥΤΗ!
****
(1.) Με τα νέα μέτρα έπεσε ο τζίρος; Ναι έπεσε από 30-50% στις σάλες κ αυξήθηκε από 10-20% σε όσους έχουν και υπηρεσίες διανομής.
(2.) Οι εστιάτορες,καφετζήδες,σουβλατζήδες κονομάνε;  ΌΧΙ…μόνο τα πολύ μικρά μαγαζιά χωρίς προσωπικό πάνε για ένα καλό μεροκάματο, τα μεσαία ΦΟΥΝΤΟ!
(3.) Η εστίαση κλέβει το κράτος σε φόρους και εισφορές; ΝΑΙ…αλλιώς δεν θα έφταναν άλλες τόσες φυλακές να μπουν μέσα οι επιχειρηματίες της εστίασης.
****
Το κράτος είναι γενικά ληστρικό στον φορολογούμενο, αλλά στην εστίαση έγινε αδυσώπητο! Μη σκεφτεί δε κανένας ότι κάποιος επιχειρηματίας θέλει να ζει με το καθημερινό άγχος του οποιοδήποτε ελέγχου. Η απάντηση δε στην εύλογη απορία μερικών, γιατί τα κλείνετε τα “μπουρδέλα” είναι απλούστατη… Το 50-60% δεν ξέρει που χρωστάει και είναι εντελώς εγκλωβισμένο!
****
(4.) Τέλος, οι επιχειρηματίες της εστίασης είναι σοβαροί επιχειρηματίες; Το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών δεν κάνουν ούτε καν για εργάτες και είναι οι κατά κύριο λόγο οι προαναφερόμενοι, ως εγκλωβισμένοι που μοιραία θα χάσουν κάποια στιγμή τα μαγαζιά τους!

 • Αφήστε τους νεκρούς του Πολυτεχνείου. Ας ασχοληθούμε με τους “ζωντανούς του Πολυτεχνείου” που έφαγαν με χρυσά κουταλια. Αναρωτήθηκε ποτέ κανένας τι κάνανε όλοι αυτοί για την Ελλάδα;
 • Εποχές που για να κατέβεις στο δρόμο αρκούσε το συναίσθημα. Τώρα θέλει,κομματική γραμμή και καταστατικό κόμματος!
 • Το κορυφαίο με την φετινή black Friday είναι που θα έχει ουρές έξω από μαγαζιά και θα έχουν δώσει 10€ σε rapid test για να πάρουν μία τοστιέρα από 89€ μόνο 87€ … Το έχουν κάψει εντελώς
 • Μεταξύ των αιτημάτων των εστιατόρων είναι και η συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων με συμμετοχή στην αρμόδια επιτροπή των λοιμωξιολόγων— ΦΟΒΕΡΗ πρόταση Αντιπροσωπεία ΜΠΑΡΜΑΝ & ΣΕΡΒΙΤΟΡΩΝ να δώσουν τα “φώτα” τους στα γατάκια τους γιατρούς. Πως δεν το σκεφτήκαμε τόσο καιρό ρε;
 • Κλέβω την εφορία και κατά συνέπεια τους συμπολίτες μου και δε δηλώνω όσα πραγματικά εισπράττω.. Σκάει πανδημία, κλείνει το μαγαζί μου. Το κράτος με αποζημιώνει βάσει των εσόδων που δήλωνα, φυσικά με ποσό χαμηλότερο από το πραγματικό. Χάνω λεφτά επειδή έκλεβα.
 • Ανάπτυξη 2021. Η στοά δίπλα από το ΣτΕ, στην Πανεπιστημίου, στην καρδιά της πόλης, έρημη, άδεια και εγκαταλελειμμένη.

 • Με πήρε τηλέφωνο ένας φίλος Άγγλος και μου λέει: “Ο πράιμινιστερ που έκετε, γκαμεί και ντέρνει”. Κάτι έχουμε άντερστεντ, του λέω.
 • Αν είσαι άτομο με αναπηρία, μην σταματήσεις να αγωνίζεσαι για τα δικαιώματα που σου ανήκουν!
 • H άλλη νοσηλεύτρια σε αναστολή, κόλλησε κορωνοϊό και γυρνούσε στο νοσοκομείο με έναν σταυρό και ένα ευαγγέλιο … Πως έχουν διοριστεί τόσοι ψεκασμένοι στο δημόσιο ρε παιδιά;
 • Λειτούργημα είναι να σώζεις ανθρώπους που βρίσκονται στη θάλασσα λόγω ατυχήματος.
 • Κακούργημα είναι να δίνεις ραντεβού με τους διακινητές ή τους λιμενικούς άλλης χώρας για να παραλάβεις ανθρώπους, τους οποίους έχεις συμβουλέψει να πέσουν (μαζί με τα παιδιά τους) στη θάλασσα.
 • Ο άλλος 15 χρόνια επόπτης υγείας, με πολλά πειθαρχικά στην πλάτη του, παροτρύνει ανθρώπους να μην διασωληνωθούν. Και είναι στη θέση του ακόμη γιατί λέει, υπάρχει γραφειοκρατία. Ρε δεν πάτε στο διάολο λέω εγώ;

Ο Καζαντζάκης το 1943 με τη γατούλα του Σμινθίτσα. Τον είχε σώσει από ασφυξία. Μια μέρα που έγραφε απορροφημένος δίπλα σε ένα μαγκάλι την είδε να σηκώνεται και να παραπαίει προς την πόρτα του γραφείου.Την ακολούθησε ανήσυχος. Λιποθύμησαν και οι δύο μόλις βγήκαν στο διάδρομο.

 • Το ΚΚΕ επιβιώνει από θαύμα μόνο και μόνο για να βγαίνει στο Πολυτεχνείο και την Πρωτομαγιά και να φωνάζει: “έξω το ΝΑΤΟ” – “κάτω οι ΗΠΑ”


Εδώ δείτε το ψεκι που νομίζει ότι της ανήκει ο κόσμος όλος, εδώ δείτε, υφακι, εδώ δείτε κατάντια… Προχθές έβρισε εργαζόμενη σερβιτόρα που της έκανε παρατήρηση για μάσκα, σήμερα ανεβάζει αυτό!!! Για πολλές σφαλιάρες είσαι κοπελιά!!


 • Μητσοτάκης: Οι ανεμβολίαστοι δεν θα μπαίνουν πουθενά, ακόμα και με αρνητικό τεστ… Έτσι μπράβο!!!

Πρετεντέρης-  αν “η Χούντα δεν τελείωσε το ‘73” είναι επειδή μια μικρή καθημερινή χούντα εξακολουθεί να απειλεί τη δημοκρατία που έχουμε συναποφασίσει


 • Ελισάβετ Β’ της Αγγλίας: 69 χρόνια στον θρόνο, 4 διαγγέλματα Μητσοτάκης ο μικρός: ούτε 2,5 χρόνια στον «θρόνο», 12 διαγγέλματα (με το σημερινό)
 • 11% η Πασοκάρα. Δεν αρκεί πλέον να κάνει ο Αλέξης την φωνή του Ανδρέα. Πρέπει να ξεκινήσει και ο Τζανακό μίμηση Λαλιώτη σιγά σιγά.