Καλλιόπη Βαρδάκα: Το καθημερινό σημειωματάριο του μικρομέτοχου – Δευτέρα 16.8.2021

  • ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΒΑΡΔΑΚΑ

Χαμός στην κυριακάτικη αλλαγή της Προεδρικής Φρουράς χθες Κυριακή


Το Αφγανιστάν την δεκαετία 1960-70 πρίν έρθει το «Αλλάχ Ακμπάρ» στη χώρα στην οποία οι γυναίκες ψήφιζαν απο το 1920 και το 40% των ιατρών ήταν γυναίκες.ΜΗΝΥΜΑΤΑ + ΤΙΤΙΒΙΣΜΑΤΑ

*****

Για γερούς λύτες… Γιατί η Αφγανική κυβέρνηση και οι Αφγανικές δυνάμεις, που εκπαιδεύονταν και προετοιμάζονταν και εξοπλίστηκαν άρτια επί 20 χρόνια από τους Αμερικανούς, κατέρευσαν μέσα σε 10 ημέρες και δεν προέβαλαν καμία αντίσταση σε μερικούς γύφτους με τυφέκια και ντάτσουν;


Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω για το Αφγανιστάν. Είναι έλλειψη θέλησης του πληθυσμού και κατ’ επέκταση του στρατού να πολεμήσει ή είναι τόσο ισχυρότεροι οι Ταλιμπάν που δεν έχει νόημα η αντίσταση;


  • Σε όλα μέσα έπεσαν  • Γραφείο υπουργού υποδομών Χρήστου Σπιρτζη #δευτερη_φορα_αριστερα #κολαζ
Η λογική «Πέθανε από COVID ένας εμβολιασμένος άρα δεν κάνω εμβόλιο, είναι άχρηστο» είναι σαν να λένε «Σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό κάποιος που φορούσε ζώνη, άρα δεν φοράω, είναι άχρηστη» Το εμβόλιο είναι η ζώνη ασφαλείας για μας & τους γύρω μας στις “καραμπόλες” της πανδημίας
Είμαι δηλωμένος αγνωστικιστής, αλλά ρε μλκες, συγκρίνετε τους Ταλιμπάν με τους πιστούς ορθοδόξους Έλληνες; Επικοινωνείτε καθόλου ρε κολλημένοι;


Το βραβείο της πιο ηλίθιας πολιτικής δήλωσης πάει στον Αμερικανό ΥΠΕΞ Άντονι Μπλινκεν. Προ ολίγου είπε ότι η 20ετης επιχείρηση των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν ήταν “επιτυχής”!!!


Ξεπέρασε και τη δήλωση Μπάιντεν πριν από ένα μήνα ότι οι 300.000 Αφγανοί στρατιώτες είναι ικανοί να καταστείλουν τους Ταλιμπάν!


Με οικονομικούς όρους ήταν. Αλλιώς θα είχαν ρίξει μέχρι και πυρηνικα!


Όι Αμερικάνοι όπου πάνε τα κάνουν όλα μπου@@@λο όχι από ανικανότητα αλλά βάσει στρατηγικού σχεδίου. Το Αφγανιστάν θά είναι τώρα το μπουρλότο της Κεντρικής Ασίας. Μαντεψε, ποιος θα βγεί κερδισμένος….


https://twitter.com/i/status/1426757962173927426 8 July


Ένα δάκρυ για αυτήν την ταλαιπωρημένη χώρα #haiti που ήταν και η πρώτη στον κόσμο που αναγνώρισε το 1821 την ελεύθερη Ελλάδα.


Κάπου διάβασα: Πριν προχωρήσεις με κάποιον, τσέκαρε πώς μιλάει στον άνθρωπο που τον σερβίρει, πώς μιλάει για πρώην του κ πώς φέρεται σε αυτούς που ήδη αγαπάει. Ίσως γλυτώσεις τζάμπα κόπο.


Μπήκε ο ηγέτης στην #Καμπούλ

 


  • Η 2η φορά αριστερά ετσι θα πρέπει να είναι, μονο ετσι θα μπορέσουμε να ισορροπήσουμε την καταστροφή από την χουντα Κουλη


The Wall Street Journal
From farm to bottler to supermarket cooler, a liter of Coca-Cola creates 346 grams of carbon dioxide emissions. Soon, the company may need to report its greenhouse gases to the government.
How Much Carbon Comes From a Liter of Coke? Companies Grapple With Climate Change Math

Investors and regulators increasingly demand to know how businesses’ operations produce carbon emissions, and the SEC is working on a rule to make reporting mandatory and uniform. Current ESG ratings…wsj.com


  • Αφγανιστάν: Εκπρόσωπος των Ταλιμπάν έκανε παρέμβαση στο BBC – Δεν απέρριψε εκτελέσεις
Αφγανιστάν: Εκπρόσωπος των Ταλιμπάν έκανε παρέμβαση στο BBC – Δεν απέρριψε εκτελέσεις
Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν υποστήριξε πως οι κάτοικοι της Καμπούλ είναι ασφαλείς, όπως και οι περιουσίες τους

  • Απογειώνεται ο τουρισμός παρά την πανδημία και τις φωτιές – Πρωτιά στη ζήτηση για διακοπές από τους Ευρωπαίους!
Απογειώνεται ο τουρισμός παρά την πανδημία και τις φωτιές – Πρωτιά στη ζήτηση για διακοπές από τους…

Αυξημένες οι πτήσεις προς την Ελλάδα και τον Αύγουστο – Οι πληρότητες κινούνται άνω του 80% και στα δημοφιλή νησιά άνω του 90%- protothema.gr


  • Αφγανιστάν: «Ο πόλεμος τέλειωσε», δηλώνει εκπρόσωπος των Ταλιμπάν
  • «Το φονταμενταλιστικό κίνημα εγγυάται την ασφάλεια των ξένων και των διπλωματικών αποστολών» τόνισε
  • Εκπρόσωπος του πολιτικού γραφείου των Ταλιμπάν δήλωσε χθες Κυριακή στο Αλ Τζαζίρα ότι ο πόλεμος στο Αφγανιστάν «τέλειωσε» και σύντομα θα γίνει σαφής ο χαρακτήρας και η μορφή του νέου καθεστώτος.

Ο Μοχάμαντ Ναΐμ διαβεβαίωσε ότι καμιά διπλωματική εγκατάσταση και κανένα διπλωματικό σώμα δεν έγινε στόχος, καθώς και ότι το φονταμενταλιστικό κίνημα εγγυάται την ασφάλεια των ξένων και των διπλωματικών αποστολών.

«Είμαστε έτοιμοι για διάλογο με όλες τις μορφές στο Αφγανιστάν και να τους εγγυηθούμε την απαραίτητη προστασία», είπε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν στο τηλεοπτικό δίκτυο του Κατάρ. Τόνισε πως το κίνημα κάνει κάθε βήμα με υπευθυνότητα και ότι σκοπεύει να εξασφαλίσει ειρήνη με τους πάντες.

Μαχητές των Ταλιμπάν μπήκαν χθες Κυριακή στην Καμπούλ και ο αφγανός πρόεδρος Άσραφ Γάνι εγκατέλειψε το Αφγανιστάν, για να αποφευχθεί, όπως είπε, «λουτρό αίματος». Οι ισλαμιστές βρίσκονται πρακτικά στο τελικό στάδιο της ανακατάληψης της εξουσίας στη χώρα, δυο δεκαετίες μετά την ανατροπή τους με την εισβολή διεθνούς στρατιωτικού συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Για τον Μοχάμαντ Ναΐμ, η απόδραση του κ. Γάνι ήταν απρόσμενη, «δεν την περίμεναν ούτε καν αυτοί που βρίσκονται πιο κοντά του».

Για τον ίδιο, οι φονταμενταλιστές αντάρτες δρέπουν τους καρπούς των προσπαθειών και των θυσιών που έκαναν για είκοσι χρόνια. «Επιτύχαμε αυτό που επιδιώκαμε, ελευθερία για τη χώρα μας και ανεξαρτησία για τον λαό μας», υποστήριξε.

«Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να χρησιμοποιήσει το έδαφός μας για να βάλει στο στόχαστρο οποιονδήποτε και δεν θέλουμε να βλάψουμε κανέναν», είπε ακόμη ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, προφανώς απευθυνόμενος στην Ουάσινγκτον. Ο Μοχάμαντ Ναΐμ είπε πως οι ισλαμιστές μαχητές δεν θα αναμιχθούν στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων κρατών και αναμένουν ότι κανένα κράτος δεν θα αναμιχθεί στις αφγανικές υποθέσεις.

«Δεν θεωρούμε ότι ξένες δυνάμεις θα επαναλάβουν τις αποτυχίες τους στο Αφγανιστάν ξανά», ανέφερε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν και διαβεβαίωσε ότι το κίνημα είναι διατεθειμένο να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες της διεθνούς κοινότητας μέσω διαλόγου.