Καλλιόπη Βαρδάκα: Το καθημερινό σημειωματάριο του μικρομέτοχου – Τετάρτη 11 Αυγούστου 2021

Φοβερή φωτογραφία του Νικόλα Οικονόμου, για το Reuters Pictures από το Πευκί Ευβοίας


  • Αν αυτη η εικόνα του ανθρώπου που εξαιτίας του χάθηκαν 100 άνθρωποι και παρ’ όλα αυτά δεν βρήκε κάποιο λάθος, αλλά σήμερα χωρίς νεκρούς ζητά ευθύνες και κουνάει το δάχτυλο δεν είναι η επιτομή του θρασους, τότε τι είναι; #Ματι #Πυρκαγια
Εικόνα
***
Στάθης@st_stavropoulos
Αυτό το σύνθημα “Μητσοτάκη γαμ…..” δεν έχει καμμία σχέση με την Αριστερά που επί 40 χρόνια γνώρισα,αγάπησα και υπηρέτησα.Προκειται για αθλιότητα.Ποιος “εκπαίδευσε” τέτοια ορκ;Γιατί ευπρεπείς άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ δεν αποκηρύσσουν αυτό το λουμπεναριο;Φοβούνται ή συνήθισαν;
***
ΑΛ.ΠΑΤΕΛΗΣ:Δυο πολύ σημαντικές μεταρρυθμίσεις: Πρώτον, οι δασικές υπηρεσίες, που μέχρι σήμερα υπάγονται στις αποκεντρωμένες διοικήσεις, μεταφέρονται στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και οι σχετικές αποφάσεις θα εκδίδονται μέσα σε 30 μέρες.
***
ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΓ.:Μπράβο στην Κυβέρνηση για την απονομή σύνταξης στη χήρα και στα παιδιά του ήρωα #Βασίλη_Φιλώρα! Μπράβο και στη δικαιοσύνη που προφυλάκισε τους δύο εμπρηστές και έριξε 5 έτη χωρίς αναστολή στην Αφγανή που μας κορόιδευε ότι δεν θυμάται από που είναι!


Εξαιρετική κίνηση, η απονομή σύνταξης στην οικογένεια του νεκρού εθελοντή δασοπυροσβέστη, Βασίλη Φιλώρα, ουσιαστική και συμβολική ταυτόχρονα και χωρίς «θα τα σπαταλάγατε»…


Η επιλογή του Σταύρου Μπένου είναι η ταφόπλακα της Φωφώκας, μετά την αποπομπή Βενιζέλου, τον τσακωμό με τον Λοβέρδο και λοιπούς συγγενείς, και την χθεσινή αποδόμηση Χρυσοχοΐδη. Εύγε Κυριάκο.


Εντάξει, είναι μισή η συγνώμη αν δεν συνοδεύεται από παράδοση εξουσίας άνευ εκλογών στον κο τσίπρα και χωρίς άμεσο διορισμό όσων πρώην μετακλητών περιμένουν να ξαναφάνε ψωμάκι, μη λέμε τα αυτονόητα.


Να πούμε κάτι για τον ΠΘ κ κράξτε όσο θέλετε. Είναι από τους ανθρώπους που σε καμία περίπτωση δεν θα κοιτάξει την κομματική ταυτότητα συνεργάτη του αρκεί να κάνει για την δουλειά. Το έχει αποδείξει πολλαπλώς κ αυτό είναι που τον ξεχωρίζει. Μπενος, Χρυσοχοΐδης, Πιερρακακης, Μενδώνη κ.α.


Όταν -ψευδώς- λέτε ότι ο επικεφαλής των Ρουμάνων πυροσβεστών ανέφερε ότι η φωτιά έσβηνε εύκολα, προσβάλλετε τους Έλληνες πυροσβέστες που έδωσαν την ψυχή τους στα πύρινα μέτωπα. Λίγη ντροπή.


Κάποια στιγμή θα πρέπει να μας εξηγήσει η προοδευτική (πνιχτά γέλια!) παράταξη της χώρας πως γίνεται ρε παιδί μου αυτός ο Μητσοτάκης να καταφέρνει να μαζεύει γύρω του Μπένους, Διαμαντοπούλου & Φλωριδηδες ενώ αυτοί Γκλετσους, Παπακώστες, Κεδικογλου, Τζουμάκες, Κουικ & Αντώναρους…


Εικόνα


Εικόνα


ΕικόναΕικόνα


ΣΤ.ΔΡ:Δεν μπορώ να τον βλέπω…Θυμάστε την ψεύτικη σύσκεψη; Όταν ήδη είχαν πεθάνει 100 άνθρωποι…Δεν μπορώ να τον βλέπω…


Ν.ΤΖ: Το τουιτερ είναι ένα « εκλεκτό» ψηφιακό μέσο επικοινωνίας. Είναι ύβρις να βρωμιζεται από έμμισθα χαμηλού επιπέδου τρολακια κ ψοφοδεείς ψευδώνυμους , που χυδαιολογούν κ βρίζουν . Επιθέσεις με αναρτήσεις απύθμενης βλακείας κ κενότητας!


Ο Τσίπρας καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση αγνόησε τα σχεδια που της παρέδωσε. Έτσι εξηγείται που είμαστε ακόμη ζωντανοί.


Εικόνα
***
Α.Χ: Η ποιότητα προσωποποιημενη

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

***
  • Επιτέλους ξύπνησε η δικαιοσύνη!
Εικόνα

Questo Magico@QuestoMagico
Οι Ιταλοί θρηνούν την αρχαιότερη ελιά στην Ελλάδα ,ηλικίας 2500 ετών που ύπαρχε στις Ροβιες. Εκτενή ρεπορτάζ σε Ιταλικα μέσα σχετικά με το θέμα . Η νοοτροπία άλλων λαών δίνει σημασία στη λεπτομέρεια, όταν εμείς δεν γνωρίζαμε πως υπήρχε ή δεν δώσαμε την πρέπουσα σημασία. Λυπηρό!

Εικόνα


Εθελόντρια στην Εύβοια λέει: βρίσκουμε παντού γκαζάκια.συνεχώς!

Δ.Μ: Πάντως παιδιά για λαός, που έχει βγάλει πρωθυπουργό κάποιον που χαιρέτησε κούκλα σε βιτρίνα, κάποιον που προσπάθησε να βάλει αλυσίδα ποδηλάτου εν κινήσει και έπεσε και κάποιον που νόμιζε ότι η Λέσβος είναι διαφορετική από την Μυτιλήνη, τυχεροί είμαστε που ζούμε ακόμα.


Το ΠΑΣΟΚ είναι σαν ένας ελληνικός καφές, από τον οποίο ο Κυριάκος ρουφάει το καϊμάκι και ο Αλέκος μαζεύει το κατακάθι.


« Η παραίτησή μου είναι στο συρτάρι του πρωθυπουργού Εγώ δεν θέλω να κάνω καριέρα πολιτικού και δεν θα είμαι πουθενά υποψήφιος» Η συνέντευξη ενός άντρα με τερΑστια @@@, ακούραστου, που η φωνή του σπάει από την συγκίνηση είναι το Απόλυτο, Τεράστιο #Respect

@nhardalias


Όχι, κύριε Χαρδαλιά…Δεν θα σας διώξουν οι δολοφόνοι και όσοι τους υποστηρίζουν…Εμείς σας ευχαριστούμε για όλα. Από καρδιάς.


Σας κουναω το δάχτυλο γιατί μπορώ!!! Εκλεισα τράπεζες, χρεωσα τη χώρα δις κάνοντας περήφανη διαπραγμάτευση 6 μήνες,άνοιξα τα σύνορα,εκανα μουφα δημοψήφισμα, 4,5 χρόνια κατεστρεφα… αλλά είμαι εδώ,δεν με μπαγλαρωσε κανείς κ σας κουνάω το δάχτυλο γιατί μπορώ!

ΒΑΣ.ΒΕΝ: Η επιλογή του Σταύρου Μπένου είναι ανακουφιστική, γενναία, ριζοσπαστική, βαθιά μεταρρυθμιστική! Από τους πλέον αξιοπρεπείς και αξιοσέβαστους πολιτικούς της χώρας μας, ο Σταύρος Μπένος είναι ο άνθρωπος που έστησε ξανά την Καλαμάτα στα πόδια της, τότε. Κίνηση βεληνεκούς!


Η επιλογή Σταύρου Μπένου σηματοδοτεί την είσοδο σε μια εποχή που οι κομματικές και ιδεολογικές ταμπέλες πλέον δεν έχουν καμία αξία. Σημασία έχει ποιός κάνει τη δουλειά, ανεξαρτήτως ιδεολογίας.


.. παρακολουθώ συνέντευξη Χαρδαλια κ τη συγκρίνω μ το σόου θυμάστε Τζανακο Τοσκας κλπ τ θιάσου που είχαν πει δε βλέπω κάτι λάθος.. .. μπράβο ρε μάγκα.. γραψε στ @@χι@ια σου όλα τ παρταλια κ προχώρα.. εμείς οι νοικοκυραιοι στηρίζουμε κάργα..


Όποιος ζητάει τώρα την παραίτηση του Νίκου Χαρδαλιά, ας μας πει, αν θυμάται το όνομα του επικεφαλής της πολιτικής προστασίας το χρονικό διάστημα της τραγωδίας στο Μάτι. Γιάννης Καπάκης… Και ούτε που τον είδαμε ποτέ, ακόμη και μετά τους 102 νεκρούς…


Σκεφθείτε τι θα γινόταν αν δεν είχε κυβερνήσει 4 χρόνια ο Σύριζας, ώστε να τον γνωρίζουν ως και οι αρουραίοι των δασών! Αντί συνέντευξη, ο Τσιπρας θα έβγαζε λόγο, ως νέος Λένιν, στο Σύνταγμα με 2 εκατομμύρια ‘οργισμένους’ να καίνε την Αθήνα και να χορεύουν στα ερείπια της βουλής.


Reporter Open σε κάτοικο Εύβοιας που της λέει live ότι όλες οι φωτιές εκεί είναι 100% βαλτές. “Σας παρακαλώ. Γιατι το λετε αυτό? Είναι πολύ σοβαρό να λέτε κάτι τέτοιο”. Κάτοικος: Ξέρεις σε πόσες φωτιές έχω πάει? Σε 7 κ έχω σώσει κ ανθρωπους. Ξέρω πολύ καλά τι είναι βαλτή. … Τον έκοψαν!

ΒΑΣ.ΣΟΥΛ: Τα χυδαία υβριστικά τσιτάτα δεν είναι πολιτική ούτε αντιπολίτευση ούτε καν διαμαρτυρία. Είναι παρακμή χειρότερη του πιο ευτελούς Τραμπισμού. Δεν έχει καμία σχέση με προοδευτικά κινήματα με εναλλακτικά οράματα για το μέλλον. Λούμπεν παρακμιακή μνησικακία είναι.

Εκτός εαυτού οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ με το #διαγγελμα Μητσοτάκη. Λογικά θα ήθελαν να δηλώσει πως δε μπορεί να βρει ένα λάθος που έκανε όπως ο σύντροφος Τόσκας


Μπάιντεν, Ερντογάν, Ντράγκι, Ζάεφ, Ράμα, Μητσοτάκης και καμιά 50αριά άλλοι πρόεδροι και πρωθυπουργοί κρατών πρέπει να παραιτηθούν λόγω των πυρκαγιών και να προκηρυχθούν εκλογές… Φανταζόμαστε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει κάτι τέτοιο πολύ σύντομα. Και πρέπει να το ζητήσει…


Οργισμένη αντίδραση εργαζομένων του υπουργείου Πολιτισμού κατά της Δ. Κουτσούμπα – «Χυδαιολογεί με τρόπο αγοραίο κατά του πρωθυπουργού» Τα πτυχία δεν κάνουν τον άνθρωπο !!!!


Φήμες για παραίτηση Κυριάκου και σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας με σύνθεση: ΠΘ> Αντώναρος Κυβ. Εκπρόσωπος> Ακρίτα ΥΠΕΞ> Βελόπουλος ΥΕΘΑ> Τράγκας Οικονομικών> Παπαδημούλης Υγείας> Πολάκης Μακεδονίας> Κοτζιάς Παιδείας> Νοτοπούλου Πολιτισμού> Σαμίου ΠΡΟΠΟ> Έκτωρ Κουφοντίνας