Καλλιόπη Βαρδάκα: Το καθημερινό σημειωματάριο του μικρομέτοχου (30.8.2021)

Οι 30 καλύτερα αμειβόμενες δουλειές του μέλλοντος

 • Τα επαγγέλματα του μέλλοντος και εκείνα στα οποία παρουσιάζεται αυξημένη ζήτηση σε αλλοδαπούς επαγγελματίες στην Ευρώπη

Τριάντα ακριβοπληρωμένες δουλειές, στις οποίες θα σημειωθεί αύξηση της απασχόλησης την επόμενη δεκαετία, παρουσίασε το Insider, βάσει των δεδομένων απασχόλησης και μισθών που συγκέντρωσε από το Γραφείο Στατιστικής της Εργασίας των ΗΠΑ.

Και μπορεί τα οικονομικά και εργασιακά δεδομένα μεταξύ ΗΠΑ και άλλων κρατών να διαφέρουν, ωστόσο, εύκολα διαπιστώνει κανείς πως πρόκειται για δουλειές που καλοπληρώνονται – σε σχέση με άλλα επαγγέλματα – παντού.

Ιδού οι 30 καλύτερες δουλειές για την επόμενη δεκαετία:

30. Μηχανικοί Βιομηχανικής

29. Διευθυντές μάρκετινγκ

28. Ειδικοί υπολογιστών

27. Ειδικοί ανθρώπινου δυναμικού

26. Δάσκαλοι πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

25. Αδειοδοτημένοι πρακτικοί και επαγγελματίες νοσηλευτές

24. Ειδικοί παθολόγοι λόγου και ομιλίας

23. Μηχανικοί βιομηχανικών μηχανημάτων

22. Ηλεκτρολόγοι

21. Σύμβουλοι ψυχικής υγείας, κατάχρησης ουσιών και διαταραχών συμπεριφοράς

20. Αντιπρόσωποι πωλήσεων υπηρεσιών (εκτός από διαφημίσεις, ασφάλειες, χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και ταξίδια)

19. Οφθαλμίατροι (όχι για παιδιά) και όλες οι ειδικότητες γιατρών

18. Εργολάβοι

17. Δικηγόροι

16. Αναλυτές ασφάλειας πληροφοριών

15. Φυσικοθεραπευτές

14. Αναλυτές συστημάτων υπολογιστών

13. Βοηθοί γιατρού

12. Λογιστές και ελεγκτές

11. Εκπαιδευτικοί ιατρικών επαγγελμάτων

10. Ειδικοί διαχείρισης έργων και ειδικοί επιχειρησιακής λειτουργίας

9. Υπεύθυνοι υπολογιστών και πληροφοριακών συστημάτων

8. Αναλυτές διοίκησης

7. Αναλυτές έρευνας αγοράς και ειδικοί μάρκετινγκ

6. Νοσηλευτές

5. Υπεύθυνοι ιατρικών υπηρεσιών και υπηρεσιών υγείας

4. Οικονομικοί διευθυντές

3. Γενικοί διευθυντές και υπεύθυνοι επιχειρήσεων

2. Νοσοκόμοι (π.χ. αποκλειστικοί)

1. Προγραμματιστές λογισμικού και αναλυτές διασφάλισης ποιότητας λογισμικού

Εννέα επαγγέλματα στην Ευρώπη στα οποία έχουν ζήτηση οι «ξένοι»

Μπορεί η οικονομική κρίση των περασμένων ετών και η υγειονομική κρίση που διανύουμε διεθνώς, τον τελευταίο χρόνο, να έπληξαν το χώρο της εργασίας, ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα επαγγέλματα, για τα οποία παρουσιάζεται αυξημένη ζήτηση σε επαγγελματίες και ειδικούς από άλλα κράτη.

Πρόκειται για τα εξής 9 επαγγέλματα:

1.Μηχανικοί

2.Κοινωνικοί λειτουργοί

3.Ψυχολόγοι

4.Δικηγόροι

5.Χημικοί

6.Βιολόγοι

7.Μαθηματικοί και Φυσικοί

8.Γιατροί

9.Οδοντίατροι


«Crash test»: Εμβολιασμένοι vs Ανεμβολίαστοι

 • «Οι Έλληνες και το εμβόλιο κατά της Covid-19» – Πανελλαδική έρευνα της Κάπα Research για την πανδημία Covid-19

Οι αρνητές του εμβολίου, πορεύονται με γνώμονα την οργή και με παντελή έλλειψη εμπιστοσύνης στους θεσμούς της πολιτείας κι ο αντιεμβολιασμός έχει γι αυτούς χαρακτήρα αντίστασης. Η ελπίδα να μεταπειστούν οι ανεμβολίαστοι εντοπίζεται στους προσωπικούς γιατρούς και φαρμακοποιούς. Αυτό προκύπτει μεταξύ άλλων, από την έρευνα της Καπαresearch, που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1203 ατόμων στις 13 περιφέρειες της χώρας.

Τα βασικά συμπεράσματα της έρευνας είναι :

 • Το δεύτερο καλοκαίρι της πανδημίας έχει οριστικοποιηθεί μια νέα μορφή της ελληνικής κοινωνίας που δεν υπήρχε πέρυσι πόσο μάλλον τον Μάρτιο του 2020. Δεν είναι πια η παρατεταμένη αγωνία για τη δημόσια υγεία και την υγεία των οικείων, ούτε η κόπωση από τα μέτρα πρόληψης ή η ανησυχία για τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας που χαρακτηρίζουν την κοινωνία και συνιστούν σημεία που όλοι οι Έλληνες συμμερίζονται. Ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού αντιδρά έντονα, κινείται στα όρια του κοινωνικού εξτρεμισμού χωρίς, ωστόσο, να αποτελεί περιθώριο από αριθμητική σκοπιά.
 • Για τους “αρνητές” του εμβολίου, ο αντιεμβολιασμός έχει χαρακτήρα ευρύτερης κοινωνικής στάσης και συμπεριφοράς. Άλλωστε, για αυτήν την ομάδα, η κρίση της πανδημίας είναι περισσότερο οικονομική και όχι υγειονομική.
 •  Η κεντρική προσέγγιση των αρνητών βλέπει τη χώρα σε αδιέξοδο, κοινωνικό και οικονομικό. Οι περισσότεροι πορεύονται με πυξίδα την οργή, με παντελή έλλειψη εμπιστοσύνης στους θεσμούς της ελληνικής πολιτείας, αδιαφορία για πολιτική έκφραση με την κλασική έννοια της καθολικής ψήφου, ενημέρωση από ανεπίσημες πηγές και άτυπα -μη θεσμικά- δίκτυα και, εσχάτως, καταφεύγουν σε ένα αίτημα εκλογών για ανατροπή του πολιτικού σκηνικού χωρίς όμως να υποδεικνύουν την εναλλακτική που θα προκύψει.
 • Η ελπίδα να μεταπειστούν οι ανεμβολίαστοι εντοπίζεται στους προσωπικούς γιατρούς και φαρμακοποιούς.
 • Οι εμβολιασμένοι, με μεγαλύτερο ή μικρότερο ενθουσιασμό, είναι συσπειρωμένοι στην προσπάθεια που συντονίζουν οι αρμόδιοι φορείς και η κυβέρνηση.
 •  Ένα ενδεχόμενο νέο σκληρό lockdown είναι πιθανόν να διακινδυνεύσει τη συσπείρωση αυτή των εμβολιασμένων, να προκαλέσει ισχυρές επιφυλάξεις και κοινωνικές αντιδράσεις
 • ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ: Έρευνα Covid-19 – Αύγουστος 2021

            
Πηγή ΟΤ


Σε χολιγουντιανό στούντιο μετατράπηκε το κέντρο της Αθήνας για τα γυρίσματα πασίγνωστης σειράς

 • Για τις ανάγκες των γυρισμάτων το πρωί της Κυριακής παρέμειναν κλειστοί δρόμοι γύρω από το Μοναστηράκι και κυρίως οι κάθετοι σε όλο το μήκος της Αθηνάς
Σε χολιγουντιανό στούντιο μετατράπηκε το κέντρο της Αθήνας για τα γυρίσματα πασίγνωστης σειράς | tanea.gr

TANEA Team

Σε Χουλιγουντιανό στούντιο έχει μετατραπεί από το πρωί το κέντρο της Αθήνας για τις ανάγκες των γυρισμάτων της αμερικάνικης σειράς «Jack Ryan».

 • Ο Τζον Κρασίνσκι, που υποδύεται τον διάσημο πράκτορα ήρθε στην Αθήνα για να γυρίσει μερικά επεισόδια του τρίτου κύκλου της σειράς που έχει εντυπωσιάσει το κοινό παγκοσμίως από το 2018 που έκανε πρεμιέρα. Ο πρώην Αμερικανός πεζοναύτης πρωταγωνιστεί για πρώτη φορά σε σειρά επεισοδίων, σε ένα θρίλερ δράσης που επικεντρώνεται σε εκείνον ως ανερχόμενο αναλυτή της CIA.

Στην τρίτη σεζόν, ο πρωταγωνιστής κατηγορείται για εμπλοκή σε μια συνωμοσία, ενώ καταζητείται από την CIA και μια παγκόσμια ομάδα απατεώνων, αναγκάζεται να διαφύγει και να κρυφτεί, διασχίζοντας την Ευρώπη – μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα – για ν’ αποτρέψει μια τεράστια παγκόσμια διαμάχη.

Για τις ανάγκες των γυρισμάτων το πρωί της Κυριακής παρέμειναν κλειστοί δρόμοι γύρω από το Μοναστηράκι και κυρίως οι κάθετοι σε όλο το μήκος της Αθηνάς. • Το τελευταίο μακρύ ζεϊμπέκικο του Άκη

Ήταν γλεντζές. Χόρευε καλά ζεϊμπέκικο, χόρευε τα ηπειρώτικα- γιατί ήταν Ηπειρώτης από τη μάνα του-, τραγουδούσε, έλεγε καλαμπούρια, γελούσε πλατιά.

ΒΗΜΑτοδότης
Το τελευταίο μακρύ ζεϊμπέκικο του Άκη | tovima.gr

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος ολοκλήρωσε ένα μακρύ ζεϊμπέκικο ζωής σε ηλικία 82 ετών, χωρίς κανείς αυτή τη φορά να τον χειροκροτήσει. Έφυγε έχοντας δίπλα του την σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη, την γυναίκα που πολλοί λένε πως ήταν η αρχή του πολιτικού του τέλους. Πέθανε από ανακοπή καρδιάς, σε ιδιωτικό θεραπευτήριο στην Καστέλα. Ίσως λίγοι να γνώριζαν ότι από νεαρός είχε προβλήματα υγείας. Από μικρός ήθελε να γίνει πιλότος – ίσως αυτό να εξηγεί τις βόλτες στο Αιγαίο ως υπουργός Άμυνας με F-16 και με Μιράζ. Τον «έκοψαν» στη Σχολή Ικάρων λόγω «συστολικού εμφυσήματος μυοκαρδίου».

 • Ήταν γλεντζές. Χόρευε καλά ζεϊμπέκικο, χόρευε τα ηπειρώτικα- γιατί ήταν Ηπειρώτης από τη μάνα του-, τραγουδούσε, έλεγε καλαμπούρια, γελούσε πλατιά. Πάμπτωχος εμφανιζόταν ο Άκης όταν μπήκε στην πολιτική. Τα εισοδήματά του όμως, όπως ειπώθηκε στη δίκη, αυξάνονταν χρόνο με τον χρόνο με γεωμετρική πρόοδο. Ουδείς τον είχε ελέγξει ποτέ – ουδείς ενδιαφερόταν άλλωστε για΄ αυτό.

Και όσες φορές υπήρξαν υπόνοιες για τα εισοδήματά του και τα ακίνητά του, καταγγελίες για αδικαιολόγητο πλουτισμό, απαντούσε με μηνύσεις, αγωγές και εξώδικα. Η απότομη πολιτική ανέλιξή του (έφθασε ως αναπληρωτής πρωθυπουργός και ήταν υποψήφιος Πρόεδρος του ΠαΣοΚ- μετά τον θάνατο του Ανδρέα), καθώς και η κομματική, οικονομική και κοινωνική άνοδός του οφειλόταν για όσους τον γνώρισαν σε δύο παράγοντες:

 • Πρώτον, στην αγάπη και στην εμπιστοσύνη που του είχε ο Ανδρέας Παπανδρέου (λέγεται ότι «ο Ανδρέας εμπιστευόταν τον Άκη πιο πολύ και από τα παιδιά του») και, δεύτερον, στα… Ίμια. Η θητεία του στο υπουργείο Άμυνας συνοδεύτηκε από ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα-μαμούθ με το άλλοθι των Ιμίων.

Μόνο τον Νοέμβριο του 1996 η τότε κυβέρνηση ενέκρινε ένα γιγαντιαίο εξοπλιστικό πρόγραμμα το οποίο ονομάστηκε «η αγορά του αιώνα» αξίας 4 τρισ. δρχ. Οι απευθείας αναθέσεις έγιναν σε αρκετές περιπτώσεις συνήθεια…. Έτσι κατέληξε στην φυλακή με μια ποινή 20 ετών. Έως την τελευταία στιγμή δήλωνε πως ήταν αθώος, ότι τον είχαν παγιδεύσει. Αποφυλακίστηκε επικαλούμενος προβλήματα υγείας. Ανήκεστο βλάβη τα έλεγαν κάποτε..

▪▪▪

 • Γιατί πάει ο Πρωθυπουργός στη Μασσαλία

Μόλις επιστρέψει τη Δευτέρα το βράδυ ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το Κονέκτικατ των ΗΠΑ όπου πήγε για να γράψει την κόρη του Δάφνη που έγινε δεκτή στο Γέιλ, θα ετοιμαστεί για νέα ταξίδια. Αφού συγκαλέσει την επομένη ένα Υπουργικό Συμβούλιο για ανασκόπηση της κυβερνητικής πολιτικής, αλλά και προετοιμασία για την ΔΕΘ , αναχωρεί για τη Σλοβενία όπου θα πάρει μέρος στο Bled Strategic Forum.

 • Την Τετάρτη θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για να έχει συναντήσεις με κοινωνικούς φορείς ενόψει της ΔΕΘ και την Πέμπτη το βράδυ θα βρεθεί στη Μασσαλία όπου θα συμμετάσχει στη Διεθνή Διάσκεψη για την Βιοποικιλότητα της Μεσογείου. Θα υπάρξει, εκτός απροόπτου και συνάντηση με τον Εμμανουέλ Μακρόν.

Ακολουθεί, σύμφωνα με το πρόγραμμα τα εγκαίνια της ΔΕΘ, αλλά και ένα ταξίδι στη Νέα Υόρκη στη Σύνοδο του ΟΗΕ. Θα πραγματοποιηθεί προς τέλος Σεπτεμβρίου και το ενδιαφέρον εστιάζεται στους ποιους θα συναντήσει στο περιθώριο της Συνόδου. Κανένα ραντεβού ακόμα δεν έχει κλείσει, άλλωστε είναι νωρίς.

▪▪▪

Οι συζητήσεις για τον ανασχηματισμό

Τώρα όσον αφορά τον ανασχηματισμό για τον οποίο πλέον οι πάντες ομιλούν (κυρίως οι βουλευτές) ουδείς γνωρίζει πότε ο Πρωθυπουργός θα το αποφασίσει. Τον περιμένουν να επιστρέψει από τις ΗΠΑ για να δουν ( η σωστή φράση είναι να… «μαντέψουν») τις προθέσεις του. Γιατί το λέω αυτό; Επειδή σε κανέναν απ΄ότι γνωρίζω δεν έχει πει τις προθέσεις του.

▪▪▪

 • Από την Ουκρανία στον Παναμά ένα αεροπλάνο δρόμος

Μια και μιλάμε για ταξίδια δεν μπορώ να μην αναφερθώ στον Κώστα Βλάση, υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για την Ομογένεια, που η πανδημία, το lockdown, τον είχαν καθηλώσει στην Αθήνα. Τα πράγματα όμως, λόγω των εμβολιασμών, άλλαξαν και ο υπουργός έχει ήδη έτοιμες τις βαλίτσες του για αρκετές χώρες:

 • Όπου υπάρχει ελληνικό στοιχείο, δίπλα στην ομογένεια, όπως λέει. Πάρτε χαρτί και μολύβι και σημειώστε: Πρώτος σταθμός Ουκρανία, στο νότο της οποίας Μαριούπολη και Οδησσό συγκεντρώνεται παραδοσιακά μεγάλος αριθμός ομογενών, με ισχυρή ελληνική ταυτότητα.

Ακολουθεί η Οδησσός μετά από πρόσκληση του δημάρχου και εν συνεχεία το Κίεβο. Αμέσως μετά ο δεύτερος σταθμός που είναι το Σικάγο, περιοχή όπου συγκεντρώνονται χιλιάδες Έλληνες. Στο Σικάγο ο υφυπουργός θα συμμετάσχει σε μια σειρά εκδηλώσεων, ανάμεσα στις οποίες και της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας. Έτσι όπως λέει θα τιμήσει και την καταγωγή, αλλά και την εκλογική του περιφέρεια.

 • Ο τρίτος σταθμός θα είναι το Μεξικό. Στο Μεξικό πάει κατόπιν οδηγιών του Πρωθυπουργού για να εκπροσωπήσει την ελληνική κυβέρνηση στις επετειακές εκδηλώσεις συμπλήρωσης 200 ετών από την Διακήρυξη της Μεξικανικής Ανεξαρτησίας. Και μετά το Μεξικό ακολουθεί ο τέταρτος σταθμός που είναι ο Παναμάς.

Στον Παναμά όμως γιατί; Επειδή είναι κοντά στο Μεξικό; Ο υφυπουργός, όπως λέει πάει στον Παναμά, όπου η ελληνική κοινότητα μετρά δεκαετίες παρουσίας λόγω της ναυτοσύνης της ελληνικής ψυχής και παράδοσης.

 • Όταν τελειώσει αυτός ο γύρος των επισκέψεων ακολουθεί νέος γύρος με επισκέψεις στην Ομογένεια της Βόρειας Ευρώπης, η οποία, όπως αναφέρει, παρουσιάζει ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα σύνθεση μετά το μεγάλο κύμα νέο- μεταναστών της προηγούμενης δεκαετίας αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης.

▪▪▪

 • Ο long covid ταλαιπωρεί και μετά την ανάρρωση

Για πολλούς ασθενείς του κορωνοϊού που χρειάζονται νοσηλεία, η πλήρης ανάρρωση μπορεί να απαιτήσει τουλάχιστον ένα χρόνο, επιβεβαιώνει μεγάλη μελέτη σε νοσοκομείο της Ουχάν στην Κίνα.

 • Δώδεκα μήνες αφότου πήραν εξιτήριο, σχεδόν οι μισοί συνεχίζουν να αναφέρουν μια μεγάλη ποικιλία συμπτωμάτων, από δύσπνοια μέχρι τριχόπτωση και κατάθλιψη, αναφέρει η ερευνητική ομάδα στο Lancet. Σε συνοδευτικό εντιτόριαλ, η επιθεώρηση επισημαίνει ότι το πρόβλημα αποκτά μεγάλες διαστάσεις.

Στη Βρετανία, σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν αναφέρει επίμονα συμπτώματα της λεγόμενης μακράς Covid-19, συμπεριλαμβανομένων 34.000 παιδιών 2-16 ετών.

▪▪▪

 • Ένα παράσημο και δύο μετάλλια για τον Μενέντεζ

Πάντως θα πρέπει να ξέρετε ότι ο Αμερικανός Γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ έφυγε από την Ελλάδα με ένα παράσημο και δύο μετάλλια. Τον παρασημοφόρησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος της Τιμής. Του απένειμε τιμητικό μετάλλιο ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και τιμητικό μετάλλιο ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

▪▪▪

 • Ο Γερουσιαστής με την κουβανική καταγωγή

Γνωρίζετε βεβαίως ότι Ρόμπερτ Μενέντεζ είναι Πρόεδρος της πανίσχυρης Επιτροπής Εξωτερικόν Υποθέσεων της αμερικανικής Γερουσίας, φίλος της Ελλάδας και της Κύπρου. Εκείνο που πιθανόν να μην γνωρίζετε είναι ότι είναι κουβανικής καταγωγής. Οι γονείς του κουβανοί πρόσφυγες από αυτούς που δραπέτευσαν από το καθεστώς Φιντέλ Κάστρο και έφθασαν με χίλιους δυο κινδύνους στο Μαϊάμι. Αυτή ακριβώς την καταγωγή του έσπευσε να σχολιάσει ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας στον Νίκο Δένδια. Του θύμισε το αμερικανικό εμπάργκο προς την Κούβα και πόσο η τότε ελληνική κυβέρνηση το στήριξε.

▪▪▪

 • Madame President

Οι Αμερικανοί όταν απευθύνονται επισήμως σε γυναίκα Πρόεδρο της Δημοκρατίας, υπουργό, ή πρεσβευτή δεν την προσφωνούν Mrs, αλλά Madame δείχνοντας έτσι περισσότερο σεβασμό προς το πρόσωπο που κατέχει τέτοιο αξίωμα. Θα το πρόσεξαν οι περισσότεροι παρακολουθώντας κάποιες σειρές του Neftix.

 • Έτσι, στην τελετή παρασημοφόρησής του ο Ρόμπερτ Μενέντεζ προσφωνούσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου «Madame President». Τον δε Πρόεδρο της Βουλής ως Speaker of House (έτσι τον προσφωνούν και στη Βρετανία και γενικά στο αγγλοσαξονικό σύστημα όπου υπάρχουν δύο νομοθετικά σώματα).

Ρώτησαν, λοιπόν τον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα, πώς του φάνηκε που δεν τον προσφώνησαν Mr President, αλλά Speaker of House. Και ξέρετε τι απάντησε; «Όταν το άκουσα να το λέει και έμεινα speechless». Δηλαδή… άφωνος!

▪▪▪

 • Έκοψαν το ρεύμα από το σπίτι του Σπύρου Φωκά

Πείτε το κοινωνική αναλγησία, ή επιπολαιότητα, αλλά έκοψαν το ρεύμα από το σπίτι του ηθοποιού Σπύρου Φωκά. Το πληροφορήθηκαν εκεί στο πρωθυπουργικό γραφείο και έδρασαν αμέσως. Έγινε πάραυτα επανασύνδεση του ρεύματος, αποπληρώθηκε το ληξιπρόθεσμο χρέος και ρυθμίστηκαν οι δόσεις.

 • Η σύζυγός του Λίλιαν Φωκά με ανάρτησή της στα σόσιαλ μίντια αφού ευχαριστεί το πρωθυπουργικό γραφείο και προσωπικά τον Γρηγόρη Δημητριάδη «που έσκυψε πάνω από το πρόβλημά μας», ευχαριστεί και τον γενικό γραμματέα κοινωνικής αλληλεγγύης Γιώργο Σταμάτη «που δείχνει με τη φροντίδα του ότι είναι συνεχώς δίπλα μας»

▪▪▪

H Νάσια έβγαλε 19.170 μόρια

Από τις πανελλαδικές και από τις βάσεις εισαγωγής ξεχώρισα την Νάσια Σουβαλιώτη. Η Νάσια μπορεί πέρυσι να μπήκε πρώτη στη Φαρμακευτική της Πάτρας, δεν εγκατέλειψε όμως ποτέ τον αρχικό της στόχο που ήταν η Ιατρική Πατρών.

 • Τον στόχο της τον υλοποίησε και με το παραπάνω φέτος, αφού με 19.170 μόρια μπήκε πρώτη από ΕΠΑΛ στην Ιατρική Πατρών, γράφοντας το… εξωπραγματικό 19 στο μάθημα της Έκθεσης! Είναι απόφοιτος του Αρσακείου Γυμνασίου Πατρών και του 2ου ΕΠΑΛ Αμαλιάδας, πόλη στην οποία ζει τα τελευταία χρόνια με την οικογένειά της.

Δηλαδή για να καταλάβω αυτοί οι αληταράδες που καίνε την Αθήνα είναι υγειονομικοί, πληρώνονται με δημόσιο χρήμα και δεν τους στέλνουν όλους στο αγύριστο να βγούμε να τους χειροκροτήσουμε μιά και καλή που θα ξεβρομίσει ο τόπος!


Δεν έχουμε την παραμικρή αμφιβολία!
 • Ταλιμπάν : ¨Μοιραζόμαστε ένα μεγάλο παρελθόν και ένα μεγάλο πολιτισμό με τους Τούρκους¨… tourkikanea.gr
 • Εικόνα

  Η Δανία καταργεί όλους τους COVID-19 περιορισμούς από τις 10 Σεπτεμβρίου, πλην ελέγχων εισόδου στη χώρα. Η ασθένεια δεν είναι πλέον “κοινωνικά κρίσιμη”, καθώς άνω του 70% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί. Εν τω μεταξύ, Ελλάδα και άλλοι ετοιμάζονται για το τέταρτο κύμα.


Στο Πολυτεχνείο καταθέτουμε στεφάνι. Στο Γράμμο, όχι. Τρέμουμε ακόμα, 72 χρόνια μετά. Αξιολύπητο, και ασέβεια στους πεσόντες.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro
Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Refresh