Kαλλιόπη Βαρδάκα: To καθημερινό σημειωματάριο του μικρομέτοχου (26.10.2021)


***

+3.900 κρούσματα, 54 θάνατοι και δεν ακούγεται κουβέντα…. Συνηθίσαμε τον θάνατο και δεν μας κάνει αίσθηση πια ….

***

Απόλυτος ορισμός ηλίθιου: Αυτός που δεν φοράει μάσκα, γιατί “δεν πιστεύει στην πανδημία”, αλλά φοράει χάντρα, γιατί “πιστεύει στο μάτι”.

***


Η ευπαθής ομάδα των Ρομά δεκαετίες ανοχής τους έχουν δημιουργήσει την αίσθηση ότι είναι υπεράνω του Νόμου Αυτό πρέπει να τελειώσει και άμεσα

***

ΕΧΟΥΝ ΞΕΦΥΓΕΙ ΤΑ ΑΤΟΜΑ

XΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ- ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ:

***

Πραγματική… πρόκληση Κούγια, αίσχος, ντροπή, τολμάει να αμφισβητεί το δικαίωμα των Ρομά να έχουν όπλα και να πυροβολούν τους αστυνομικούς Τι ακούμε ρε γμτ;

***

Εχουμε και τους μαλάκες «αν και διαφωνώ πολιτικά, συλλυπητήρια». πεθαίνει μία νέα γυναίκα, αφήνει ορφανά τα παιδιά της και αγχώνονται μην τους πουν πασόκους

***

Τα τελευταία χρόνια μπήκαν στη βουλή περισσότερα μικρά κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ,ΑΝΕΛ, ΧΑ, Λεβεντης, Ελληνική Λύση, Μερα25) και η ποιότητα των βουλευτών έπεσε κατακόρυφα, ο κοινοβουλευτικός διάλογος έγινε καφενειακός τσαμπουκάς, το νομοθετικό έργο γέννησε τέρατα που πέρασαν αδιάβαστα.

***

Διέγραψαν τον Μπογδανο αμέσως επειδή είπε μια αλήθεια με την οποία συμφωνεί το 98% των ψηφοφόρων τους. Ανέχονται τον γελοίο Κυρτσο ο οποίος προσβάλλει εδώ και καιρό το 100% , με αποκορύφωμα το σημερινό τουητ Λυπάμαι αλλά στραβά αρμενίζετε εκεί στην ΝΔ

***


Κώστας Χατζηχρήστος: Ο πιο αγαπητός και διάσημος «βλάχος» του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου

  • Το όνομά του συνδέθηκε με τη χρυσή εποχή της επιθεώρησης και του εμπορικού κινηματογράφου
Οι ατάκες του «Τίποτας», «Ασουπή», «Αμ’ πώς;», «Τ’ άκοσες πολί μου», άφησαν εποχή.
….
  • O Κώστας Χατζηχρήστος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1921. Οι γονείς του κατάγονταν από την Κωνσταντινούπολη και μετά τους τουρκικούς διωγμούς εγκαταστάθηκαν πρώτα στην Καβάλα κι ύστερα στη Θεσσαλονίκη. Λίγο μετά τη γέννησή του Κώστα, η οικογένειά μετακόμισε στην Αθήνα.

Αρχικά, ακολούθησε στρατιωτική καριέρα αλλά πολύ γρήγορα τον κέρδισε το θέατρο. Στην διάρκεια της Κατοχής πρωτοεμφανίστηκε στη σκηνή με το θίασο του Λουκή Μυλωνά, διάσημου μπουλουκτζή της εποχής.

Στα μέσα της δεκαετίας εγκαθίσταται στην Αθήνα και συμμετέχει σε θιάσους ποικιλιών (βαριετέ).

Ήδη, κάποιοι ξεχωρίζουν το κωμικό ταλέντο του. Το 1951 συμμετέχει στις επιθεωρήσεις του θεάτρου «Ακροπόλ», όπου πλάθει για πρώτη φορά τον «Θύμιο», ένα σατιρικό τύπο, που μέλλει να τον ακολουθήσει σ’ όλη την καλλιτεχνική του διαδρομή.

Το 1952 συγκρότησε το δικό του θίασο, ενώ συνέπραξε ως συνθιασάρχης με εκλεκτούς πρωταγωνιστές της εποχής.

7 χρόνια αργότερα είναι πλέον μεγάλη δύναμη στο χώρο του «ελαφρού» θεάτρου, τόσο ως ηθοποιός, όσο και ως θεατρικός παραγωγός.

Ξοδεύει μεγάλα ποσά για θεατρικές παραγωγές και συνεργάζεται με την αφρόκρεμα του ελληνικού θεάτρου, όπως η Ρένα Βλαχοπούλου, ο Βασίλης Αυλωνίτης, η Γεωργία Βασιλειάδου κ.α. Κάνει πολλές περιοδείες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με μεγάλη επιτυχία.

Το 1961 δημιουργεί το «Θέατρο Χατζηχρήστου», το οποίο θα χάσει χρόνια αργότερα, λόγω χρεών. Μία από τις παραγωγές του, που άφησαν εποχή και τον κατέστρεψαν οικονομικά, ήταν το «Καζινό Ντε Παρί» (1963), ένα χολιγουντιανό κυριολεκτικά υπερθέαμα, με αυτοκίνητα πάνω στη σκηνή, αεροπλάνα, μπαλέτα.

  • Σημαντική υπήρξε και η κινηματογραφική του δραστηριότητα, με περισσότερες από 100 ταινίες στο ενεργητικό του.

Υπήρξε παραγωγός τριών ταινιών και σκηνοθέτησε άλλες οκτώ. Έκανε το ντεμπούτο του το 1952 στην κωμωδία «Ο Πύργος των Ιπποτών» και πολύ γρήγορα καθιερώθηκε ως ένας απ’ τους δημοφιλέστερους κωμικούς της μεγάλης οθόνης με το χαρακτήρα του «Θύμιου», ενός κουτοπόνηρου επαρχιώτη που φτάνει στην Αθήνα για να μπερδέψει τους πρωτευουσιάνους με τη χωριάτικη νοοτροπία του.

  • Ακολούθησαν μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες, πολλές από τις οποίες ήταν μεταφορά από το θέατρο.

Από τη δεκαετία του ‘70, ο Κώστας Χατζηχρήστος αραίωσε τις εμφανίσεις του, λόγω και προσωπικών προβλημάτων. Μετά το θάνατο της τέταρτης γυναίκας του, στα 42 της χρόνια, καταρρέει και βρίσκει παρηγοριά του το ποτό, το οποίο τον περιθωριοποιεί για αρκετά χρόνια. Τελευταία του εμφάνιση ήταν στην επιθεώρηση «Ανδρέα προχώρα, σε θέλει άλλη χώρα».

Ο Κώστας Χατζηχρήστος πέθανε στην Αθήνα από λοίμωξη του αναπνευστικού στις 3 Οκτωβρίου 2001, σε ηλικία 80 ετών.