Καλλιόπη Βαρδάκα: Το καθημερινό σημειωματάριο του μικρομέτοχου – Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ + ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ

Officials Urge Evacuations in German Floods - The New York Times

At least 30 people dead in destructive flooding that hit Germany and Belgium this week

More than 30 dead, dozens missing in heavy Europe floods

In pictures: Deadly floods hit Germany and Belgium - BBC News

Floods cause deaths and havoc across central Europe

*****

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Καλλιόπη Βαρδάκα

Καθηγητής Ποινικού Δικαίου στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Θου Κύριε…

Εικόνα


Βιβλική καταστροφή έχουν προκαλέσει οι πλημμύρες σε Γερμανία, Βέλγιο, Ολλανδία και Λουξεμβούργο. Δεκάδες είναι οι νεκροί και οι τραυματίες, ενώ πολλές περιοχές της Δυτικής Γερμανίας, που έμειναν χωρίς ρεύμα και νερό, έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ζωές και περιουσίες χάθηκαν μέσα σε λίγα λεπτά σε τέσσερα ευρωπαϊκά κράτη. Σπίτια παρασύρθηκαν από τα νερά και καταπλάκωσαν τους κατοίκους στις χειρότερες πλημμύρες που έχουν πλήξει τη δυτική Γερμανία. Οι ντόπιοι τις συγκρίνουν με τους βομβαρδισμούς του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου.

Τα ποτάμια φούσκωσαν πολύ γρήγορα και έπνιξαν ολόκληρες πόλεις στη Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία και στη Ρηνανία Παλατινάτο.

AP Photo/Michael Probst

Πολλοί αγνοούνται και εκείνοι που μένουν σε σπίτια που κινδυνεύουν να καταρρεύσουν περιμένουν εγκλωβισμένοι στις στέγες τα ελικόπτερα.

Από την Ουάσιγκτον η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε σοκαρισμένη από την απώλεια δεκάδων ανθρώπινων ζωών και την καταστροφή στις υποδομές. Χιλιάδες ακόμη κινδυνεύουν, εγκατέλειψαν τα σπίτια τους κι άλλοι έχουν μείνει χωρίς ρεύμα και τηλέφωνο.

  • Είναι η καταστροφή του αιώνα.

Οι εικόνες είναι δραματικές, ασύλληπτες για τη Γερμανία. Σοκαρισμένοι οι Γερμανοί παρακολουθούν όλοι να ανεβαίνει συνεχώς ο αριθμός των θυμάτων από την θεομηνία. 150 λίτρα νερό ανά τετραγωνικό μέτρο σε 24 ώρες μετέτρεψαν ρέματα και χειμάρρους σε φονικά ποτάμια.

  • Η χώρα θρηνεί ήδη 45 νεκρούς, μεταξύ αυτών και πυροσβέστες που διέσωσαν πολίτες. Και δεν είναι το τέλος, υπάρχουν πολλοί αγνοούμενοι ακόμα στα συντρίμμια σπιτιών που κατέρρευσαν ή παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά.

Οι αρχές είχαν προειδοποιηθεί και είχαν αρχίσει να προετοιμάζονται πριν πέσει η πρώτη σταγόνα, όταν ακόμα ο ήλιος ήταν ψηλά, αλλά την τελευταία λέξη έχει πάντα η φύση, και ήταν τραγική για την περιοχή Άιφελ στη Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία και Άρβάιλερ στη Ρηνανία Παλατινάτο στην κεντρική δυτική Γερμανία.

Οι υπερχειλίσεις ποταμών και οι πλημμύρες το καλοκαίρι δεν είναι ασυνήθιστες στη Γερμανία. Υπήρξαν πολιτικοί, όπως ο Γκέρχαρντ Σρέντερ πριν 20 χρόνια, που κέρδισαν εκλογές με τις γαλότσες σε πλημμυρισμένες περιοχές. Αυτήν τη φορά, μάλλον θα τιμωρηθεί όποιος προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την καταστροφή του αιώνα.

Αντίστοιχη είναι η καταστροφή στη Βαλονία του Βελγίου από το ίδιο κύμα κακοκαιρίας. Και εκεί άνθρωποι παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά και σπίτια κατέρρευσαν. Τα κατεστραμμένα αυτοκίνητα μαρτυρούν την εφιαλτική νύχτα που προηγήθηκε.

Οι αρχές της Λιέγης κάλεσαν τους πολίτες που μένουν κοντά στις όχθες του ποταμού να φύγουν αμέσως από τα σπίτια τους.

Στη νότια Ολλανδία οι αρχές εκκένωσαν γηροκομείο και μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι έκλεισαν αποκόπτοντας μικρές πόλεις από την υπόλοιπη χώρα.

Πολλά σπίτια είναι πλέον ακατοίκητα και στο Λουξεμβούργο.

  • Καταστροφή του Αμαζονίου – Το τροπικό δάσος μετατρέπεται σε απέραντο βοσκοτόπι

Γενεές επί γενεών μεγάλωσαν με τη βεβαιότητα πως ο μεγάλος ζωοδότης πνεύμονας του Αμαζονίου θα εξασφαλίζει το απαιτούμενο για όλους οξυγόνο. Κι όμως, και αυτό έχει ανατραπεί. Πλέον ο Αμαζόνιος εκπέμπει περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα από αυτό που απορροφά, καθώς συστηματικά αποδασώνεται με ταχύτατους ρυθμούς για να μετατραπεί από τροπικό δάσος σε βοσκοτόπια.

AP Photo/Andre Penner

Με όπλο τις φωτιές, εδώ και δεκαετίες, μεγάλες εταιρίες τροφίμων καταστρέφουν το τροπικό δάσος του Αμαζονίου, των 7 εκατ. τ.χλμ, με απώτερο σκοπό να δημιουργηθούν βοσκοτόπια για τη μαζική εκτροφή βοοειδών και την καλλιέργεια ζωοτροφών.

Η εκτροφή ζώων για κρέας ευθύνεται για το 25% των θερμοκηπιακών αερίων. Η παγκόσμια ζήτηση για κρέας καταδίκασε το μεγαλύτερο πνεύμονα της γης σε αφανισμό.

Επεξεργασμένες δορυφορικές εικόνες αποκαλύπτουν το εύρος της αποδάσωσης στον Αμαζόνιο, μέσα στις τελευταίες δεκαετίες.

Το Εθνικό Ινστιτούτο Διαστημικών Ερευνών της Βραζιλίας, μέτα από 8ετή έρευνα διαπιστώνει πως τα δάση που απορροφούσαν τεράστιες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα επιβραδύνοντας την κλιματική αλλαγή, πλέον εκλύουν περισσότερα αέρια θερμοκηπίου από όσα δεσμεύουν, επιταχύνοντας την υπερθέρμανση και τα ακραία φαινόμενα.

«Το δάσος του Αμαζονίου εξέπεμπε κάθε χρόνο 410 εκατ. τόνους διοξειδίου του άνθρακα και κατάφερε να απορροφήσει μόλις 120 εκατ. τόνους διοξειδίου του άνθρακα (…) Το οικοσύστημα σε τοπικό επίπεδο χάνει τη δυνατότητά του να απορροφά διοξείδιο του άνθρακα και να εκπέμπει οξυγόνο. Αυτό είναι κάτι που απασχολεί την επιστημονική κοινότητα και χρειάζεται πολιτική δράση» δήλωσε ο υπεύθυνος τομέα κλίματος της WWF Ελλάς, Δημήτρης Ιμπραήμ.

Η προστασία των δασών και η μείωση της κατανάλωσης κρέατος μπορούν να μειώσουν τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, που έγιναν εμφανείς ακόμη και στη Μόσχα, όπου το θερμόμετρο έδειξε 34,1 βαθμούς Κελσίου και αποτελεί ρεκόρ που είχε να εμφανιστεί από το 1951.

Στο Death Valley στην Καλιφόρνια το θερμόμετρο έδειξε μέχρι 54 βαθμούς.
Στις δυτικές ΗΠΑ η κόλαση φωτιάς συνεχίζεται. Εκκενώνονται περιοχές, ενώ 16.000 πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Όμως η ζημιά της κλιματικής αλλαγής είναι πολύ μεγαλύτερη. Η φετινή ξηρασία ήταν χειρότερη από όσες προηγήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια και κατέστρεψε μεγάλο μέρος της αγροτικής παραγωγής.

«Αυτή η ξηρασία θα έχει μαζικές επιπτώσεις τόσο στην αγροτική παραγωγή όσο και στο σύνολο της αγροτικής βιομηχανίας….Η προηγούμενη ξηρασία κόστισε 35 δισ. δολάρια. Αυτή η ξηρασία θα είναι πολύ χειρότερη» προειδοποίησε η κλιματική επιστήμονας,Πάτι Γκλικ.

Θύματα της κλιματικής αλλαγής είναι και τα φλαμίγκο που βρέθηκαν κατά εκατοντάδες νεκρά και μισοθαμμένα στην αλμυρή λίμνη Τουζ της κεντρικής Τουρκίας, η οποία στέγνωσε εξαιτίας της ξηρασίας αλλά και της εκτροπής του νερού της σε παρακείμενες καλλιέργειες.

Πηγή: ΕΡΤ / Γιώργος Παππάς, Παντελής Γκόνος, Κατερίνα Χριστοφιλίδου

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.


ΜΗΝΥΜΑΤΑ + ΤΙΤΙΒΙΣΜΑΤΑ

Το γατόνι αριστερά ισχυρίζεται ότι ο λαός αγανάκτησε να τρώει μπριζόλα rib-eye σε καθεστώς σάπιας Δεξιάς και πως θέλει φακές μπλουμ (χωρίς ρέγγα) όπως σε καθεστώς καθάριας Αριστεράς. Και παλεύει γι αυτό και μπράβο του!

Εικόνα

Μετά τους ψεκασμένους της δεξιάς, πάρτε μια γεύση και από τους ψεκασμένους της αριστεράς Όπως βλέπετε βρίσκουν και αυτοί ένα ιδεολογικό αφήγημα-συνωμοσία για να το ντυσουν και να το δώσουν στον κόσμο

Εικόνα


Όποιος παει για μπάνιο στο Green coast στη λεωφόρο Σουνιου μην τρομάξει με τους ασφαλίτες και τα 5 υπηρεσιακά 24/7 ειναι η φρουρά του Τσίπρα της βιλαρας του. Δεν μπορούν να κλείσουν την πράσινη γκαραζοπορτα του και κλείνουν των άλλων. Στη βίλα του Μαρτίνου τωρα μένει η πεθερά του.


Οταν ο Τραμπ αποκάλεσε «σκύλα» την Μέρκελ -Οι αποκαλύψεις ενός νέου βιβλίου


Εικόνα


Μόνο στο 1ο κύμα πήγαμε καλά, πέρυσι, λόγω τύχης (λόγω Ιταλίας, δηλαδή). Από εκεί και πέρα, αρχής γενομένης από το ηλιοβασίλεμα του κ. Μητσοτάκη στη Σαντορίνη, μας πήρε ο διάολος. Ο τελευταίος χάρτης μας δείχνει να κοκκινίζουμε σιγά-σιγά. Μπράβο, ναι! Επιτυχία.

Εικόνα


Εναν ακόμα χρόνο στυλοβάτης και για πρώτη φορά αρχηγός στην ομάδα της καρδιάς του ο Γιώργος Πριντεζης


Ε όχι κ όλοι. Είμαστε κ κάποιοι-ες που θέλουμε να φαινόμαστε μεγαλύτεροι-ες από τα παιδιά μας κ η μόνη βελόνα που βάλαμε ήταν των εμβολίων άντε κ τυχόν ορός σε νοσηλείες. Μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια σειρούλα.

Εικόνα


Εικόνα


Μας έλεγαν οτι με το Νομοσχέδιο Χατζηδάκη οι εργαζόμενοι θα έχουν απλήρωτες υπερωρίες ενώ οι μόνοι που έχουν απλήρωτες υπερωρίες είναι οι υπάλληλοι της Αυγής.


ΕικόναΠερνα μια βάρκα & βρίσκει ένα ναυαγό. «Δεν ανεβαίνω. Ο Θεος θα με σώσει». Περνούν 10 βάρκες, δεν μπαίνει σε καμια. Πνίγεται. Πάει στον Παράδεισο & λέει στον Θεό: «Μια ζωή Σε πίστευα. Μια φορά σε χρειάστηκα και δεν ηρθες».Του λέει ο Θεός:«10 βάρκες σου έστειλα ρε βλάκα. Τι άλλο να έκανα;»


Ο χάρτης του ECDC που δείχνει την μεγάλη αποτυχία της κυβέρνησης των “αρίστων” – Καταστροφή του τουρισμού για ακόμα μια χρονιά dlvr.it/S3nJXj

Εικόνα


  • Πλημμύρες στη Γερμανία: Δεκάδες νεκροί και μεγάλες καταστροφές – Συναγερμός και στην Ολλανδία
Πλημμύρες στη Γερμανία: Δεκάδες νεκροί και μεγάλες καταστροφές – Συναγερμός και στην Ολλανδία |Σε τουλάχιστον 58 εκτιμώνται οι νεκροί από τις φονικές πλημμύρες στη δυτική Γερμανία, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.
  • View of the Milky Way Petra /Jordan
Εικόνα
  • Ποιος τουρίστας θα επιλέξει να έρθει στην Κρήτη βλέποντας αυτή την εικόνα; Και είναι να τρελαίνεσαι ξέροντας ότι θα μπορούσε αυτό να αποφευχθεί εύκολα με τον έγκαιρο εμβολιασμό. Σαν να μην ξέρουν οι άνθρωποι του τουρισμού στην Κρήτη το ίδιο τους το συμφέρον.

Εικόνα


Δεν τους στερούν το δικαίωμα της εργασίας. Τους στερούν το δικαίωμα να μεταδίδουν το φονικό ιό δεξια κι αριστερά.


Οι εργαζόμενοι του ΙΚΑ δεν θέλουν ιδιώτες στην έκδοση συντάξεων διότι ως γνωστόν αυτοί τις βγάζουν σε χρόνο ρεκόρ. Κοπρόσκυλα.


Εύγε. Αποφασίσθηκε η σύσταση Τεχνικής ΥπηρεσίαςΈγκρισης Τύπου Οχημάτων από τον Υφυπουργό ΥΜΕ Γιάννη Κεφαλογιάννη, απαραίτητη συνθήκη για την κατασκευή-συναρμολόγηση Αυτοκινήτων/Οχημάτων στην Ελλάδα. Άργησε 10ετίες, ήταν αναγκαίο, έγινε πράξη.

Πρόσκληση ενδιαφέροντος προκειμένου να συσταθεί στην Ελλάδα, Τεχνική Υπηρεσία έγκρισης τύπου οχημάτων, απηύθυνε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης.   Σήμερα δεν υπάρχει στο…    yme.gov.gr


15 Ιούλη και ακόμα να λογοδοτήσει ο Ζουκεμπεργκ για το κλείσιμο του λογαριασμού του εξαιρετικού ιατρού κ.Πολάκη. Πόση χούντα αντέχετε εσείς, σύντροφοι;

Τα ενεργά κρούσματα στη Μύκονο αυξήθηκαν 300%, στην Ίο 500%, και στην Πάρο 700%. Ο Θεοχάρης ισχυρίζεται ότι ΔΕΝ σχετίζονται με τον τουρισμό!
Παράθεση Tweet

Η μηδαμινή θετικότητα στις πύλες εισόδου, μας δείχνει ξεκάθαρα ότι δεν είναι η αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 στην Ελλάδα δε σχετίζεται με τον τουρισμό. Γι’ αυτό έχουμε μεγαλύτερη υποχρέωση να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην επιτάχυνση του εμβολιαστικού προγράμματος.