Καλλιόπη Βαρδάκα: Το καθημερινό σημειωματάριο του μικρομέτοχου (24 Ιουνίου 2022)

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ – ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΒΑΡΔΑΚΑ 

**

ΜΗΝΥΜΑΤΑ – ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ – Αργότερα ο ΤΥΠΟΣ της ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

**

ΜΑΡΙΑΝΑ ΠΥΡΓΙΩΤΗ: Και ενώ τα ατάλαντα μουσικά απολειφάδια πλακώνονταν στο #MADVMA2022 στη Σύρο κάποια υπέροχα παιδιά βίωναν αυτό :

Alex Patelis @PatelisAlex

 

Regarding those who believe that freedom of press has been curtailed in Greece, I have a few front covers featuring yours truly to showcase: Let’s start with this gem that was published after I publicly came out as a gay advisor of the PM of Greece.
Image

***

Ο άνθρωπος που κατάφερε ως Πρωθυπουργός να παριστάνει τον Ελληνοαμερικανό μιλώντας σπαστά ελληνικά με γνώσεις αγγλικών επιπέδου Junior. Ας τον εμπιστευτούμε μια φορά ακόμα για να κυβερνήσει. Τι έχουμε να χάσουμε.

**

Ο 11χρoνος γιος μου και οι φίλοι του παπαγαλιζουν τραπ. Ακούω υπομονετικά. Τους λέω, ελάτε να αναλύσουμε τι λένε οι στίχοι. Αυτό, αυτό κι αυτό. Τα χαζογελακια κόπηκαν. Μιλήστε στα παιδιά.

**

Πρετεντέρης @ta_nea,  η Τουρκία δεν παίζει τις κουμπάρες. Κάνει πολιτική. Πολιτική της είναι να κάνει φασαρία για να της αναγνωρίσουν το δικαίωμα να κάνει φασαρία. Αλλά πολιτική κάνουμε κι εμείς.Image

**

Η Ελλάδα έχει τον δικό της ήρωα πιλότο που το 1978 έσωσε την ζωή 380 ανθρώπων σε πτήση της Ολυμπιακής προς Νέα Υόρκη όταν έχασε 1 κινητήρα. Κατάφερε και προσγείωσε το Boeing 747 στο Ελληνικό όταν στις προσομοιώσεις που έγιναν μετά το αεροπλάνο πάντα έπεφτε.

**

Είναι ντροπή η λέξη “καλλιτέχνης ” να πέφτει τόσο χαμηλά. Μέχρι χθες η Ελλάδα έβγαζε ανθρώπους που έμπαιναν στην καρδιά σου με το κλειδί που εσύ τους έδινες. Σήμερα δεν έχει μείνει τίποτα. Σκουπίδια και σηψη που όμως τολμούν να αποκαλούνται καλλιτέχνες. Ντροπή. Στη χωματερή σας

**
Το πρόβλημα δεν είναι ο Light, ο Snik και ο Trannos. Πάντα υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν καλλιτεχνικά σκουπίδια. Το πρόβλημα είναι καθαρά Παιδείας, που ενώ θα έπρεπε τα απορρίμματα αυτά να τίθενται στο περιθώριο, αυτά μπαίνουν στο επίκεντρο, γίνονται τάση, σύνθημα στα χείλη των νέων, κυρίαρχη (υπό)κουλτούρα.
Αλλά, για ποια Παιδεία μιλάω, όταν ο βασικός θεσμικός φορέας αγωγής, βάζει στη διαπασών τραγούδια τους σε αποχαιρετιστήριες γιορτές για τη λήξη του σχολικού έτους…
Προκαλεί τουλάχιστον προβληματισμό το βίντεο με τα παιδάκια Νηπιαγωγείου που στη σχολική γιορτή τραγουδούσαν και χόρευαν Tranno… Ακόμη περισσότερο προκαλεί προβληματισμό η αδιαφορία του Υπουργείου Παιδείας για την καλλιτεχνική αγωγή…
Παιδεία δεν είναι μόνο Γλώσσα, Γλώσσα, Μαθηματικά, Ιστορία, Φυσική. Παιδεία – πρωτίστως- είναι η καλλιέργεια υψηλού αισθητικού κριτηρίου, το οποίο συνεπάγεται γνήσιο ενδιαφέρον προς τα κοινά, μόρφωση, ανθρωπιστικές αξίες. Χωρίς αισθητικό κριτήριο, είμαστε απλώς μηχανές ενός συστήματος…

**

Image

**

Αν η δημιουργία ενός πάρκου, το φύτεμα ενός δέντρου, το άνοιγμα μιας γκαλερί αποτελούσαν είδηση; Πόσο διαφορετικός θα ήταν αυτός ο κόσμος αν κάθε βράδυ στις 8 άκουγες τα “happy news” της ημέρας; Χωρίς να αλλάξει τίποτα, θα ήταν όλα διαφορετικά.


  • An American couple in their one-room cabin 1900.

Όταν ξαφνικά τα πιτσιρίκια τραγουδάνε με καμάρι το μισό ποινικό κώδικα και δοξάζουν έναν τραπερ, αύριο μεθαύριο αυτόν τον μισό ποινικό κώδικα θα τους τον απαγγείλει κάποιος εισαγγελέας. Δεν έχει τέλος η κατηφόρα που πήραμε.


  • Μπορεί να πληρώνουμε κάτι παραπάνω στην ΔΕΗ αλλά βλέπουμε και λίγο ξύλο στις χορηγίες της.
  • Φορτίζουμε καθημερινά το κινητό μας, το τάμπλετ, το λάπτοπ , τις συσκευές για τα ηλεκτρονικά και άλλα τσιγάρα, την κάμερα, το mp3 μας, τις πάσης φύσεως συσκευές καλλωπισμού, τα ηλεκτρικά σκουπάκια, πλέον κάποιοι και το αυτοκίνητο, και εμείς ξυπνάμε κάθε πρωί χωρίς “μπαταρίες”…
  • Oποιος καλός χριστιανός και σωστός μπατριώτης σέβεται τον εαυτό του έχει πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ παρκαρισμένο στην Deutsche Bank!

**

  • Swedish activists call for investigation into #GretaThunberg‘s link with a Russian NGO directly funded by Russian foreign ministry during 2019-2021.

Ποιός να περίμενε ότι αυτό το αθώο προσωπάκι θα ήταν στο payroll του Πούστιν. Πέσαμε όλοι από τα σύννεφα…

**

Οι μουσουλμάνοι διαπράττουν το 91% των φόνων “τιμής” παγκοσμίως, και είτε δεν τιμωρούνται καθόλου είτε τιμωρούνται ελάχιστα (μέχρι 2 χρόνια στη φυλακή). Το Ισλάμ απέχει έτη φωτός από τον σύγχρονο κόσμο.

**

Μαγικά «κλικ»: Οι φωτογραφίες που κέρδισαν στο Big Picture Natural World Photography

Η φωτογραφία που κέρδισε το πρώτο βραβείο
Karine Aigner / Big Picture Natural World Photography Competition
Εντυπωσιακός ήταν και ο φετινός διαγωνισμός φωτογραφίας Big Picture Natural World Photography Competition, με την Ακαδημία Επιστημών της Καλιφόρνια να δίνει το μεγάλο βραβείο στην Karine Aigner, για το εντυπωσιακό «κλικ» από τελετουργικό ζευγαρώματος μελισσών.
Όλες οι φωτογραφίες αποτυπώνουν την ομορφιά της φύσης σε όλο της το μεγαλείο αλλά και τις επιπτώσεις της ανθρώπινης παρέμβασης.

https://www.cnn.gr/focus/gallery/317462/oi-fotografies-poy-kerdisan-sto-big-picture-natural-world-photography


**

AΔΩΝΙΣ: Και επειδή πάντα μας αρέσει περισσότερο η γκρίνια παρά το μπράβο, φανταστείτε πώς θα είναι το Ελληνικό σε τρία χρόνια, αντί για το αχούρι που ήταν εδώ και 20! Μετά σκεφθείτε πόσο λυσσαλέα προσπάθησαν διάφοροι όλα αυτά τα χρόνια, να παραμείνει αχούρι και τα επόμενα 20! Πάμε μπροστά

Image

Image

Image