Kαλλιόπη Βαρδάκα: To καθημερινό σημειωματάριο του μικρομέτοχου (06.10.2021)

 • ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Καλλιόπη Βαρδάκα

Κ.Β: Υπάρχουν καρδιοπαθή παιδιά που χρήζουν άμεσης χειρουργικής επέμβασης και παιδιά που χρήζουν μελλοντικής χειρουργικής επέμβασης. Το Παιδοκαρδιοχειρουργικό του Παίδων, “Αγία Σοφία”, το ΜΟΝΟ ΔΗΜΟΣΙΟ σε Παιδιατρικό Νοσοκομείο με ΟΛΕΣ τις ειδικότητες, ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ. ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ, ΧΘΕΣ …


Η παραλία μπροστά από τον Λευκό Πύργο

 • Φωτο: Ζοζέφ Πιγκασού

 

Αγιος Γέροντας Παϊσιος: Οταν πολέμησε στα βουνά το ’40

 • Η θητεία του Αγίου Γέροντα Παΐσιου, ως ασυρματιστής στον πόλεμο του ’40!

Αγιος Γέροντας Παϊσιος: Οταν πολέμησε στα βουνά το ’40 – Συστρατιώτης του θυμάται – Συγκλονιστικές αποκαλύψεις από την θητεία του Αγίου Γέροντα Παΐσιου στο Στρατό την περίοδο του ’40, αλλά κυρίως για τις προφητείες που έκανε, τις προβλέψεις, τη θέληση και τον ιδιαίτερο ζήλο που έχει για την πατρίδα έκανε ο Βασίλειο Μπαλάσκας που πολέμησε ως διμοιρίτης στο πλευρό του.

Ο κ. Μπαλάσκας εξιστορεί πώς γνώρισε τον ασυρματιστή στο Στρατό Άγιο Παΐσιο και πώς κατάλαβε τις ικανότητες που είχε ο άνθρωπος αυτός από νεαρή ηλικία.

Το πρώτο πράγμα που έκανε και κέντρισε το ενδιαφέρον του συστρατιώτη του, αλλά και όλων των άλλων στρατιωτών ήταν να προβλέψει την απώλεια ενός στρατιώτη πυροβολητή.

Όπως δήλωσε σε συνέντευξη του ο Βασίλειος Μπαλάσκας επρόκειτο να προωθήσουν στο μέτωπο δύο από τα τέσσερα πυροβόλα που είχαν (τα άλλα δύο θα τα κρατούσαν τα μετόπισθεν) για να αποκρούσουν τους Γερμανούς.

Τότε τον πλησίασε ο στρατιώτης πυροβολητής και του είπε να μην πάει εκείνος μπροστά, αλλά να μείνει πίσω.

Ο διμοιρίτης του έκανε το χατίρι, αλλά τότε ήρθε η προφητεία του νεαρού ασυρματιστή:

«Και εδώ να τον αφήσεις θα σκοτωθεί», είπε ο Άγιος Παΐσιος στον κ. Μπαλάσκα.

Και όντως έτσι έγινε.

«Όταν επιστρέψαμε, αφού δεν καταφέραμε να πάρουμε το ύψωμα, μάθαμε πώς όντως ο πυροβολητής είχε σκοτωθεί», είπε ο κ. Μπαλάσκας.

Στη συνέχεια εξιστορεί μία άλλη περίπτωση που τον έκανε να μείνει με το στόμα ανοιχτό, όπως και πολλούς ακόμη στρατιωτικούς.

«Πορευόμασταν προς μία περιοχή και δεχθήκαμε πυρά.

Τα γαϊδούρια τρόμαξαν και το ένα από αυτά παρέσυρε τον ασυρματιστή Παΐσιο σε γκρεμό βάθους τουλάχιστον 500 μέτρων.

Τότε είπαμε πώς σκοτώθηκε και ο διοικητής μάλιστα θέλησε να βγάλει και σχετικό σήμα.

Μετά από κάποια ώρα εμφανίστηκε ο Παΐσιος χωρίς να έχει πάθει τίποτα και όταν τον ρωτήσαμε τι έγινε και πώς γλύτωσε, έδειξε προς τα πάνω και είπε ο Θεός». Εκεί, όπως λέει ο κ. Μπαλάσκας που ακόμη και σήμερα τον βλέπει στα όνειρα του τακτικά «καταλάβαμε πώς ο άνθρωπος αυτός είχε κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά».

Και αποδείχθηκε αυτό σε μία άλλη μάχη με τον εχθρό.

«Τα διασταυρούμενα πυρά ήταν συνεχόμενα και κάποια στιγμή ένας στρατιώτης τραυματίσθηκε και ζητούσε βοήθεια.

Δεν τολμούσε να μπεί κανείς στο σημείο.

Το έκανε ο Παΐσιος.

Εν μέσω πυροβολισμών πήγε πήρε τον στρατιώτη στην πλάτη και τον έφερε πίσω χωρίς να πάθει απολύτως τίποτα», είπε ο κ. Μπαλάσκας.

Αποκάλυψε πώς ο ζήλος και η αγάπη του Γέροντα Αγίου Παϊσίου ήταν μεγάλη για την πατρίδα και είπε πώς απολύθηκε από τον Στρατό το 1950.

Είχε ήδη κάνει πολλούς συστρατιώτες του να πιστέψουν στο Θεό, αλλά και να μάχονται για την πατρίδα με ακόμη μεγαλύτερο σθένος.

Δείτε τη συνέντευξη του Βασίλειου Μπαλάσκα:


Κ.Β: Για όσους έχουν γεννηθεί μετά τη δημιουργία του Facebook, χθες το απόγευμα πήρατε μια γεύση για το πως περνούσαμε τα απογεύματα μας πριν το Ίντερνετ! Ό,τι πιο κοντά στο 1999…


Αμβέρσα: Το συγκινητικό γλυπτό που υμνεί την αγάπη μεταξύ σκύλου και ανθρώπου

Περπατώντας στους δρόμους της Αμβέρσας και φτάνοντας μπροστά στην πρόσοψη του επιβλητικού καθεδρικού ναού της Παναγίας, Cathedral of Our Lady, στο Antwerp του Βελγίου, συναντάτε ένα από τα πιο γλυκά γλυπτά του κόσμου.

Δημιουργός του ο Batist Vermeulen (‘Tist’). Ήθελε να τους απεικονίσει κοιμισμένους, σφιχτούς σε μια ζεστή και γλυκιά αγκαλιά, με το πεζοδρόμιο να λειτουργεί ως κουβέρτα.

Εγκαινιάστηκε το 2016, το έργο έχει γίνει δημοφιλές σε όλο τον κόσμο και είναι ο προορισμός πολλών επισκεπτών.Χωρίς να γνωρίζεις την ιστορία του σε συγκινεί.

Είναι η μικρή ιστορία του Nello & του αγαπημένου του σκυλάκου, του Patrasche. Μία από τις πιο γνωστές ιστορίες του 19ου αιώνα. Πρόκειται για τους χαρακτήρες της νουβέλας του 1872 με τίτλο A Dog of Flanders. Ο συγκεκριμένος ναός, καθώς και πολλοί πίνακες του Rubens παίζουν σημαντικό ρόλο στην ιστορία.

Ο μικρός βρίσκει μαζί με τον παππού του ένα αδέσποτο και πληγωμένο σκυλάκι, το φροντίζουν και οι δύο γίνονται αχώριστοι. Μετά από πολλές κακουχίες και φτώχεια ο παππούς του Nello πεθαίνει. Παραμονή Χριστουγέννων το μικρό αγόρι βρίσκει καταφύγιο στον ναό, και ο σκυλάκος του, Patrasche, τον συνοδεύει και ξαπλώνουν παρέα. Εξαντλημένοι και οι δύο από τις κακουχίες, την πείνα και το κρύο πεθαίνουν αγκαλιά την ίδια νύχτα.

https://filoitexnisfilosofias.com


K.B.: Η σήψη και η παρακμή, ήταν πάντα εδώ. Στις μέρες μας απλώς, ξεχείλισε…
Ο κοινοβουλευτισμός, είναι ο βιότοπος της διαφθοράς. Στις μέρες μας, δεν είναι ότι έχει προχωρήσει περισσότερο η σήψη και η παρακμή. Σήψη και παρακμή πάνε μαζί με τον κοινοβουλευτισμό, όπως και κάθε ολιγαρχικό σύστημα. Στις μέρες μας απλώς, τα αδιέξοδα του ελληνικού κοινοβουλευτισμού έφτασαν σε ένα ακρότατο όριο και πλέον θα παρακολουθούμε συνέχεια πολλά και συχνά πολιτικά ευτράπελα.
 • Στις μέρες μας, άρχισε να βγαίνει, και με συγχωρείτε για την έκφραση, “το σ@ατό στην επιφάνεια”. Όχι ότι δεν υπήρχε και πριν ο πολιτικός υπόνομος.
 • Αν με κάποιον μαγικό τρόπο μπορούσαμε να κλείσουμε όλους τους πολιτικούς μας φυλακή, και όταν εννοώ όλους, εννοώ όλους, πόσους πραγματικά θα αδικούσαμε;
 • Απειροελάχιστο μήπως το ποσοστό;

Πόσοι Έλληνες γνωρίζουν, άραγε, ότι το Λατινικό Αλφάβητο στο οποίο γράφουν όλες οι Χώρες του Δυτικού Κόσμου είναι το Αλφάβητο των Ελλήνων της Κύμης; Την Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009, στην εκπομπή «Άξιον Εστί» της ΕΤ-3, ο Βασίλης Βασιλικός φιλοξένησε τον καθηγητή της Κρητικής Αρχαιολογίας Γιάννη Σακελλαράκη, ο οποίος μίλησε για την μεγάλη ανακάλυψη της γυναίκας του Έφης:

Η Έφη Σακελλαράκη, όπως θα ακούσετε να λέει ο καθηγητής, ανεκάλυψε την ακριβή θέση της Αρχαίας Κύμης στην Εύβοια, και γι’ αυτό τον λόγο την λατρεύουν οι Ιταλοί.

Ακούστε αυτά που λέει ο καθηγητής Γιάννης Σακελλαράκης για την Κύμη και το Αλφάβητό της που μεταφέρθηκε στην Μεγάλη Ελλάδα της Ιταλίας και έγινε το γνωστό σε όλους Λατινικό Αλφάβητο. Μιά ακόμη Ελληνική Εποποιΐα που ούτε κάν διδάσκεται στα Ελληνικά Σχολεία…

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ


ΤΙΤΙΒΙΣΜΑΤΑ

 • Αφήστε μας, δεν θελουμε να μιλήσουμε. Πενθούμε. Δεν χάσαμε βουλευτή εμείς χάσαμε θησαυρό.
 • Εντελώς άστοχη η κίνηση Μπογδάνου. Άλλαξε την πολιτική ατζέντα. Ενώ ήταν στο καναβάτσο ο ΣΥΡΙΖΑ για το ”όχι” στη συμφωνία, ασχολούμαστε τώρα με τα όσα είπε.
 • Ζαχαριάδης στο Action24: «Η μισή κυβέρνηση του Μητσοτάκη είναι απο τα ιδιωτικά σχολεία, ενώ η μισή κυβέρνηση του Τσίπρα ήταν απο δημόσια σχολεία.» Δεν μπορεί να είναι τόσο ηλιθιοι.
 • Διαγραφή-μήνυμα: Το παράκανε ο Κ. Μπογδάνος, εκτός της Κ.Ο. της ΝΔ με απόφαση του Κ. Μητσοτάκης. Να που υπάρχουν και κάποιοι που εννοούν αυτά που λένε και δεν χαϊδεύουν οποιαδήποτε ακρότητα.
 • Η Πορτογαλία με 85% πλήρως εμβολιασμένους έχει δύο νεκρούς ανά ένα εκατομμύριο, η Γερμανία με 70% του πληθυσμού έχει τέσσερις νεκρούς ανά εκατομμύριο, η Ελλάδα με χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασμού περίπου 60%, έχει 17 νεκρούς ανά ένα εκατομμύριο. Αποτυχία, ήττα, ανικανότητα!
 • ΦΚ: Αμέριστη συμπαράσταση μας στον Κ. Μπογδάνο.Τα συλληπητήρια μου στην ΝΔ,κάνει σέρβις στο ΚΚΕ με τις γνωστές χαζές ενοχές απέναντι στο άλλο άκρο του ολοκληρωτισμού.Να γιατί κυριαρχεί η αριστερίλα στον δημόσιο λόγο.Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ δεν έχει τέτοια συμπλέγματα απέναντι σε σταλινοφασίστες.
 • Και όπως μου είπε ένας σοφός πριν λίγο, ο Κυριάκος μ@@@@@@@αι, επειδή προσπαθεί να έχει ευχαριστημένους κάτι κοπρίτες που δεν πρόκειται να τον ψηφίσουν ποτέ.
 • Αν δημιουργηθεί ποτέ ελληνική ομάδα Formula 1..

 • Η δουλειά τ Κυριάκου εκτός από το να πάει την χώρα μπροστά είναι να μην αφήσει την ΝΔ να γίνει ούτε ΣΥΡΙΖΑ ούτε ΚΚΕ! Αντί να συζητάμε για την ιστορική συμφωνία κ την καταψήφιση της από την Αριστερά,αφιερώσαμε τα πρωτοσέλιδα στις δηλώσεις τ Κωνσταντίνου! Κακό timing..
 • Θ.ΤΖ: Το μνημόσυνο για τους ήρωες που έπεσαν για να μην γίνουμε σοβιετικό προτεκτοράτο, δεν το διοργάνωσε η ΧΑ, αλλά η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ. Πρέπει να ντρέπεται ο Μπογδάνος που παρέστη ή εσείς που απουσιάσατε;
 • Κάτσε βρε Κυριάκο @kmitsotakis ο Παφίλης προχτές έλεγε πως η αστική δημοκρατία είναι εχθρός και θέλει την κατάλυσή της, αυτό δε σε πείραξε και σε πείραξε ο
  @bogdanosk γιατί αποτύπωσε στην ουσία τα παραπάνω; κάνε ό,τι μπορείς να βάλεις τον Τζήμερο στη Βουλή. Αυτό.
 • Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει το παράδοξο να συντάσσεται με τη μειοψηφία στα μεγάλα θέματα. Όχι στη συμφωνία με Γαλλία, όχι στη συμφωνία με Ισραήλ (εκείνοι την είχαν ετοιμάσει ως κυβέρνηση), όχι (παρών) στη συμφωνία με την Αίγυπτο, όχι στις συμβάσεις για τους υδρογονάνθρακες (δική τους κ αυτή).
 • Ο @NikosDendias δεν ενοχλείται όταν οι κομμουνιστές πηγαίνουν κάθε χρόνο στον Γράμμο. Εκεί δεν είναι αναμόχλευση των παθών του παρελθόντος και μάλιστα από τους θύτες του συμμοριτοπολέμου!