Καλλιόπη Βαρδάκα: Το δευτεριάτικο σημειωματάριο του μικρομέτοχου (10 Ιανουαρίου 2022)

 • Επιμέλεια: Καλλιόπη Βαρδάκα

ΜΗΝΥΜΑΤΑ, ΤΙΤΙΒΙΣΜΑΤΑ, ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ…

 • Κάποια στιγμή ας ειπωθεί ξεκάθαρα ότι όλα αυτά που ζητάνε κάποιοι να δίνονται τσάμπα σημαίνει ότι θα τα πληρώσουμε όλοι εμείς οι φορολογούμενοι.

 • O κάθε καταπιεσμένος, έχει κάνει έναν λογαριασμό με ψευδώνυμο για να βρίζει επειδή φυσικά δεν τολμάει να το κάνει με το κανονικό του όνομα, και όλοι αυτοί μας λένε να πάμε να κρυφτούμε. Ναι, να κρυφτούμε όσοι έχουμε το θάρρος της γνώμης μας και γράφουμε χωρίς να κρυβόμαστε.
 • Ο μοναδικός υπεύθυνος για όλες τις ύβρεις, την τοξικότητα, την ψευτομαγκιά και την αγένεια που σπέρνει στην πολιτική μας ζωή ο Πολάκης είναι ο Αλέξης Τσίπρας που τον ανέχεται. Δυστυχώς όμως αυτός είναι ο Τσίπρας και αυτός είναι ο Σύριζα.
 • Συνελήφθη ΓΥΦΤΟΣ στην Κυψέλη που βγήκε στο μπαλκόνι και άρχισε να πυροβολεί στον αέρα. Τζανακόπουλε, μην λέμε τα ίδια και τα ίδια.
 • Ανοίγουν τα σχολεία χωρίς να έχουν λύσει την προμήθεια των τεστ. Χωρίς πρόβλεψη για άδειες ειδικού σκοπού σε γονείς όταν νοσεί το παιδί. Περιμένουν αύξηση σε κρούσματα και αναστέλλουν την κανονική λειτουργία του Παίδων Πεντέλης. Είναι επικίνδυνοι.
 • Εμείς θέλουμε να μην ανοίξουν τα σχολεία για να εγκαλούμε την κυβέρνηση γιατί δεν τα ανοίγει. Κι αν τα κλείσει, να την εγκαλούμε γιατί τα έκλεισε. Είμαστε ξεκάθαροι.
 • ΕΦ ΣΥΝ,ΑΥΓΗ, Ντοκουμέντο κλπ. Αριστερά ΜΜΕ, καμία αναφορά στις φασιστικές απειλές που δέχθηκε ο πρύτανης του ΑΠΘ για την πρόσφατη λήξη κατάληψης του πανεπιστημιακού χώρου. Μόλις φάνηκε το σώβρακο του μπαχαλακια κήρυξαν εθνικό πένθος. Θα έτυχε μάλλον..
 • Ο Παύλος Μελάς ξεφτίλισε ένα πολιτικό σύστημα που είχε βολευτεί με τα σύνορα της χώρας στον Τύρναβο. Άφησε την «καλή ζωή» για να παλεύει στους βάλτους. Στη θυσία του οφείλουμε την αφύπνιση όλων για τη Μακεδονία και σε σημαντικό βαθμό την απελευθέρωση της.
 • Γιατί η κυβέρνηση δεν έκανε μαζική προμήθεια τεστ με ενιαίο διαγωνισμό; Γιατί δεν έστησε κέντρα διάγνωσης σε όλη τη χώρα, όπως έγινε με τον εμβολιασμό; Γιατί δεν έβαλε έστω πλαφόν στα τεστ που η αγορά τους στοιχίζει 7-10 ευρώ; Γιατί στέλνει τον κόσμο σε μαυραγορίτες ιδιώτες;
 • Ο Κυριάκος είναι Κούλης , του Νίκου Ανδρουλάκη προσπαθούν να του διαμορφώσουν προφίλ αφελούς οπότε ποιος είναι ο ικανοί? Η αλητεία των Πολάκηδων. Αμ δε, θα το πιείτε όλο το ποτήρι με το φαρμάκι, ο πραγματικός κόσμος ο έξω από τουίτερ δε γουστάρει τις μαγκιές και τις αλητείες.
 • Ο Μπ.Τζόνσον δήλωσε σήμερα πως τα εμβόλια δεν θα καταστούν υποχρεωτικά στην ΜΒ ακόμα κ αν οι αντιεμβολιαστές αποθαρρύνουν τον κόσμο από το να εμβολιαστεί.Ο δικός μας ο dealer εξετάζει την υποχρεωτικότητα και σε άλλες ηλικιακές ομάδες,πέραν των>60,όταν η Ο τείνει να γίνει ενδημική
 • Η ΕΡΤ έχει τη Μικρά Αγγλία του Παντελή Βούλγαρη και ο ΣΚΑΙ το Survivor. Η ΕΡΤ προτείνει ένα αριστούργημα και ο ΣΚΑΙ ένα σκουπίδι.
 • Βλέπει μικρόφωνο ο Ζαιος και τρέχει να ρίξει μπινελίκι. Έχουν καταντήσει πιο προβλέψιμοι γραφικοί και από την Ελένη Λουκά.
 • Ο μόνος ρατσισμός που βλέπω είναι κατά τον Ελλήνων. Είναι μαζικός και συστηματικός. Έδιωξε εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες στο εξωτερικό και τους υπόλοιπους τους εκτοπίζει μέσα στην πατρίδα τους. Ποτέ δεν νοιάστηκε αν είχαν σπιτι να μείνουν ή ταΐσουν τα παιδιά τους.

 • Αλέκος Παπαδόπουλος: Tα Πιράνχας
Από τις τρεις δεκάδες πολιτικών που θήτευσαν στο υπουργείο Υγείας από το 1974, ο Παπαδόπουλος είναι πιο κοντά στο να μιλήσει κάποτε για τα πιράνχας. Με ονόματα και διευθύνσεις…
 • Ο ευπατρίδης της πολιτικής Αναστάσης Πεπονής περιέγραφε συχνά το σοκ που υπέστη όταν ανάλαβε το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Υγείας – στην πρώτη κυβέρνηση Σημίτη.
 • Το δημόσιο προμηθευόταν υλικά, φάρμακα και μηχανήματα για τα νοσοκομεία του μέχρι … σαράντα φορές – αριθμός:40 – περισσότερο από τους ιδιώτες.

Όταν ο Σημίτης επικράτησε οριστικά με τις εκλογές του 1996, ο γραμματέας του υπουργικού Συμβουλίου Τάσος Μαντέλης τηλεφώνησε στον Πεπονή ότι ο Πρωθυπουργός δεν θα χρειαστεί άλλο τις υπηρεσίες του. «Το άκουσα στο ραδιόφωνο» του απάντησε και το έκλεισε.

 • Στις εκλογές του 2000 οι εκλογείς της Α΄ Αθήνας δεν έδωσαν στον Πεπονή μια από τις εννέα θέσεις που πήρε το ΠΑΣΟΚ. Πολλοί το απέδιδαν σε αντίδραση στο νόμο του για τις προσλήψεις που καταργούσε το ρουσφέτι.

Ο ίδιος όμως πίστευε ότι τον αφήσαν εκτός Βουλής όσοι φρόντισαν να χάσει το υπουργείο και να μην εμφανιστεί ούτε μια φορά προεκλογικά στην τηλεόραση: τα συμφέροντα στον χώρο της Υγείας.

Εικοσιπέντε χρόνια από τότε, ένας θαρραλέος δήμαρχος, τίναξε στον αέρα το μηχανισμό τιμολόγησης των τεστ για τον κορονοϊό, από τις εταιρείες και την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών Σίμος Δανιηλίδης με στοιχειώδη έρευνα στην αγορά και έναν απλό διαφωτισμό εξασφάλισε τη μισή τιμή, από το κράτος.

Προσωπικά ο Άδωνις Γεωργιάδης έσπευσε να επισημάνει ότι ο συνδικαλιστικός φορέας των γιατρών… διαμαρτύρεται για την ενέργεια. Ο δήμαρχος δεν το διαπίστωσε από τον πρόεδρό τους Γιώργο Πατούλη.

Ο Συμεών Δανιηλίδης δεν δίστασε να αποκαλύψει ότι δέχθηκε πιέσεις: κάποιοι τον συμβούλεψαν «να μην χώνει την μύτη του σε αυτά τα πράγματα»! Ανάμεσα στον αείμνηστο Πεπονή και τον άκαμπτο δήμαρχο Συκεών, μεσολαβεί ένα περιστατικό που δεν ερευνήθηκε όσο έπρεπε στον καιρό του.

 • Τον Απρίλιο του 2000, ο Αλέκος Παπαδόπουλος, προβεβλημένος πολιτικός της εποχής, αναλαμβάνοντας το υπουργείο Υγείας, μίλησε για τα συμφέροντα «που κατατρώγουν σαν πιράνχας το σώμα της Δημόσιας Υγείας».

Οι σχέσεις του με τον Πρωθυπουργό «κρύωσαν» – παρότι είχε συμβάλει στην επικράτησή του το 1996.

Όταν ο Παπαδόπουλος, ανακοίνωσε ότι η κυριαρχία της τηλεοπτικής Δημοκρατίας τον οδηγεί στην απόφαση να αποχωρήσει από την πολιτική με το τέλος της βουλευτικής θητείας του, ο Σημίτης τον καρατόμησε από υπουργό! Με ανακούφιση.

 • Ούτε ο Πεπονής , ούτε ο Παπαδόπουλους δεν είπαν ονόματα.

Μόλις πριν από τέσσερα χρόνια, οι χονδροειδείς πολιτικοί χειρισμοί Παπαγγελόπουλου- Κοντονή, και ο άθλιος νόμος «περί ευθύνης υπουργών» δεν επέτρεψαν στη Δικαιοσύνη να βάλει στο ανατομικό κρεβάτι το σάπιο χώρο της Υγείας , με το σκάνδαλο Νοβάρτις – που μένει ακόμη ανοικτό πάντως.

 • Από τις τρεις δεκάδες πολιτικών που θήτευσαν στο υπουργείο Υγείας από το 1974, ο Παπαδόπουλος είναι πιο κοντά στο να μιλήσει κάποτε για τα πιράνχας. Με ονόματα και διευθύνσεις…  https://www.ieidiseis.gr/