Καλλιόπη Βαρδάκα: Το απογευματινό σημειωματάριο του μικρομέτοχου – Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021

Λεωνίδας Συγγελάκης: 19.515 μόρια και κοιτάζει Ιατρική: Παιδί πολύτεκνης οικογένειας, σε oλιγοθέσιο σχολείο χωριού των 264 κατοίκων! Μπράβο Αγόρι μου!!
 • Στοίχημα €50 ότι η γόπα κατέληξε στη θάλασσα

Εικόνα

 • «Αν είχαν εμβολιαστεί περισσότεροι ίσως τα πράγματα να ήταν καλύτερα για την οικογένειά μου»λέει ο Δημήτρης που έσκισε στις πανελλαδικές ενώ 2 μήνες πριν έχασε τους γονείς του από Κορωνοϊό Το Α μέρος της συζήτησης για τα όνειρά του,αν υπήρξε στιγμή που τα παράτησε κ το τηλ του ΠΘ

Εικόνα

Θ.ΤΖ: Ρωτήστε τους Συμβούλους της Περιφέρειας Β. Αιγαίου που εξελέγησαν με τη ΝΔ: γιατί ενέκριναν τα €40.000 στη σκουπιδομάζωξη της ΚΝΕ; Ρωτήστε και όσους υποστηρίζουν ότι οι αλλαγές στο πολιτικό σύστημα θα γίνουν σιγά σιγά: για πόσους αιώνες ακόμα θα πληρώνουμε τους σταλινοφασίστες;

Εικόνα


Τι #SOSCuba βρε παιδιά; Εδώ ο Τσίπρας με το σκυλολόι έβλεπε παντού ευημερία
.
Εικόνα
 • Σ.Μ: Ποδοσφαιρικά αξιώματα. 1. Δεν βάζεις ”κρύο” παίκτη να κτυπήσει πέναλτι. 2. Γνωρίζεις εκ των προτέρων ποια είναι η ”καλή” πλευρά του τερματοφύλακα. Ο Ιταλός πορτιέρο τα έπιασε και τα δύο στην καλή πλευρά του που ήταν η αριστερή.
 • Απελευθερώθηκαν οι όμηροι του Costa Navarino. Κατακόκκινοι περιγράφουν την νεοφιλελεύθερη κόλαση που έζησαν σε συνέντευξη τύπου.

  Εικόνα

Ναι αλλά εδώ έχουμε Συριζα, ΚΚΕ, ΜΕΡΑ25 που μας λένε ποσο υπέροχος είναι ο Κουμμουνισμος και αντιεμβολιαστες που μας λένε πως κορωνοϊος δεν υπάρχει και ότι τα εμβόλια είναι θανατηφόρα
Εικόνα
 • 100% – Southern Europe has won ALL EUROs hosted during the 21st century. Olive Oil supremacy.
Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

 • Τους Κουβανούς που διαδηλώνουν εναντίον του κομμουνιστικού καθεστώτος τους βγάλαν νεοναζί οι συριζαίοι ή ακόμα;
 • Όλο αυτό το διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ μας έφερνε ως παράδειγμα για την διαχείριση της πανδημίας την Κούβα, της οποίας ο λαός αυτή τη στιγμή διαμαρτύρεται μαζικά. https://twitter.com/i/status/1414508321265135620
«Οι γονείς με βοήθησαν να συνεχίσω αφότου έφυγαν, γιατί μου έδωσαν ουσιαστικά ένα ακόμα στόχο, θα ήθελαν να πετύχω να μπω στη σχολή που θέλω κι απ’ ό,τι φαίνεται τα κατάφερα» Ο 18χρονος Δημήτρης Καρακώστας από τη Ναύπακτο αρίστευσε με 18700. Ιατρική Πάτρας. Νικητής! Congrats

Εικόνα

Εικόνα
 • Οι αλλοι οι αντιδραστικοι στην Κουβα κανουν διαδηλώσεις για την τραγικη κατασταση στα νοσοκομεια-χασάπικα αντί να αφουγκραστουν τους Ελληνες συντρόφους που γνωριζουν απο πρώτο χερι οτι η περιθαλψη στην Κουβα ειναι η καλυτερη του πλανήτη
#SOSCuba #SOSΣυριζα

Εικόνα

 • Θα πήγαινε και στη Κίνα η Γκρέτα αλλά τέτοια δε χωρούν στον κομμουνισμό, αριστερά, σοσιαλισμό
Παράθεση Tweet
Μόλις 25 πόλεις, σχεδόν όλες τους στην Κίνα, ευθύνονται για τις μισές εκπομπές αερίων που προκαλούν υπερθέρμανση του πλανήτη


Can we remember… Marcus Rashford is 23, raised £200m for kids to eat last year. Jadon Sancho is 21, opened up new football pitches for those in the suburbs of London. Bukayo Saka is 19, a voice for the youth of football today & helping local communities.


Εγω παντως προτεινω ανταλλαγή 2 εκατομμυριων Αλαχουακμπαρηδων κ Συριζαιων με 2 εκατομμύρια Κουβανούς που χορτασαν τον κομμουνιστικο παράδεισο. Έτσι όλοι θα είναι ευχάριστημενοι.


Είναι μαθηματικά βέβαιο ότι ακόμα & όταν ο τελευταίος Κουβανός θα αποκηρύσσει το καθεστώς της Αβάνας, εδώ ένα τσούρμο φαντασμένων Ελλήνων αριστερών θα μας μιλάνε για τον σοσιαλιστικό παράδεισο της Αξιοπρέπειας & της Ευτυχίας με το καλύτερο σύστημα υγείας & τα δεκάδες του εμβόλια!


 • Ελληνικός Χρυσός: Ο μονόδρομος της υπευθυνότητας και οι αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης
Τι είναι το “Responsible Mining” και γιατί αποτελεί πλοηγό της μεταλλευτικής δραστηριότητας της “Ελληνικός Χρυσός”, διαμορφώνοντας ένα σύστημα αξιών και προτύπων που ελάχιστες μεταλλευτικές εταιρείες εφαρμόζουν σήμερα.

Η κοινωνική και οικονομική ευημερία των τοπικών κοινωνιών, η ενίσχυση της περιβαλλοντικής μέριμνας και η συνεχής βελτίωση της αξιοκρατικής και κοινωνικά δίκαιης εταιρικής διακυβέρνησης συνθέτουν αυτό που ονομάζουμε “Responsible Mining”.

 • Πρόκειται για όλα εκείνα τα στοιχεία που ακολουθούν τις βασικές αρχές της υπεύθυνης μεταλλευτικής δραστηριότητας και της βιώσιμης ανάπτυξης σε ένα επενδυτικό περιβάλλον και ένα δομικό σύστημα που προτάσσουν τη διαφάνεια και την υπευθυνότητα. Από τη διοίκηση μέχρι τη γραμμή παραγωγής, η αρχή της υπεύθυνης μεταλλευτικής δραστηριότητας βρίσκεται στον πυρήνα της “Ελληνικός Χρυσός” και διέπει κάθε στάδιο της λειτουργίας της.

Μία βασική και απαρέγκλιτη αρχή, την οποία, η “Ελληνικός Χρυσός” στοχεύει να ενισχύσει ακόμη περισσότερο, μετά τη νέα επενδυτική συμφωνία με την κυβέρνηση. Στόχος της είναι να μειώσει αποφασιστικά το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της δραστηριότητάς της με επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες, όπως η Ξηρή Απόθεση των μεταλλευτικών καταλοίπων.

 • Πρόκειται για μια επαναστατική μέθοδο για την ασφαλή και βιώσιμη απόθεση στον πρότυπο Χώρο Ξηρής Απόθεσης στον Κοκκινόλακκα, πράγμα που αναμένεται να εφαρμοστεί και στις Σκουριές, κατόπιν της πρόσφατης σχετικής αδειοδότησης του Υπουργέιου Ενέργειας για την τροποποίηση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τα Μεταλλεία Κασσάνδρας, μία καθοριστική εξέλιξη που θα φέρει μείωση της περιβαλλοντικής επίδρασης της τάξεως του 50%.

Με αυτόν τον γνώμονα και σε αυτό το πλαίσιο, η “Ελληνικός Χρυσός” στοχεύει στην επένδυση 130 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ για την ανάπτυξη Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Αποβλήτων & Υδάτων. Στους επιμέρους και παράλληλους στόχους, περιλαμβάνονται ειδικές προβλέψεις για την διαχείριση του αέρα, του θορύβου και της σκόνης, καθώς και πρόνοια για την προστασία των υδάτινων πόρων, την ασφαλή διαχείρισή τους και την ενίσχυση της αντιπλημμυρικής οχύρωσης των μεταλλείων της.

 • Την ίδια ώρα, προβλέπεται η ολική επαναπλήρωση του επιφανειακού και του υπόγειου ορύγματος μετά το τέλος της εκμετάλλευση, καθώς και η εφαρμογή της νέας βέλτιστης διαθέσιμης τεχνολογίας (λιθογόμωση πάστας), η οποία συνεπάγεται την επαναχρησιμοποίηση του συνόλου των μεταλλευτικών καταλοίπων για την επαναπλήρωση των στοών, στην λογική της Κυκλικής Οικονομίας.

SIMS: Ένα σύστημα προτύπων που σπανίζει

H “Ελληνικός Χρυσός” δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστη από τις διαρκώς μεταβαλλόμενες συνθήκες της σύγχρονης κοινωνίας που έχουν αντίκτυπο και στη λειτουργία της. Έτσι, σκιαγράφησε και εστίασε σε ένα σύστημα δομών και διαδικασιών που να ανταποκρίνεται στις συνεχείς μεταβολές, στοχεύοντας στη δραστηριοποίηση με όρους διαφάνειας και υπευθυνότητας, εγκαινιάζοντας ένα πρωτοποριακό σύστημα προτύπων που ελάχιστες μεταλλευτικές εταιρείες εφαρμόζουν σήμερα.

 • Πρόκειται για το Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Βιωσιμότητας (“SIMS”) που διαμορφώνει έναν ισχυρό μηχανισμό για την εφαρμογή των αρχών της υπεύθυνης μεταλλευτικής δραστηριότητας στη λειτουργία της. Στα “ραντάρ” της εταιρείας, εντοπίζονται στοιχεία που ακολουθούν αυτές τις βασικές αρχές και αφορούν στην υπεύθυνη ανάπτυξη των επενδύσεών της, όπως στις στρατηγικές της επιλογές και στον τρόπο λειτουργίας της στη ΒΑ Χαλκιδικής.

Έτσι, η Βιωσιμότητα, η υγεία και η ασφάλεια στην εργασία, η περιβαλλοντική διαχείριση, οι κοινωνικές επιδόσεις και τα συστήματα προστασίας εντάσσονται στο “SIMS”, απαρτίζοντας ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο προτύπων, που αποτελεί και πρότυπο για την ελληνική βιομηχανία.

Το πρωταρχικό μέλημα της περιβαλλοντικής μέριμνας

Στον ίδιο κώδικα αξιών περιλαμβάνεται και το έμπρακτο ενδιαφέρον για το περιβάλλον με προηγμένα συστήματα περιβαλλοντικής παρακολούθησης, από τα πλέον ολοκληρωμένα προγράμματα της Ευρώπης, χάρη στο οποίο παρακολουθεί και καταγράφει την ποιότητα του αέρα, του εδάφους και των υδάτων, το ακουστικό περιβάλλον και τον θόρυβο, την σεισμικότητα και το οικοσύστημα, σε περισσότερα από 400 σημεία ελέγχου. Την ίδια ώρα, συνεχίζει απρόσκοπτα και με απόλυτη επιτυχία ένα από τα μεγαλύτερα έργα περιβαλλοντικής αποκατάστασης της Ελλάδας, στην περιοχή της Ολυμπιάδας.

 • Μία περιοχή όπου η “Ελληνικός Χρυσός” έχει κατορθώσει να καθαρίσει όλες τις εναποθέσεις μεταλλευτικών καταλοίπων παλαιών ιδιοκτητών (της δεκαετίας 1960-70), με μία επένδυση που ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια ευρώ. Συγκεκριμένα, έχει καταφέρει να απομακρύνει 3 εκατομμύρια τόνους μεταλλευτικών καταλοίπων και εξυγιαίνοντας πλήρως μία έκταση 300.000 τ.μ, στην οποία πλέον βρίσκεται ένα φυτώριο 150.000 τ.μ. όπου καλλιεργούνται περισσότερα από 400 είδη τοπικών φυτών που χρησιμοποιούνται στα έργα αποκατάστασης.
 • 3

  Στόχος άλλωστε της εταιρείας είναι η πλήρης περιβαλλοντική αποκατάσταση και μετά το πέρας των εκάστοτε μεταλλευτικών της εργασιών, ώστε να παραδοθεί ένα άρτιο φυσικό τοπίο στην τοπική κοινωνία για κάθε χρήση.