Καλλιόπη Βαρδάκα: Το απογευματινό σημειωματάριο του μικρομέτοχου – Κυριακή 6 Ιουνίου 2021

 • ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ

ΠΟΠΗ ΒΑΡΔΑΚΑ

Το ΚΚΕ ως ψυχολογικό σύμπλεγμα

Εκτός πολιτικής πραγματικότητας, το ΚΚΕ αντιμετωπίσθηκε από τη δημοκρατία ως ιστορικό κειμήλιο. Εξ ου και η αποδοχή του καταστατικού του, το οποίο προβλέπει ως στόχο την κατάργηση του κοινοβουλευτισμού. Εξ ου και η αποστροφή «σέβομαι τους αγώνες της Aριστεράς», που του παρείχε ασυλία όλες αυτές τις δεκαετίες.

 • Το ίδιο είχε αναλάβει τον ρόλο της Ερινύας της Δημοκρατίας, που κανείς δεν ενδιαφερόταν να εξευμενίσει. Κακός σύμβουλος οι ενοχές και η δημοκρατία μας υπήρξε επί μακρόν ενοχική απέναντι σε όσους αποπειράθηκαν να την καταργήσουν και απέτυχαν.

Ο όρος «αντικομμουνιστής» αυτομάτως σε ταύτιζε με τις χειρότερες πλευρές του μετεμφυλιακού κράτους. Υπενθυμίζω ότι ακόμη και πριν από μερικούς μήνες, οι ευρωβουλευτές της Ν.Δ. αρνήθηκαν να υποστηρίξουν το ψήφισμα που καταδίκαζε τον κομμουνισμό. Υπενθυμίζω ότι το ΚΚΕ έχει δηλώσει δημόσια ότι δεν δέχεται να υποβληθεί σε φορολογικό έλεγχο.

 • Υπενθυμίζω ακόμη ότι, εν μέσω μέτρων κατά της πανδημίας, το ΚΚΕ οργάνωσε διαδήλωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Και μόλις προχθές μερικοί κομματικοί υπάλληλοι προσπάθησαν να εμποδίσουν τον απόπλου του «Δήλος Εξπρές» υπερασπιζόμενοι μια απεργία που είχε κηρυχθεί παράνομη.

Οι αγανακτισμένοι επιβάτες προσπάθησαν να τους απωθήσουν και κάποιος από τους κομματικούς υπαλλήλους ζήτησε από τους λιμενικούς ευθύνες, επειδή δεν προστάτευσαν τους καταληψίες του καταπέλτη από όσους ήθελαν να ταξιδέψουν. Αυτή είναι η γραφική πλευρά της ασυλίας. Η λιγότερο γραφική είναι ότι οι λιμενικοί δεν συνέλαβαν, ως ώφειλαν, τους κομματικούς υπαλλήλους που εμπόδιζαν τον απόπλου.

 • Ποια είναι η δύναμη του ΚΚΕ; Οι δημοσκοπήσεις, και τα εκλογικά αποτελέσματα, σου επιτρέπουν να το συγκρίνεις με το ΜέΡΑ 25 ή το κόμμα του Βελόπουλου. Η πραγματική του δύναμη δεν αρκεί για να εξασφαλίσει την ασυλία. Ομως, το ξέρω, θα πουν ότι οι αριθμοί μετρούν μόνο για την «αστική» δημοκρατία, όπως την αποκαλούν.

Γι’ αυτούς μετράει η ακτινοβολία της ορθοδοξίας τους, άχραντος, άσπιλος, χωρίς προσμείξεις. Η μητρική του εταιρεία έχει πτωχεύσει προ πολλού, δεν έχει συνομιλητές εκτός Ελλάδας. Το ΚΚΕ δεν είναι πολιτικό κόμμα. Είναι ψυχολογικό σύμπλεγμα. Ακόμη και η Εκκλησία δέχεται ενίοτε να υποβάλει το δόγμα της στη βάσανο της πραγματικότητας. Οχι όμως το ΚΚΕ.

 • Με αφορμή τα επεισόδια στον Πειραιά, ορισμένοι μίλησαν για «κοινωνικό αυτοματισμό». «Κοινωνικός αυτοματισμός» που συγκρούστηκε με τον «πολιτικό αυτοματισμό», ο οποίος παράγει τον «κρατικό αυτοματισμό». Και αυτός προστάζει: «Μη μου άπτου». Το ΚΚΕ είναι ιερό κειμήλιο της Ιστορίας μας.

Ας το πάρουμε απόφαση για να πάψει να ταλαιπωρεί την καθημερινότητά μας απλώς για να μας υπενθυμίζει την ύπαρξή του. Ας του παραχωρηθεί ένα πάρκο για να οργανώνει τις διαδηλώσεις του και να εκθέτει τα κειμήλια της ιστορίας του. Ονομα του πάρκου: «Σέβομαι τους αγώνες της Αριστεράς».

Τάκης Θεοδωρόπουλος – https://www.kathimerini.gr


Σύβοτα – Η «Καραϊβική της Ελλάδας» στην Ήπειρο!!

Στα Σύβοτα υπάρχει η ωραιότερη "πισίνα" του Ιονίου

Tα Σύβοτα Θεσπρωτίας (Μούρτος) είναι ένα παραθαλάσσιο χωριό όπου το καταπράσινο τοπίο αγκαλιάζεται από θάλασσα με μοναδικό μπλε που φτιάχνει μια ειδυλλιακή εικόνα εξωτικής φυσικής ομορφιάς. Το πανέμορφο χωριό στο νότιο τμήμα του νομού Θεσπρωτίας υπόσχεται να σας μαγέψει με τις πανέμορφες και εξωτικού τοπίου παραλίες του!

5+1 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΑ ΣΥΒΟΤΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ | Magazino CY

 • Δεν έχουν χαρακτηριστεί τυχαία η «Καραϊβική της Ελλάδας»!
  Προσεγγίζοντάς τα από Ηγουμενίτσα, θα τραβήξει το βλέμμα σας ο ομοιόμορφος πετρόκτιστος οικισμός, διάσπαρτος ακριβώς εκεί όπου το πράσινο συναντά το γαλάζιο του Ιονίου.

Τα Σύβοτα (ή Μούρτος), ανάμεσα στις καταπράσινες βραχονησίδες Μαύρο Όρος, Άγιος Νικόλαος και Μουρτεμένο (ή Μπέλα Βράκα, όπως η διάσημη παραλία του), είναι προικισμένα με ένα μοναδικό τοπίο αποτελούμενο από πανέμορφες ακρογιαλιές και μικρούς κολπίσκους στην αγκαλιά του Ιονίου.

Σύβοτα: Η παραλία που είναι Πισίνα όνομα και πράγμα

 • Σε οικοδομικό αναβρασμό, διαθέτουν ευρεία γκάμα από ενοικιαζόμενα δωμάτια μέχρι πολυτελή ξενοδοχεία, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα για διαμονή στα κοντινά κάμπινγκ.

Tip: νοικιάστε μια βάρκα κι εξερευνήστε τους κολπίσκους της περιοχής – είναι από τις εμπειρίες που δεν πρέπει να χάσετε!

Σύβοτα: Μία εξωτική έκπληξη στην Ήπειρο!

Όμορφα, γραφικά και δημοφιλή.
Τα Σύβοτα ήταν διάσημα ήδη από τη δεκαετία του ’60 για το κάλλος και τις παραλίες τους. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλές διασημότητες, όπως ο Guy Laroche, έχουν εδώ τις εξοχικές τους βίλες.

Οι 10 καλύτερες παραλίες στα Σύβοτα | Travelpass.gr


Οι «αλήθειες» και οι τρίχες

Δικαίως ξεσηκώθηκε σάλος για τον «λόγο περί μασχάλης» που εκφώνησε μέσω κοινωνικών δικτύων η κ. Αφροδίτη Λατινοπούλου. Ασχέτως αν οι αντιδράσεις μεγεθύνθηκαν επειδή η εκφωνήτρια ήταν υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και ασχέτως επίσης αν τον μεγαλύτερο θόρυβο τον έκαναν περσόνες του θεάματος που υπηρέτησαν επί μακρόν το «πρότυπο ομορφιάς» που διακήρυξε η κ. Λατινοπούλου.

 • «Το τελευταίο διάστημα», παρατήρησε στο δίλεπτο διάγγελμά της η κ. Λατινοπούλου, «υπάρχει μια τάση στα social media, την οποία δεν πρέπει να αφήσουμε άλλο ασχολίαστη διότι καταστρέφεται η κοινωνία μας, η κοσμοθεωρία μας και γενικότερα όσα έχουμε μάθει. Πρόκειται για τις περιβόητες φωτογραφίες γυναικών οι οποίες αναδεικνύουν τα τριχωτά σημεία του σώματός τους».

Ας προσπεράσουμε την αποστροφή «δεν πρέπει να αφήσουμε άλλο ασχολίαστη»· στην εποχή των social media, όλα, ακόμη και τα τριχωτά σημεία του σώματός πρέπει να σχολιάζονται. Ας προσπεράσουμε και την υπερβολή ότι οι τρίχες «καταστρέφουν την κοινωνία μας και την κοσμοθεωρία μας».

 • Το ενδιαφέρον στον φιλιππικό της κ. Λατινοπούλου είναι μια επικίνδυνη κοινοτοπία. Πόσες φορές διαβάσαμε ότι κάτι που βλέπουμε ή ακούμε και δεν μας αρέσει (ένα θεατρικό έργο, ένα τραγούδι, ένα βιβλίο) αποτελεί θανάσιμο κίνδυνο για το σύνολο· το έθνος, τη φυλή, την κοινωνία;

Θα συμφωνήσουμε ότι εν τη αφελεία της είπε ότι «εγώ που είμαι γυναίκα αισθάνομαι άβολα. Αισθάνομαι ντροπή και απεχθάνομαι να βλέπω τέτοιου είδους φωτογραφίες. Και δεν καταλαβαίνω, αφού το αγαπάς τόσο πολύ το αξύριστο πόδι σου, εγώ γιατί πρέπει να το δω; Το βλέπεις εσύ και το χαίρεσαι, εγώ γιατί να το βλέπω;».

 • Το θέμα εν προκειμένω δεν είναι το «αξύριστο πόδι», αλλά η διαδεδομένη πεποίθηση πως κάθε άνθρωπος είναι ελεύθερος να κάνει ή να πιστεύει ό,τι θέλει αρκεί να μην το λέει και να μην το δείχνει.

Επιζεί ένας περίτεχνος ψευτοδικαιωματισμός που έχει στον πυρήνα του την «ψυχική ηρεμία», τα «χρηστά ήθη», τον «σεβασμό» κ.ά. αγαθά που θεωρούνται υπεράνω της ελευθερίας της έκφρασης: Υπάρχει, λένε κάποιοι, το δικαίωμα του ανθρώπου να εκφράζεται, αλλά υπάρχει και το δικαίωμα τρίτου να μην ταράζεται από αυτήν την έκφραση.

 • Επομένως –και με δεδομένο ότι εκεί έξω υπάρχουν πολλές ευαίσθητες ψυχές και λογιών λογιών ευαισθησίες– κανείς δεν πρέπει να λέει το παραμικρό, διότι είναι στατιστικώς βέβαιον ότι κάποιος θα ταραχτεί. Ακόμη και από τις τρίχες στο Instagram.

Η κ. Λατινοπούλου, λειτουργεί σαν τον «τρελό του βασιλιά». Λέει «αλήθειες» που ασπάζονται οι περισσότεροι. Εξάλλου, δεν έχουμε ακούσει πολλάκις, ως αιτιολογία λογοκρισίας, ότι «μια νοσηρή μειοψηφία δεν θα καταφέρει να αλλάξει στην πλειοψηφία τα πρότυπα ομορφιάς (σ.σ.: παράδοσης, έθνους, κοινωνίας κ.λπ.) ούτε το φυσιολογικό που έχουμε μάθει έως τώρα όλοι μας»;
Πάσχος Μανδραβέλης
https://www.kathimerini.gr/opinion/561389554/oi-alitheies-kai-oi-triches/


Κ.Β.
Δεν τα ξέρουμε όλοι όλα !!!

Άλλο να κάνουμε φιλότιμες προσπάθειες για να μάθουμε περισσότερα απ’ αυτά που ξέρουμε και να ανοίξουμε ορίζοντες, κι άλλο να είμαστε κινητές εγκυκλοπαίδειες παραλλαγμένων απόψεων.


«Το χρυσόψαρο δεν έχει μνήμη τριών δευτερολέπτων» – Η επιστήμη καταρρίπτει τους δημοφιλέστερους μύθους

 • Eρευνητές έχουν καταρρίψει τους 20 δημοφιλέστερους μύθους που οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι αληθινοί – όπως για παράδειγμα ότι η περισσότερη θερμότητα «φεύγει» από το κεφάλι μας, ότι χρησιμοποιούμε μόνο το 10% του εγκεφάλου μας ή ότι το χρυσόψαρο έχει μόνο μνήμη τριών δευτερολέπτων.

Μια νέα έρευνα σε 2.000 ενήλικες διαπίστωσε ότι περίπου τέσσερις στους 10 δεν είναι καν σίγουροι πώς πίστευαν σε αυτούς τους μύθους – αλλά το 49% τους μοιράστηκε με άλλους, πιστεύοντας ότι ήταν ακριβείς.

Σχεδόν οι μισοί πιστεύουν ότι η περισσότερη ανθρώπινη θερμότητα φεύγει από το κεφάλι, αλλά οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι μόνο το 10% της θερμότητας του σώματος χάνεται με αυτόν τον τρόπο, λόγω της σχετικά μικρής επιφάνειάς του. Και όσον αφορά στη μνήμη του χρυσόψαρου, το οποίο πολλοί πιστεύουν ότι διαρκεί μόνο για λίγα δευτερόλεπτα, οι επιστήμονες θεωρούν ότι οι αναμνήσεις του διαρκούν για τρεις μήνες.

 • Τέλος, όσον αφορά το ποσοστό του εγκεφάλου που χρησιμοποιούμε, ακόμη και κάτι τόσο απλό όσο το σφίξιμο και το άνοιγμα της γροθιάς μας χρησιμοποιεί πολύ περισσότερο από το 10% του ανθρώπινου εγκεφάλου, σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες.
  Άλλοι μύθοι τους οποίους συνηθίζεται να πιστεύουν οι περισσότεροι άνθρωποι περιλαμβάνουν το κόκκινο χρώμα που θεωρείται ότι εξοργίζει τους ταύρους, αλλά η αλήθεια είναι ότι τα ζώα δεν μπορούν καν να δουν το χρώμα.

Ομοίως, πολλοί ισχυρίζονται ότι χρειάζονται επτά χρόνια για να χωνέψει το στομάχι μας μια τσίχλα που έχετε καταπιεί, κάτι που δεν είναι αλήθεια επειδή στην πραγματικότητα ο οργανισμός μας δεν μπορεί να την αφομοιώσει καθόλου.

 • Περισσότεροι από ένας στους πέντε (22%) πιστεύουν ότι εάν πέσει μια δεκάρα από την κορυφή του Empire State Building της Νέας Υόρκης, θα αποκτούσε τόση δύναμη ώστε όποιος είχε την ατυχία να προσγειωθεί στο κεφάλι του θα τραυματιζόταν θανάσιμα – ωστόσο, είναι ένα πολύ ελαφρύ αντικείμενο για να κάνει κάτι τέτοιο.

Εκπρόσωπος της Scrivens Opticians & Hearing Care, για την οποία έγινε η έρευνα για να βοηθήσει στην αποκάλυψη εσφαλμένων αντιλήψεων σχετικά με τους φακούς επαφής, είπε: «Αν αρκετοί άνθρωποι μας λένε το ίδιο πράγμα έχουμε την τάση να το πιστέψουμε και πολλοί από εμάς πιστεύαμε αυτές τις πληροφορίες από την παιδική μας ηλικία».

 • Οι μύθοι γύρω από τους φακούς επαφής που χάνονται πίσω από τους βολβούς των ματιών, καθώς και η πιθανότητα να «παγώσουν» τα μάτια αν κάνει πολύ κρύο ήταν μέσα στους 30 δημοφιλέστερους μύθους: 10 τοις εκατό των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι είναι πιθανό να μείνουν οι φακοί επαφής πίσω από το βολβό του ματιού, αλλά αυτό είναι επιστημονικά αδύνατο.

Άλλο ψέμα που έχουμε συνηθίσει να πιστεύουμε είναι και η προσθήκη αλατιού σε μια κατσαρόλα νερό, κάτι το οποίο υποτίθεται ότι το κάνει να βράσει πιο γρήγορα – αλλά το αλάτι λέγεται ότι αυξάνει το σημείο βρασμού του νερού.

 • Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το OnePoll επισημαίνει και κάτι αισιόδοξο: Μαθαίνουμε να είμαστε προσεκτικοί με τα πράγματα που διαβάζουμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: μόλις το 25% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι αυτό που βλέπουν στο διαδίκτυο βασίζεται στην πραγματικότητα.

Μύθοι που έχουν καταρριφθεί και πρέπει να σταματήσουμε να πιστεύουμε
1. Οι χαμαιλέοντες αλλάζουν χρώματα για να ταιριάζουν με το περιβάλλον τους

2. Η ζάχαρη προκαλεί υπερκινητικότητα στα παιδιά

3. Πρέπει να ουρείτε στο σημείο που σας έχει τσιμπήσει μέδουσα

4. Οι νυχτερίδες είναι τυφλές

5. Θα πάθετε κράμπες αν κολυμπήσετε αμέσως μετά το φαγητό

6. Τα σκυλιά βλέπουν το μαύρο και το άσπρο

7. Εάν αγγίξετε έναν νεοσσό με τα γυμνά χέρια σας, η μητέρα του θα τον απορρίψει

8. Το ξύρισμα των μαλλιών θα κάνει τις τρίχες σας πιο ανθεκτικές

9. Το υπερβολικό σπάσιμο των αρθρώσεων θα προκαλέσει αρθρίτιδα.


Μαριέττα Γιαννάκου: Μέσο θεραπείας των κοινωνικών ανισοτήτων η καλή δημόσια εκπαίδευση

 • Ο εκπαιδευτικός είναι το μέσον, και η μετάδοση των γνώσεων στους μαθητές ο σκοπός, όχι το αντίστροφο. Δυστυχώς, στην Ελλάδα οι συνδικαλιστικές οργανώσεις με διάφορα προσχήματα επιδιώκουν να αποσείσουν το μερίδιο της ευθύνης που τους αναλογεί.

Δεν μπορεί να υπάρχουν αιτήματα και αξιώσεις δίχως υποχρεώσεις. Δεν είναι δυνατόν κάποιοι εκπαιδευτικοί να αρνούνται να κάνουν περιγραφή του έργου τους, να δεχθούν αξιολόγηση της σχολικής μονάδας τους, αλλά διαρκώς να αναζητούν ευθύνες από το υπουργείο.

 • Η εικόνα της ελληνικής εκπαίδευσης είναι μέτρια σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, και αυτό είναι εις βάρος των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων κατά κύριο λόγο. Έχει η χώρα την πολυτέλεια να στερεί από καλές προοπτικές εξέλιξης παιδιά με εξαιρετικές δυνατότητες σε όλη την επικράτεια;

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις δεν πρέπει να λησμονούν ότι, αν κατά την αξιολόγηση διαπιστωθούν σοβαρά ελλείμματα στην διάθεση των απαραιτήτων μέσων στους εκπαιδευτικούς για τη διεκπεραίωση του έργου τους, η Πολιτεία οφείλει να παραχωρήσει αυτά τα μέσα, ώστε η αξιολόγηση να είναι πραγματικά ισορροπημένη.

 • Στο νόμο που εισηγήθηκα το 2005 για την αξιολόγηση των πανεπιστημίων η πρόβλεψη ήταν το κράτος να μην αφίσταται των υποχρεώσεών του εφόσον διαπιστωθεί έλλειμμα που οφείλεται σε αυτό και να αποκαθιστά τις προϋποθέσεις των καλών πρακτικών που βελτιώνουν την εκπαίδευση.

Και βέβαια στο επίπεδο των πανεπιστημίων οι εκπαιδευτικοί κρίνονται και από τους φοιτητές, οι οποίοι χωρίς το όνομά τους παραδίδουν γραπτώς τις παρατηρήσεις τους στους αξιολογητές.


Οι ηλικίες 80-84 που είναι και οι πιο ευάλωτες στον ιό εξακολουθούν σε μεγάλο ποσοστό να αρνούνται να εμβολιαστούν- Ενώ ήταν οι πρώτοι για τους οποίους άνοιξε το πρόγραμμα, παραμένουν έως κ σήμερα η ηλικιακή ομάδα με την χαμηλότερη συμμετοχή

Εικόνα
 • Όταν πάνε μαζί Αρχιτεκτονική και Ανθρωπιά!
Εικόνα

Θ.ΤΖ:

Άρχισαν να ακούγονται και από χείλη πανεπιστημιακών αυτά που μέχρι σήμερα έλεγαν μόνο κάτι… ακραίοι σαν τον Φαήλο κι εμένα. Συγχαρητήρια στον πρύτανη του #ΑΠΘ, Νίκο Παπαϊωάννου.

Εικόνα


 • Έτοιμος για υποψήφιος στις επόμενες εκλογές.
Εικόνα
ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΚΡΗ
Τώρα πρόσεξα τη λεπτομέρεια με το κουνέλι στο κλουβί που έχει σταυρώσει τα χέρια και κοιτάει μέσα στην τσαντίλα. Κλαίω από τα γέλια.
….
Εικόνα
Ο Μωραΐτης ταυτίζει τη ΝΔ με το ΝΙΤΡΟ του Κωστοπουλου!!, που ήταν ανοιχτά και ξεκάθαρα από τα έντυπα που στήριζαν το ΠΑΣΟΚ, αφού χάρη σε αυτό δημιουργήθηκαν, και μόνιμα εχθρικό προς τη ΝΔ. Το έχουν σε κακό μια φορά να μην πουν ψέματα; Τόσο πολύ παθολογικοί ψεύτες είναι;

Εικόνα


Γνωρίζετε ποιός ήταν ο νονός της Τζένιφερ Άνιστον (Γενοβέφα Ιωάννα Αναστασάκη)

Εικόνα

 • Θα έλεγα ότι δεν αντέχεται η διαρκής απροθυμία της ΕΛΑΣ να επιβαλει τον νόμο, αλλά φοβάμαι μήπως ο κυρ Μιχάλης διαγνώσει παρανομοφοβία.
Εικόνα

Εικόνα


Για πρώτη φορά από το ξέσπασμα της επιδημίας στη χώρα, το Ισραήλ δεν κατέγραψε ούτε ένας θετικό κρούσμα κατά τη διάρκεια ενός 24ώρου. Μοναδικό μήνυμα: Εμβολιαστείτε!
Coronavirus: For first time, 0 new local coronavirus cases in Israel

All four virus carriers whose tests returned positive on Saturday were people coming from abroad. jpost.com


Μητσοτάκης: «Το έχω πει και το εννοώ, οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας» Ζαίοι οπότε και να γίνουν οι εκλογές έρχεται νέα πίτσα.

….
Εικόνα
 • Άγαρμπα καθεστωτική=δεν μας άφησε η κυβέρνηση να κολλήσουμε όλον τον κόσμο κορωνοϊό ώστε μετά να την κατηγορήσουμε για αδιαφορία, να πέσει, να ξαναγίνει κυβέρνηση ο Συριζα, μήπως γίνω κι εγώ μετακλητός!
Εικόνα
 • Είδα βίντεο και εικόνες από (ένα ακόμη) πάρτι στο ΑΠΘ. Πραγματικό σοκ για την αδιαφορία των πιτσιρικάδων, αλλά πολύ περισσότερο για την αδιαφορία των αρχών. Δεν υπάρχουν λόγια.
Το σκάφος Ulysses των 220 εκατ. ευρώ έδεσε στον Πόρο – Δείτε το χλιδάτο εσωτερικό του
Το σκάφος Ulysses των 220 εκατ. ευρώ έδεσε στον Πόρο – Δείτε το χλιδάτο εσωτερικό του
Κοστίζει τουλάχιστον 220 εκατ. ευρώ, είναι υπερπολυτελές και έδεσε για ακόμα μία φορά στον Πόρο. Δείτε το εντυπωσιακό εσωτερικό του Ulysses, που σίγουρα θα σας

newsbomb.gr


Τσιτσιπάς – Καρένιο Μπούστα 3-0: Ασταμάτητος Στέφανος στους “8” του Roland Garros
Τσιτσιπάς – Καρένιο Μπούστα: Ασταμάτητος Στέφανος στους ‘8’ του Roland Garros
Κάνοντας ένα σχεδόν αλάνθαστο παιχνίδι, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν εντυπωσιακός απέναντι στον Πάμπλο Καρένιο- Μπούστα επικράτησε με 3-0 σετ και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Roland Garros. sport24.gr

Formula 1: Ο Σέρχιο Πέρες νικητής στο Αζερμπαϊτζάν

Πέτυχε τη δεύτερη νίκη της καριέρας του, εκτοπίζοντας Χάμιλτον και άτυχο Φερστάπεν, o Πέρες.

Formula 1: Ο Σέρχιο Πέρες νικητής στο Αζερμπαϊτζάν

Την δεύτερη νίκη της καριέρας του στη Φόρμουλα Ένα του Αζερμπαϊτζάν και πρώτη για λογαριασμό της Red Bull πανηγύρισε σήμερα ο Σέρχιο Πέρες.

Ο Μεξικανός οδηγός της αυστριακής ομάδας είδε πρώτος την καρό σημαία στο γκραν πρι του Αζερμπαϊτζάν, το οποίο είναι ο έκτος αγώνας της χρονιάς, και άφησε στην δεύτερη θέση τον Σεμπάστιαν Φέτελ με Aston Martin, ενώ την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ο Πιέρ Γκασλί με AlphaTauri.

AP - Formula 1 - Αζερμπαϊτζάν - Σέρχιο Πέρεζ

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μαξ Φερστάπεν εγκατέλειψε στον 46ο γύρο, ενώ είχε την πρωτοπορία στον αγώνα, όταν «κλάταρε» το πίσω αριστερό ελαστικό του, με αποτέλεσμα η Red Bull του να χτυπήσει στον τοίχο, να γεμίσει συντρίμμια η πίστα και να διακοπεί ο αγώνας.

AP- Formula 1 - Αζερμπαϊτζάν - Μαξ Φερστάπεν

AP- Formula 1 - Αζερμπαϊτζάν - Μαξ Φερστάπεν

Στην επανεκκίνηση των μονοθεσίων από στάση, ο Λιούις Χάμιλτον μπλόκαρε τους τροχούς του και συνέχισε ευθεία στην πρώτη στροφή, με αποτέλεσμα ο Βρετανός επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής της Mercedes να μείνει εκτός της βαθμολογούμενης δεκάδας.

AP - Formula 1 - Αζερμπαϊτζάν - Σέρχιο Πέρεζ