Καλλιόπη Βαρδάκα: Οσα και να έδιναν, δεν θα τους έλειπαν…

Καλλιόπη Βαρδάκα: Οσα και να έδιναν, δεν θα τους έλειπαν…

  • Δεν διαφέρουν σε τίποτα οι μέρες τους, εφόσον απελπιστικά εξίσου ίδιες είναι όλες οι μέρες των μη εχόντων, αυτού του τόπου.
Όταν οι τρεις πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου έχουν περισσότερα χρήματα από όσα εισπράττουν ετησίως οι κάτοικοι των 48 φτωχότερων κρατών της γης, τότε αντιλαμβανόμαστε την ανισότητα σαφέστατα αλλά και την μεγάλη ντροπή του να μη θέλουν να συνεισφέρουν οι μεγιστάνες αυτού του τόπου, αλλά και παγκοσμίως.
  • Και στην Ελλάδα, σε μία πολύπαθη χώρα, της οικονομικής κρίσης, των επερχόμενων δεινών του πληθυσμού της μετά τη πανδημία του covid 19 μέσα στο έτος, πανταχού απόντες οι Έλληνες μεγιστάνες, αυτοί οι τόσο αποτυχημένοι άνθρωποι.
Γιατί αποτυχημένοι είναι όταν μέσα στο ανύπαρκτο κράτος και όταν οι κυβερνώντες αδυνατούν να διαχειριστούν μία κατάσταση και το απαραίτητο αγαθό της υγείας και της νοσοκομειακής περίθαλψης και στήριξης, εκλείπει, εκείνοι με τα αξιώματα και τη περιουσία που κατέχουν, θα τους ήταν πολύ εύκολο να δώσουν ένα μέρος του πλούτου τους, για να ωφεληθεί η κοινωνία.

Άλλωστε, όσα και να έδιναν, δεν θα τους έλειπαν.


Τους είναι πιο εύκολο να ζουν σαν να μη πρόκειται να πεθάνουν ποτέ, να καμαρώνουν για τις επιχειρηματικές τους επιτυχίες, με τα άγχη και τις φιλοδοξίες των επιχειρήσεων τους, να συμμετέχουν σε πάνελ και σε κόσμιες συνεντεύξεις, με την έπαρση και τη νεύρωση απο την οποία διακατέχονται για δύναμη και εξουσία, την χειραφέτηση και χειραγώγηση των ΜΜΕ, για να ακούγονται και να γράφονται στομφώδεις παπάρες για όλους αυτούς που τελικά αναρωτιόμαστε:

  • Από τον άπειρο πλούτο σας, τι προσφέρατε για το δημόσιο καλό της Ελλάδας μας;
Και ας τους πει κάποιος ότι η κοινωνική προσφορά είναι που ξεχωρίζει τους επιτυχημένους πλούσιους από τους αποτυχημένους ανθρώπους.
  • Θα έπρεπε να ντρέπεστε για τους εαυτούς σας. Σίγουρα πάντως, εμείς ντρεπόμαστε για λογαριασμό σας!!

ΥΓ: Ζίγκμαρ Γκάμπριελ: Οι υπερ – πλούσιοι Έλληνες έχουν καταληστέψει τη χώρα τους!

ΥΓ1: Fin.Times: Οι πλούσιοι Έλληνες δεν έκαναν τίποτα για να βοηθήσουν την πατρίδα τους

ΥΓ2: Οι λιγοστές εξαιρέσεις απλά επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές…
  • Καλλιόπη Βαρδάκα

Επικοινωνιολόγος – ειδική συνεργάτης του μ/μ