Καληνύχτα XAA! Οταν μια κυβέρνηση ”φιλελευθέρων” δεν φροντίζει το χρηματιστήριο… μην ελπίζουμε

Καληνύχτα XAA!

Οταν μια κυβέρνηση ”φιλελευθέρων” δεν φροντίζει το χρηματιστήριο… μην ελπίζουμε.

Πόσες εταιρείες έφυγαν σε λίγα χρόνια; Δεκάδες κι ανάμεσα τους σπουδαίες εταιρείες [ΠΠΑΚ, ΚΑΝΑΚΗΣ, ΓΚΡΙΒ, ΚΜΟΛ, ΚΑΡΑΤΖΗΣ, και πολλές άλλες]. Κι από φρέσκες μόνο κάτι ΕΑΑΠ…

  • Άλλες κάνουν κύρια εισαγωγή, μετατασσόμενες σε ξένα χρηματιστήρια για να την κάνουν ίσως πιο εύκολα από το δικό μας [ΤΙΤΑΝ, ΕΕΕ, ΒΙΟ].

Ακόμη και μεγαθήρια, μεθοδεύουν χωρίς να το λένε τη φυγή τους

  • ΟΠΑΠ: Συνεχώς ανεβάζει ο κύριος μέτοχος το ποσοστό του, μέσω επανεπαγορών μερίσματος για να φτάσει κάποτε στην δημόσια προσφορά.
  • Το Ιδιο κι ο [HERR] μεγαλομέτοχος του ΟΤΕ με άλλο τρόπο αυτός: Μικραίνοντας τον παρονομαστή του κλάσματος των κατεχομένων μετοχών, ακυρώνοντας ίδιες.

Άλλοι υπεύθυνοι καρεκλοκένταυροι της εγχώριας συστημικής νομενκλατούρας, νεοδιόριστοι και μη, παίρνουν “γενναίες” αποφάσεις αυτο-αυξήσεων στις δικές τους αποδοχές, με το ”καλημέρα”!!.

  • Ελεος!! Τα πράγματα είναι σαφή:

Το μαγαζί θέλουν να το περιθωριοποιήσουν και να το κλείσουν. Τώρα πια που δεν συμφέρουν και νεολανσαρισμένα εταιρικά ομόλογα λόγω επιτοκίων…. [θα αργήσουμε χρόνια, για να ξαναδούμε τέτοιους να χτυπάν το καμπανάκι της έναρξης συναλλαγών στο ΧΑΑ]

Μόνες ελπίδες κάποιες ισχυρές εταιρείες που όμως κι αυτές δεν ξέρουν τι να κάνουν το πλεονάζον χρήμα [π.χ. αγοράζουν τράπεζες… κανάλια…υπερχρεωμένες κατασκευές κι άλλα ”τιμαλφή” – άλλωστε, σε ποιούς θα λογοδοτήσουν;]

  • και μεις οι μικρομέτοχοι ασχολούμαστε με μετοχές τύπου χαϊρη, λεβέντη [ή κάπως αλλιώς παρεμφερώς] και άλλα μικρά μπουμπούκια στην υδροπονία του ”ναού της Λ. Αθηνών”,

Που είτε οι βασικοί δε δίνουν δεκάρα για τη μετοχή, ή δίνουν κυριολεκτικά καμιά δεκάρα αγοράζοντας 1 [ένα κομμάτι] από τις μετοχές τους στο κλείσμο για να ανεβάσουν ψεύτικα τη μετοχή, απευθυνόμενοι λες σε ιθαγενείς λάτρεις των παραμορφωτικών κατόπτρων!

  • Κρίμα κε Βασίλη, κε ΟΑΚ, κ.α., που είστε όντως, πραγματικά, σίγουρα, σπουδαίοι δημοσιογράφοι ή οικονομικοί αρθρογράφοι. Ματαιοπονούμε.
  • Κι ας μην ξεχνάμε, στην τελική, ότι το μαγαζί ΕΧΑΕ το κατέχουν τράπεζες και το διευθύνουν τραπεζίτες που προτιμούν να δανείζουν άμεσα με παχυλό, ιδιαίτερα τώρα τόκο κι όχι να υποβοηθούν εισαγωγές μετοχών νέων εταιριών.

Σημ. Ετσι είναι φίλε Βασιλη: Κι εμείς οι λάτρεις του παιχνιδιού, λόγω αηδίας, σιγά-σιγά φθίνουμε κι απομακρυνόμαστε.

oak2.