Καιρός : Νέο κύμα βροχοπτώσεων και καταιγίδων

Éó÷õñÝò êáôÜ ôüðïõò êáôáéãßäåò óå ðïëëÝò ðåñéï÷Ýò óôçí ÁèÞíá áðü ôï ðñùß,ÄåõôÝñá 2 Äåêåìâñßïõ 2013(EUROKINISSI/ÔÁÔÉÁÍÁ ÌÐÏËÁÑÇ)

Καιρός : Νέο κύμα βροχοπτώσεων και καταιγίδων

Νέο κύμα έντονων βροχοπτώσεων και καταιγίδων αναμένεται να επηρεάσει την Κυριακή τη χώρα, με τα φαινόμενα να είναι έντονα κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα.

Νέο κύμα έντονων βροχοπτώσεων και καταιγίδων αναμένεται να επηρεάσει την Κυριακή τη χώρα, με τα φαινόμενα να είναι έντονα κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα.

Βροχές και τοπικά καταιγίδες αναμένονται, ωστόσο, κατά τη διάρκεια του 37ου Μαραθωνίου της Αθήνας.

Η υπηρεσία meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών δημοσίευσε τον χάρτη των συνθηκών της διαδρομής του Μαραθωνίου που δείχνει τις ώρες και τις περιοχές όπου αναμένονται οι βροχοπτώσεις.

Πάντως σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας στη Δυτική Ελλάδα τα φαινόμενα έως τις πρωινές ώρες της Κυριακής θα είναι έντονα, ενώ τοπικά έντονα φαινόμενα ενδέχεται να εκδηλωθούν στη Βόρεια Ελλάδα κατά το πρώτο μισό της Κυριακής. Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται τα εκτιμώμενα αθροιστικά ύψη βροχόπτωσης έως το μεσημέρι της Κυριακής, και επισημαίνονται οι περιοχές όπου περιμένουμε τα εντονότερα φαινόμενα.

Νεφώσεις με παροδικές βροχές ή καταιγίδες αναμένονται σε αρκετές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, καθώς επίσης του Κεντρικού, Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου.

Τα φαινόμενα τοπικά στα ηπειρωτικά θα είναι έντονα, αλλά βαθμιαία μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν. Τοπικές βροχές είναι πιθανό να εκδηλωθούν και στο Μαραθώνιο της Αθήνας.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 18 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 8 έως 20, στην Ήπειρο από 10 έως 21 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 8 έως 23 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 15 έως 22, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 9 έως 25 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 22, και στα νησιά του Αιγαίου από 15 έως 23 βαθμούς, αλλά στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά στα βόρεια πελάγη 6 μποφόρ, αλλά το βράδυ στα βόρεια θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε βόρειους και στα νότια θα στραφούν σε ανατολικούς με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και τοπικά στα βόρεια πελάγη ισχυροί 6 μποφόρ, αλλά το απόγευμα θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε ανατολικούς.

Στην Αττική περιμένουμε κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα παροδικών βροχών ή και πρόσκαιρης καταιγίδας κυρίως κατά τις θερμές ώρες της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ και τοπικά μέτριοι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη της Αθήνας από 15 έως 22 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε πρόσκαιρες βροχές και ενδεχομένως μεμονωμένες καταιγίδες, αλλά βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι με εντάσεις έως 4 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε βορειοδυτικούς με ίδιες εντάσεις. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς.