Η Κάιλι Τζένερ «διέλυσε» το Snapchat: Με ένα tweet της η μετοχή της εταιρίας έχασε 1,4 δισ. δολάρια

1,3 δισεκατομμυρία δολάρια έχασε χθες η χρηματιστηριακή αξία του Snap όταν η ριάλιτι τηλεπερσόνα Κάιλι Τζένερ τουίταρε ότι δεν χρησιμοποιεί πλέον την εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Snapchat.

Και κάπως έτσι αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά η δύναμη των influencers στα social media, ακόμη και στην οικονομία…

Η αδερφή της Κιμ Καρντάσιαν έγραψε στο Twitter: «Υπάρχει και κάποιος άλλος που δεν ανοίγει πια το Snapchat;…Ή είμαι μόνο εγώ… ωωωω είναι τόσο λυπηρό».

Οι μετοχές του Snap βυθίστηκαν μετά το tweet της Τζένερ για τον επανασχεδιασμό του Snapchat, στους 24,5 εκατομμύρια ακόλουθούς της στο Twitter.

Να σημειωθεί πως ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν υπογράψει για την επιστροφή της αρχικής μορφής του Snap.

Μετά την αρχική πτώση στο 8%, οι μετοχές του Snap έκλεισαν τελικά με πτώση 6% στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και τώρα η τιμή τους βρίσκεται στα 17 δολάρια, όσο περίπου ήταν και όταν εισήλθε στην αγορά μετοχών.

Το Snapchat αντιμετωπίζει έντονο ανταγωνισμό από το Instagram – ειδικά από διάσημους χρήστες και η «επίθεση» της Κάιλι Τζένερ έρχεται σε μια εποχή που οι επενδυτές ανησυχούν ήδη.

Η Τζένερ, λίγο αργότερα, τούιταρε και πάλι: «ακόμη αγαπώ το snap… η πρώτη μου αγάπη».

 Το Snap απέρριψε τις διαμαρτυρίες για τον επανασχεδιασμό που πραγματοποίησε τον Νοέμβριο στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων, με τον υπεύθυνο Έβαν Σπίγκελ να αναφέρει νωρίτερα αυτό το μήνα πως οι χρήστες χρειάστηκαν λίγο παραπάνω χρόνο για να τη συνηθίσουν.