Και το Καρναβάλι του 2021 στο Ρίο «θύμα» του κορoνοϊού

Επ’ αόριστον αναβλήθηκε εξαιτίας του κορονοϊού το Καρναβάλι στο Ρίο ντε Τζανέιρο, το οποίο επρόκειτο να διεξαχθεί τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

«Καταλήξαμε στην απόφαση ότι η διοργάνωση πρέπει να αναβληθεί. Απλούστατα δεν μπορούμε να την κάνουμε τον Φεβρουάριο. Οι σχολές σάμπας δεν έχουν ούτε τον χρόνο ούτε τους χρηματοδοτικούς και οργανωτικούς πόρους ώστε να είναι έτοιμες τον Φεβρουάριο» δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Ζόρζι Καστανιέιρα, πρόεδρος της Ανεξάρτητης Ένωσης Σχολών Σάμπας του Ρίο (LIESA), που οργανώνει το καρναβάλι.

Η Βραζιλία είναι μία από τις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από τον κορονοϊό: είναι η τρίτη χώρα παγκοσμίως σε σύνολο κρουσμάτων και η δεύτερη σε αριθμό θανάτων.

«Είναι απλό, εάν το εμβόλιο δεν έλθει εγκαίρως, δεν θα υπάρξει σάμπα. Πώς θα μπορέσουμε να συγκεντρώσουμε τα πλήθη χωρίς συλλογική ανοσία;» είπε ο πρόεδρος της σχολής Sao Clemente Ρενατίνιο Γκόμες.

Στο καρναβάλι του Ρίο κάθε σχολή συμμετέχει με σχεδόν 3.000 μέλη της που χορεύουν, φορώντας κοστούμια, πολύ κοντά ο ένας με τον άλλο και τραγουδώντας καθ’ όλη τη διάρκεια της παρέλασης στο Σαμποδρόμιο, η οποία διαρκεί λίγο παραπάνω από μία ώρα.