Και τις θερινές εκπτώσεις ενδέχεται να επηρεάσει ο «Κλέων» – Σκέψεις να μην ανοίξουν τα καταστήματα την Κυριακή

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο την προσεχή Κυριακή να μην ανοίξουν τα καταστήματα εξαιτίας του καύσωνα, όπως ήταν προγραμματισμένο στο πλαίσιο των θερινών εκπτώσεων. Ωστόσο, οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν τις επόμενες μέρες, όπως δήλωσε σήμερα Τρίτη ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας.

Παραδοσιακά, το πρώτο Σαββατοκύριακο των θερινών εκπτώσεων τα καταστήματα είναι ανοιχτά και την Κυριακή, όμως ο καύσωνας «Κλέων» ενδέχεται να φέρει αλλαγές.

Η κατάσταση, ειδικά στα αστικά κέντρα, αναμένεται να είναι ανυπόφορη, καθώς σύμφωνα με τις προβλέπεις των μετεωρολόγων η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου. Γι’ αυτό και υπάρχει η σκέψη την πρώτη Κυριακή των θερινών εκπτώσεων τα καταστήματα να παραμείνουν κλειστά.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας είπε ότι σε συνεννόηση με τον Εμπορικό Σύλλογο της Αθηνάς θα αποφασιστεί έως την Πέμπτη αν τα καταστήματα θα ανοίξουν την Κυριακή 16 του μήνα, που είναι η πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων, ή αν θα μετατεθεί το άνοιγμα για την επόμενη, λόγω του καύσωνα.