Κ. Βελόπουλος: «Έκτρωμα» το ν/σ για την ψήφο των ομογενών – «Παρών» θα ψηφίσει η Ελληνική Λύση

«Σήμερα συζητάμε για το ν/σ που αφορά στην ψήφο των ομογενών. Με την Ελλάδα να καίγεται και με τη θανατηφόρα ακρίβεια που εξαθλιώνει τους Έλληνες, η κυβέρνηση κατέθεσε πάλι στη Βουλή το ν/σ για την ψήφο της ομογένειας, ως πρώτη προτεραιότητά της. Τέσσερα χρόνια πριν τις εκλογές!! Και είναι η τρίτη φορά που έρχεται στη Βουλή ν/σ για την ψήφο των ομογενών. Άρα οι προηγούμενες δύο ήταν λάθος» τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος κατά τη διάρκεια της συζήτησης του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή.

Ο κ. Βελόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με αυτό το νομοσχέδιο θέτει ένα εκβιαστικό δίλημμα: «Ή ψηφίζετε το νομοσχέδιο-έκτρωμα ή δεν δίνουμε τη δυνατότητα ψήφου στην ομογένεια».  Παράλληλα, τόνισε ότι το κόμμα του «φωνάζει και ζητάει λογικότατες τροποποιήσεις»: «Αν δεν εισακουστεί αυτό, τότε κάτι άλλο κρύβεται πίσω από το νομοσχέδιο».

Ο κ. Βελόπουλος σημείωσε: «Το “όχι” και οι επιφυλάξεις μας αφορούν τους περιορισμούς στην εκπροσώπηση των ομογενών. Εμείς λέμε “όχι” στους περιορισμούς. Οι άλλοι τι λέτε; Λέτε “ναι”; Έτσι άκριτα; Γνωρίζετε άραγε τι σημαίνει η λέξη “αντιπολίτευση”;» αναρωτήθηκε και συμπλήρωσε: «Εδώ πρόκειται για κλοπή της ψήφου των ομογενών. Το νομοσχέδιο λέτε ότι αίρει τους περιορισμούς για να ψηφίζουν οι απόδημοι, αλλά η αλήθεια είναι ότι διατηρεί τους βασικούς περιορισμούς, π.χ. για να ψηφίζουν οι ομογενείς μόνο για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, όχι να ψηφίζουν για βουλευτές στον τόπο καταγωγής τους. Αυτό είναι λάθος! Είναι προφανής η προσπάθεια κλοπής της ψήφου των ομογενών. Πώς θα φαινόταν αλήθεια στους ψηφοφόρους της Αθήνας, στη Β1 για παράδειγμα, να ψηφίσουν το Σάββατο τον βουλευτή τους και η κάλπη να μεταφέρεται στη Ν. Υόρκη για να καταμετρηθούν οι ψήφοι; Αυτό είναι λάθος!» σημείωσε ο Κυρ. Βελόπουλος.

Επίσης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης κάλεσε την κυβέρνηση να φροντίσει: α) να ψηφίζουν πρώτα στον τόπο εργασίας τους οι διαμένοντες στην Ελλάδα, β) να γίνει εκκαθάριση των εκλογικών καταλόγων, γ) να γίνει έλεγχος της διαφάνειας των αποτελεσμάτων και δ) να δώσει συντάξεις στους Βορειοηπειρώτες και τους Ελληνοπόντιους. «Δεν μπορεί να μην κάνετε αυτά, αλλά να δίνετε άσυλο και δικαίωμα ψήφου στους παράνομους μετανάστες. Αλλοιώνετε τη δημοκρατία με αυτό τον τρόπο» είπε ακόμη ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Αναφερόμενος στις προτάσεις της Ελληνικής Λύσης, τόνισε: «Εμείς είμαστε υπέρ του να έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι οι ομογενείς μας. Είμαστε υπέρ της αντιπροσώπευσης του εκλογέα άμεσα από τον επιλεγμένο από τον ίδιο αντιπρόσωπό του και όχι να ψηφίζει μόνο κόμμα. Υποστηρίζουμε την καταμέτρηση των ψήφων στα εκλογικά τμήματα του εξωτερικού και όχι στην Αθήνα. Είμαστε υπέρ της διευκόλυνσης του εκλογέα με την επιστολική ψήφο. Κανόνας ζωής για εμάς στην Ελληνική Λύση είναι ότι πρέπει να είναι κανείς συμφιλιωμένος με την αλήθεια. Η αλήθεια είναι αναπόφευκτη. Έρχεται στο τέλος. Και αυτή η αλήθεια στερεί εντελώς από το ψέμα τη σημασία της πρόσκαιρης νίκης. Έχουν τεράστια σημασία τα αναπόφευκτα, όπως π.χ. όσα βρίσκουμε, όσα δημιουργούμε, ο τρόπος με τον οποίο ζούμε, βρίσκοντας στο τέλος την αλήθεια. Προσπάθησα να αποτρέψω το νομοσχέδιο που αδικεί τους ομογενείς και που τους κλέβει την ψήφο, γνωρίζοντας όμως ότι στην ιστορία θα μείνει μόνο το “όχι” που είπαμε και όχι το γιατί το είπαμε. Θα ψηφίσουμε “παρών”, γιατί εμείς θεωρούμε τους ομογενείς πιο Έλληνες από κάποιους άλλους και αγωνιζόμαστε για τον επαναπατρισμό τους».