Κ. Τασούλας : Εως 13 Φεβρουαρίου θα έχουμε εκλέξει πρόεδρο της Δημοκρατίας

Μέχρι την 13η Φεβρουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, όπως υπενθύμισε ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, σε ερώτηση που δέχθηκε νωρίτερα σήμερα από δημοσιογράφους.

Ο Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες της Βουλής έχουν ήδη ξεκινήσει την απαραίτητη προεργασία σε εναρμόνιση με τις αλλαγές που έχουν επέλθει στο Σύνταγμα. Ο κ. Τασούλας εκτίμησε εξάλλου ότι η πρόταση της κυβέρνησης θα εξασφαλίσει αυξημένη πλειοψηφία.

Ο κ. Τασούλας μάλιστα απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις και ειδικότερα για το αν ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα είναι γυναίκα απάντησε γελώντας: “Δεν κάνω υπερηχογραφήματα”. Συνεχίζοντας στο ίδιο χιουμοριστικό κλίμα ο ΠτΒ είπε: “Ξέρω ποιός είναι ο Πρόεδρος, αλλά δεν με ρωτήσατε από πού το ξέρω, γιατί μπορεί να ρώτησα μέντιουμ”.

Η πρόταση για το ύπατο πολιτειακό αξίωμα θα ανακοινωθεί μετά την κατάθεση στη Βουλή του νέου εκλογικού νόμου. Μόλις ολοκληρωθεί η ψήφισή του θα εκκινήσουν οι διαδικασίες, που το Σύνταγμα ορίζει, για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας.