Κ. Σακελλαροπούλου: «Ταραξίας η Τουρκία»

«Ταραξία» χαρακτήρισε την Τουρκία η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Προεδρικό Μέγαρο. Πρόσθεσε ότι έχει αποδειχθεί πως η Ελλάδα σέβεται τους κανόνες καλής γειτονίας, δυστυχώς όμως μια γειτονική χώρα ακολουθεί τον ρόλο του ταραξία. Μάλιστα, τόνισε ότι και η Ευρώπη έχει αντιληφθεί το πρόβλημα και πρέπει η αρχή της αλληλεγγύης κάποια στιγμή να επικρατήσει.

Αναφέρθηκε επίσης στην επίσκεψή της στο Καστελόριζο κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς και δήλωσε εντυπωσιασμένη από την πειθαρχία των παιδιών στα μέτρα ασφάλειας και στη μάσκα, λέγοντας: «Τα παιδιά έχουν πολλά να μας διδάξουν για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζουμε κάποια θέματα που έχουν να κάνουν με την πειθαρχία και την κοινωνική συμπεριφορά».

«Ο ιός χτυπάει συλλογικά το κοινωνικό σύνολο και συλλογικά η κοινωνία πρέπει να αμυνθεί. Τα μέτρα δεν αποτελούν περιορισμό της ελευθερίας μας, αλλά αποσκοπούν στην προστασία των άλλων. Εκεί είναι το κρίσιμο και φεύγουμε από το ζήτημα της ατομικής ευθύνης και περνάμε στην κοινωνική ευθύνη κι αυτό είναι πολύ κρίσιμο να γίνει αντιληπτό» τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Η κ. Σακελλαροπούλου πρόσθεσε ότι οι νέοι έχουν διαφορετικό τρόπο ζωής, και ενδεχομένως αισθάνονται λιγότερο ευάλλωτοι αλλά «αυτό που δεν έχει γίνει αντιληπτό και ελπίζω ότι θα γίνει είναι ότι η υψηλή μεταδοτικότητα του ιού είναι το πρόβλημα»