Κ. Πιερρακάκης: Παρουσίασε στον Λευκό Οίκο την ψηφιακή στρατηγική της Ελλάδας

Στην Ουάσινγκτον βρίσκεται από χθες ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο οποίος παρουσίασε στον Λευκό Οίκο και στην αμερικανική κυβέρνηση την ψηφιακή στρατηγική της Ελλάδας.

Όπως ανέφερε με ανάρτησή του στα social media, η πρώτη ημέρα στην αμερικανική πρωτεύουσα ξεκίνησε στο Eisenhower Executive Office Building του Λευκού Οίκου όπου παρουσίασε στη σύμβουλο του Αμερικανού προέδρου Νίρα Τάντεν, τη CIO της αμερικανικής κυβέρνησης Κλερ Μαρτοράνα, την επικεφαλής του US Digital Service Μίνα Σιάνγκ και στις ψηφιακές ομάδες των υπουργείων την επίδραση του gov.gr στην καθημερινότητα πολιτών και επιχειρήσεων.

Νωρίτερα, με τον διευθυντή Τεχνολογίας του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΠΑ Ταρούνν Τσάμπρα συζήτησαν για την ψηφιακή στρατηγική της χώρας.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης θα συναντήσει επίσης, στελέχη εταιρειών τεχνολογίας και τηλεπικοινωνιών όπως η Starlink και η Intel, ενώ θα συμμετάσχει σε εκδήλωση του think tank New America Foundation καθώς και στη συνάντηση της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά έπειτα από τρία χρόνια.