K. Πιερρακάκης: Ενιαίο τηλεφωνικό κέντρο για όλες τις διαδικασίες του Δημοσίου

«Θα υπάρξει ένα τηλεφωνικό κέντρο για όλο το Δημόσιο, όλες τις διεργασίες και τις διαδικασίες του δημόσιου τομέα, θα καλεί ο πολίτης σε έναν αριθμό, στον οποίο θα χρεώνεται η υπόθεσή του σε κάποιον υπάλληλο. Δημοπρατείται αυτό το έργο αυτήν την στιγμή, θα είναι έτοιμο πολύ σύντομα και θα αρχίσει να υλοποιείται στη δεύτερη τετραετία» ανακοίνωσε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

Επιπλέον, ο κ. Πιερρακάκης διευκρίνισε: «Η γενική σύλληψη είναι τρία πράγματα, το gov.gr η οποία πρέπει να είναι η βασική πύλη που θα αλληλεπιδρά ο πολίτης με το Δημόσιο για όλες σχεδόν τις υπηρεσίες του κράτους, το δεύτερο είναι τα ΚΕΠ να ολοκληρώσουν το ιδρυτικό τους όραμα, να είναι το μοναδικό γκισέ του Δημοσίου, και τρίτον το τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης που θα είναι και τηλεφωνικό και κάποιου τύπου ψηφιακό κέντρο μέσω του gov.gr, όπου θα μπορείς να έχεις με μια στοχευμένη υπηρεσία και επαφή απευθείας με το κράτος, να λες το πρόβλημά σου και μετά να διοχετεύεται από αυτήν σε όποια άλλη υπηρεσία με προσωπική χρέωση».

Ο κ. Πιερρακάκης επεσήμανε ακόμη ότι σχεδιάζεται το ευρωπαϊκό wallet ταυτοτήτων: «Υπάρχει και ένα σχετικό πρότζεκτ σε επίπεδο Βρυξελλών, όταν αποκτηθεί στο επόμενο διάστημα και περάσουν οι σχετικές ευρωπαϊκές οδηγίες, με μια εφαρμογή θα ταξιδεύουμε εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Αναφορικά με τις επερχόμενες εκλογές ο υπουργός τόνισε: «Το διακύβευμα των εκλογών της 21ης Μαΐου είναι αν θα προχωρήσουμε μπροστά… Να γίνουμε σε όλα μια χώρα του 21ου αιώνα ή αν θα εγκλωβιστούμε στα συνθήματα και στις λογικές του περασμένου αιώνα».

Σχετικά με την πρόταση του Νίκου Ανδρουλάκη για τον επόμενο πρωθυπουργό ο κ. Πιερρακάκης σχολίασε: «Η πρόταση αυτή παραβιάζει ένα ευρωπαϊκό πολιτικό κεκτημένο, το οποίο είναι ο πρωθυπουργός να είναι ο πρόεδρος του πρώτου κόμματος οποτεδήποτε υπάρχουν κυβερνήσεις συνεργασίας. Πιστεύω ότι στην δική μας περίπτωση θα είμαστε αυτοδύναμοι». «Η πρωθυπουργία του κ. Μητσοτάκη είναι το μόνο που εμείς ως υποψήφιοι βουλευτές της Ν.Δ. είμαστε διατεθειμένοι να στηρίξουμε… Δεν έχει διαρραγεί η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του πρωθυπουργού, έγιναν λάθη αλλά η διαφορά του είναι η αναγνώριση, διότι ποτέ δεν υπήρχε συγγνώμη στα πρωθυπουργικά χείλη και έρχεται ως μάθημα, ως μια διαρκής αναγνώριση ότι πρέπει να βελτιωνόμαστε για να βγάλουμε τη χώρα από όλα τα προβλήματα τα οποία συσσωρεύτηκαν εδώ και δεκαετίες» είπε ακόμη ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Αναφερόμενος στο πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, ο κ. Πιερρακάκης τόνισε: «Συνειδητοποιούμε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο ότι ακόμη και σήμερα υπάρχουν κομμάτια του ελληνικού κράτους στα οποία δεν έχουν φτάσει στον 21ο αιώνα. Δεν μπορούμε να είμαστε μηδενιστές, καταφέραμε να το κάνουμε για πολλά πράγματα».

Παράλληλα, ο υπουργός αναφέρθηκε στις υπηρεσίες του gov.gr, στο ΜΙΤΟΣ, όπου καταγράφονται οι διαδικασίες του κράτους, ενώ επανέλαβε ότι υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες, όπως η κτηματογράφηση, μια εκκρεμότητα δεκαετιών η οποία θα τελειώσει το επόμενο διάστημα, ενώ τόνισε ότι το Ταμείο Ανάκαμψης βοήθησε ώστε να δημοπρατηθούν πολλά έργα ψηφιοποίησης. Τέλος, ο κ. Πιερρακάκης εξέφρασε την εκτίμηση ότι στο τέλος της επόμενης τετραετίας η Ελλάδα θα είναι ένα διαφορετικό κράτος.