Κ. Παπαζάχος: «Σε καμία περίπτωση ο θόρυβος στην Πολίχνη δεν συνδέεται με σεισμό»

Σε καμία περίπτωση ο θόρυβος που ακούγεται αυτό το διάστημα στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης δεν συνδέεται με σεισμούς, ξεκαθάρισε ο καθηγητής γεωφυσικής του ΑΠΘ Κώστας Παπαζάχος μιλώντας στην ΕΡΤ, λέγοντας χαρακτηριστικά:

  • «Αν ακούσετε τον θόρυβο αυτόν όπως τον άκουσα κι εγώ και σε διάφορα σάιτ είναι καταγεγραμμένος, είναι ένας περιοδικός θόρυβος ενός χτύπου. Οι σεισμοί δεν μας χτυπάνε την πόρτα…γίνονται ξαφνικά.

Είναι εμφανώς ανθρωπογενούς προέλευσης, είναι κάποια αντλία, κάποια ασφάλεια, κάποιος διακόπτης νερού. Είμαι σίγουρος ότι οι υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης θα βρούνε αργά ή γρήγορα την πηγή αυτού του θορύβου. Είναι ένας περιοδικός θόρυβος και σε καμία περίπτωση δεν έχει γεωλογική προέλευση».

  • Υπενθυμίζεται ότι, εδώ και περίπου ένα μήνα, ακούγεται κάθε βράδυ, περίπου από τις 1:30 και μέχρι τα ξημερώματα, στα Μετέωρα Πολίχνης, ένας παράξενος και συνεχής ήχος. Κυρίως όσοι κατοικούν στη συμβολή των οδών Κηφισίας και Ακροπόλεως και σε ακτίνα περίπου 120 μέτρων από το σημείο, αισθάνονται και μία δόνηση που συνοδεύει το θόρυβο.