Κ. Μητσοτάκης: «Το βράδυ της 25ης Ιουνίου η χώρα θα έχει σταθερή κυβέρνηση με αυτοδύναμη ΝΔ»

«Το βράδυ της επόμενης Κυριακής η χώρα θα έχει μία σταθερή κυβέρνηση, με την αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία στο τιμόνι» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του σε πολίτες στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής, κατηγορώντας εκ νέου τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι στοχοποίησαν το Λιμενικό Σώμα και ότι η προπαγάνδα τους είναι στα πρωτοσέλιδα των τουρκικών ΜΜΕ, αφού υιοθετείται πλήρως από την Τουρκία.

Στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο σλόγκαν «σαν τη Χαλκιδική δεν έχει» και κάλεσε τους κατοίκους της περιοχής να το αποδείξουν αυτό και στην κάλπη της Κυριακής.

«Θέλω να το αποδείξετε και στην κάλπη της Κυριακής και να αυξήσουμε κι άλλο τα ποσοστά μας εδώ, στη Χαλκιδική. Καταφέραμε και βάψαμε γαλάζια την Ελλάδα, από άκρη σε άκρη, στην κάλπη της 21ης Μαΐου και πάλι θα το πετύχουμε με ακόμη πιο αυξημένα ποσοστά. Η χώρα θα έχει το βράδυ της επόμενης Κυριακής μία σταθερή κυβέρνηση με την αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία στο τιμόνι» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Στη συνέχεια επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: «Είναι πραγματικά πάρα πολύ δυσάρεστο για την αντιπολίτευση σήμερα να έχουν γίνει πρωτοσέλιδο στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης και να υιοθετεί πλήρως η Τουρκία την προπαγάνδα την οποία έκανε ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εις βάρος του Λιμενικού. Το μόνο που έχουν κάνει τέσσερα χρόνια είναι να βρίσκουν κάθε ευκαιρία να διασύρουν τη χώρα. Δεν καταλαβαίνουν ότι δεν επιτίθενται στη Νέα Δημοκρατία, δεν καταλαβαίνουν ότι δεν επιτίθενται στην κυβέρνηση, αλλά επιτίθενται στη χώρα, όταν υιοθετούν μία τέτοια ρητορική; Ας είναι, όμως, στείλτε τους την απάντηση στην κάλπη. Έτσι ρυθμίζουν οι δημοκρατίες αυτού του είδους τις εκκρεμότητες».

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στις μεγάλες ζημιές στον πρωτογενή τομέα που προκάλεσαν οι βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών στην περιοχή της Χαλκιδικής και δεσμεύτηκε ότι τη Δευτέρα, εφόσον είναι πρωθυπουργός, θα δώσει εντολή να ξεκινήσουν οι απαραίτητες διαδικασίες από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τον ΕΛΓΑ προκειμένου να καταβληθούν οι αποζημιώσεις.