Κ.Μητσοτάκης προς ξένους επενδυτές: «Βιαστείτε γιατί όσο περνάει ο χρόνος θα προστρέχουν άλλοι»

Κατά τη συζήτηση που είχε με τον Νίκο Μπακατσέλο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απηύθυνε κάλεσμα προς τους ξένους επενδυτές να… βιαστούν. 

«Όπως είπα και λέω πάντα σε ξένους επενδυτές, μην αργήσετε. Διότι όσο περνάει ο χρόνος θα προστρέχουν άλλοι. Και βέβαια οι μεγάλες ευκαιρίες παρουσιάζονται στην αρχή ενός μεγάλου κύκλου ανάπτυξης. Αυτοί οι οποίοι είχαν το θάρρος να επενδύσουν στο ελληνικό Χρηματιστήριο το περασμένο έτος ή σε ελληνικά ομόλογα σίγουρα δεν ζημιώθηκαν. Είναι πολύ κερδισμένοι και νομίζω ότι βλέπουν με πολύ ενδιαφέρον τις προοπτικές της οικονομίας από εδώ και στο εξής» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης στη συνέχεια είπε ότι η Ελλάδα «έχει πολιτική σταθερότητα και προβλέψιμο πολιτικό χρόνο για τα επόμενα 3,5 χρόνια. Εκλογές θα γίνουν το ’23, το επαναλαμβάνω για ακόμα μία φορά». Επιπλέον, προσέθεσε ότι πέρα από τον τουρισμό και τον αγροδιατροφικό τομέα «παρουσιάζονται τεράστιες ευκαιρίες στα logistics, στην ενέργεια, στον τομέα των υπηρεσιών, στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας. Βλέπω σημαντικότατες προοπτικές για επενδύσεις στην Ελλάδα».

Μεταξύ άλλων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα προωθούνται με ταχύτητα και πως ο πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος «θα κατευθυνθεί κατά προτεραιότητα στη μείωση της φορολόγησης της εργασίας με έμφαση στη σταδιακή κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης».