Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε στην σημερινή του συνέντευξη στο Star ότι δεν σκέφτεται ούτε εκλογές, ούτε ανασχηματισμό.
Συγκεκριμένα για το θέμα του ανασχηματισμού δήλωσε ότι δεν τον βλέπει. «Κάποια στιγμή θα γίνει αλλά δεν είναι επί του παρόντος. Η κυβέρνηση έχει βρει τον βηματισμό της και δουλεύει καλά». Επίσης αναφερόμενος στις εκλογές και στις δημοσκοπήσεις υποστήριξε: «Για ποιο λόγο να κάνω εκλογές; Επειδή οι δημοσκοπήσεις δείχνουν 20 μονάδες; Η κοινωνία δεν πιστεύει ότι είμαι τακτικιστής».
Εξέφρασε την αισιοδοξία του για τον τουρισμό και ανέφερε ως πρώτη προτεραιότητα για το επόμενο διάστημα τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.
Όπως είπε ο πρωθυπουργός δεν τίθεται το δίλημμα υγεία ή ανάπτυξη. Οσο γρηγορότερα ελεγχθεί το υγειονομικό θέμα, τόσο γρηγορότερα θα έρθει η ανάπτυξη.
Ερωτώμενος για το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown ο Κ.Μητσοτάκης απάντησε ότι το δεύτερο κύμα θα είναι διαφορετικό. “Θα είμαστε πολύ πιο έτοιμοι, τόσο σε ότι αφορά τον πληθυσμό και την υιοθέτηση μέτρων αποστασιοποίησης, όσο και σε επίπεδο συστήματος υγείας. Θα έχουμε καλύτερα φαρμακευτικά πρωτόκολλα, ενώ μπορεί να υπάρχει και εμβόλιο”.
Τέλος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Σωτήρη Τσιόδρα, τον οποίο όπως είπε μάλιστα δεν γνώριζε στο παρελθόν προσωπικά, αλλά θα διατηρήσει ως σύμβουλό του. «Ο Σωτήρης θα παραμείνει σύμβουλός μου και μάλιστα στενότατος. Δεν έχει λόγο τώρα να προβαίνει σε συνεχείς ενημερώσεις, αλλά σύμβουλός μου θα παραμείνει».