Κ. Μητσοτάκης: Με διαδικασίες-εξπρές η αναβάθμιση των υποδομών υγείας στην Κω

Στην αναβάθμιση των υποδομών υγείας στην Κω προχωρά η κυβέρνηση. Στη συνάντηση που είχε νωρίτερα σήμερα με το στελεχιακό δυναμικό του νοσοκομείου του νησιού, ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι για την ανέγερση της νέας μονάδας υγείας, η οποία σχεδιάζεται ώστε καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες, θα επιταχυνθούν όλες οι διαδικασίες.

«Θα προχωρήσουμε πολύ γρήγορα στην ωρίμανση των σχετικών μελετών, θα μιλήσει ο υπουργός μετά με λεπτομέρειες για τα βήματα που έχουμε κάνει και όσα θα κάνουμε. Θα συμπράξουμε με την Περιφέρεια, έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε την απαραίτητη χρηματοδότηση και μέσα στο πιο σύντομο δυνατό χρονικό διάστημα θα αποκτήσετε ένα υπερσύγχρονο νοσοκομείο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε μονόδρομο για την πατρίδα του Ιπποκράτη την κατασκευή του νέου νοσοκομείου: «Βλέποντας τη μεγάλη προοπτική ανάπτυξης του νησιού. Το γεγονός ότι φέτος θα υποδεχτεί παραπάνω από 1 εκατ. επισκέπτες, αλλά και τις ανάγκες του Κωακού λαού, είμαστε πεπεισμένοι ότι η ανέγερση νέου νοσοκομείου στον χώρο που μας έχει υποδείξει ο δήμος και για τον οποίο υπάρχει απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, είναι μονόδρομος».

«Κι αν θέλετε να έχετε μία εικόνα περίπου πώς θα μοιάζει το νοσοκομείο αυτό, δείτε το νοσοκομείο της Λευκάδας που αποτελεί ένα μοντέλο πρότυπο, σύγχρονη υποδομής, για να φανταστείτε περίπου πώς θα είναι το νοσοκομείο που θα έχει σε λίγα χρόνια από τώρα η Κως» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Ταυτόχρονα ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι θα καλυφθούν άμεσα τα κενά στο ανθρώπινο δυναμικό που στελεχώνει το νοσοκομείο της Κω: «Ξέρω ότι έχουν γίνει κάποιες κινήσεις αναγκαστικές με τη μετακίνηση των εξωτερικών ιατρείων σε χώρο του Κέντρου Υγείας. Αλλά γνωρίζω επίσης ότι υπάρχουν ελλείψεις προσωπικού, οι οποίες πρέπει να καλυφθούν και θα καλυφθούν αμέσως. Το συντομότερο δυνατόν έτσι ώστε μέχρι να λειτουργήσει το νέο νοσοκομείο να ανταποκριθούμε όσο το δυνατόν καλύτερα χρησιμοποιώντας τις υφιστάμενες υποδομές».