Κ. Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: «Κλειστός ο δρόμος προς την Ε.Ε., αν δεν σεβαστούν τη Συμφωνία των Πρεσπών»

«Έχουμε τη δυνατότητα να επηρεάσουμε συνολικά τις ευρωπαϊκές εξελίξεις» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βέροια σε ομιλία του σε πολίτες, στο πλαίσιο της περιοδείας του εν όψει των ευρωεκλογών, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι ο δρόμος της Βόρειας Μακεδονίας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση θα είναι κλειστός αν δεν σεβαστεί τη Συμφωνία των Πρεσπών. «Πλέον, όταν η Ελλάδα εισηγείται, η Ευρώπη ακούει» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε: «Το τι θα συμβεί λοιπόν στις εκλογές του Ιουνίου έχει μεγάλη σημασία για τη ζωή των πολιτών. Θέλουμε να διατηρήσουμε την ισχυρή μας θέση στις εκλογές ώστε να μπορούμε να επηρεάσουμε τις ευρωπαϊκές εξελίξεις και να διαπραγματευτούμε σε σημαντικά ζητήματα όπως το Ταμείο Ανάκαμψης και την αγροτική πολιτική».

Ο πρωθυπουργός συνέχισε: «Ισχυρή ΝΔ στην Ευρώπη σημαίνει ισχυρή Ελλάδα στην Ευρώπη, περισσότερες δυνατότητες προκοπής για όλους τους Έλληνες. Θα βγουν και πολιτικά συμπεράσματα από την κάλπη. Όλη η αντιπολίτευση έχει συνταχθεί σε έναν σκοπό, να κοντύνει η ΝΔ και ο Μητσοτάκης. Από τα δεξιά μας έχουμε τους υπερπατριώτες πολεμοχαρείς. Δεν υπάρχει χριστιανόμετρο και να γυρίσετε την πλάτη σε όσους επιχειρούν άθλια εκμετάλλευση των θρησκευτικών αισθημάτων. Υπάρχουν και εκείνοι που επενδύουν στην τοξικότητα και τα λεφτόδεντρα. Να στείλετε μήνυμα σταθερότητας, συνέχειας και συνέπειας της ΝΔ. Να πολεμήσουμε την αποχή. Οι εκλογές έχουν μεγάλη σημασία. Εθνικές εκλογες θα γίνουν το 2027».

Αναφερόμενος στο θέμα που έχει προκύψει από την πλευρά της Βόρειας Μακεδονίας, ο πρωθυπουργός τόνισε: «Δεν στηρίξαμε τη Συμφωνία των Πρεσπών, όμως είπαμε πως άπαξ και ψηφιστεί θα τη σεβαστούμε και αυτό κάναμε. Αν κάποιοι πιστεύουν ότι μπορούν να μη σεβαστούν τη συμφωνία, να ξέρουν ότι ο δρόμος τους προς την Ευρώπη θα παραμείνει κλειστός και τα μνημόνια που πρέπει να κυρωθούν δεν θα κυρωθούν μέχρι να συμμορφωθούν πλήρως».

Όσον αφορά το θέμα της ακρίβειας που πλήττει τα ελληνικά νοικοκυρία, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε: «Υπάρχει θέμα, κάνουμε ό,τι καλύτερο για να το αντιμετωπίσουμε, στηρίζοντας εισοδήματα, μισθούς και συντάξεις. Η εικόνα έχει αλλάξει, η ανεργία μειώνεται και οι μισθοί αυξάνονται. Πλέον οι εργοδότες αναζητούν εργαζόμενους και έτσι ανεβαίνουν οι μισθοί».

Σημειώνεται ότι ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το υπό κατασκευή Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ «Τα Παιδιά της Άνοιξης» στην Πατρίδα Ημαθίας και την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Νάουσας, ενώ στις 18:00 ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί τα Γιαννιτσά.