Κ. Μητσοτάκης από Περιστέρι: «Θέλουμε ακόμη μεγαλύτερη νίκη, η χώρα χρειάζεται σταθερή κυβέρνηση»

Από το Περιστέρι άρχισε χθες Δευτέρα τη νέα προεκλογική εκστρατεία του ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, καθιστώντας σαγές ότι ο στόχος του για τις επικείμενες εκλογές είναι η αυτοδυναμία του κόμματός του.

Το μήνυμα του κ. Μητσοτάκη είναι ότι, εφόσον είναι πολύ πιθανό η επόμενη Βουλή να έχει περισσότερα κόμματα, ενδεχομένως να είναι και επτακομματική, η ΝΔ θα πρέπει να εξασφαλίσει ένα ποσοστό πολύ κοντά σε αυτό που πήρε στις 21 Μαΐου, προκειμένου να έχει μια άνετη αυτοδυναμία, καθώς η είσοδος περισσότερων κομμάτων στη Βουλή θα ανεβάζει τον πήχη για τους 151 βουλευτές. Υπό αυτό το πρίσμα, στόχος του κ. Μητσοτάκη είναι η ΝΔ να έχει ένα ποσοστό με «4» μπροστά και, όπως το έθεσε χθες από το Περιστερά, ένα ποσοστό που θα είναι υψηλότερο αυτού που κατέγραψε το κυβερνών κόμμα προ ημερών.

«Οι πολίτες γύρισαν την πλάτη στον διχασμό και την τοξικότητα. Ηττήθηκε ο διχασμός και κέρδισε η ενότητα, ηττήθηκε ο λαϊκισμός και κέρδισε ο συγκροτημένος πολιτικός λόγος που εμείς καταφέραμε να εκφράσουμε» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Δεν θα τσακίσουμε τους ελεύθερους επαγγελματίες όπως ο ΣΥΡΙΖΑ με τον νόμο Κατρούγκαλου. Παράλληλα έκανε λόγο για υψηλότερους μισθούς και χαμηλότερους φόρους για τη νέα τετραετία, με προτεραιότητα την αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Κάλεσε τους οπαδούς της ΝΔ να κρατήσουν ψηλά τις σημαίες της νίκης προσθέτοντας: «Καταφέραμε να βάψουμε τη δυτική Αθήνα “γαλάζια”, όπως σας ζήτησα, αλλά και όλη την Ελλάδα. Ένα ξεχωριστό “ευχαριστώ” σε όλες και όλους».

Προσέθεσε ότι ίσως πολλοί να αιφνιδιάστηκαν από το εκλογικό αποτέλεσμα που για πρώτη φορά στη Μεταπολίτευση ένα κυβερνών κόμμα αυξάνει τα ποσοστά και τις ψήφους του, και για πρώτη φορά από το 74 έχει υπερδιπλάσια ποσοστά από το δεύτερο: «Πού πήγαν όλοι αυτοί που προέβλεπαν ντέρμπι; Ήμουν σίγουρος για το αποτέλεσμα γιατί γυρνώντας όλη την Ελλάδα έβλεπα ότι η ελληνική κοινωνία αλλάζει και προοδεύει κάτι που δεν έβλεπαν άλλοι. Μας επιβράβευσαν οι πολίτες για τα τέσσερα χρόνια της πολιτικής μας, για τη διαχείριση των κρίσεων. Βάλαμε την οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης, φυλάξαμε τα σύνορα μας, τηρήσαμε τις δεσμεύσεις μας. Τι έχουν να πουν αυτοί που έλεγαν ότι θα είμαστε πίσω στους νέους; Εμείς δεν βλέπουμε τη νεολαία σαν καύσιμη ύλη για τον λαϊκισμό όπως τον έβλεπαν άλλοι. Εμείς σκύψαμε στα προβλήματα των πιο αδύναμων συμπολιτών μας και αποδείξαμε ότι μόνο η ΝΔ είναι η μεγάλη λαϊκή προοδευτική παράταξη. Στηρίξαμε τα νοικοκυριά στην κρίση, και δημιουργήσαμε με την πολιτική μας πολλές και καλές θέσεις εργασίας και η δυτική Αθήνα μας επιβράβευσε».

Αναφερόμενος στην αντιπολίτευση είπε ότι αυτοί που έχασαν δεν κατάλαβαν πόσο η κοινωνία έχει αλλάξει τονίζοντας: «Δεν λέει τίποτα η μεγάλη νίκη, γιατί η κάλπη θα είναι άδεια στις 25 Ιουνίου και ξεκινούν όλα από την αρχή».

Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τους ψηφοφόρους της ΝΔ, τους πολιτευτές και τους βουλευτές να δώσουν τη μάχη για να εξασφαλίσει η ΝΔ ξανά τη νίκη, ενώ καταφέρθηκε κατά της απλής αναλογικής λέγοντας: «Σήμερα η χώρα θα είχε σταθερή κυβέρνηση αν δεν υπήρχε η απλή αναλογική… Πρέπει να δώσουμε ακόμη μεγαλύτερο ποσοστό στη ΝΔ για να υπάρχει σταθερότητα. Όσα περισσότερα κόμματα μπαίνουν στη Βουλή τόσο δυσκολότερη είναι η αυτοδυναμία. Η χώρα χρειάζεται σταθερή κυβέρνηση με ισχυρή πλειοψηφία για να κάνει πράξη τις μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις».

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι πάει στις εκλογές χωρίς αλαζονεία την οποία δεν θα ανεχθεί, όπως και την περιφρόνηση των αντιπάλων. «Είμαστε εδώ για να ενώσουμε την πατρίδα μας. Χρειαζόμαστε σταθερή κυβέρνηση με άνετη πλειοψηφία απέναντι σε αυτούς που ενδιαφέρονται μόνο ποιος θα είναι στην αντιπολίτευση. Το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ τους ενώνει ο στόχος να έχουμε μια αδύναμη κυβέρνηση. Δεν ξέρω άλλη εκλογή που να υπάρχει μόνο ένας υποψήφιος για πρωθυπουργός» είπε ο κ.Μητσοτάκης και δεσμεύτηκε: «Ο φράχτης στον Έβρο θα επεκταθεί, το Λιμενικό θα φυλάει τα σύνορα στη θάλασσα και θα ενισχύσουμε περαιτέρω τις Ένοπλες Δυνάμεις».

Σήμερα Τρίτη ο κ. Μητσοτάκης αρχίζει διήμερη περιοδεία στην Κρήτη. Η αρχή γίνεται από το Λασίθι, όπου θα επισκεφθεί τη Σητεία, τον Μακρύ Γιαλό, την Ιεράπετρα και τον Άγιο Νικόλαο και θα καταλήξει στην πλατεία Αγίου Τίτου στο Ηράκλειο. Αύριο, το πρόγραμμα περιλαμβάνει εξορμήσεις σε Ρέθυμνο και Χανιά, ενώ για την Παρασκευή προγραμματίστηκε περιοδεία στη Β’ Πειραιώς, ακόμα ένα προπύργιο του ΣΥΡΙΖΑ που βάφτηκε «γαλάζιο».

Περιοδείες στελεχών από το Σάββατο

Την ίδια ώρα, πέραν του κ. Μητσοτάκη περιοδείες ξεκινούν και τα κορυφαία στελέχη της ΝΔ. Σύμφωνα με πληροφορίες, με βάση το πρόγραμμα που έχει καταρτίσει ο Νίκος Χαρδαλιάς μαζί με την ομάδα του που φέρει το κωδικό όνομα «Μπλε Γεράκια» και σε συνεργασία με τον γραμματέα του κόμματος Παύλο Μαρινάκη, θα διαμορφωθούν 65 κλιμάκια περιοδειών από 50 στελέχη του κόμματος που θα κάνουν περίπου 140 επισκέψεις, καλύπτοντας έτσι περίπου 500 πόλεις και χωριά ανά τη χώρα.