Kωδικός, «ισοπεδώστε (και) το Χρηματιστήριο»!

Τι συνέβη ξαφνικά (;) και χθες κατέρρευσαν οι τιμές στο Ελληνικό Χρηματιστήριο; Έγινε κάποιος παγκόσμιος πόλεμος, άλλαξε φορά ο Ήλιος, η ημέρα έγινε νύχτα ή ενεργοποιήθηκε κάποιο… άγνωστο ηφαίστειο στη Λεωφόρο Αθηνών; Tίποτα από όλα αυτά. Απλώς, το «φαληρημένο σύστημα», εκρήγνυται, παίζει τα ρέστα του! Ιδού οι αποδείξεις!!!

Εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα, είμαστε γνώστες – και μάρτυρες – ενός σκοτεινού σεναρίου, το οποίο παίρνει σάρκα και οστά στο διάστημα από τα τέλη Ιανουαρίου, μέχρι και τώρα, αρχές Φεβρουαρίου. Χωρίς να γνωρίζει κανείς, πλην των εμπνευστών του και των ενεργούμενων που χρησιμοποιεί, πότε θα (αν) σταματήσει.

  • http://www.sportandbusiness.gr/diafygonta-psithiroi/item/58539-kodikos-isopedoste-kai-to-xrimatistirio

Kωδικός, «ισοπεδώστε (και) το Χρηματιστήριο»!

Είναι απίστευτο το μένος που διακατέχει το «παλαιό σύστημα», κατά της κυβέρνησης Τσίπρα, έχοντας θέσει ως στόχο την ανατροπή της, ει δυνατόν, ακόμα και εντός του μήνα που διανύουμε, του Φεβρουαρίου!

Χωρίς, βεβαίως, να δίνει δεκάρα για τις μετέπειτα τραγικές συνέπειες μίας τέτοιας εξέλιξης για τη χώρα.

Αυτό έκανε, άλλωστε και τα χρόνια της παντοδυναμίας του, από το 1990 (Ιράκ-Σαντάμ), το περίφημο για την τεράστια αφαίμαξη περιουσιών 1999, αλλά και μετέπειτα, με τα αλλεπάλληλα «κανόνια’» χρηματιστηριακών εταιρειών, εισηγμένων εταιρειών και ασφαλιστικών επιχειρήσεων, αλλά και την άγρια καταδίωξη μέχρις αφανισμού, του ιδιώτη-μεμονωμένου επενδυτή, που αποτελούσε εμπόδιο σε κάθε «θεσμικό» εγχείρημα…

Και εξηγούμαι, για τα σημερινά συμβαίνοντα, τα οποία κινεί κάποιο… αόρατο χέρι, αλλά πλέον φαίνονται και χέρια και πόδια και κεφαλές, που επιδιώκουν την επικράτηση νοσηρών καταστάσεων – λες και αν πέσει η σημερινή κυβέρνηση, θα πέσει και το «μάννα εξ ουρανού». Κάτι άλλο, είναι βέβαιο ότι, θα πέσει επί της κεφαλής όλων μας…

Η μεγάλη απάτη, λοιπόν και η επιδρομή της παραπληροφόρησης, γίνεται συστηματικά και καθημερινά από τα κατεστημένα ΜΜΕ, τα οποία στην προκειμένη περίπτωση,έσπευσαν να μας (παρα)πληροφορήσουν ότι η μεγάλη πτώση του Χρηματιστηρίου, όχι μόνον εχθές, οφείλεται αποκλειστικά ή κατά κύριο λόγο στους ξένους επενδυτές, οι οποίοι «δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση Τσίπρα» και… αποσύρονται από την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά!

Ακριβώς εδώ, όμως, τεκμηριώνεται η συνειδητή παραπληροφόρηση, που έχουν υιοθετήσει και σε αυτό το ζήτημα συγκεκριμένοι παράγοντες και ΜΜΕ, με σκοπό την πραγματοποίηση του στόχου του «παλαιού κατεστημένου».

Που δεν είναι άλλος από το: «Ισοπεδώστε (και) το Χρηματιστήριο»!

Και μέσω αυτού, όπως επιδιώκουν και φαντάζονται, να συμβάλλουν, ώστε να επέλθει η πτώση της ήδη βαλλόμενης πανταχόθεν κυβέρνησης!

Από τα επίσημα στοιχεία, λοιπόν, του ίδιου του Χρηματιστηρίου, που δόθηκαν πριν μερικές μέρες στη δημοσιότητα, αλλά σκοπίμως και προκλητικά δεν αναφέρονται από κανέναν «αναλυτή» του συστήματος και αποκρύπτονται από όλα τα συστημικά ΜΜΕ,προκύπτουν τα ακόλουθα πολύ, πάρα πολύ ενδιαφέροντα και αποκαλυπτικά:

*** Τον Ιανουάριο, οι ξένοι επενδυτές, ήταν καθαροί αγοραστές κατά 25,96 εκατ. ευρώ!!!

*** Τον ίδιο μήνα, οι Έλληνες επενδυτές ήταν πωλητές, κατά 25,95 εκατ. ευρώ!!!

Και ποιοι είναι, παρακαλώ, οι κύριοι πωλητές από την ελληνική πλευρά;

Μα, ασφαλώς, ασφαλιστικές εταιρείες, αμοιβαία κεφάλαια χρηματιστηρίου, εταιρείες επενδύσεων χαρτοφυλακίου και πιστωτικά ιδρύματα. Δηλαδή, το «σύστημα»!

Αλλά, όλα έχουν μία (ή και περισσότερες…) εξήγηση: Τα παλαιά γραμμάτια, πρέπει να εξοφλούνται και οι παλαιές πολιτικές οικογένειες, δεν παίρνουν τυχαία την ονομασία «Δον», είτε με παλαιά, είτε με νεότερα μέλη στο προσκήνιο. Και τα «όπλα», τους χρησιμοποιούν από αγρότες, μέχρι και αμοιβαία κεφάλαια…

Είναι το ίδιο«πολιτικοοικονομικό προσωπικό», το οποίο σήμερα:

*** Κόπτεται για τους… καημένους τους αγρότες.

*** Στο οποίο σαφώς και δεν άρεσε η αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από την «Standard & Poor’s».

*** Στο οποίο δεν άρεσε, επίσης, η πώληση του ΟΛΠ.

*** Και το οποίο, κάθε Κυριακή, ασχολείται με το ποιους μετακλητούς προσέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ, εξαπολύοντας λάσπη αδιακρίτως, μέσω συστημικών ΜΜΕ, που βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία, μηδέ εξαιρουμένων των προσωπικών τους «λογαριασμών»…

Άλλωστε, το συγκεκριμένο «πολιτικοοικονομικό προσωπικό», έχει το… know how, με 300 δισ. ευρώ φέσωσαν τη χώρα και άλλες δύο γενιές εκτός από τη σημερινή και επί της ουσίας «δεν άνοιξε ρουθούνι»!

Συνεπώς, ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει, με τους μετακλητούς που ορίζει -ούτε τους μισούς απ’ όσους είχε η προηγούμενη κυβέρνηση- δεν μπορεί να μην κοστίζουν… μύρια, κατά την κουτόφραγκη λογική τους. Άλλο θέμα, αν και εδώ έχουν συμβεί ανεπίτρεπτες για την Αριστερά επιλογές (μόνο) συγγενών και κολλητών…

Και γεννάται το ερώτημα, ποιοι πουλάνε ενημέρωση, οι καταχρεωμένοι, που είναι μέσα σε όλες σχεδόν τις λίστες;

Πού πήραν αφειδώς δάνεια και κλεψιμέικα και δεν τα γυρίζουν πίσω, αυτοί κάνουν τους τιμητές των πάντων και τους κριτές ή επικριτές;

Aπό αυτούς «ενημερώνεται»… αντικειμενικά ο ελληνικός λαός;

Και πώς γίνεται να ξεχνάμε ξαφνικά, ότι η τελευταία ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών μας έγινε με ξένα κεφάλαια;

Προφανώς, τώρα δεν μας βολεύει τέτοια θριαμβολογία…

Είναι φανερό πλέον και θα γίνεται ολοένα και περισσότερο ότι η ματαίωση του Grexit και η στροφή Τσίπρα προς το μοντέλο Λούλα, ενοχλεί!

Ενοχλεί πολλούς… πατριώτες, οι οποίοι ξέρουν καλύτερα από τον καθένα, ότι θα σβήσουν από τον πολιτικό χάρτη, αν δεν ανατραπεί με κάθε μέσο η παρούσα κυβέρνηση, ειδικά τώρα που άρχισαν να αξιοποιούνται λίστες, να βγαίνουν ονόματα και να καταβάλλονται… κάποια εκατ. ευρώ από τους εμπλεκόμενους, για πρώτη φορά στην ελληνική ιστορία…

Αλλά, να κατηγορούν (!!!) ΝΔ και ΠΑΣΟΚ την κυβέρνηση για την πτώση του Χρηματιστηρίου, πάει πολύ, όταν είναι συνυπεύθυνα και τα δύο αυτά κόμματα και για το μεγάλο σκάνδαλο του 1999, αλλά και για όσα εγκλήματα προκάλεσαν σε ιδιωτική και δημόσια περιουσία με τις επιλογές τους.

Τα ομόλογα, που έγιναν μετοχές

Υπάρχει, όμως και μία ακόμα ενδιαφέρουσα και αποκαλυπτική λεπτομέρεια, που δεν θα την βρείτε ή δεν θα την ακούσετε πουθενά και η οποία εξηγεί την χθεσινή μεγάλη πτώση τιμών στο ΧΑ και λόγω μίας άλλης αιτίας:

Οι ξένοι επενδυτές που ρευστοποιούσαν (ομολογιακά fund), ήταν κάτοχοι ομολόγων των 4 συστημικών τραπεζών, που πήραν το μεγαλύτερο μέρος της μετατροπής σε μετοχές και είναι αναγκασμένοι εκ του καταστατικού τους να ρευστοποιήσουν, γιατί όσοι τους εμπιστεύθηκαν τα κεφάλαιά τους, ήξεραν ότι τα επένδυσαν σε ομόλογα και όχι σε μετοχές.

Αυτά, για ξέρετε και να ξέρουμε όλοι μας, τι ακριβώς συμβαίνει γύρω μας και κυρίως, γιατί συμβαίνει και ποιοι κάθε φορά ωφελούνται ή υποκινούν νοσηρές καταστάσεις, αξιοποιώντας το παλαιότερο και ασφαλέστερο -κατά την άποψή τους- μέσο, την συστηματική παραπληροφόρηση.

——————————————————————-

Ο (παρα) πληροφοριοδότης σας,

ΚΟΜΦΟΥΚΙΟΣ