Ηττα Χατζηιωάννου – Υπέρ της διοίκησης οι μέτοχοι της easyjet

Την ήττα γνώρισε ο Στέλιος Χατζηιωάννου καθώς οι μέτοχοι της easyjet αγνόησαν τις επιθυμίες του και ψήφισαν υπέρ της διοίκησης και κατά του αιτήματος του Sir Στέλιου  στο αίτημα του δεύτερου για “ξήλωμα” της διοίκησης – και του CEO της εταιρείας- με φόντο την κόντρα που έχει ξεσπάσει για την παραγγελία αεροσκαφών στην Airbus.

Για το ζήτημα της έξωσης διεξήχθη ψηφοφορία και σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δ.Σ. οι προτάσεις του Στ. Χατζηιωάννου δεν έγιναν δεκτές.

Ο ιδρυτής της εταιρείας είχε ζητήσει έτσι την αποπομπή τεσσάρων ανώτατων στελεχών, συγκεκριμένα του CEO, του CFO, του προέδρου του Δ.Σ. και ακόμη εντός διευθυντή.

Η αντιπαράθεση πάντως του κ. Χατζηιωάννου με τη διοίκηση της EasyJet έχει ιστορία τουλάχιστον 10 ετών.

Η διοίκηση ισχυρίζεται ότι τα νέα αεροσκάφη είναι απαραίτητα για την αντικατάσταση παλαιότερων που έχουν φθαρεί και ότι η εταιρεία μπορεί να επιβιώσει της σημερινής κρίσης στη ζήτηση για ταξίδια, χωρίς να αναθεωρήσει ριζικά τον σχεδιασμό της για απόκτηση νέων αεροσκαφών.

ΕΙΔΗΣΗ ΒΟΜΒΑ Στέλιος Χατζηιωάννου : Αμοιβή 5 εκ. ευρώ σε όποιον δώσει πληροφορίες για ακύρωση 100 αεροπλάνων Airbus για την Easy jet