“Ήταν έτοιμοι για πόλεμο” – Αυτές είναι οι αχρησιμοποίητες μολότοφ στο Σύνταγμα

Πολεμικό ήταν το κλίμα στο Σύνταγμα καθώς ξέσπασαν άγρια επεισόδια στη συγκέντρωση κατά του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις με μολότοφ και έξι αστυνομικούς τραυματίες.

Όπως είπε και ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης στη Βουλή έχουν γίνει 9 συλλήψεις και 15 προσαγωγές, ενώ υπάρχουν και έξι αστυνομικοί τραυματίες από τα επεισόδια στο Σύνταγμα. Παράλληλα τόνισε πως στην περιοχή βρέθηκαν πολλές αχρησιμοποίητες μολότοφ.

Αστυνομικός που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του τόνισε πως “ ήταν έτοιμοι για πόλεμο” και οι φωτογραφίες που εξασφάλισε το newsit.gr δείχνουν του λόγου το αληθές.

Νωρίτερα το Σύνταγμα είχε μετατραπεί σε πεδίο μάχης καθώς κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων κατά του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις ξέσπασαν σοβαρά επεισόδια.

Όλα ξεκίνησαν όταν από κάποια άτομα από το μέτωπο των φοιτητών προσπάθησαν στη Βασιλίσσης Σοφίας να διασπάσουν τον κλοιό των αστυνομικών δυνάμεων.

Τότε απάντησαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ με χημικά, δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης και η κατάσταση άρχισε να ξεφεύγει. Από το πλήθος αμέσως μετά βγήκαν κουκουλοφόροι και άρχισαν να πετούν μολότοφ και πέτρες προς τους αστυνομικούς.

Με κεντρικά συνθήματα πάντως, όπως «το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά. Όχι στην απαγόρευση των διαδηλώσεων» και «Κανένας Μόνος του, Καμία ανοχή στα σχέδια τους», οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Κλαυθμώνος και μετά πήγαν στη Βουλή.

Επιπλέον, συλλαλητήριο «με κεντρικό σύνθημα η φωνή των εργατών δεν φιμωνεται, η απαγόρευση των διαδηλώσεων δεν θα περάσει» πραγματοποίησαν στο Σύνταγμα εργατικά σωματεία, συνδικάτα, ομοσπονδίες που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ. Μάλιστα παρά τα επεισόδια το μπλοκ του ΠΑΜΕ παρέμεινε στην οδό Αμαλίας.