Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη – απο τις 07:00 θα ανοίγουν τα PRAKTIKER

Σχεδόν 2 μήνες απο τις εκλογές και ο θόρυβος της αλλαγής των εργασιακών σχέσεων, έρχεται σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα να επιβεβαιώσει τις ανησυχίες των εργαζομένων. Η τροποποίηση για την μη αιτιολογημένη απόλυση που ήρθε σε ισχύ αυτή την εβδομάδα επιτρέπει στους εργοδότες να προχωρούν σε απόλυση χωρίς να δίνουν λόγο. Και είναι μονο η αρχή!!!

Mένει να δούμε αν η εταιρία στο μέλλον προχωρήσει και σε μόνιμη 7ήμερη λειτουργία.

Απαράδεκτη και αντεργατική χαρακτηρίζουν οι «Ενωμένοι Εργαζόμενοι του Ιδιωτικού Τομέα» την απόφαση, της πολυεθνικής εταιρείας PRAKTIKER να ανοίγει τα καταστήματά της για το κοινό, από τις 7 το πρωί, καλώντας τους εργαζόμενους, μετά από δεκαετίες, να αναλάβουν πλέον «εργοστασιακές βάρδιες».

Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στην διαφημιστική της καμπάνια αναφέρει «Είσαι ξύπνιος; Έχεις έκπτωση -20% σε προϊόντα μας». Στην πραγματικότητα, όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι, η καμπάνια απευθύνεται σε εργαζόμενους του κατασκευαστικού κλάδου (αφού η έκπτωση ισχύει για οικοδομικά υλικά) τους οποίους καλεί να προστρέξουν να ανατρέψουν τα ωράρια εργασίας τους.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους πρόκειται για την απόλυτη ανατροπή της σχέσης οικογενειακής – επαγγελματικής ζωής και απορρυθμίζει πλήρως τον οικογενειακό προγραμματισμό των εργαζομένων. Σημειώνοντας ότι ουσιαστικά αποφασίζουν βλαπτική μεταβολή της εργασιακής σχέσης, κόντρα στα συμφωνημένα και παγιωμένα πλέον ωράρια, αλλά και τις ατομικές συμβάσεις εργασίας.

Οι εργαζομένοι τονίζουν πως «αυτές οι εργοδοτικές διαταγές αγρύπνιας που επιχειρεί να επιβάλει η πολυεθνική δεν πρέπει να περάσουν» επισημαίνοντας ότι η ΟΙΥΕ και τα σωματεία – μέλη της πρέπει να κινηθούν άμεσα στην κατεύθυνση της καταδίκης και της ανατροπής τέτοιων αντεργατικών συμπεριφορών. Ζητάνε παράλληλα και την παρέμβαση του Υπουργείου Εργασίας για την απόσυρση αυτής της απόφασης.

Print Friendly, PDF & Email