Ιταλία: Πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου ζητεί από την Ευρώπη ο Λουίτζι Ντι Μάιο

Στην ενεργειακή στρατηγική της Ευρώπης με φόντο τις εξελίξεις στην Ουκρανία αναφέρεται σε επιστολή του προς την ιταλική οικονομική εφημερίδα «Il Sole 24 Ore» o υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας Λουίτζι Ντι Μάιο τονίζοντας: «Η Ευρώπη, ενωμένη, πρέπει να ζητήσει πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου».

O υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Ντράγκι προσθέτει επίσης ότι η Ιταλία κινήθηκε άμεσα για να στηρίξει τις επιχειρήσεις της και να διαφοροποιήσει τις προμήθειες φυσικού αερίου με υπογραφή νέων συμφωνιών. «Υπάρχει μια σειρά από σημαντικά στοιχεία, που επιβάλλει να δείξουμε μεγαλύτερη προσοχή. Στοιχεία που επιβάλλουν να δοθεί νέα ώθηση στην Ευρώπη, στο πνεύμα συλλογικότητας, το οποίο χαρακτήρισε την πρώτη απάντηση στον κορωνοϊό, και που σήμερα θα έπρεπε να μας προτρέψουν να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί την πρόκληση που στοχεύει στο να οριστεί ένα πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου» υπογραμμίζει επίσης ο Λουίτζι Ντι Μάιο.

Τέλος, ο Ιταλός υπουργός επισημαίνει ότι η χώρα του, στο πλαίσιο των νέων διεθνών εξελίξεων, επιθυμεί να ενισχύσει τις σχέσεις και να αυξήσει τις συναλλαγές με χώρες που θέλουν να διαδραματίσουν όλο και σημαντικότερο ρόλο σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως είναι η Ινδία.