Ιταλία: Κλήση από την εισαγγελία στον Μπέπε Γκρίλο για υπόθεση διαφθοράς

Δικαστική κλήση στον ιδρυτή του Κινήματος Πέντε Αστέρων Μπέπε Γκρίλο απέστειλε η εισαγγελία του Μιλάνου για παράνομη άσκηση επιρροής, έγινε σήμερα γνωστό από τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Πρόκειται για ένα αδίκημα, το οποίο αφορά γενικότερα υποθέσεις διαφθοράς.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η υπόθεση σχετίζεται με διαφημιστικά συμβόλαια, που φέρεται ότι υπέγραψε το διαδικτυακό ιστολόγιο beppegrillo.it με την ναυτιλιακή εταιρία Moby.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «La Repubblica», πρόκειται για ποσά τα οποία στην πραγματικότητα δεν μπορούν να δικαιολογηθούν, ύψους 240.000 ευρώ, σε διάστημα δύο ετών. Σε αντάλλαγμα, όπως γράφει η εφημερίδα, το ιστολόγιο beppegrillo.it φέρεται ότι είχε δεσμευτεί να προσφέρει μία διαφήμιση τον μήνα και αναφορές σε διάφορα άρθρα.

Σε βάρος των ιδιοκτητών της Moby έχει αρχίσει παράλληλα έρευνα για δόλια χρεοκοπία, με πληροφορίες για δαπάνες ύψους 12 εκατ. ευρώ, οι οποίες, σύμφωνα με τους εισαγγελείς, δεν σχετίζονταν με το αντικείμενο και τις υποχρεώσεις αυτής της ναυτιλιακής εταιρείας.